Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ήχου

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον midi miliz (αλή8εια βγάζουν μουσική αυτοι ακόμη?) στα περισοτερα.. Ανάλογα τη χρήση. Για καθημερινή χρήση και συνεχή λειτουργία για παιχνίδια μουσική youtube κτλ καλύτερα απλά pc ηχειάκια.

Αν δεν έχεις πρόβλημα να πας σε ακριβότερα.. 'Η πας σε ενισχυτή & ηχεία hi-fi (500-600euro+) ή χτύπα maudio (τα 8αρια). Μια χαρά ακους μουσική και απο τα μόνιτορ αρκεί να συνηθίσεις τη διαφορά στον ήχο.(είναι πιο flat απο οτι έχεις συνηθίσει και ίσως απο αυτο που θές). Αν θες και παραπάνω μπάσα μετα βάζεις και το sub της maudio. Αλλα σίγουρα όλα αυτά θέλουν κατάλληλο χώρο (διαμορφωση/μέγεθος κτλ).

Απλως για ένα περίεργο λόγο μου φαίνετε τραβηγμένη λύση για απλή χρήση.

και κάτι offtopic..

Να δώ πότε θα σταματήσουν αυτές οι κόντρες X vs Y..

2010 και να λέμε "Το βινύλιο έχει τον καλύτερο ήχο.." είναι λίγο κάπως..

Ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να το ευχαριστηθείς περισότερο.. αλλά μη τα ισωπεδώνουμε όλα.

Κατα τα αλλα συμφωνώ παραδόξως και με τον "αναχρονιστικό" ;-ρ

Δημοσ.
Συμφωνώ με τον midi miliz (αλή8εια βγάζουν μουσική αυτοι ακόμη?) στα περισοτερα.. Ανάλογα τη χρήση. Για καθημερινή χρήση και συνεχή λειτουργία για παιχνίδια μουσική youtube κτλ καλύτερα απλά pc ηχειάκια.

Αν δεν έχεις πρόβλημα να πας σε ακριβότερα.. 'Η πας σε ενισχυτή & ηχεία hi-fi (500-600euro+) ή χτύπα maudio (τα 8αρια). Μια χαρά ακους μουσική και απο τα μόνιτορ αρκεί να συνηθίσεις τη διαφορά στον ήχο.(είναι πιο flat απο οτι έχεις συνηθίσει και ίσως απο αυτο που θές). Αν θες και παραπάνω μπάσα μετα βάζεις και το sub της maudio. Αλλα σίγουρα όλα αυτά θέλουν κατάλληλο χώρο (διαμορφωση/μέγεθος κτλ).

Απλως για ένα περίεργο λόγο μου φαίνετε τραβηγμένη λύση για απλή χρήση.

και κάτι offtopic..

Να δώ πότε θα σταματήσουν αυτές οι κόντρες X vs Y..

2010 και να λέμε "Το βινύλιο έχει τον καλύτερο ήχο.." είναι λίγο κάπως..

Ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να το ευχαριστηθείς περισότερο.. αλλά μη τα ισωπεδώνουμε όλα.

Κατα τα αλλα συμφωνώ παραδόξως και με τον "αναχρονιστικό" ;-ρ

Μια απαντησούλα απλώς. Δεν είναι καθόλου θέμα κόντρας. Αντικειμενικά το βινύλιο είχε, έχει και μάλλον για καιρό ακόμα θα έχει πιό " καλό " ήχο από τις υπάρχουσες ψηφιακές μορφές. Αν δε, έχεις προσέξει, η κυκλοφορία των LP's αρχίζει να ξαναζωντανεύει. Πρόσφατα πήγα σε ένα Public και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από την ποκιλία δίσκων που είχε στο τμήμα με τα LP's . Σε ερώτηση που έκανα σ' ένα υπάλληλο, μου είπε ότι η ζήτηση ξαναρχίζει να ανεβαίνει.

Επίσης η Dual πρόσφατα ανακοίνωσε (κάπου το διάβασα, δεν θυμάμαι που), την κυκλοφορία νέων μοντέλων pick ups .Όλα αυτά τυχαία, δεν νομίζω.

ΟΜΩΣ, το βινύλιο για να το απολαύσεις απαιτεί συνοδευτικό εξοπλισμό, συχνά απαγορευτικό για έναν μέσο ακροατή.

Οι ψηφιακές μορφές μουσικής, έχουν ικανοποιητική ποιότητα, εξαιρετική ευχρηστία και σου δίνουν τη δυνατότητα να " κουβαλάς " μαζί σου, όλη τη μουσική συλλογή σου. Δεν είναι και λίγα. Ο μέσος ακροοατής δεν έχει λόγο να ξοδέψει το εφάπαξ του μπαμπά για να αγοράσει ένα σετ προ-τελικού-πικάπ-ηχείων για ν' ακούει την μουσική του. Ακόμα και από μιά συσκευή που συνδέεις το ipod σου φτάνει. Για να μην μιλήσουμε για την ιεροτελεστία της ακρόασης από ένα HiFi σύστημα. Σωστή τοποθέτηση ηχείων με αποστάσεις από τους τοίχους , βάσεις για τα ηχεία από μάρμαρο :eek: ποιοτικά καλώδιαπου κοστίζουν τ' άντερά τους, σωστή αποθήκευση των δίσκων, καθάρισμα και άλλα τέτοια γραφικά.

Έτσι λοιπόν, όλα έχουν τη θέση τους στη ζωή μας. Προσωπικά αν και οπαδός του βινυλίου , κάτοχος καλού συστήματος, συλλέκτης 1000 περίπου LP's και φίλος ατόμων που δεν αποδέχονται ενισχυτές που δεν έχουν λυχνίες αλλά τρανζίστορς, όταν κάθομαι στο Πισι μου ακούω μουσικάη από τα ταπεινά 530 και το βράδυ όταν θέλω να χαλαρώσω βάζω το ipod μου στο shuffle και την καταβρίσκω. Κάποιες άλλες φορές που έχω την όρεξη και την δυνατότητα βάζω τους Dead Kennedys στο πικάπ και γίνεται της ... Πόπης. :-(

Δημοσ.

Γενικά παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες -απο την παραγωγή ώς την αναπαραγωγή- για να είναι ενα βινύλιο (ή ενα cd) καλύτερο απο το άλλο.

Η εγγραφή θα είναι αναλογική ή ψηφιακή? Αν είναι ψηφιακή σε τι ανάλυση θα είναι 44/16? 48/24? 192/32? Πως θα γίνει η μετατροπή απο ψηφιακό σε αναλογικό? Σε τι βινύλιο θα τυπωθεί? ΤΙ μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγή? Το στέρεο (μαζί με το πικαπ) των 200ευρω? Η ενα audiophile σύστημα των 8-9.000?

Για τον μέσο ακροατή, είναι σαφώς πιο εύκολο και οικονομικό να έχει καλύτερη ποιότητα με ψηφιακά μέσα.

Νομίζω οτι αυτός ο ήχος του βινυλίου (ακόμα και το χρουτς χρουτς για μερικούς), που στην ουσία δημιουργείται απο ατέλειες της τεχνολογίας του, είναι ο ήχος που μας κάνει να εκλαμβάνουμε ώς καλύτερο τον ήχο του. Αλλα αυτό είναι σίγουρα υποκειμενικό.

Ακόμη όμως και αυτή η χαρακτηριστική "ζεστασιά" του αναλογικού, μπορεί (με φίλτρα) να αναπαραχθεί με ψηφιακά μέσα.

Απο τεχνικής άποψης το ψηφιακό έχει καλύτερες προδιαγραφές απο το αναλογικό. Με μόνη εξαίρεση, τη μή ύπαρξη περιορισμού στην συχνότητα για το βινύλιο, ενώ στο cd ας πούμε πας μόνο μέχρι 22khz. Κι αυτό όμως με τα νέα φορμά με παραγωγές 192/32 δεν είναι και κάτι σπουδαίο.

Και όλα αυτα τα συζητάμε με βάση την μουσική. Αν πάμε σε άλλες εφαρμογές του ήχου το βινύλιο δε θα χει κάν θέση εκεί.

Η λάθος χρήση των μέσων και η υπερβολή (βλέπε loudness war) είναι η κύρια αιτία για το όλο θέμα κατα τη γνώμη μου.

Πάντως το βινύλιο είναι γ*ματο γιατί κρατάς το δίσκο και κρατάς κάτι στα χέρια σου.. όχι μια κουτσουλιά. Έχουν τρελό artwork και γενικότερα άλλο feeling, το οποίο για να το νιώσεις 99% των περιπτώσεων θα πρέπει να είσαι πάνω απο 30 ετών. Έχει άλλη κ*υλα.. πώς να το κάνουμε.

Νομίζω όλα αυτά (όπως η ιεροτελεστεία που λένε κάποιοι για να το ακούσεις.. το προσεκτικό βγάλσιμο απο τη θήκη, το καθάρισμα, το ακούμπησμα της βελόνας κτλ κτλ) και λοιποί ψυχολογικοί αποκλειστικά παράγοντες βοηθούν στο να πούμε λίγο πιο εύκολα οτι είναι καλύτερο απο το ψηφιακό.

Anyway.. μετατρέψαμε ενα τόπικ σε κάτι άλλο (Ω! Προτότυπο!) οπότε τελειώνοντας.. δεν παίζει ρόλο το μέσο. Παίζει ρόλο η μουσική.

Δημοσ.

Ενα σχολιο να προσθεσω μονο απλα να μην ξεχναμε οτι για να ψηφιοποιησεις ενα σημα αναγκαστικα το κανεις μεσω δειγματοληψιας οποτε εξ ορισμου ψηφιοποιηση = απωλεια μερους του σηματος

Σιγουρα με διευκολινει σε πολλα ολο το ψηφιακο concept αλλα το αναλογικο εχει αλλη χαρη ειδικα αμα ειναι προσεχμενο και δε πιστευω πως τελικα ειναι μονο μια ιδεα

Δημοσ.

Μια ερώτηση μόνο για να μην κάνω καινούριο post. Παρήγγειλα τα Logitech Ζ2300 τα οποία θα συνδέσω με το Pc. Θέλω να ρωτήσω αν στο κουτί τους θα περιλαμβάνεται καλώδιο σύνδεσης με το pc ή αν θα πρέπει να το αγοράσω εγώ ξεχωριστά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σύνδεσης/καλωδίων για ήχο? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Μια ερώτηση μόνο για να μην κάνω καινούριο post. Παρήγγειλα τα Logitech Ζ2300 τα οποία θα συνδέσω με το Pc. Θέλω να ρωτήσω αν στο κουτί τους θα περιλαμβάνεται καλώδιο σύνδεσης με το pc ή αν θα πρέπει να το αγοράσω εγώ ξεχωριστά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σύνδεσης/καλωδίων για ήχο? Ευχαριστώ.

θα τα εχει τα καλωδια μεσα

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ κατ αρχήν. Να τα συνδέσω στη μητρική ή αξίζει να πάρω κάρτα ήχου, θα δω(ακούσω βασικά :-)) διαφορά?

με την κάρτα ήχου θα έχεις πόλη καλύτερο ήχο από αυτόν της μητρικής

Δημοσ.

ΟΚ φίλε Ραφαήλ και κάτι τελευταίο τότε αφού σε βρήκα εύκαιρο και απαντάς σε όλα ;) Θα μου προτείνεις 2-3 ΠΟΛΥ καλές κάρτες ήχου, για οικιακή χρήση όμως.. Δεν πρόκειται δλδ να κάνω ηχογραφήσεις, ούτε είμαι Dj, ούτε θα συνδέσω κιθάρες κλπ. Απλά θέλω πολύ καλό ήχο για μουσική, ταινίες και gaming (ΥΓ λογικά να σηκώνει κ 5.1 γιατί ήδη έχω στο μάτι τα 5500..)

Δημοσ.
ΟΚ φίλε Ραφαήλ και κάτι τελευταίο τότε αφού σε βρήκα εύκαιρο και απαντάς σε όλα ;) Θα μου προτείνεις 2-3 ΠΟΛΥ καλές κάρτες ήχου, για οικιακή χρήση όμως.. Δεν πρόκειται δλδ να κάνω ηχογραφήσεις, ούτε είμαι Dj, ούτε θα συνδέσω κιθάρες κλπ. Απλά θέλω πολύ καλό ήχο για μουσική, ταινίες και gaming (ΥΓ λογικά να σηκώνει κ 5.1 γιατί ήδη έχω στο μάτι τα 5500..)

πάνω στης γνώσεις που έχω στο θέμα του ήχου θα επέλεγα αυτη & καλύτερη αυτη

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ Ραφαήλ. Προτάσεις από κάποιον άλλον για την καλύτερη κάρτα ήχου για οικιακή χρήση? Με το οικονομικό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

τελικα θα παω για τα ζ-5500 μιας και με ενδιαφερουν και για τα παιχνιδια και καμια ταινια αν κατσω να δω.

το γραφω για να μην με πειτε 2προσωπο επειδη εγραψα σε αλλο θεμα :P

Δημοσ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ Ραφαήλ. Προτάσεις από κάποιον άλλον για την καλύτερη κάρτα ήχου για οικιακή χρήση? Με το οικονομικό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν μπορεις να διαθεσεις ενα σοβαρο ποσο σου προτεινω αυτην:

http://www.pixmania.gr/gr/gr/03023338/art/auzentech/eunoa-io-x-fi-forte-7-1.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4MTM5MTc5MjtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ

Η αυτην:

http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=126383

Αν τελικα αποφασισεις να κινηθεις σε κατι οικονομικοτερο μην παρεις κατι λιγοτερο απο αυτην:

http://www.pixmania.gr/gr/gr/02526802/art/asus/eunoa-io-xonar-d1-7-1-pci.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4MTM5MjA1NDtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...