Προς το περιεχόμενο

Δεν δίνει σήμα το Ubuntu 10.04 στην οθόνη


pgmank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά, αρχικά ας αρχίσουμε με τα δεδομένα, εγκατέστησα σε έναν φίλο μου το Ubuntu 10.04 στο pc του αφού είχε ήδη εγκατεστημένα Windows XP και 7 σε dual boot. Αφού τα εγκατέστησα με την επιλογή του Ubuntu να εγκαταστηθεί ανάμεσα στα λειτουργικά όταν τέλιωσαν δούλευαν όλα καλά, δηλαδή είχες πρόσβαση σε όλα τα 3 λειτουργικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως όταν μετά από μέρες ο φίλος μου (λογικά κάτι πείραξε :rolleyes: ) και όταν εκκινεί ο υπολογιστής με Ubuntu τότε δεν στέλνει καθόλου εικόνα στην οθόνη, ενώ λειτουργεί κανονικά (το καταλαβαίνω από τον ήχο που βγάζει όταν πληκτρολογώ τον κωδικό και enter για να μπει μέσα). Τι μπορεί να έχει γίνει και πώς μπορεί να φτιαχτεί. Επίσης μπορεί να μπει κανονικά και στα δύο λειτουργικά των Windows χωρίς κανένα πρόβλημα όπως αυτό της οθόνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγάζει no signal, όσον αφορά για το terminal και γενικώς από linux δεν ξέρει καθόλου (το έχει μόνο για να μπαίνει ιντερνετ) εγώ τώρα αρχίζω να ανακαλύπτω των κόσμο των linux. Αλλά αφού βγάζει no signal πώς θα εμφανίσει το terminal. Ένας τρόπος πάντως που ανακάλυψα πώς μπορώ να μπώ στο terminal είναι μόνο από την ασφαλή λειτουργία. Μήπως μπορώ να πατήσω κάτι στο terminal εκεί για να το φτιάξω ; Προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers της ATI αλλά μου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα ,νομίζω έχει να κάνει κάτι με το xorg, γιατί δεν πολυθυμάμαι τι ακριβώς μου έγραψε, επίσης έκανα και dpkg από την ασφαλή λειτουργία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως μπει στο terminal με Ctrl-Alt-F1 παντως ακομα και αν λεει no signal.

Εφοσον μπαινει παντως απο safe mode(πως μπαινεις σε safe mode στα linux αληθεια; ) λογικα κατι με drivers καρτας γραφικων θα ναι.

Το Xorg στην ουσία ειναι υπευθυνο για το γραφικο περιβάλλον(το GNOME, KDE κτλ δηλαδή το χρησιμοποιούν).

Ρωτα τον αν εγκατέστησε κατι πριν αρχίσουν τα προβλήματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά για το safe mode το λέει στον grub ώς ασφαλή λειτουργία. Για το αν εγκατέστησε άλλο πρόγραμμα αυτός ισχυρίστηκε πως δεν τα πείραξε καθόλου. Τώρα από που να βγάλεις άκρη :P ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μμμ το Ubuntu στο GRUB σου εχει μονο 1 καταχώριση?(περα απο το safe mode) Γιατι εμενα το 9,10 που ειχα ειχε καμια 10αρια διαφορετικες εκδόσεις του kernel... Αν τις εχει και σενα, ισως μια προηγουμενη δουλέψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...