Προς το περιεχόμενο

BIOS update και παπαλα

isixos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως fail bios update=πέταμα μητρικής.

Μερικά Motherboard οπως της gigabyte νομίζω οτι έχουν κάποιο κουμπι για recovery και σου επαναφέρει το bios τώρα δεν ξέρω οσο αναφορα την foxxcon.

Μπορείς να το πας σε ενα pc store μήπως μπορέσουν και στο flasharoun αλλα κατα την γνώμη μου καλύτερα να πάρεις ενα αλλο η το ιδιο motherboard

Επίσης ρίξε και εδώ μια ματιά http://bios-repair.co.uk/bios/bsrecover.htm

Έτσι ειχα χάσει και εγώ μια κάρτα γραφικών παλιά

Δημοσ.

γενικά το bios update πρέπει να το αποφεύγουμε και μόνο αν είναι απαραίτητο κάνουμε.

Σου ήταν τόσο απαραίτητο;

Δημοσ.

Τότε μάλλον έπρεπε να ενεργοποιήσεις το Usb Legacy Support και να έβλεπες αν λειτουργούσε.

Τώρα ειναι λίγο αργά

Δημοσ.

Δεν αξίζει να ταλαιπωρηθείς, εκτός αν ξέρεις κάποιον που να έχει την ίδια motherboard με εσένα...

(αλλάζεις το chip του bios ...bootαρεις ..ξανα-αλλάζεις το chip και κάνεις πάλι update)

αντικατέστησε την με μια άλλη .. και ξέχνα την foxxcon

Δημοσ.

νομιζω οτι η μητρικη σου πλεον ειναι στα χερια του Θεού. μην ταλαιπωρησαι αλλο.

btw σε κατι τετοιες περιπτωσεις εκτιμω ακομα περισσοτερο το dual bios (εχει την αρχικη bios καβατζα σε 2ο τσιπακι, εφορου ζωης και τη χρησιμοποιει αυτοματα αν καποιο update κολλησει )της gigabyte...μια προταση απο εμενα για την επομενη σου αγορα.

Δημοσ.

Ψάξε στο site της foxconn μήπως υπάρχει τρόπος να επαναφέρεις το bios.

Την ίδια πατάτα είχα κάνει με μια asus, η οποία δίνει την δυνατότητα να ξαναπεράσεις το bios από floppy ή από usb στικακι μέχρι 1GB.

Ίσως να έχει και η foxconn κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.

μιας και αναφερθηκε το bios update μπορει να μου αναφερει κανεις που μπορω να ενημερωθω για τον σωστο τροπο update του bios σε desktop(gigabyte mobo)?

Δημοσ.
μιας και αναφερθηκε το bios update μπορει να μου αναφερει κανεις που μπορω να ενημερωθω για τον σωστο τροπο update του bios σε desktop(gigabyte mobo)?

κατεβασε απο το site της gigabyte to @bios .

Θα σου βρει αυτοματα μεσα απο τα windows το τελευταιο bios που ειναι για την μητρικη σου

Δημοσ.

Κατεβάζεις το σωστό bios απο την σελίδα του κατασκευαστή,στην συνέχεια περνάς το bios σε μια δισκέτα και κανείς boot απο την δισκέτα οπου και περνάς το bios.Αν δεν έχεις δισκέτα μπορείς να το περάσεις σε ενα usb stick και να κάνεις την ίδια διαδικασία με boot στην αρχή.

Μερικές μητρικές (Asus) μπαίνεις στο bios και απο εκεί έχει την αντοιστιχή επιλογή και κάνει απο μέσα update απο usb stick η δισκέτα αντοίστιχα.

Να θυμάσαι πάντα οτι δεν κάνουμε ποτε update μεσα απο το λειτουργικό

Δημοσ.
Κατεβάζεις το σωστό bios απο την σελίδα του κατασκευαστή,στην συνέχεια περνάς το bios σε μια δισκέτα και κανείς boot απο την δισκέτα οπου και περνάς το bios.Αν δεν έχεις δισκέτα μπορείς να το περάσεις σε ενα usb stick και να κάνεις την ίδια διαδικασία με boot στην αρχή.

Μερικές μητρικές (Asus) μπαίνεις στο bios και απο εκεί έχει την αντοιστιχή επιλογή και κάνει απο μέσα update απο usb stick η δισκέτα αντοίστιχα.

..εκτος αν ειναι gigabyte που εχει dual bios

Δημοσ.
..εκτος αν ειναι gigabyte που εχει dual bios

αλλα παλι ειναι πιο ασφαλης να το περασω απο το dos!

οκ thanks!

Υ.Γ.αν τα βρω καπου σκουρα εδω εισαστε!;)

Δημοσ.

Πάντα από το λειτουργικό κάνω update, από τη στιγμή που η ίδια η εταιρία σου δίνει utility γι αυτή τη δουλειά. Και στο desktop, και στο laptop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...