tr3quart1sta Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Έστω πως δεν έχω δει. Σε κάθε είδος ταινίας όμως υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ πιο μακριά απο τις άλλες σε διάφορους τομείς. Δεν έχω δει καμία να παίρνει αβέρτα όσκαρ χωρίς λόγο. Αλλά ας αφήσουμε τα όσκαρ κατα μέρος μιας και που η πλειοψηφία εδώ μέσα δεν τα δίνουμε και πολύ σημασία. εννοειται οτι ταχουμε γραμμενα τα οσκαρ Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο ντόρος για τους άρχοντες. Και για τα βιβλία, και για τις ταινίες. Δηλαδή αυτό που ζητάει ο μέσος άνθρωπος στον κινηματογράφο είναι μισάωρες σκηνές μάχης? Τρείς ώρες ταινία απο την οποία τα 2/3 βλέπουμε πόλεμο? φυσικα και θα δεις πολεμο. αρχοντας χωρις πολεμο->shoot em up χωρις πιστολιδι Όσον αφορά τα βιβλία. Ποτέ δεν κατάλαβα τον ντόρο και τον θαυμασμό που υπήρξε για κάτι τόσο μέτριο. Έτυχε να είμαι σε έναν φίλο και έπεσε το μάτι μου στο Σιμαρίλιον που είχε στην βιβλιοθήκη του. Το παίρνω να του ρίξω μια ματιά και καταλαβαίνω ότι το βιβλίο είναι η προσωποποίηση της απελπισίας. Χιλιάδες σελίδες με ονόματα φυλών, ονόματα ομάδων των φυλών, ονόματα απο μέρη (Κοιλάδα Των ευχών, Λίμνη της Άρνησης κ.λ.π) και υπόθεση γιοκ. Μέχρι και γενεαλογικά δέντρα βρήκα μέσα στο βιβλίο τίγκα στο όνομα. Συγγραφικό ταλέντο δεν μπόρεσα να διακρίνω εκεί μέσα μιας και που το βιβλίο πιο πολύ έμοιαζε με τηλεφωνικό κατάλογο παρα με μυθιστόρημα. δεν εχω ασχοληθει καθολου με τα βιβλια Και μετά περνάμε στην τριλογία, η οποία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απο τα παρόμοια έργα (είτε κινηματογραφικά, είτε βιβλία) που κυκλοφορούν. Πόλεμοι, μάγοι, φωτιές, δράκοι, δάσος των ευχών, μέση γη, μπλα μπλα μπλα. Πραγματικά προς τι τόσος ντόρος? γιατι ειναι υπερπαραγωγη. πολλα λεφτα, καλοι ηθοποιοι, πολλες ωρες, πολλα και καλα εφε, καλο στορι και το αποτελεσμα φαινεται. οταν μετα απο αυτο ειδα πχ το eragon μονο που δεν ξερασα και εχει πραγματα που σου μενουν και ειναι χαρακτηριστικα πες μου οτι δεν εχεις δει κανεναν να μιμιται την φωνη του σμιγκολ και να λεει my precious!! (εναν στη δουλεια τον φωναζαμε σμιγκολ χαχαχα ) Για μενα η πιο υπερτιμημενη ειναι ο αρχοντας των δαχτυλιδιων. Ακομη σκεφτομαι τα 7€ που εδωσα για το πρωτο, κλαιω για τα λεφτακια μου :) :) ξερω εναν που πηγε 4 φορες στην καθεμια δλδ συνολο 12!!!! Gladiator ελεος
KaizerSoze Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Nα μπω στην κουβεντα για το overrated/καλο ή κακο Οταν ανοιξα το αντιστοιχο για σειρες ειχα διευκρινήσει ότι δεν μας νοιαζει το hype όσο το hype για την ποιοτητα Σε αυτη την φαση λοιπον νομιζω οτι το Twilight δεν ειναι Overrated. Το ολο hype ειναι γιατι ειναι ενα franchise για εφηβους κυριως, πουλαει, εχει παρακλαδια και γενικα ο ντορος δεν γινεται για την ποιοτητα των ταινιων αλλά για τον αντικτυπο στην pop κουλτουρα της εποχης τους Δηλαδη αν εξαιρεσεις τα κοριτσοπεριοδικα που υγραινονται με τον Πατισον και προφανως δεν μπορουν να θεωρηθουν αξιοι κριτικοι ωστε να πεις "να, οριστε, λενε οτι ειναι αριστηρουγημα" ολοι οι υπολοιποι δεν λενε 'Πωπω ταινιαρες τα twilight, κινηματογραφικα αριστουργηματα'
kazak-hool Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 το fight club ειναι μουφα????????????????? ε οχι ρεεεεε παιδια εγω θα ελεγα το godfather , scarface μουφα.
KaizerSoze Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 There will be blood Χμ...δεν θα το ελεγα απο την αποψη οτι με το που αρχισε να το βλεπει ο κοσμος αρχισαν οι γκρινιες Βασικα δεν ειναι Overrated, overhyped ειναι, περισσοτερος ντορος αποτι τελικα η πλειοψηφια συμφωνει οτι αξιζε Shawshank redemption Με τα μπουνια! Ωραια ταινια, την ειδα ευχαριστα, την ξαναβλεπω αμα λαχει αλλα αυτο το εικονισμα που του κανουν μερικοι...Πολυ συμβατικη για τα γουστα μου ---------- Προσθήκη στις 16:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:38 ---------- εγω θα ελεγα το godfather μουφα. Το λες και καλα ειρωνικα ή σε τρωει να ξυπνησεις με κανα κεφαλι αλογου?
user12 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Οχι ρε παιδια το godfather ειδικα το 1 ειναι κορυφη. Ουτε το αβαταρ εμενα μου αρεσε πολλυ η 3δ αισθηση ηταν πρωτοπορος στο ειδος του, νταξει το δα και σε 1080p και στο 10 λεπτο το κλεισα αλλα σαν 3δ αξιζε. Το matrix το 1ο δεν ειναι over rated τα υπολοιπα 2ο ειναι σιγουρα, ακομα θυμαμαι που βαριομουν μεσα στο σινεμα. Εγω θα συμπληρωσω τα 007 ολα ομως.Ποτε δεν καταλαβα γιατι εκαναν τοση μεγαλη επιτυχια.
slipknot Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Θα ξεφύγω λίγο από τον τίτλο του thread και θα αναφέρω σκηνοθέτες. Tim Burton, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick μου έρχονται τώρα.
konnak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Ρίχνοντας μια ματιά στο Top 250 του IMDB για να τις θυμηθώ, θεωρώ τις επόμενες υπερεκτιμημένες, τόσο από κοινό όσο και από κριτικούς: 35. 8.6 Leon (1994) Τη θεωρώ μια καλή αστυνομική περιπετειούλα, αλλά πραγματικά για τόσο hype δε θεωρώ ότι είναι. Μάλιστα κατά καιρούς έχω εκπλαγεί βλέποντας χρήστες των οποίων το γούστο εκτιμώ πολύ (πχ. paredwse) να την έχουν υπερβολικά ψηλά. Καλή, αλλά μέχρι εκεί. Την είχα ξεχάσει με το που την είδα. Σε κάποια φάση βλέποντας διθυραμβικά σχόλια από κάποιους την ξαναείδα, μόνο για να απορήσω περισσότερο. 46. 8.5 Amélie (2001) Χαριτωμένη ταινιούλα, όμορφη εικαστικά, αλλά γι' αυτό το σουργελοhype δεν είναι. Αν και η υπερεκτίμηση της ταινίας έχω παρατηρήσει ότι προέρχεται από γυναίκες κυρίως. 99. 8.3 Gladiator (2000) Καλή επική ταινία, αλλά για τόσο ντόρο και τόσο hype θεωρώ ότι δεν είναι. Ούτε με συγκίνησε ούτε με άγγιξε ούτε με συνάρπασε ούτε με γοήτευσε και προφανώς ούτε με εντυπωσίασε. Από τις ταινίες που θα βαριόμουν αφόρητα να δω δεύτερη φορά. Ακόμα και στην τηλεόραση να την πετύχω δε θα κάτσω να δω ούτε σκηνή. 108. 8.3 Avatar (2009) Εντάξει, εδώ τα λόγια περιττεύουν. Επειδή βαριέμαι να εμπλέκομαι σε άλλο ένα flame για την εν λόγω ταινία (αφού εδώ έρχονται αντιμέτωπα τα γκρουπάκια 30άριδων-20άριδων) θεωρώ ότι είναι τρελή υπερβολή και σπατάλη οι 3 ώρες για το απόλυτο ελάχιστο νόημα της μισής γραμμής. Κλισέ, κουραστική (εξοντωτική θα έλεγα), αδιάφορη (ειδικά από το σημείο που έχεις αρχίσει να κουράζεσαι και μετά), και κενή. 119. 8.2 Fargo (1996) Κάπου το είχα ξαναπεί που μιλάγαμε για τους Coen. Πολύ μέτρια τη βρήκα και σαν εμπειρία και σαν γράψιμο και γενικά. Απ' όπου και να το πιάσεις δεν είναι ταινία για all-time top 250 και για τόση αποδοχή από σινεφίλ. 135. 8.2 Kill Bill: Vol. 1 (2003) Βιντεοκλιπίστικη κινηματογράφηση του απόλυτου τίποτα από πλευράς μηνύματος και νοήματος, αβανταδόρικες συμπεριφορές και στιλιζαρισμός βίας. Ή αλλιώς, αν σε λένε Ταραντίνο μπορείς να κάνεις ότι μαλακία θες και να έχεις βάλει στοίχημα ότι θα τους αρέσει επειδή είναι Directed by Quentin Tarantino. Δεν μου έδωσε τίποτα, φαν των πολεμικών τεχνών δεν είμαι, απορώ που δεν την έθαψαν όλοι αλλά αντ' αυτού την κατατάσσουν στις αγαπημένες τους. 137. 8.2 The Big Lebowski (1998) Πάλι κάπου τα έχω ξαναγράψει. Ούτε ιδιαίτερα αστεία είναι, γέλιο δε βγάζει, πνευματώδες χιούμορ δεν διαθέτει, ενδιαφέροντες χαρακτήρες δε θα λεγα ότι έχει, τόσο ξεκαρδιστικό ή έστω ενδιαφέρον story line χμμ δε θα το λεγα, πώς στο καλό όλοι λένε Dude και Dude ποτέ δε θα το καταλάβω. 141. 8.1 Ran (1985) Δεν είμαι φαν των κινέζικων (γενικά των ανατολίτικων) ταινιών, δε με συγκινεί η κουλτούρα τους, δεν με ενδιέφερε ποτέ, και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την τεράστια διάρκεια γι' αυτό που ήθελε να πει. Τη θεωρώ βαρετή ταινία, το γιατί χαρακτηρίζεται αριστούργημα μάλλον δε θα το καταλάβω ποτέ. 211. 8.0 Kill Bill: Vol. 2 (2004) Ομοίως με παραπάνω.
SteveAngello Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Ρε παιδια το Avatar ειναι ο ορισμος της υπερτιμημενης ταινιας, πως να το κανουμε δηλαδη?Προσωπικα πιστευω: 1) Avatar 2) οι 300 3) Jurassic Park
disqualified Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Αν θεωρησουμε τη βαθμολογια στο Imdb κριτηριο, τοτε η ταινια που για μενα ειναι στην κορυφη της υπερτιμησης ειναι το Taken με 7.9 Μετα απο αυτο το παραδειγμα νομιζω φιλε konnak θα συμφωνησεις οτι το Ran ειναι στην κρουφη της υποτιμησης με 8.1 ---------- Προσθήκη στις 17:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:26 ---------- Ρε παιδια το Avatar ειναι ο ορισμος της υπερτιμημενης ταινιας, πως να το κανουμε δηλαδη? δεν ειναι δυνατο κατι τετοιο καθως εχασε ολα τα βασικα οσκαρ απο αλλη ταινια. Αρα δεν τιμηθηκε καθολου αρα προς τι η υπερτιμηση...εσυ εχεις καθε δικαιωμα να τη θεωρεις υπερτιμημενη αλλα "ορισμος" δεν ειναι
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δυο εργα που μου ηρθαν τωρα στο μυαλο : No Country for Old Men (υπερτιμημενο κατα τη γνωμη μου αλλα οχι κακο) Τhe mist ( χωρις σχολια )
chrinsomnias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Θεωρω αρκετα υπερτιμημενο το american beauty. Προσωπικα δε με αγγιξε καθολου, ταινια που απευθυνεται μονο σε αμερικανους...
Sellers Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Θα ξεφύγω λίγο από τον τίτλο του thread και θα αναφέρω σκηνοθέτες. Tim Burton, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick μου έρχονται τώρα. Για τον Ταραντίνο θα συμφωνήσω αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για τον Kubrick όμως, γιατί το λες αυτό? Ίσα ίσα, πιστεύω ότι παρόλη την αναγνώριση που έχει, δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα αρκετά.
adi32 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Αμα πω τη γνωμη μου θα μου επιτεθει το 99% Αρχοντες Star Wars Πραγματικα δεν εχω αντεξει να τα δω πανω απο 15 λεπτα
slipknot Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Για τον Ταραντίνο θα συμφωνήσω αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για τον Kubrick όμως, γιατί το λες αυτό? Ίσα ίσα, πιστεύω ότι παρόλη την αναγνώριση που έχει, δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα αρκετά. Αρχικά να αναφέρω ότι και τους τρεις που ανέφερα τους σέβομαι για ό,τι έχουν κάνει και τους παρακολουθώ, εκτός απ' τον Kubrick προφανώς που είναι νεκρός. Όσον αφορά τον τελευταίο ήταν τελειομανής, ήθελε πάντα το καλύτερο και δεν περιορίστηκε σε ένα είδος αλλά δοκιμάστηκε σε αρκετά. Αυτά τα στοιχεία τα αναγνωρίζω και τον παραδέχομαι. Από εκεί και πέρα, όλοι λένε ότι είναι απ' τους καλύτερους σκηνοθέτες ever, ο τιτανοτεράστιος, ο τρισμέγιστος που οι ταινίες του σπέρνουν. Δεν έχω νιώσει κάτι βλέποντας τες. Για να είμαι δίκαιος βέβαια, δεν έχω δει όλη τη φιλμογραφία του, έχω δει ένα μεγάλο μέρος της όμως. Ε, δεν υπάρχει κάποια ταινία του που θα έβλεπα δεύτερη φορά. Δεν έχω γενικότερο πρόβλημα με τις μεγάλες σε διάρκεια ταινίες αλλά στον Kubrick πάντα ένιωθα μια βαρεμάρα. Σε κάποιες χρειάστηκα και διάλειμμα. Προφανώς εκφράζω μια προσωπική άποψη, δεν είμαι κριτικός και ούτε θέλω να γίνω. Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια και το πώς ορίζει κανείς το "υπερτιμημένος". Εγώ βασίζομαι και στην άποψη τρίτων. Παντού θα βρεις κάποιον να σου λέει ότι ο αγαπημένος του σκηνοθέτης είναι ο Kubrick, πόσο γαμάτο είναι το Κουρδιστό Πορτοκάλι, πόσο περήφανος είναι από το Clockwork Orange tshirt του. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο, γι' αυτό τους αναφέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.