Προς το περιεχόμενο

Υπερτιμημενες ταινιες

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειναι δυνατο κατι τετοιο καθως εχασε ολα τα βασικα οσκαρ απο αλλη ταινια. :P

Αρα δεν τιμηθηκε καθολου αρα προς τι η υπερτιμηση...εσυ εχεις καθε δικαιωμα να τη θεωρεις υπερτιμημενη αλλα "ορισμος" δεν ειναι

Το οτι ξεπερασε σε εσοδα τον Τιτανικο, σε εποχη κρισης, σου αρκει?Η υπερτιμηση δεν εχει να κανει απαραιτητα με οσκαρ.Τα οσκαρ ειναι για τους κριτικους κινηματογραφου.Εγω μιλαω για ολη αυτη τη προβολη 24/24 7/7 και ολη τη φασαρια και στο τελος να δεις μια μετρια ταινια.Με την λογικη σου θεωρειται υπερτιμημενη το The Hurt Locker που οι περισσοτεροι την εμαθαν αφου πηρε τα οσκαρ?

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα ξεφύγω λίγο από τον τίτλο του thread και θα αναφέρω σκηνοθέτες.

Tim Burton, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick μου έρχονται τώρα.

Σόρρυ αλλά ... fail( τον Hitchcock ξέχασες ).

Anyway, Θα προσπαθήσω να το αντικρούσω με τρεις πραγματικά overrated σκηνοθέτες. ( και δεν το λέω εγώ, τα box office μιλάνε απο μόνα τους )

M.Night Shyamalan, Michael Bay, Ron Howard.

Δημοσ.
Το οτι ξεπερασε σε εσοδα τον Τιτανικο, σε εποχη κρισης, σου αρκει?Η υπερτιμηση δεν εχει να κανει απαραιτητα με οσκαρ.Τα οσκαρ ειναι για τους κριτικους κινηματογραφου.Εγω μιλαω για ολη αυτη τη προβολη 24/24 7/7 και ολη τη φασαρια και στο τελος να δεις μια μετρια ταινια.Με την λογικη σου θεωρειται υπερτιμημενη το The Hurt Locker που οι περισσοτεροι την εμαθαν αφου πηρε τα οσκαρ?

αυτο εγινε λογω της διαφημισης. Και το οτι το ξεπερασε δε λεει και τιποτα. Η μια ταινια ειναι του 1997 και η αλλη του 2009. Αρα με το ιδιο κριτηριο ο τιτανικος ειναι σαφως πιο υπερτιμημενος

Ειπα οτι μπορεις να το θεωρησεις εσυ υπερτιμημενο για τα κριτηρια σου, αλλα δεν ειναι ο "ορισμος" ουτε και η πιο αντικειμενικη γνωμη.

Και φυσικα τα οσκαρ ουδεμια σχεση εχουν με κριτικους κινηματογραφου. Αυτοι που ψηφιζουν ειναι τα μελη της ακαδημιας οποια και να ειναι αυτα

Δημοσ.
Σόρρυ αλλά ... fail( τον Hitchcock ξέχασες ).

Anyway, Θα προσπαθήσω να το αντικρούσω με τρεις πραγματικά overrated σκηνοθέτες. ( και δεν το λέω εγώ, τα box office μιλάνε απο μόνα τους )

M.Night Shyamalan, Michael Bay, Ron Howard.

Ποιος είναι ο Hitchcock; Για πες αν θες, που διαφωνείς με όσα ανέφερα;

Όσο γι' αυτούς που αναφέρεις, πώς γίνεται να είναι overrated όταν γενικά και πέρα από κάποιες μικρές εξαιρέσεις, είναι σκατά;

Δημοσ.

Επειδη βλεπω ενα μπερδεμα με τον ορισμο του υπερτιμημενου, εγω θα ακολουθησω την επιθυμια του ot ...:-D

Nα μπω στην κουβεντα για το overrated/καλο ή κακο

Οταν ανοιξα το αντιστοιχο για σειρες ειχα διευκρινήσει ότι δεν μας νοιαζει το hype όσο το hype για την ποιοτητα

... δηλαδη ταινιες που εδρεψαν περισσοτερες 'ποιοτικες ' δαφνες απο

απο οσο θα επρεπε (κατα τη γνωμη μου ), ταινιες που θεωρηθηκε οτι 'ειπαν' πολλα , υπονοησαν περισσοτερα, ειχαν μυνηματα και στοχασμους , σκηνοθετικη αποψη αλλα ..εγω δεν τα διεκρινα ποτε :-D

Και βαζω στην λιστα μου και το ' A Prophet ' , μια βαρετη , αδιαφορη ταινια φυλακης που πραγματικα δεν μου ειπε τιποτα νεο , δεν μου εδειξε τιποτα διαφορετικο.

Δημοσ.

Από πότε το box office έγινε και κριτήριο για να κρίνουμε μια ταινία ως υπερεκτιμημένη ρε παιδιά;

Για να έχεις άποψη για μια ταινία πρέπει να την έχεις δει (λαλακίες του τύπου "είδα δέκα λεπτά και το κλεισα, τι μπαρούφα θέε μου", για μένα δεν ισχύουν). Ομολογουμένως, το (μόνο) ατού της ταινίας ήταν τα εκπληκτικά εφέ, γι'αυτό και πολλοί προτίμησαν να την δουν 3D παρά σε Blue-Ray ή DVD ή w/e. Αποτέλεσμα; Έκοψε πολλά εισιτήρια.

Δε καταλαβαίνω που κολλάει η "υπερεκτίμηση"

EDIT: @ Kasrith Επιμένω περί twillight. Ακόμα και ξαναμμένες με τον χλεμπονιάρη ή τον άτριχο έφηβες ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ χωρίς φόβο και πάθος πως η ταινία ήταν σκάρτη. Πήγαν, πάνε και θα πάνε και στην επόμενη για αυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά δεν το κρύβουν πίσω από διθυραμβικές για την εν λόγω τετραλογία κριτικές. Υποθέτω ότι υπάρχει ένα κάποιο σκληροπυρηνικό γκρουπάκι φαν αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά μεγάλο για να θεωρηθεί η ταινία υπερεκτιμημένη.

• Moderators
Δημοσ.

Minority Report (δε θυμάμαι τίποτα που να μου άρεσε στην ταινία. Τίποτα)

Star Wars (δεν είμαι fan).

και Iron Man (αυτό μπαίνει στη λίστα, γιατί υπήρξε ψυχολογικός πόλεμος για να το δω, επειδή και καλά ήταν τοοοσο καλό. )

Δημοσ.
Ποιος είναι ο Hitchcock; Για πες αν θες, που διαφωνείς με όσα ανέφερα;

Όσο γι' αυτούς που αναφέρεις, πώς γίνεται να είναι overrated όταν γενικά και πέρα από κάποιες μικρές εξαιρέσεις, είναι σκατά;

Mαρέσει που απαντάς ειρωνικά στην ειρωνεία μου. "Τον Hitchcock ξέχασες" - "Ποιος είναι ο Hitchcock?" LoL, καλό. :-D

Αλλά πως γίνεται τώρα να μας πείσεις ότι άνθρωποι που μεγαλώσαμε με τις ταινίες τους, άνθρωποι που κατάφεραν τα απίθανα (2001:Space Odyssey), με την ανάλογη χρονική δυσχέρεια(1968) τέτοιοι άνθρωποι θεωρούνται υπερτιμημένοι? Πως γίνεται όταν κάνεις κάτι δικό σου( δηλαδή εφεύρεση ) να είσαι υπερτιμημένος ? Μήπως υπερτιμημένοι είναι οι ακόλουθοί σου?

Πραγματικά, θα ήθελα να μου απαντήσεις.

Ο Ταραντίνο (ξανα)έφερε το neo-noir με το Pulp Fiction και κατάφερε να δέσει άψογα ασυνάρτητες χρονικές περιόδους μεταξυ τους, και γι αυτό άλλωστε βραβεύτηκε(1 απο τους λόγους). Αφού είναι υπερτιμημένος γιάτι κανένας άλλος μετά από αυτόν δεν το κατάφερε τόσο καλα? Πόσο ακόμη, γιατί τόσοι προσπαθούν να τον μιμηθούν? Μήπως γιατί με τις ταινίες του χτυπάει νεύρα?

Πώς γίνεται κάποιος ξεχωριστός , να είναι υπερτιμημένος? ( με βάση πάντα ότι τον κρίνουμε στον τομέα του?)

Η με το Reservoir Dogs? Έχεις δει εσύ τόσο καλή ταινία που να μην σου δείχνει την ληστεία για το οποίο γίνεται όλη η ταινία και να σε κάνει να μην θέλεις να τελειώσει? Ποιος άλλος το'χει κάνει αυτό? Ή ποιος δεν το έκανε και δεν έφαγε τα μούτρα του?

Δηλαδή να κάνεις κάτι που το έχεις αντιγράψει και να υπερτιμηθείς γι αυτό, τότε να πω εντάξει, δίκαια τον κράζουμε. Αλλά όταν έχεις κάτι τόσο δικό σου στο βιογραφικό σου (π.χ η αναβίωση ή δημιουργία ενός (sub)genre) ε υπερτιμημένος είναι ιεροσυλία να το λες.

1 πρόσφατη μίμηση Ταραντίνο - KICK ASS 2010 (Matthew Vaughn)

Βέβαια, μπορείς να μου πεις ότι ο καθένας σκηνοθέτης έχει το στυλ του. ΟΚ, σε αυτό. Αλλά, (που και που) κάποιοι πρέπει να τιμούνται για το έργο τους. Και το καλύτερο είναι να τιμήσεις τον πρώτο που πρόσφερε το έργο αυτό.

Δημοσ.

141. 8.1 Ran (1985)

Δεν είμαι φαν των κινέζικων (γενικά των ανατολίτικων) ταινιών, δε με συγκινεί η κουλτούρα τους, δεν με ενδιέφερε ποτέ, και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την τεράστια διάρκεια γι' αυτό που ήθελε να πει. Τη θεωρώ βαρετή ταινία, το γιατί χαρακτηρίζεται αριστούργημα μάλλον δε θα το καταλάβω ποτέ.

Θα πεσει φωτια να σε καψει!:lol::lol:

Πως τα αμολας ετσι!?

---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:30 ----------

Θεωρω αρκετα υπερτιμημενο το american beauty. Προσωπικα δε με αγγιξε καθολου, ταινια που απευθυνεται μονο σε αμερικανους...

Να δεις το Ice Storm του Ανγκ Λι

---------- Προσθήκη στις 19:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:31 ----------

Αρχικά να αναφέρω ότι και τους τρεις που ανέφερα τους σέβομαι για ό,τι έχουν κάνει και τους παρακολουθώ, εκτός απ' τον Kubrick προφανώς που είναι νεκρός.

Όσον αφορά τον τελευταίο ήταν τελειομανής, ήθελε πάντα το καλύτερο και δεν περιορίστηκε σε ένα είδος αλλά δοκιμάστηκε σε αρκετά. Αυτά τα στοιχεία τα αναγνωρίζω και τον παραδέχομαι. Από εκεί και πέρα, όλοι λένε ότι είναι απ' τους καλύτερους σκηνοθέτες ever, ο τιτανοτεράστιος, ο τρισμέγιστος που οι ταινίες του σπέρνουν. Δεν έχω νιώσει κάτι βλέποντας τες. Για να είμαι δίκαιος βέβαια, δεν έχω δει όλη τη φιλμογραφία του, έχω δει ένα μεγάλο μέρος της όμως. Ε, δεν υπάρχει κάποια ταινία του που θα έβλεπα δεύτερη φορά. Δεν έχω γενικότερο πρόβλημα με τις μεγάλες σε διάρκεια ταινίες αλλά στον Kubrick πάντα ένιωθα μια βαρεμάρα. Σε κάποιες χρειάστηκα και διάλειμμα.

Προφανώς εκφράζω μια προσωπική άποψη, δεν είμαι κριτικός και ούτε θέλω να γίνω. Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια και το πώς ορίζει κανείς το "υπερτιμημένος". Εγώ βασίζομαι και στην άποψη τρίτων. Παντού θα βρεις κάποιον να σου λέει ότι ο αγαπημένος του σκηνοθέτης είναι ο Kubrick, πόσο γαμάτο είναι το Κουρδιστό Πορτοκάλι, πόσο περήφανος είναι από το Clockwork Orange tshirt του. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο, γι' αυτό τους αναφέρω.

Μιλας για τον Ματζικ Τζονσον της σκηνοθεσιας ετσι?

Ο ανθρωπος κανει τον Σπαρτακο, καραχολιγουντ επικουρα και κανει Οδυσσεια, σουρεαλ sci fi για γερα μυαλα, θριλεραρα Shining για γερα νευρα και παει λεγοντας. Δεν εχει ξαναγεννηθει σκηνοθετης να κανει τοσο γαματη δουλεια σε τοσα διαφορετικα ειδη

Δηλαδη ενταξει, οκ, αλλο τι σου αρεσει προσωπικα που να λες "κοιτα, εμενα μου αρεσει πολυ ΑΥΤΟ και δεν με ενδιαφερει αν ο ταδε κανει καλα 15 πραγματα εκτος απο αυτο" και αλλο να μην αντιλαμβανεσαι το μεγεθος του σκηνοθετη

Δημοσ.
Θα πεσει φωτια να σε καψει!:lol::lol:

Πως τα αμολας ετσι!?

lol, τώρα είδα ότι έγραψα κινέζικες. Εκ παραδρομής, οκ, Γιαπωνέζικες. Και πάλι όμως. Εμμένω στην άποψή μου. Γιατί δεν είναι υπερτιμημένο; Πες μου εσύ τι έπρεπε να δω και δεν είδα στην ταινία. Να την ξαναδώ δε μπορώ, μόνο στην ιδέα εξαντλούμαι.

Επίσης, πραγματικά ω θεοί του ίντερνετ, τρελό fail όποιος έβαλε -1 στο προηγούμενο μου ποστ.:lol:

Δημοσ.
lol, τώρα είδα ότι έγραψα κινέζικες. Εκ παραδρομής, οκ, Γιαπωνέζικες. Και πάλι όμως. Εμμένω στην άποψή μου. Γιατί δεν είναι υπερτιμημένο; Πες μου εσύ τι έπρεπε να δω και δεν είδα στην ταινία. Να την ξαναδώ δε μπορώ, μόνο στην ιδέα εξαντλούμαι.

Α, οκ, δεν σου αρεσει ο Σαιξπηρ, δεκτον.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=47305&highlight=%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B1

Δημοσ.

Ο Ταραντίνο (ξανα)έφερε το neo-noir με το Pulp Fiction και κατάφερε να δέσει άψογα ασυνάρτητες χρονικές περιόδους μεταξυ τους, και γι αυτό άλλωστε βραβεύτηκε(1 απο τους λόγους). Αφού είναι υπερτιμημένος γιάτι κανένας άλλος μετά από αυτόν δεν το κατάφερε τόσο καλα? Πόσο ακόμη, γιατί τόσοι προσπαθούν να τον μιμηθούν? Μήπως γιατί με τις ταινίες του χτυπάει νεύρα?...

Ο Ταραντίνο είναι απίστευτα υπερτιμημένος, μου φαίνεται πως η τότε νέα σινεφίλ γενιά του 90 έψαχνε απεγνοσμένα για τον δικό της ήρωα, (αλλά μιλάμε για πολύ απεγνοσμένα!)

διασκεδαστικός αλλά μέχρι εκεί.

"Tarantino wins this thread" Peter Heppner

Δημοσ.

Δεν μπορω να πω καποιον σκηνοθετη υπερτιμημενο γιατι σκηνοθετες που εχουν κανει μερικες απο τις αγαπημενες μου ταινιες εχουν κανει και μερικες απο τις ποιο πατατες. Ενα απλο παραδειγμα για τον Tim Burton. Αψογες (για εμενα) ψαλιδοχερης, Batman, Ed Wood και απο την αλλη εχουμε τις πιπες τυπου Alice, Ο Τσαρλυ με τη σοκολατα κτλ. Μονο τις ιδιες τις ταινιες μπορω να κρινω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...