ektor7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 ναι αλλα και οι δυο αναφερουν οτι ο προτινομενος τροπος ειναι μεσο μπουταπολ δισκετα! με usb ποσο ασφελες ειναι(δεν εχω floppy disk drive)? ---------- Προσθήκη στις 16:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:08 ---------- Πάντα από το λειτουργικό κάνω update, από τη στιγμή που η ίδια η εταιρία σου δίνει utility γι αυτή τη δουλειά. Και στο desktop, και στο laptop. кι εγω εχω κανει μεσα απο τα win αναβ. του bios μια φορα! αλλα ανησυχω αν την επομενη φορα παει κατι λαθος μ'αυτον τον τροπο!
vdanasto Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 ναι αλλα και οι δυο αναφερουν οτι ο προτινομενος τροπος ειναι μεσο μπουταπολ δισκετα!με usb ποσο ασφελες ειναι(δεν εχω floppy disk drive)? Αναφέρονται στην περίπτωση που η εταιρία σου δίνει DOS πρόγραμμα για να κάνεις το update. Προφανώς δεν πρέπει να κάνεις update από command prompt μέσα στα Windows. Από τη στιγμή όμως που η εταιρία σου δίνει windows application που κατεβάζει και εγκαθιστά την τελευταία έκδοση, δεν υπάρχει θέμα μειωμένης ασφάλειας. Από εκεί και πέρα, ψάξε τι τρόποι υπάρχουν για αναβάθμιση στο bios του συγκεκριμένου μοντέλου μητρικής που έχεις. Δεν υπάρχει ασφαλής και μη ασφαλής τρόπος. Όλες οι εναλλακτικές που σου δίνει ο κατασκευαστής έχουν το ίδιο ποσοστό ρίσκου.
ektor7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 η toshiba μου δινει και τις 3 επιλογες. .iso launcher.exe για flopy disk windows application για εγκατασταση απ'τα win για την gigabyte δεν το εχω κατεβασει ακομα για να δω τι παιζει! σιγουρα εχει καποιο utility! ---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:37 ---------- φυσικα δεν θα κανω update αν δεν υπαρχει καποιος λογο! με το λαπτοπ ειχα καποια προβληματακια τα οποια λυθηκαν με το καινουριο bios!
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Vdanasto το οτι ολοι λένε update στο bios με δισκέτα usb stick κτλπ δεν είναι τυχαιό,γιατι φαντάσου εκει που κάνει update απο τα windows(και γενικά λειτουργικό) ξαφνικά για κάποιο λόγο να αποφασίσει οτι πρέπει να κάνει restart επειδή έφαγε κόλημα,επειδή δεν του έκατσε καλά το winamp και δεν ξέρω γω τι αλλο γίνει να μείνει με την μητρική στο χέρι. Μπορεί ναι εγω να κάνω update χρόνια και ποτέ να μην είχα πρόβλημα αλλα αυτο θα σου γίνει μια φορά γιατί update δεν κάνουμε κάθε μέρα.Ο ενδεδηγμένος τρόπος και απο θέμα ασφάλειας ειναι απο δισκέτα η usb stick,και θέμα ασφάλειας ειναι να μην καταρεύσει το λειτουργικό γιατι update μπορεί να κάνεις αλλα πχ να πέσει το ρεύμα οποτε παλι στο χέρι θα την πάρεις την μητρική Φιλικά
juno12 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 εμένα μία φορά έπαιξε σωστά το update από windows και νομίζω τότε ήταν vista 32bit. την επόμενη που δοκίμασα με 7 64bit έφαγα το πακέτο, αλλά την βρήκα την άκρη με επαναφορά από usb-stick.
accipio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Να θυμάσαι πάντα οτι δεν κάνουμε ποτε update μεσα απο το λειτουργικό Έκανα δύο φορές update στο BIOS μέσα από τα Windows (μητρική Gigabyte, μέσω του @bios) χωρίς κανένα πρόβλημα. Ενημερωτικά το αναφέρω.
vdanasto Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Vdanasto το οτι ολοι λένε update στο bios με δισκέτα usb stick κτλπ δεν είναι τυχαιό,γιατι φαντάσου εκει που κάνει update απο τα windows(και γενικά λειτουργικό) ξαφνικά για κάποιο λόγο να αποφασίσει οτι πρέπει να κάνει restart επειδή έφαγε κόλημα,επειδή δεν του έκατσε καλά το winamp και δεν ξέρω γω τι αλλο γίνει να μείνει με την μητρική στο χέρι.Μπορεί ναι εγω να κάνω update χρόνια και ποτέ να μην είχα πρόβλημα αλλα αυτο θα σου γίνει μια φορά γιατί update δεν κάνουμε κάθε μέρα.Ο ενδεδηγμένος τρόπος και απο θέμα ασφάλειας ειναι απο δισκέτα η usb stick,και θέμα ασφάλειας ειναι να μην καταρεύσει το λειτουργικό γιατι update μπορεί να κάνεις αλλα πχ να πέσει το ρεύμα οποτε παλι στο χέρι θα την πάρεις την μητρική Φιλικά Αν τρέξεις BIOS update ακούγοντας παράλληλα μουσική και παίζοντας παιχνίδια, πας γυρεύοντας. Τα BIOS update utilities σου αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να κλείσεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν (ακόμα και antivirus, firewall κλπ). Τώρα να του την βαρέσει του λειτουργικού και να κάνει restart, τι να σου πω. "Ενδεδειγμένος" τρόπος δεν υπάρχει, όλες οι εναλλακτικές που σου δίνει ο κατασκευαστής φέρουν το ίδιο ποσοστό ρίσκου. Δεν είμαστε στο 2000, είμαστε στο 2010, έχουν γίνει τεράστια άλματα στους υπολογιστές .
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Πίστεψε με το λειτουργικό crasharei,Blue Screens κτλπ και χωρίς να κάνεις τίποτα .Βλέπε Hardware Faults η ακόμα και κάποιο spyware κτλπ μπορεί να το προκαλέσει αυτο. Τελικά φίλε isixos τι έγινε βρήκες λύση με την μητρική σου η πήγες για αλλαγή ?
isixos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 λοιπόν την μητρική την είχα αγοράσει από ένα φίλο του την έδωσα και μου είπε ότι θα την δώσει πίσω σαν χαλασμένη αν πιάσει πάλι καλά ( εγώ να την πετάξω ήθελα )πήγα στο multirama και βρήκα και μια gigabite με το 430 nvidia που έχει και την 6100 ενσωματωμένη ( οχι τπτ σπουδαίο άλλα την θέλω την onboard )43 ευρωπουλακια και έχει και dualbios (κάηκα στην foxxcon φυσάω και την gigabite xexexe)
vdanasto Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Πίστεψε με το λειτουργικό crasharei,Blue Screens κτλπ και χωρίς να κάνεις τίποτα .Βλέπε Hardware Faults η ακόμα και κάποιο spyware κτλπ μπορεί να το προκαλέσει αυτο. Αν υπάρχουν hardware faults μπορεί να κρασάρει και το DOS. Μην αρχίζουμε τώρα για spyware, ιούς, αν καεί ταυτόχρονα μητρική τροφοδοτικό και UPS, αν πέσει μετεωρίτης πάνω στο pc την ώρα του update και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, μιλάμε για φυσιολογικές καταστάσεις. Προσωπικά, χωρίς υπερβολές, από όταν πέρασα στα Vista (και μετά στα 7), έχω ξεχάσει τι πάει να πει blue screen και system crash. Φιλικά πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.