Προς το περιεχόμενο

Xοντρός - Λιγνός : Ντοκουμέντο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ομιλώ, γράφω και αναφέρομαι σε αυτούς τους δύο ανθρώπους, υποκλίνομαι με κεφαλαία γράμματα. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Μεγάλωσε με τους "boys" και θεωρώ ΄τοι είναι ότι καλύτερο σε κωμικόυς ηθοποιούς έχει βγάλει ή θα βγάλει ο πλανήτης ever.

Εδω παραθέτω βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταίας τους βιντεοσκόπηση σε ιδιωτικές στιγμές με λίγους φίλους τους, ενα χρόνο πριν ο Ολιβερ Χαρντυ απεβιώσει. Και οι δύο είναι "φαντάσματα" λόγω των σοβαρών ασθενειών που τους κατέβαλαν. Κοιτάχτε πως έχει αδυνατίσει ο Ολιβερ Χαρντυ απο την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε τότε.

Και εδω είναι το δεύτερο βίντεο νοκουμεντο απο την κηδεία του Σταν Λώρελ. Είναι και ο Μπάστερ Κίτον, απίστευτα πράγματα.

Και όπως γράφει και σχόλιο κατω απο ενα βιντεο :

"η αγάπη μου για αυτο το δίδυμο, παει περα απο λέξεις"..

God bless you guys!!!

Δημοσ.

2 τεραστιες μορφες του παγκοσμιου κινηματογραφου και τεραστιοι κωμικοί.Θα τους εβαζα ως οτι καλυτερο εχει βγαλει ο κινηματογραφος οπως λες και εσυ αλλα μαζι με τον Σαρλω. Τους θεωρω ισαξιους :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπράβο φιλε για τα πολύ καλά ντοκουμέντα.

Αυτους τους ανθρώπους και τις παλιες ελληνικές κωμωδίες μπορώ να βλέπω μόνο ξανά και ξανά.

Όσο για τον Μπάστερ Κίτον ... όντως απίστευτες στιγμές ...!!!

Δημοσ.

Ρε γαμώτο ποτέ δεν μπόρεσα να εκτιμήσω το χιούμορ και το ταλέντο, ούτε των συγκεκριμένων δύο, ούτε του Τσάρλι Τσάπλιν, και γενικά όλης αυτής της σχολής του ''τότε'. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως είναι κακοί, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ''δω'' σε αυτούς, αυτό που ''βλέπει'' τόσος κόσμος και τους θαυμάζει.

Δημοσ.

Και ο Benny Hill κάποτε ήταν θεός, αλλά όταν μερικά χρόνια πριν άρχισε το Star να βάζει το Benny Hill Show, σταμάτησε γιατί δεν <<τράβαγε>>.

Και τα αστεία μπαγιατεύουν κάποτε.

Δημοσ.

Ναι, πλέον θεωρείται αστείος ο Russel Brand. Είναι γεγονός ότι το επίπεδο πέφτει συνέχεια. To Benny Hill Show μπορεί να μην τράβαγε επειδή το ελληνικό κοινό φαίνεται να δυσκολεύεται όσον αφορά την κωμωδία. Οι εισπράξεις κάτι σκουπιδιών που πλασάρουν ως κωμωδίες αυτό δείχνουν τουλάχιστον. Πάντως, προτιμώ ένα μπαγιάτικο αστείο που μετά από χρόνια με κάνει να γελάω ακόμα από κάτι ατάλαντους σύγχρονους κωμικούς.

Δημοσ.

Στην περίπτωση του Benny Hill, ίσως να φταίει το γεγονός ότι ήταν δείγμα του English humor, το οποίο είναι δυσνόητο στους μη Αγγλοσαξωνικούς λαούς. Πιστεύω ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το Black Adder. Προσωπικά (ειδικά το δεύτερο) γελούσα κάθε φορά που τα έβλεπα.

Δημοσ.
Ρε γαμώτο ποτέ δεν μπόρεσα να εκτιμήσω το χιούμορ και το ταλέντο, ούτε των συγκεκριμένων δύο, ούτε του Τσάρλι Τσάπλιν, και γενικά όλης αυτής της σχολής του ''τότε'. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως είναι κακοί, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ''δω'' σε αυτούς, αυτό που ''βλέπει'' τόσος κόσμος και τους θαυμάζει.

Εννοείς δεν γελάς, δεν βλέπεις που είναι η ιδιοφυΐα; Γενικά πολύς κόσμος έχει αναστολές με το σλαπστικ. Ίσως γιατί είναι η πιο πρωτόγονη μορφή κωμωδίας. Γιατί σε προκαλεί να δεις τον κόσμο πολύ απλά, τελείως παιδικά. Εγώ παρατηρώ την κόρη μου, με τι γελάει, και με τι αστειεύεται. Όλα είναι μια μορφή σλαπστικ. Ξεκαρδίζεται όταν ο αδερφός της δεν μπορεί να σταθεί στα 4 και πέφτει με τη μούρη στο πάτωμα και σέρνεται στην κοιλιά του, ξεκαρδίζεται όταν περπατάω ξυπόλητος και χτυπάω το δάχτυλό μου στο πόδι του τραπεζιού, αστειεύεται περπατώντας σα κλόουν, πέφτει κάτω, τέτοια. Ακόμα και τα προφορικά αστεία των παιδιών είναι μια μορφή φυσικού και αθώου ωκγουορντνες: Πιπι, κακά και τέτοια. Φαντάζομαι πως είναι η πρώτη ανακάλυψη της ομοιότητας με τους άλλους, και το τεστάρισμα αυτής. Όταν αστειεύονται είναι σα να λένε "Κοίτα με δεν περπατάω καλά, δεν μιλάω σωστά, κινδυνεύω κάθε στιγμή, αλλά εσύ γελάς με αυτό και μου αρκεί". Και όταν γελούν λένε απλά "Δεν είμαι ο μόνος που δεν ξέρει να διαχειριστεί το πρέπει και καταλήγει να φάει μια τούρτα στα μούτρα, δεν είμαι ο μόνος που νιώθει εξωγήινος στον κόσμο του πρέπει". Ε, αυτό είναι ο χοντρος κι ο λιγνός. Δυο εξωγήινοι που κοιτάζουν με παιδικά μάτια αυτά που συμβαίνουν και λόγω αυτού δέχονται όλες τις συνέπειες σα παιδιά. Κλαίει σα παιδί ο λιγνός με το παραμικρό, χτυπάει ο χοντρός προσπαθώντας να κάνει ότι κάνει ο λιγνός. Και σε ταυτίζουν με το παιδί και το βλέμμα του με έναν εξαιρετικό τρόπο: ο λιγνός είναι πάντα πιο παιδί από τον χοντρό. Υπάρχει μια κλιμάκωση που σε βάζει να σκεφτείς πως αμέσως μετά είσαι εσύ, ο θεατής. Και σε γαργαλάει η σκέψη πως είσαι παιδί και απλά γελάς.

*ο Τσάπλιν είναι σε άλλο επίπεδο, τελείως άλλο πράγμα.

Δημοσ.

Εγω δεν βλεπω καμια ιδοφυια τα σκετσακια που κανουν ειναι παιδικα τοτε τους θαυμαζαν λογω οτι ηταν οι πρωτοι που εκαναν αυτο το βημα, ηταν κατι παραξενο και πρωτοτυπο.

Δημοσ.
Εγω δεν βλεπω καμια ιδοφυια τα σκετσακια που κανουν ειναι παιδικα

αυτό εννοώ αναστολή.

Δημοσ.
Ναι, πλέον θεωρείται αστείος ο Russel Brand. Είναι γεγονός ότι το επίπεδο πέφτει συνέχεια. To Benny Hill Show μπορεί να μην τράβαγε επειδή το ελληνικό κοινό φαίνεται να δυσκολεύεται όσον αφορά την κωμωδία. Οι εισπράξεις κάτι σκουπιδιών που πλασάρουν ως κωμωδίες αυτό δείχνουν τουλάχιστον. Πάντως, προτιμώ ένα μπαγιάτικο αστείο που μετά από χρόνια με κάνει να γελάω ακόμα από κάτι ατάλαντους σύγχρονους κωμικούς.

+1 googol

Το χιουμορ του Benny hill Show ειναι απο αλλο πλανητη. Δεν γινεται να μην γελας.:-D

Εγω δεν βλεπω καμια ιδοφυια τα σκετσακια που κανουν ειναι παιδικα τοτε τους θαυμαζαν λογω οτι ηταν οι πρωτοι που εκαναν αυτο το βημα, ηταν κατι παραξενο και πρωτοτυπο.

1ον βαζε κανα κόμμα και καμια τελεία διοτι μιλας σε Ελληνες.

2ον το οτι τα σκετσακια που κανουν ειναι παιδικα(για εσενα), συνεπαγεται τι? Οτι δεν ειναι σε τρομερα υψηλο επιπεδο το show ο "Χοντρος και ο Λιγνος"? Δεν βλεπω γιατι μια τετοια συνεπαγωγη πρεπει να ισχυει.

3ο δεν τους θαυμαζαν για αυτο, για το οτι ηταν οι πρωτοι που το εκαναν δηλαδη και ηταν παραξενο κλπ. Τους θαυμαζαν γιατι αυτο που εκαναν ηταν φοβερο. Ειχε φοβερη ποιοτητα.

4ο εσενα δεν σου αρεσει προφανως αυτο το ειδος γιατι δεν εισαι διατεθιμενος να δεις αυτο το ειδος και να το καταλαβεις.

Εγω πχ στην ηλικια των 8-10 ετων με μια συγκεκριμενη σκηνη του Σαρλο(Τσαρλι Τσαπλιν) ειχα στην κυριολεξια πεθανει στα γελια, με πονουσε η κοιλια απο τα γελια και γελουσα για κανα 2ωρο σκεφτομενος αυτη την σκηνη.

Μετα καπου στην ηλικια των 18-19 οταν ξαναειδα αυτην την σκηνη, χαμογελασα και ισως λιγο γελασα αλλά καμια σχεση με την παιδικη ηλικια. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ομως μπορουσα ανετα να κατσω να το δω γιατι δεν το θεωρω τελειως παιδικο και τελειως ανουσιο οπως οι περισσοτεροι "μεγαλοι" το θεωρουν.

Γενικα πλεον δυσκολα να κατσει καποιος να παρακολουθησει τετοιο ειδος γιατι αυτη η αγνοτητα, η αθωοτητα, η (παιδικη) αφελεια, εχει χαθει απο τους ανθρωπους.....

Δημοσ.

Πραγματικα τοσο το "χοντρος και λιγνος" οσο και το Benny Hill Show ηταν τρομερα απο αποψη χιουμορ. Σαφως και ειχαν μια αγνοτητα και αθωοτητα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν ασχημα. Το σημερινο αποβρασμα που περναει για χιουμορ (βλεπω πολυ κοσμο που αν το Χ, Ψ αστειο δεν εχει κανενα κλανιδι, γαμισι ή βρισιδια δεν γελαει) πραγματικα μου φερνει καταθληψη. Εχει χαθει η ποιοτητα οπου και και παλιοτερα σαφως και υπηρχε και μαλιστα σε τεραστιο βαθμο. Ειναι το ιδιο που καποιος θεωρει αστειο τον Σεφερλη και τον Λαζοπουλο.....δηλαδη αν ειναι δυνατον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...