Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ήχου

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aς του προτεινουμε τοτε ο καθενας οτι καλα ηχεια μας ερχονται στο μυαλο.Σαμπως εμεις πληρωνουμε ? :-)

Σαν να εχεις δικιο.Ας παρει στην τελικη και μικτες, ενισχυτες και τα συναφη και καθε σαββατο να το γυρναει σε κλαμπ το δωματιο.Να φυγουν και τα ποντικια απο τη γειτονια. :lol:

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μπορείς να πάρεις και επιλογές σε koda με ενα sony ενισχυτή και να κάνεις τη δουλειά σου για μουσική με 350ε.

και σορρυ evil αν μου ξέφυγε η απάντηση σου...

αλλα δε μπορώ με τπτ να φανταστώ οτι κάποιος που θέλει να ακούει μουσική και να γουστάρει θα πάρει logitech και τα συναφή.. ειδικά αμα υπάρχουν 330ε με λίγη υπομονή γίνονται 500ε και είσαι σε πολύ καλλίτερο δρόμο ακουστικά!

Δημοσ.

Διαβασα ολα οσα γραφτηκαν στο thread.

Half evil τα post σου απτη 2η σελιδα και μετα, σε γενικες γραμμες ειναι υπερβολικα. Η "πορωση σου" με το αντικειμενο που ειναι θεμιτη, γιατι κι εγω πορωμενος ειμαι με τον ηχο, δεν χρειαζεται να γινεται παραπληροφορηση και εμποδιο στον μεσο χρηστη. Η ειρωνεια ειναι οτι εισαι αρκετα ενημερωμενος, αλλα καταφευγεις σε υπερβολες τυπου "μονο απο βινυλιο ακους σωστη μουσικη" κλπ που δεν αφορουν καν τον μεσο χρηστη σαν τον author του thread και αποτελουν αποψεις του high end user.

Παμε παρακατω και ontopic τωρα.

3 πραγματα.

Α. Μην δωσεις πανω απο 150Ε για ηχεια για PC. Αν δεν σου κανει καποιο μοντελο ηχειων με αυτα τα λεφτα και θες να επενδυσεις παραπανω λεφτα για καλυτερα αποτελεσματα, τοτε θα πας σε λυση ενισχυτη-hi fi ηχειων, τα οποια και θα συνδεσεις με το pc σου. Αν σκεφτεσαι αυτη την περιπτωση σοβαρα, μας λες και σου προτεινουμε ενισχυτικα και ηχεια.

Β. Αν τα ηχεια τα θες για μουσικη κυριως, και οχι για ταινιες, τοτε φροντισε να πας σε 2.1. Αποδιδουν καλυτερη ποιοτητα ηχου αποτι τα 5.1 στην μουσικη. Αποτι ειδα για 2.1 πας παντως και κατ'εμε ειναι σωστη η επιλογη σου.

Γ. Οι onboard καρτες ηχου σε καλυπτουν πληρως για τη χρηση που προκειται να κανεις. Κατα τη γνωμη μου 1000 φορες να επενδυσεις τα λεφτα της καρτας ηχου σε ενα καλυτερο ενισχυτη, και να μεινεις με την onboard, παρα το αντιστροφο. Θα εισαι κερδισμενος και σε ενταση και σε ποιοτητα.

Δημοσ.
Διαβασα ολα οσα γραφτηκαν στο thread.

Half evil τα post σου απτη 2η σελιδα και μετα, σε γενικες γραμμες ειναι υπερβολικα. Η "πορωση σου" με το αντικειμενο που ειναι θεμιτη, γιατι κι εγω πορωμενος ειμαι με τον ηχο, δεν χρειαζεται να γινεται παραπληροφορηση και εμποδιο στον μεσο χρηστη. Η ειρωνεια ειναι οτι εισαι αρκετα ενημερωμενος, αλλα καταφευγεις σε υπερβολες τυπου "μονο απο βινυλιο ακους σωστη μουσικη" κλπ που δεν αφορουν καν τον μεσο χρηστη σαν τον author του thread και αποτελουν αποψεις του high end user.

Παμε παρακατω και ontopic τωρα.

3 πραγματα.

Α. Μην δωσεις πανω απο 150Ε για ηχεια για PC. Αν δεν σου κανει καποιο μοντελο ηχειων με αυτα τα λεφτα και θες να επενδυσεις παραπανω λεφτα για καλυτερα αποτελεσματα, τοτε θα πας σε λυση ενισχυτη-hi fi ηχειων, τα οποια και θα συνδεσεις με το pc σου. Αν σκεφτεσαι αυτη την περιπτωση σοβαρα, μας λες και σου προτεινουμε ενισχυτικα και ηχεια.

Β. Αν τα ηχεια τα θες για μουσικη κυριως, και οχι για ταινιες, τοτε φροντισε να πας σε 2.1. Αποδιδουν καλυτερη ποιοτητα ηχου αποτι τα 5.1 στην μουσικη. Αποτι ειδα για 2.1 πας παντως και κατ'εμε ειναι σωστη η επιλογη σου.

Γ. Οι onboard καρτες ηχου σε καλυπτουν πληρως για τη χρηση που προκειται να κανεις. Κατα τη γνωμη μου 1000 φορες να επενδυσεις τα λεφτα της καρτας ηχου σε ενα καλυτερο ενισχυτη, και να μεινεις με την onboard, παρα το αντιστροφο. Θα εισαι κερδισμενος και σε ενταση και σε ποιοτητα.

Από το on topic σου και κάτω δεν είδα καμμιά διαφορά στις απόψεις σου από αυτά που είπα και εγώ.

Το resume αυτών που έγραψα είναι: 1) Δεν αξίζει να δώσει κανείς 300+Ευρώ για να ακούει μουσική από ΠιΣι. Σύμφωνοι ?

2) Με 100 Ευρώ το πολύ ακούς αξιοπρεπώς τα mp3 σου και παιζεις τα παιχνίδια σου. Αν δε, δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στη μουσική , τότε 2.1 αντί για 5.1 Σύμφωνοι ?

3) Για να πεις ότι ακούς δυνατά και σωστά μουσική πρέπει να έχεις πικ απ + cd player + προ + τελικό + ηχεία 2 ή 3 δρόμων ενεργά ή όχι. Τότε η εμπειρία της ακρόασης δεν έχει καμμία σχέση με Πισι .Σ' αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να τα σκάσεις σε ακραίες περιπτώσεις τόσο χοντρά που η κ@υλα σου μπορεί να κοστίζει όσο ένα τριάρι. Σωστά ?

4) Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει σχέση με μουσική και να μην δέχεται ότι ο ήχος από ένα καλό πικ απ βρίσκεται ακόμα χρόνια μπροστά από το καλύτερο cd player. Σωστα?

Αυτά λίγο πολύ είπα και δεν βλέπω που είναι η υπερβολή και ο δογματισμός. :confused:

Δημοσ.
Από το on topic σου και κάτω δεν είδα καμμιά διαφορά στις απόψεις σου από αυτά που είπα και εγώ.

Το resume αυτών που έγραψα είναι: 1) Δεν αξίζει να δώσει κανείς 300+Ευρώ για να ακούει μουσική από ΠιΣι. Σύμφωνοι ?

Αυτά λίγο πολύ είπα και δεν βλέπω που είναι η υπερβολή και ο δογματισμός. :confused:

Δεν συμφωνουμε :lol:

Aφου (αναφερθηκε και πιο πανω ) μπορει καποιος να εχει ολοκληρη δισκοθηκη σε flac .Δεν αξιζει να επενδυσει σε αγορα καλων ηχειων ?Μηπως τα flac η τιποτα 320αρια mp3 υστερουν τοσο που πρεπει να αναπαραγονται απο pc ηχεια των 100 Ε και πολυ ειναι ? :lol:Απολυτα σεβαστο φυσικα να ειναι καποιος φαν του βινυλιου , αλλο αυτο.

Δημοσ.

Καλώς, δικά σας είναι τα χρήματα όχι δικά μου:lol:

---------- Προσθήκη στις 01:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:44 ----------

Δεν συμφωνουμε :lol:

Aφου (αναφερθηκε και πιο πανω ) μπορει καποιος να εχει ολοκληρη δισκοθηκη σε flac .Δεν αξιζει να επενδυσει σε αγορα καλων ηχειων ?Μηπως τα flac η τιποτα 320αρια mp3 υστερουν τοσο που πρεπει να αναπαραγονται απο pc ηχεια των 100 Ε και πολυ ειναι ? :lol:Απολυτα σεβαστο φυσικα να ειναι καποιος φαν του βινυλιου , αλλο αυτο.

Δυνητικά αυτά που λες μπορεί να ισχύουν , αλλά δεν νομίζω ότι ο κακόμοιρος ο Λευτέρης ανήκει σ' αυτή την κατηγορία, ούτε οι ανάγκες του είναι αυτές.

Δημοσ.

2) Με 100 Ευρώ το πολύ ακούς αξιοπρεπώς τα mp3 σου και παιζεις τα παιχνίδια σου. Αν δε, δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στη μουσική , τότε 2.1 αντί για 5.1 Σύμφωνοι ?

3) Για να πεις ότι ακούς δυνατά και σωστά μουσική πρέπει να έχεις πικ απ + cd player + προ + τελικό + ηχεία 2 ή 3 δρόμων ενεργά ή όχι. Τότε η εμπειρία της ακρόασης δεν έχει καμμία σχέση με Πισι .Σ' αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να τα σκάσεις σε ακραίες περιπτώσεις τόσο χοντρά που η κ@υλα σου μπορεί να κοστίζει όσο ένα τριάρι. Σωστά ?

4) Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει σχέση με μουσική και να μην δέχεται ότι ο ήχος από ένα καλό πικ απ βρίσκεται ακόμα χρόνια μπροστά από το καλύτερο cd player. Σωστα?

1. Φυσικα και δε συμφωνουμε. Εγω λεω οτι δεν αξιζει να δωσει πανω απο 150 ευρω για ενεργα ηχεια, εσυ λες οτι δεν αξιζει να δωσει 300+ευρω επειδη η πηγη του ειναι το PC.

-->Φυσικα και αξιζει να δωσει και 1000 ευρω για να ακουει μουσικη απο PC, ως μεσος χρηστης, καθως τις λεπτομερειες στον ηχο με τις οποιες κολαει ενας high end user οπως εσυ η εγω δε θα τις παρατηρησει. Θελει ενταση, θελει μπασο, θελει πριμα κλ, γιατι να μην τα εχει? Επειδη η πηγη του ειναι mp3? Δε του στερει κατι αυτο ειδικα αν το bitrate ειναι υψηλο. Μη ξεχνας: μεσος χρηστης ειναι, δε θα καταλαβει ποτε ενα "τσικ" που θα χασει στις υψηλες ειτε του βαλεις πικαπ, ειτε mp3 320kbps.

2. Ναι συμφωνοι. 2.1 = μουσικη, 5.1= παιχνιδια ταινιες. Επιλεγει προτεραιοτητες και διαλεγει. Με 100 ευρω θα ακουσει αξιοπρεπως μουσικη, αλλα δεν θα εχει αυτο που ζηταει στο αρχικο ποστ του, δηλαδη ενταση. Και εσυ τον αποθαρυνεις να δωσει παραπανω λεφτα, γιατι θεωρεις πως δεν αξιζει, εγω ωστοσο διαφωνω. Αξιζει και παρααξιζει αν του αρεσει ο ηχος κλπ. Συγκρινεται το μπασο που θα βγαλουν τα ηχεια των 100 ευρω με το μπασο που θα βγαλει ενα ανενεργο sub της velodyne 400w rms? Γιατι λοιπον αν εχει τα λεφτα να μην εχει καλυτερο μπασο πχ? Ενεργα ηχεια 100 ευρω, με ανενεργα ηχεια + ενισχυτη 1000 ευρω και τα 2 με πηγη 320kbps mp3, δεν εχουν τεραστια διαφορα σε ποιοτητα, ενταση και πιστοτητα ηχου? Τα ηχεια των 1000 ευρω δεν εχουν πολυ μεγαλυτερο φασμα? Τα ηχεια των 1000 ευρω δε θα του γεμισουν ολο το δωματιο με ολες τις συχνοτητες? Γιατι να μην αξιζουν λοιπον?

3. Σωστα, αλλα δεν αφορουν το παρον τοπικ αυτα, ουτε και τον author. Γιαυτο ειπα οτι ειναι υπερβολικα. Δεν ειπα οτι ειναι λαθος.

4. Και εδω εχεις δικιο, αλλα ειναι και παλι μια αχρηστη πληροφορια για τον μεσο χρηστη που απλα θελει να βελτιωσει τον ηχο στο pc του.

Για να στο πω πιο απλα. Εχω ενα αμαξι 1100cc και θελω να παρω κατι καινουριο καλο και γρηγορο και ρωταω τη γνωμη σου. Αυτο που κανεις εσυ λοιπον, ειναι να λες "παρε ferrari αλλιως δεν αξιζει να παρεις αμαξι, μεινε με το 1.100cc". Ναι η ferrari ειναι απολαυση, αλλα ειναι υπερβολη να λεμε οτι αν παρεις ενα vw golf 180 αλογων πχ, δεν θα ευχαριστηθεις την οδηγηση σε συγκριση με αυτο που εχεις τωρα.

Αν λοιπον διαθετει τα λεφτα οχι απλα θα ευχαριστηθει το νεο ηχο, αλλα θα τον απολαυσει κανοντας σωστες επιλογες.

Δημοσ.

Δεκτές οι απόψεις σου, παραμένω στις δικές μου. Αν η διάταξη γενικά του υπολογιστή του παιδιού επιτρέπει να τοποθετηθούν σωστά τα ηχεία , τι να πώ, θα είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις. Συνήθως τα δύο ηχεία πλαισιώνουν την οθόνη σε απόσταση 1 μέτρο μεταξύ τους το sub στο πάτωμα και τα δύο πίσω στον τοίχο.

Αλλά ίσως εδώ ταιριάζει η λαική ρήση " δυό γαιδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα":-(

Ας σταθμίσει τις ανάγκες του το παιδί και τα λεφτά του και ας αποφασίσει σύμφωνα μ' αυτά που είδε.

Εξάλλου , όπως είπε και ο κορυφαίος Clint, "opinions are like assholes, everybody has one"

Πάντως το παράδειγμα με τ' αυτοκίνητα είναι πολύ τραβηγμένο. Μεταξύ του Fiat των 30 χρόνων και της Ferrari, φυσικά υπάρχει και το Golf των 180 αλόγων , αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες άλλες επιλογές. Εξαρτάται τι το θες το αυτοκίνητο. Αν το θες βασικά για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και το βράδυ βόλτα την οικογένεια, τότε ναι και το Golf είναι υπερβολή.

Δημοσ.

Μα αν αγορασει ενισχυτη-ηχεια-sub ειναι πολυ απλο να τοποθετησει τα ηχεια οπως θελει, ακομα και σε αλλο δωματιο που λεει ο λογος.

Ενα καλωδιο minijac-2rca ειναι και παει τον ενισχυτη σε οποιο σημειο τον βολευει, αναλογα με τη θεση ακροασης η οποια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι η καρεκλα του pc. Kαι στηνει αντιστοιχα τα ηχεια γυρω απτον ενισχυτη του.

Εγω πχ εδω, εχω το ηχοσυστημα στο σαλονι και εχω τραβηξει καλωδιο απτο pc ως το σαλονι. Φτιαχνω playlist στο pc και παω και ακουω οταν με πιανουν οι κ@**ες. Οταν απλα θελω να ακουσω ενα κομματι/youtube/να παιξω ενα παιχνιδι/να δω μια ταινια, αρκουμαι στα 2.1 ηχεια του υπολογιστη που ειναι των 100 ευρω και δεν σκοπευω να ξοδεψω παραπανω.

Αρα με βρισκεις συμφωνο εδω, οτι για καθημερινη χρηση Η/Υ δεν αξιζει ηχεια οχι ανω των 300 ευρω, αλλα ουτε ανω των 150.

ΑΛΛΑ ο λογος ειναι οτι πρωτον φτιαχνει ενα "δυσκινιτο"-βαρυ-υπερκατανωλιτικο (σε ρευμα)-θερμο συστημα που δεν ενδεικνυται για καθημερινη πολυωρη χρηση, το οποιο θα ταλαιπωρειται πολυ χωρις λογο. To οποιο παρεπιπτοντως θα βγαζει διαφορους "βομβους" αν το εχει διπλα σε UPS/Κουτια/Καλωδια τροφοδοσιας κλπ κλπ κλπ, οπως λογικα θα το εχει.

Και οχι η ποιοτητα ηχου στην οποια επεμεινες (χωρις να εχεις αδικο) παραπανω του δεοντος για τον μεσο χρηστη ;p

Απο ποιοτητα ηχου κομπλε θα ειναι. Οποτε βαζει κατω αυτα τα κριτηρια και επιλεγει με βαση τις αναγκες του και την τσεπη του.

ΥΓ. Το παραδειγμα με τα αμαξια ηταν επιτηδες τραβηγμενο ;p

Δημοσ.

ΑΛΛΑ ο λογος ειναι οτι πρωτον φτιαχνει ενα "δυσκινιτο"-βαρυ-υπερκατανωλιτικο (σε ρευμα)-θερμο συστημα που δεν ενδεικνυται για καθημερινη πολυωρη χρηση, το οποιο θα ταλαιπωρειται πολυ χωρις λογο. To οποιο παρεπιπτοντως θα βγαζει διαφορους "βομβους" αν το εχει διπλα σε UPS/Κουτια/Καλωδια τροφοδοσιας κλπ κλπ κλπ, οπως λογικα θα το εχει.

Και οχι η ποιοτητα ηχου στην οποια επεμεινες (χωρις να εχεις αδικο) παραπανω του δεοντος για τον μεσο χρηστη ;p

Απο ποιοτητα ηχου κομπλε θα ειναι. Οποτε βαζει κατω αυτα τα κριτηρια και επιλεγει με βαση τις αναγκες του και την τσεπη του.

Το απλωνουμε πολυ το θεμα αλλα ουτε και αυτο αποτελει κανονα .Η ακομα και αν αποτελει η εξαιρεση του ειναι ευκολη και φθηνα υλοποιησιμη.Ενα media center pc , αθορυβο , μικρο σε καταναλωση , μικρο σε διαστασεις κλπ κλπ.Η ενα media player και ενα dac (αυτο φυσικα παει και στην περιπτωση του pc αν δεν θελει καποιος εσωτερικη καρτα) , ιδιως αν εχει καποιος την δισκοθηκη του σε αρχεια και τελος .Και βλεπεις και τις ταινιουλες σου αμα λαχει :-D

Δημοσ.

Κάπου νομίζω ότι αρχίζουμε να συμφωνούμε.

καλησπέρα σας!

θέλω να αγοράσω δυνατά ηχεία για PC ώστε να βάζω τέρμα τη μουσική και να το ευχαριστιέμαι

Αυτό ήταν το αρχικό πόστ. Εμένα πάντως μου έδωσε την εντύπωση ότι το παιδί έχει κάποια ηχεία που δεν τον ικανοποιεί η έντασή τους εκεί που κάθεται στην καρέκλα και ακούει μουσική και θέλει δυνατότερα. Έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά και τόσες λεπτομέρειες . Εγώ έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα και γι' αυτό είμουν εξ' αρχής αρνητικός σε πολλά λεφτά. Το πιθανότερο είναι ότι το παρατραβήξαμε το θέμα , χωρίς σε τελευταία ανάλυση να πεί κάτι παραπάνω ο ενδιαφερόμενος. Τέλος πάντων.

Δημοσ.
Έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά και τόσες λεπτομέρειες . Εγώ έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα και γι' αυτό είμουν εξ' αρχής αρνητικός σε πολλά λεφτά. Το πιθανότερο είναι ότι το παρατραβήξαμε το θέμα , χωρίς σε τελευταία ανάλυση να πεί κάτι παραπάνω ο ενδιαφερόμενος. Τέλος πάντων.

Ναι δεν εχεις αδικο.Ενταξει κουβεντα κανουμε, ελαφρως οφ τοπικ , αλλα οχι τοσο πιστευω που να χαλαει το θεμα :-)

Δημοσ.
Το απλωνουμε πολυ το θεμα αλλα ουτε και αυτο αποτελει κανονα .Η ακομα και αν αποτελει η εξαιρεση του ειναι ευκολη και φθηνα υλοποιησιμη.Ενα media center pc , αθορυβο , μικρο σε καταναλωση , μικρο σε διαστασεις κλπ κλπ.Η ενα media player και ενα dac , (αν εχεις καποιος την δισκοθηκη του σε αρχεια ) και τελος .Και βλεπεις και τις ταινιουλες σου αμα λαχει :-D

Δε το απλωνω, ειναι πολυ ρεαλιστικα αυτα που λεω.

Απλα σκεψου οπως εχεις τα ηχειακια σου στο pc και πας να δεις ενα video στο youtube ανοιγωντας τα πατωντας ενα On και μετα τα κλεινεις απτο ιδιο κουμπι, να πρεπει να πατας On στον ενισχυτη, στο subwoofer, στη συνεχεια να επιλεγεις την πηγη που θα παιξει ο ενισχυτης, κατοπιν να φτιαχνεις την ενταση καθε λιγο και λιγακι απο τον ενισχυτη, γιατι ως γνωστον αλλη ενταση εχει το ενα video στο youtube, αλλη ενα mp3 και αλλη το παιχνιδι και παει λεγοντας. Οπως και τα μπασα/πριμα σε καθε κομματι θα πρεπει να τα φτιαχνει στον ενισχυτη καθως αυτα τα συστηματα ειναι πολυ ευαισθητα στις εντασεις της καθε συχνοτητας. Αρα το μπασο που δεν σε ενοχλει σε ενα rock κομματι με τα ηχεια του pc, θα σου ταραζει το κεφαλι με τις default ρυθμισεις ενος ηχοσυστηματος. Ενω αν καπακια παει να παιξει ενα chillout θα πρεπει να ξαναδινει μπασο κλπ.

Με αυτη την ενοια το λεω δυσκινιτο για καθημερινη πολυωρη χρηση.

Επιπλεον ο ενισχυτης αν μενει πολλες ωρες ανοικτος βραζει στην κυριολεξια, δεν ενδεικνυται για πολυωρη και συνεχομενη χρηση οπως τα ηχεια των 100 ευρω.

Αρα, αν τα παραπανω δεν τον απασχολουν και ενδιαφερεται να εχει καλη ποιοτητα και ενταση ηχου παει σε 2καναλο ενισχυτη-2 ανενεργα ηχεια-ανενεργο sub.

Αν τον προβληματιζουν χτυπαει 2.1 ηχεια των 150 ευρω και εχει και κανει αξιοπρεπως και χωρις πονοκεφαλιασματα ολες τις δουλειες που μπορει να κανει καποιος στο pc του.

Κάπου νομίζω ότι αρχίζουμε να συμφωνούμε.

καλησπέρα σας!

θέλω να αγοράσω δυνατά ηχεία για PC ώστε να βάζω τέρμα τη μουσική και να το ευχαριστιέμαι

Αυτό ήταν το αρχικό πόστ. Εμένα πάντως μου έδωσε την εντύπωση ότι το παιδί έχει κάποια ηχεία που δεν τον ικανοποιεί η έντασή τους εκεί που κάθεται στην καρέκλα και ακούει μουσική και θέλει δυνατότερα. Έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά και τόσες λεπτομέρειες . Εγώ έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα και γι' αυτό είμουν εξ' αρχής αρνητικός σε πολλά λεφτά. Το πιθανότερο είναι ότι το παρατραβήξαμε το θέμα , χωρίς σε τελευταία ανάλυση να πεί κάτι παραπάνω ο ενδιαφερόμενος. Τέλος πάντων.

Η αληθεια ειναι πως το παρατραβηξαμε, αλλα δεν λεμε λ@λ@κιες. Αν τον ενδιαφερουν τα συμβουλευεται, αν οχι συμβουλευεται τα αρχικα reply και no problem. Παντως καθε αλλο απρα αχρηστες πληροφοριες ειναι οσα συζηταμε εδω, ασχετως αν καποιος μπορει να θεωρησει οτι το τραβηξαμε :) Ειναι πραγματα που αφορουν και τον ιδιο τον author παντως και δεν ειναι επιστημονικα η δυσνοητα για να πει κανεις οτι "ξεφυγαμε".

Δημοσ.

Για μουσική ξέχνα το 2.1 .

Η ύπαρξη subwoofer ναι μεν είναι επιθυμητή στις ταινίες και στα παιχνίδια, αλλά όχι στην μουσική καθώς χαλάει την ισορροπία του ήχου.

Τα αυτοενισχυόμενα ηχεία είναι πολύ καλή λύση. Αν δεν είχα ήδη ηχεία θα έπαιρνα αυτοενισχυόμενα, σαν αυτά που σου πρότειναν παραπάνω.

Θεωρητικά τα ηχεία studio monitor δεν είναι καλά για μουσική. Προσφέρουν πολύ καθαρή εικόνα της εγγραφής, ενώ οι hi-fi lovers προτιμούν ηχεία που "χρωματίζουν" τον ήχο. Βέβαια αυτό είναι προσωπική υπόθεση.

Έχω studio monitors στον υπολογιστή (Tannoy Reveal). Επειδή δεν είναι αυτοενισχυόμενα τα έχω συνδέσει σε ενισχυτή Yamaha A100a (studio ενισχυτής, Dual mono). Από ήχο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ και 8+ χρόνια.

Δημοσ.
Δε το απλωνω, ειναι πολυ ρεαλιστικα αυτα που λεω.

Απλα σκεψου οπως εχεις τα ηχειακια σου στο pc και πας να δεις ενα video στο youtube ανοιγωντας τα πατωντας ενα On και μετα τα κλεινεις απτο ιδιο κουμπι, να πρεπει να πατας On στον ενισχυτη, στο subwoofer, στη συνεχεια να επιλεγεις την πηγη που θα παιξει ο ενισχυτης, κατοπιν να φτιαχνεις την ενταση καθε λιγο και λιγακι απο τον ενισχυτη, γιατι ως γνωστον αλλη ενταση εχει το ενα video στο youtube, αλλη ενα mp3 και αλλη το παιχνιδι και παει λεγοντας. Οπως και τα μπασα/πριμα σε καθε κομματι θα πρεπει να τα φτιαχνει στον ενισχυτη καθως αυτα τα συστηματα ειναι πολυ ευαισθητα στις εντασεις της καθε συχνοτητας. Αρα το μπασο που δεν σε ενοχλει σε ενα rock κομματι με τα ηχεια του pc, θα σου ταραζει το κεφαλι με τις default ρυθμισεις ενος ηχοσυστηματος. Ενω αν καπακια παει να παιξει ενα chillout θα πρεπει να ξαναδινει μπασο κλπ.

Με αυτη την ενοια το λεω δυσκινιτο για καθημερινη πολυωρη χρηση.

Γενικως οταν λες θα ακουσω τη μουσικη μου (ειτε ειναι υπολογιστης , ειτε cd player ) σημαινει οτι θα ακουσω να ακουσω το αλμπουμ ειτε μια επιλεγμενη λιστα .Αυτες οι 'δυσκολιες' που αναφερεις κανονικα θα επρεπε να ισχυουν ειτε ακους απο pc ειτε απο cd player.Aλλα ποιος καθεται να παιζει συνεχεια με τις οποιες ρυθμισεις μπορει να εχει ο ενισχυτης του ? Αν το σκηνικο ειναι 'ακουω ενα τραγουδι,μετα ενα βιντεο στο youtube , μετα τα φιλαρακια μου καθως παιζουμε cod , παραλληλα με τα κλικ κλοκ του msn των windows και δεν ξερω γω ' ε ναι καλυτερα να παρει κλασσικα pc-ηχειακια για ολα και να μην πολυψαχτει καποιος.Η παιρνεις και ενα ζευγαρι ακουστικα και με λιγοτερα λεφτα και τελος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...