sozz Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 επειδη σε λιγο καιρο θα παρω και εγω ηχεια για αυτο προτεινα τα monitor εγω μιας και νομιζα πως τετοια ηχεια θα ηταν καλυτερα για να ακους μουσικη... απο οτι βλεπω για μουσικη ειναι καλυτερα αλλα ηχεια και επειδη και εγω μεχρι 300Ε θα βαλω(οχι παραπανω) δεν βαζετε και κανενα ηχειο να δουμε τα ειχα ερωτευτει τα BX8A
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 επειδη σε λιγο καιρο θα παρω και εγω ηχεια για αυτο προτεινα τα monitor εγω μιας και νομιζα πως τετοια ηχεια θα ηταν καλυτερα για να ακους μουσικη...απο οτι βλεπω για μουσικη ειναι καλυτερα αλλα ηχεια και επειδη και εγω μεχρι 300Ε θα βαλω(οχι παραπανω) δεν βαζετε και κανενα ηχειο να δουμε τα ειχα ερωτευτει τα BX8A Πριν τα αποριψεις επηρεασμενος απο κατι αλλο που θα γραφτει παρε κανα δυο σιντακια σου η φτιαξε ενα με mp3 η οτιδηποτε αλλο ακους περισσοτερο και πηγαινε σε κανα μαγαζι να τα ακουσεις (πιστευω καπου να μπορεσεις , αν δεν εισαι επαρχια )
tmjuju Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Πριν τα αποριψεις επηρεασμενος απο κατι αλλο που θα γραφτει παρε κανα δυο σιντακια σου η φτιαξε ενα με mp3 η οτιδηποτε αλλο ακους περισσοτερο και πηγαινε σε κανα μαγαζι να τα ακουσεις (πιστευω καπου να μπορεσεις , αν δεν εισαι επαρχια ) Ακόμα και επαρχία να είναι, ευελπιστώ ότι ένα ζευγάρι mini monitor θα καταφέρει να ακούσει καθώς συνηθίζουν να έχουν ‘μαγαζιά’ με keyboards, κιθάρες και άλλα μουσικά. Σίγουρα η ακρόαση είναι ότι το καλύτερο. ---------- Προσθήκη στις 10:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:57 ---------- Ok. Ίσως σαν πιό παλιός έχω λίγο αναχρονιστικές απόψειςΣτο Πισι μου πάντως για gaming και για ακρόαση mp3 μου αρκούν τα 530 και αν θέλω να ακούσω μουσική, συνδέω το ipod στο στερεοφωνικό και σηκώνω τη γειτονιά στο πόδι. Μπα δε σε βλέπω τόσο αναχρονιστικό - εδώ ακούς και από iPod σημαίνει ότι έχεις μπει και εσύ στην ηλεκτρονική εποχή. Και μιας και μεγαλύτερη σημασία έχει πάντα η μουσική συλλογή του καθενός, καθώς όλο και περισσότεροι έχουν συλλογή σε άυλο forma, είναι όλο και ποιο σημαντικό να προτείνουμε λύσεις για να μπορεί κάποιος να ‘φχαριστηθεί τις μουσικές του’. Υ.Γ. Και αν ακους από TDL, εγώ ακούω από Meridian M1 με Thorens + Koetsu Ενδιαφέρον τα Μ1 – πολύ θα ήθελα να τα ακούσω! Η meridian έχει κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια με τα ηλεκτρονικά. Σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο Thread για όλα αυτά… vinyl vs cd κ.ο.κ.
yiannis_1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Για μουσική ξέχνα το 2.1 .Η ύπαρξη subwoofer ναι μεν είναι επιθυμητή στις ταινίες και στα παιχνίδια, αλλά όχι στην μουσική καθώς χαλάει την ισορροπία του ήχου. Θεωρητικά τα ηχεία studio monitor δεν είναι καλά για μουσική. Προσφέρουν πολύ καθαρή εικόνα της εγγραφής, ενώ οι hi-fi lovers προτιμούν ηχεία που "χρωματίζουν" τον ήχο. Βέβαια αυτό είναι προσωπική υπόθεση. Με δυο λόγια τα είπες όλα και επειδή το CPZ 2 της Sony κάνει ακριβώς αυτό που λες στοιχίζει 200-220 euro και αμα κρίψεις τον ενισχυτή πιάνει ακριβός τον ίδιο χώρο με ενα καλό σετ beringher - maudio πιστεύω πως είναι μονόδρομος. Αυτά για ευχάριστο γεμάτο και κυρίως ισορροπημένο ήχο χωρίς παραμορφώσεις ακόμα και στο τέρμα τους που θα κρίβει κάποιες ατέλειες της αντικειμενικά μέτριας πηγής - pc με onboard που παίζει mp3 -... Δοκιμασμένο και τα σπάει!!!
d3m1s Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Φίλε μου ειλικρινά δες αυτά τα ηχεία. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597 Τα έχω 2.5 χρόνια και είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μιας και τα θελει για μουσικη κυριως, παμε σε 2.1 λυση γυρω στα 150+ ευρω, αφου θελει κατι ποιοτικο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501600 Τα 5.1 ειναι τσαμπα χωρος, τσαμπα καλωδια, τσαμπα βασεις ηχειων, τσαμπα λεφτα και τσαμπα χαμηλοτερη ποιοτητα ηχου απο 2.1, για καποιον που δεν ειναι maniac με τον ηχο στις ταινιες η τα συγχρονα παιχνιδια που υποστηριζουν 5.1. imo δεν απευθυνονται καν στον μεσο χρηστη τα 5.1, αλλα για εμπορικους λογους καθιερωθηκαν αν και θεωρω θεμα χρονου να επανελθουμε στα 2.1 σιγα σιγα και τα 5.1 να γινουν "επιλογη για πολυ συγκεκριμενες χρησεις", οπως ειναι αλλωστε.
StavrosD Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Για μουσική το 2.1 δεν προτείνεται. Δεν συγκρίνεται η ποιότητα ήχου ενός σετ 2 αυτοενισχυόμενου ηχείων με αυτό της logitech, Η logitech και η creative δεν κάνουν για μουσική, απλά μπουμπουνίζουν τα μπάσα και τα πρίμα, γι' αυτό εντυπωσιάζουν.
sozz Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 αυτα εδω τι λετε? http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=9959 ΥΓ γινετε τωρα αυτα τα ηχεια να παιζουν καλυτερη μουσικη απο τα ΒΧ8Α ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Για μουσική το 2.1 δεν προτείνεται. Αυτο το λες εσυ. Οι hi end users δε συμφωνουν με τη γνωμη σου, οπως επισης και οι περισσοτεροι που εχει τυχει να ακουσουν το ιδιο τραγουδι σε ενα καλο 2 και σε ενα καλο 2.1 Τα ηχεια της logitech η της creative, δεν τα εχω ακουσει. Τα προτεινα γιατι κυμαινονται σε αυτο το ευρος τιμης που ζηταει. Οπως και να χει 2.1 ειναι το συστημα το οποιο προτεινεται. Χωρις sub χανει ΠΟΛΛΑ απτον ηχο, οτι ζευγος ηχειων και αν παρει με 150 ευρω.
StavrosD Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Στην ίδια κατηγορία τιμής, δύσκολο να είναι το 2.1 καλύτερο από το stereo. Ιδιαίτερα το να είναι pc speakers καλύτερα από studio monitor, το θεωρώ απίθανο.
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δεν υπαρχει απαραιτητα καλυτερο , εννοω στην τελικη επιλογη αναμεσα σε 2 και 2.1 Αναλογα τις προτιμησεις του χρηστη.Αν τα δυο ηχεια εχουν μικρο woofer , και η μουσικες προτιμησεις του χρηστη θελουν τρελο μπασο τοτε το 2.1 θα του φανει καλυτερο, και ας εχουν οι δορυφοροι αλλα μειονεκτηματα .
StavrosD Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Τα περισσότερα subwoofer σε συστήματα υπολογιστή έχουν κώνο διαμέτρου 5 ή 6 ιντσών. Εκτός από τα tannoy που έχω, είχα πάρει και τα logitech 530 (5.1). Έχουν ικανοποιητική ένταση, αλλά ο ήχος τους δεν συγκρίνεται σε καμιά περίπτωση με τα tannoy. Τα BX8A που προαναφέρθηκαν έχουν κώνο διαμέτρου 8", άρα μπορούν να παίξουν καλό μπάσο και με το παραπάνω.
HALF EVIL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Τα περισσότερα subwoofer σε συστήματα υπολογιστή έχουν κώνο διαμέτρου 5 ή 6 ιντσών. Εκτός από τα tannoy που έχω, είχα πάρει και τα logitech 530 (5.1). Έχουν ικανοποιητική ένταση, αλλά ο ήχος τους δεν συγκρίνεται σε καμιά περίπτωση με τα tannoy. Τα BX8A που προαναφέρθηκαν έχουν κώνο διαμέτρου 8", άρα μπορούν να παίξουν καλό μπάσο και με το παραπάνω. Να σου πώ Stavro , εγώ για το Πισι μου έχω τα 530 που αναφέρεις. Για την καθημερινή χρήση και παιχνίδια μου είναι υπέραρκετά. Όντως δεν είναι και τα δυνατότερα ηχεία, αλλά στις 12 το βράδυ που παίζω , εκ των πραγμάτων βάζω ακουστικά. Τώρα για μουσική, μου φτάνουν όταν δεν θέλω να πάω στο σαλόνι, να βάλω το ηχοσύστημά μου. Και ναι συνδέω το shuffle εκεί μερικές φορές όταν βαριέμαι ν ' αλλάζω δίσκους. Όσο για τα tannoy, ε τι σύγκριση να κάνεις. Off topic: Μια και ανέφερες το μπάσο, κριτήριο για μένα είναι η εισαγωγή του "Decades" των Joy Division. Αν ευχαριστηθώ , τότε τα ηχεία είναι καλά.
sozz Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 με λιγα λογια αναμεσα στα http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=9959 http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Monitors-Studiophile-Bx-8A-Deluxe.htm ποια θα διαλεγατε? τωρα εχω τα logitech x-540 δεν νομιζω να ειναι ηχεια για να ακους μουσικη αυτα τα βαζεις στο φουλ και παιζουν μετρια απο ενταση το woofer τους με βαθμολογια απο το 1-10 παιρνει ενα 2 ΥΓ εχετε να προτεινετε αλλα ηχεια για μουσικη? ΥΓ2 τα ΒΧ8Α γιατι δεν ειναι καλα για μουσικη και ειναι μονο καλα για ηχογραφησεις ?παντως στο μελλον μπορει καποιος να χωσει και ενα αλλο ενεργο woofer για τις χαμηλες... πχ αυτο εδω http://www.thomann.de/gr/m_audio_sbx10.htm και εχεις ενα σετ m audio
StavrosD Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μεταξύ των δύο που προανάφερες, το δεύτερο με κλειστά τα μάτια. Αν δεις τις προδιαγραφές, το Edifier S730 είναι 2χ75Wat με 10% THD (THD= Total Harmonic Distorsion) και SND >85 (SNR = Sound Noise Ratio). 10% είναι αρκετά μεγάλη παραμόρφωση. Για το subwoofer δεν ξέρω τις προδιαγραφές. To δεύτερο έχει στο κάθε ηχείο 70watt για τα μπάσα και 60watt για τα πρίμα (2x130Watt σύνολο) με 0.5% THD και 112db SNR! http://musicmall.com/cmp/StudiophileBX8.htm SNR http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio THD http://en.wikipedia.org/wiki/Total_harmonic_distortion Σχετικά με το SNR, θεωρητικά το CD έχει 93db, όσο πιο πάνω τόσο πιο καλά. Τα BX8A είναι ηχεία studio monitor. Με τον όρο studio monitor εννοούμε ότι είναι φτιαγμένα με στόχο να παίζουν όσο πιο ομοιόμορφο ήχο γίνεται σε όλες τις συχνότητες (στην ιδανική περίπτωση ίδια φάση και ένταση σε όλο το φάσμα, στην πράξη όσο πιο μικρές αποκλίσεις είναι δυνατόν) και με ελάχιστες παραμορφώσεις. Αυτές είναι οι απαραίτητες συνθήκες για να κάνει ο ηχολήπτης τις σωστές ρυθμίσεις είτε σε ζωντανή εκπομπή, είτε σε ηχογράφηση (π.χ. CD, DVD). Ένας φίλος που είναι πολύ ψαγμένος με τα ηχοσυστήματα (κοστίζει 5000€+ το ηχοσύστημά του) μου είπε ότι δεν του αρέσει ο ήχος των studio monitors επειδή είναι πολύ "στεγνός". Αντιθέτως εμένα μου αρέσει ο ήχος τους επειδή ακούω την παραμικρή λεπτομέρεια. Το καλύτερο είναι να πας σε ένα μαγαζί με ηχεία και να ακούσεις από πριν αυτά που θα αγοράσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.