hammerd Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Παιδια καλησπερα.. Αποφασισα να ανοιξω αυτο το θεμα για να μαζεψω οσο το δυνατον γινεται ολες τις εντυπωσεις, θετικες και αρνητικες απο τα modem/router που χρησιμοποιουμε ολοι μας για συνδεση στο ιντερνετ. Θα ηθελα να παραθεσουμε ολοι το βασικο modem/router που εχει ο καθενας μας αυτη την περιοδο και να πει ο καθενας μας και 2~3 πραγματακια για αυτο.. Με ενδιαφερουν και τα αρνητικα και τα θετικα στοιχεια του καθενος χωρις ομως εμπρηστικα σχολια για αυτα..αντικειμενικη κριση μονο παρακαλω.. Ξεκιναω εγω.. Παραδειγμα post: Modem/Router : Thomson SpeedTouch 585 v7 PSTN Συνδεση στο Ιντερνετ : FORTHNET Περιοχη : Αγια Παρασκευη Εντυπωσεις : Απιστευτα σταθερο μηχανημα με ελαχιστα disconnect καθε 16 μερες !! απο ταχυτητες πιανει το maximum τις γραμμης μου παντα +/- 200kbps (14,456) συνηθως.. Πιστευω οτι θα βοηθηθει πολυς κοσμος που θελει να συγκρινει το modem/router του με καποιον αλλο η να αγορασει καποιο που θα πηγαινει καλα στην περιοχη του για τα δικα του παντα δεδομενα.. Ευχαριστω και περιμενω την συμμετοχη σας
giorgoslouk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Modem: LEVEL ONE FBR-1161A Router: TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate ISP:HOL 6Mbps Περιοχή:Πάτρα Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate με ένα LEVEL ONE FBR-1161A σεταρισμένο ως Bridge (Χρησιμοποιείται ως ADSL modem το δεύτερο) σε γραμμή HOL και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Το TP-Link είναι απλά απίστευτο.Καμμία αποσύνδεση γιά 7 μέρες.Κάθε Κυριακή τους κάνω reboot.
SPANK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Modem/Router : Draytek Vigor 2820n Συνδεση στο Ιντερνετ : Forthnet Ταχύτητα : 24mbps / 22.3Mbps (Πραγματικη) Περιοχη : Πειραιάς Τους τελευταίους 2 μήνες και έχοντας προηγούμενη εμπειρία με το Draytek Vigor 2710 λόγω αλλαγής ISP,PSTN κτλπ αποφάσισα να στραφώ πάλι στην Draytek αυτην την φορά στο 2820n. Αυτό που έχω παρατηρήσει τοσο με αυτο οσο και με το προηγούμενο Router της Draytek ειναι οτι απλά δεν κλείνει ποτε,2 μήνες μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ουτε ενα restart.Απο θέμα Connections απο οτι φαίνεται σηκώνει πολύ πράγμα μιας και το έχω δοκιμάσει σε Linux με Torrents ανοιχτά ,Rapidshare κτλπ. Στο Θέμα wireless στο δικό μου σπίτι (μεζονένα 5ος 6ος ) το router ειναι στον πάνω όροφο πιάνει στο υπόλοιπο σπίτι αρκετά καλά θα έλεγα 4/5 κουτάκια.Επίσης αυτο που που μου έκανε εντύπωση και είναι πολυ βολίκο ειναι οτι έχει κουμπί on/off για το wireless και δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο interface να το κάνεις enable/disable. Γενικά εν πρώτης όψης και οσο το έχω ψάξει ειναι πολυ καλό μηχανάκι με πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που τις βρίσκς και τις χρησιμοποιώ σιγα σιγά.
hammerd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 θα παρακαλεσω να αναφερουμε και τις ταχυτητα στην οποια συγχρονιζει ο καθενας μας .. Παραδειγμα : 24mbps/14,9Mbps(Πραγματικη) καπως ετσι.. Ευχαριστω και παλι
giorgoslouk Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Εξάρα και με το ζόρι.Δεν πιάνουμε παραπάνω στην περιοχή μου.
hammerd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 6mbps ??? omg νομιζα οτι αυτα τα νουμερα ανηκουν πια στο παρελθον για τις μεγαλες πολεις ..
giorgoslouk Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 6mbps ??? omg νομιζα οτι αυτα τα νουμερα ανικουν πια στο παρελθον για τις μεγαλες πολεις .. Δυστυχώς ΟΧΙ. Φαντάσου ότι απέχω μόλις 1800μ από το κέντρο της Πάτρας κι εδώ η ποιότητα του χαλκού είναι ΑΘΛΙΑ.Κανένας δεν πιάνει πάνω από 6.5-7Mbps ανεξαρτήτως παρόχου.
babis-x Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 6mbps ??? omg νομιζα οτι αυτα τα νουμερα ανικουν πια στο παρελθον για τις μεγαλες πολεις .. Για κοίτα και λίγο την περιοχή Αλίμου, το 6αρι αν το πιάσεις είναι θαύμα
hammerd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 εσυ φιλε babis-x δεν μας ειπες τα δικα σου ...με λεπτομερειες ...
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 6mbps ??? omg νομιζα οτι αυτα τα νουμερα ανικουν πια στο παρελθον για τις μεγαλες πολεις .. ισχυουν.οτι ειναι πολυ δεν σημαινει οτι δεν εισαι μακρια αφου δεν εχουν ολες οι περιοχες καν adsl Για κοίτα και λίγο την περιοχή Αλίμου, το 6αρι αν το πιάσεις είναι θαύμα λεωφορο αλιμου max 2.5 εγω εχω thomson 784.παιζε 24 mbit και συγχρονιζω στα 13 mbit Με 1250 περιπου Upload Λογω annex m.πολυ ικανοποιημενος,σπανια να κανει restart.firmare δεν εχω της forthnet αλλα το τελειως ξεκλειδωοτο του 784.πολυ σταθερο.σημα δινω max 2 οροφους κατω στον γειτονα αλλα γενικως δενεχει το καλυτερο σημα που εχω δει το thomson.μπορει να παιξω και 10 μερες up ανετα.δεν μπουκωνει ευκολα και ας κατεβαζω/και πιο πολυ ανεβαζω.
hammerd Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 poulinos.. θα μπορουσες να μου εξηγησεις εν συντομια τι ειναι το annex m ? σε ποια περιοχη πιανεις 13mbit ?
parsifal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Thomson Speedtouch ST585v6, με το 7.4.3.2 firmware. Περιοχή: Δήμος Ιωαννιτών, Αστικό Κέντρο 28ης Οκτωβρίου, απέχω περίπου 1.5 Km, ίσως λίγο λιγότερο (1300m, κάπου εκεί) ISP: Forthnet Full LLU, ADSL Economy (έως 24Mbps) Το Speedtouch με downstream SNRM 6dB με κλειδώνει στα 16κάτι Mbps, με τη γραμμή να έχει 21dB downstream attenuation. Πριν 2μιση περίπου χρόνια που πρωτοπήγα στη Forthnet και γενικά σε Full LLU, η γραμμή είχε χαμηλότερο attenuation και μπορεί να κλείδωνα και κοντά στα 18Mbps. Εντυπώσεις από το router: Καλές, δεν έχω παράπονο. Αυτά που χρειάζομαι τα κάνει μια χαρά και γενικά μου έχει βγει αξιόπιστο.
iceman79 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Στην οικοδομή μου δεν έχει ελεύθερες γραμμές λόγω PCM. (Μη το ψάχνετε, επιβεβαιωμένα δε γίνεται κάτι) Σε αντίθεση, ο πεθερός μου απέναντι στα 30m δεν έχει πρόβλημα, οπότε ξεκινάμε: Forthnet 2play Απόσταση απο κέντρο ΟΤΕ περίπου 680m (σε ευθεία) βάση του http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Linksys WAG54G V.2 firmware 1.02.23 + Pigtail σε r-sma για σύνδεση σε πανελάκι έξω στο μπαλκόνι <<Απόσταση 30 μέτρα>> Linksys WRT54GL firmware DD-WRT v24-sp2 + πανελάκι έξω στο μπαλκόνι συνδεμένο πάνω του στη μία είσοδο του DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: INTERLEAVED Downstream Rate: 15982 Kbps Upstream Rate: 1020 Kbps Downstream Margin: 6 db Upstream Margin: 12 db Downstream Line Attenuation: 14 Upstream Line Attenuation: 7
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Belkin F6D4630 Περιοχη:Νικαια Παροχος:Forthnet Ταχυτητα 24 Mbps(16-17 πραγματικη)[Εδω και 3-4 μερες ειμαι κατω απο 16) Type Interleave Path Status SHOWTIME Downstream /Upstream Νoise Margin 6/ 12 Output power(dBm) 121 /175 Attenuation(dB) 31/ 12 Σχεδον Μηδενικες αποσυνδεσεις και restarts. Το μονο που χαλαει την ολη εικονα ειναι το ασυρματο του.Ειναι αναλογα με τις μερες του και 2 φορες τον χρονο(μια φορα τον χρονο σιγουρα) θελει αλλαγη στα channels του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.