Προς το περιεχόμενο

Υπερτιμημενες ταινιες

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μα το εχω διαπιστωσει οτι αυτη ειναι η γενικη αποψη. Ο ορος υπερτιμημενη ειναι φυσικα (οπως και στο αλλο Thread) υποκειμενικος.

Ποτε τελικα δεν καταλαβα ποιο ειναι αυτο το περιβοητο νοημα της ταινιας και τι ειναι αυτο που την ανεδειξε σε κατι παραπανω απο "ταινιουλα της σειρας"

Οποιος εχει ορεξη να μου εξηγησει ειμαι περιεργος να τον ακουσω.

Αν θέλεις διάβασε κάποια πράγματα που είχαμε συζητήσει πριν χρόνια στο παρακάτω thread. Από το post αριθμός 25 και μετά. :-)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=112801

Οφείλω να ομολογήσω, όμως, ότι το γράψιμό μου τότε, μου φαίνεται κάπως αφελές. :-) Κοινώς, δεν το αναγνωρίζω τόσο πολύ σήμερα. Πέρασαν και αρκετά χρόνια. Τελικά το insomnia, μια ζωή. ;) Anyway, το γενικό νόημα είναι ίδιο. Απλά σκέψου ότι σου μιλάει ένας 20χρονος.

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Wow απορησα που επρεπε να φτασω στην 3η σελιδα να δω το Twilight :P

Εγώ πάλι απόρησα που αναφέρθηκε.

Κάποιοι εξακολουθούν να μεταφράζουν στο μυαλό τους το "υπερτιμημένη" με το "καλή/κακή" κ.ο.κ

Δημοσ.

Ευστοχα αναφερθηκε, οταν αναφερομαστε σε μια ταινια με υπερβολικο hype για το τιποτα... Αυτο ειναι και over rated αλλωστε.

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να αναφερθώ σε μια ταινία ως υπερεκτιμημένη όταν ακόμα και οι πέτρες οι ίδιες παραδέχονται ότι είναι πολύ πολύ κάτω του μετρίου.

Ντόρο μπορεί να προκαλούν και τα χρυσά βατόμουρα, δε τα λες και υπερεκτιμημένα όμως.

Δημοσ.

Οταν γινεται πανικος στις κινηματογραφικες αιθουσες για οποια καινουργια Twilightοταινια βγει, τρελαινονται στις πωλησεις και γινεται τρελος ντορος δεν θα λεγα οτι ολοι λενε πως ειναι κατω του μετριου.

Καταλαβαινω τι λες, για την δευτερη ηταν λιγοτεροι αυτοι που την θαυμαζαν, πολυ λιγοτεροι απο την πρωτη ναι. Αλλα πιστευω πως ειναι ακομα υπερτιμημενη. Το βλεπουμε εξαλλου με την τριτη τωρα..

Δημοσ.

2) A Beautiful Mind

:shock::shock:

Η Τριλογία του Άρχοντα και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Εμ δεν είναι?:rolleyes:

εχεις δει καλυτερη σαυτο το ειδος ταινια?? :whistle:

overrated: sex and the city (φανταζομαι και το 2)

Δημοσ.
Αν θέλεις διάβασε κάποια πράγματα που είχαμε συζητήσει πριν χρόνια στο παρακάτω thread. Από το post αριθμός 25 και μετά. :-)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=112801

Οφείλω να ομολογήσω, όμως, ότι το γράψιμό μου τότε, μου φαίνεται κάπως αφελές. :-) Κοινώς, δεν το αναγνωρίζω τόσο πολύ σήμερα. Πέρασαν και αρκετά χρόνια. Τελικά το insomnia, μια ζωή. ;) Anyway, το γενικό νόημα είναι ίδιο. Απλά σκέψου ότι σου μιλάει ένας 20χρονος.

Οντως ενδιαφερουσα συζητηση.

Δημοσ.

Εντάξει, αφού μιλάτε για υπερτιμημένες ταινίες, σαφώς και πολλοί θα αναφερθούν σε ταινίες που για κάποιους είναι ορόσημο, π.χ. το Fight Club για μένα είναι το καθαρό 10άρι σε ταινίες.

Slumdog millionaire, εξαιρετικά μέτριο, Million dollar baby σκέτη κλάψα, LOTR όχι ότι ήταν άσχημα αλλά σε σχέση με το βιβλίο ήταν εντελώς αμερικανιές, Twillight που είναι για κάτω των 18 (ότι και ο Σάκης δλδ), και αρκετά άλλα που βαριέμαι να τα γράφω.

Δημοσ.
To avatar το ρίχνετε στις υπερτιμημενες ταινίες γτ κλασσικά Όταν κάτι έχει τόση απήχηση πέφτει στην κατηγορία του "εμπορικού" και πόλοι το διαγράφουν απο την λίστα για να μην πέσουν στα ματιά μερικών χαχα...

χαχαχα... πολύ καλό.

η ταινία αν και λίγο κλεμμένο απο ποκαχοντας ιστορία :Ρ είχε ωραία σκηνικά πρωτότυπα σημεία και ιδέες και φυσικά ωραίο 3δ αλλά σε γενικές γραμμές την πάλευε..

Δν ήταν υπερτιμημενη μάλλον υπερδιαφημισμενη....

Δηλαδή αν χηρισμοποιείς εκφράσεις του στυλ ''αν και λίγο κλεμμένο'', ''σε γενικές γραμμές την πάλευε'' για μια ταινία που έκανε ρεκόρ εισπράξεων, και δεν την αποκαλείς υπερτιμημένη, τότε τι είναι υπετιμημένο για σένα?

εχεις δει καλυτερη σ'αυτο το ειδος ταινια??

Έστω πως δεν έχω δει. Σε κάθε είδος ταινίας όμως υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ πιο μακριά απο τις άλλες σε διάφορους τομείς. Δεν έχω δει καμία να παίρνει αβέρτα όσκαρ χωρίς λόγο. Αλλά ας αφήσουμε τα όσκαρ κατα μέρος μιας και που η πλειοψηφία εδώ μέσα δεν τα δίνουμε και πολύ σημασία.

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο ντόρος για τους άρχοντες. Και για τα βιβλία, και για τις ταινίες. Δηλαδή αυτό που ζητάει ο μέσος άνθρωπος στον κινηματογράφο είναι μισάωρες σκηνές μάχης? Τρείς ώρες ταινία απο την οποία τα 2/3 βλέπουμε πόλεμο?

Όσον αφορά τα βιβλία. Ποτέ δεν κατάλαβα τον ντόρο και τον θαυμασμό που υπήρξε για κάτι τόσο μέτριο. Έτυχε να είμαι σε έναν φίλο και έπεσε το μάτι μου στο Σιμαρίλιον που είχε στην βιβλιοθήκη του. Το παίρνω να του ρίξω μια ματιά και καταλαβαίνω ότι το βιβλίο είναι η προσωποποίηση της απελπισίας. Χιλιάδες σελίδες με ονόματα φυλών, ονόματα ομάδων των φυλών, ονόματα απο μέρη (Κοιλάδα Των ευχών, Λίμνη της Άρνησης κ.λ.π) και υπόθεση γιοκ. Μέχρι και γενεαλογικά δέντρα βρήκα μέσα στο βιβλίο τίγκα στο όνομα. Συγγραφικό ταλέντο δεν μπόρεσα να διακρίνω εκεί μέσα μιας και που το βιβλίο πιο πολύ έμοιαζε με τηλεφωνικό κατάλογο παρα με μυθιστόρημα.

Και μετά περνάμε στην τριλογία, η οποία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απο τα παρόμοια έργα (είτε κινηματογραφικά, είτε βιβλία) που κυκλοφορούν. Πόλεμοι, μάγοι, φωτιές, δράκοι, δάσος των ευχών, μέση γη, μπλα μπλα μπλα. Πραγματικά προς τι τόσος ντόρος?

Δημοσ.

Για μενα η πιο υπερτιμημενη ειναι ο αρχοντας των δαχτυλιδιων. Ακομη σκεφτομαι τα 7€ που εδωσα για το πρωτο, κλαιω για τα λεφτακια μου :) :) :) :)

Δημοσ.
Η πιο υπερτιμημένη για μένα ταινία ειναι το Avatar.

Δεν εχω δει κανενα να ξεχωριζει το αβαταρ για το σεναριο του. Το αντιθετο, ολες οι κριτικες δικαιως το ειχαν χαρακτηρισει ως κατι σαν το Χορευοντας με τους λυκους η Ο τελευταιος Σαμουραι σε αλλο πλανητη.

Απο τεχνικο τομεα βεβαια εσκιζε και γιαυτο ολοι πηγαιναν να το δουν.

Οποτε δεν θα το ελεγα υπερτιμημενο. Οχι γιατι το θεωρω τοσο καλη ταινια οσον λογω του ορισμου τι ακριβως σημαινει υπερτιμημενο

Δημοσ.
Δεν εχω δει κανενα να ξεχωριζει το αβαταρ για το σεναριο του. Το αντιθετο, ολες οι κριτικες δικαιως το ειχαν χαρακτηρισει ως κατι σαν το Χορευοντας με τους λυκους η Ο τελευταιος Σαμουραι σε αλλο πλανητη.

Απο τεχνικο τομεα βεβαια εσκιζε και γιαυτο ολοι πηγαιναν να το δουν.

Οποτε δεν θα το ελεγα υπερτιμημενο. Οχι γιατι το θεωρω τοσο καλη ταινια οσον λογω του ορισμου τι ακριβως σημαινει υπερτιμημενο

Δεν νομίζω να αξίζει πανω απο 6/10 η ταινία, αλλα δεν είδα κριτική με βαθμό κάτω απο 8/10. Αρα για μενα ειναι υπερτιμημένη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...