Προς το περιεχόμενο

Χλωρίωση πλαστικής πισίνας

Jesakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω πάρει αυτήν την πλαστική πισίνα http://www.e-gadgets.gr/product.asp?catid=725&ref=pathfinder έχει φίλτρο κανονικά και έχω την εξής ερώτηση την έχω γεμίση με νερό πόσιμο γίνετε να βάλω χλώριο γιατί σκοτώνει και τα μικρόβια ? αν πρέπει να βάλο το φίλτρο που έχει θα δουλεύει κανονικά? ή πρέπει να πάρω άλλο? τι πρέπει να πάρω και τι ποσότητα χλωρίου θα πρέπει να βάλω?

ευχαριστώ..

Δημοσ.

Στις πλαστικές πισίνες δε βάζουμε χλώριο διότι δεν αφήνουμε το νερό μέσα. Γεμίζουμε, πλατσουρίζουμε, αδειάζουμε. :P

Τώρα κατά 101% το φίλτρο σου είναι μηχανικό (δηλαδή κατακρατά σκουπίδια και μικροαντικείμενα) οπότε και χλώριο και να βάλεις δε θα το επηρεάσει. Βέβαια όπως ξαναείπα... σε τέτοια πισίνα δε βάζεις χλώριο, μιας και ποτέ δε την κρατάς γεμάτη.

Δημοσ.

Τετοιες πουλανε και στα τζαμπο...

Ειχα μια που την πηρα οταν περιμενα κατι ανιψακια ενα καλοκαιρι και εβαζα μεσα μιση δαχτυλιθρα χλωρινη. Αν βαλεις παραπανω ειναι επικινδυνο... Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οι επικαθησεις απο τα αλατα του νερου και τη σκονη που πεφτει μεσα και συσσωματωνονται στον πυθμενα.. Αν δε χλωριωσεις το νερο θα εχεις προβληματα με αναπτυξη αλγης και πιθανως κουνουπιων...

Νομιζω στις οδηγιες εξηγει πώς να κάνεις χλωρίωση...

Δημοσ.
οντως χωρανε 4 ατομα μεσα ανετα?

αν τα δύο είναι όρθια , πάντως υπάρχουν και μεγαλύτερες με λίγα παραπάνω

Δημοσ.
Στις πλαστικές πισίνες δε βάζουμε χλώριο διότι δεν αφήνουμε το νερό μέσα. Γεμίζουμε, πλατσουρίζουμε, αδειάζουμε. :P

Τώρα κατά 101% το φίλτρο σου είναι μηχανικό (δηλαδή κατακρατά σκουπίδια και μικροαντικείμενα) οπότε και χλώριο και να βάλεις δε θα το επηρεάσει. Βέβαια όπως ξαναείπα... σε τέτοια πισίνα δε βάζεις χλώριο, μιας και ποτέ δε την κρατάς γεμάτη.

Η οικολογία σε όλο της το μεγαλείο.

Η συγκεκριμένη πισίνα έχει χωρητικότητα κοντά στα 4 κυβικά (η αλλιώς 4 τόνους).

Το να την αδειάζεις κάθε 3 ~4 ημέρες δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.

Υπάρχουν ταμπλέτες για χλωρίωση, διαύγεια του νερού και για να μην δημιουργούνται πρασινίλες.

Ρώτα σε καταστήματα με κανονικές πισίνες.

Δημοσ.

ποσο ειναι σε ευρω 4τονοι σε νερο?μου φαινετε πιο ακριβο θα ειναι το γεμισμα παρα η αγορα...ανεβαινεις κατηγορια στην χρεωση σαν δεη?

επιπλεον αν μπαινουν παιδια καλο ειναι να συννενοηθεις με καποιον πιο ειδικο...

(διαβασα στο google οτι υπαρχει και βιολογικο αντιστοιχο http://de-de.facebook.com/group.php?gid=115032315184273&v=info&ref=share

Δημοσ.
ποσο ειναι σε ευρω 4τονοι σε νερο?μου φαινετε πιο ακριβο θα ειναι το γεμισμα παρα η αγορα...ανεβαινεις κατηγορια στην χρεωση σαν δεη?

Πόσο ακριβό να είναι πια; Κάθε επιχείρηση ύδρευσης αναλογα με την περιοχη που βρισκεσαι έχει και τα δικά της τιμολογια για το νερο..

Πανω-κάτω υπολογισε εσυ μισο ευρω το κυβικο (ο τονος).

Και ναι, συνηθως αν εχεις μεγαλη καταναλωση, ανεβαινει η κλιμακα (ακριβαινουν τα κοστη ανα κυβικο).. Τσεκαρε αν εχει ιστοσελιδα ή παρε τηλεφωνο στην ΔΕΥΑ της πολης σου να σε ενημερωσουν αναλυτικα για τα τιμολογια..

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 10 Αυγούστου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 10 Αυγούστου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Εγω πήρα προσφατα μια πλαστικη πισινα easy set μόνα  σε μεγεθη easy set η και μεγαλήτερα καρατας το νερο . για να βάζεις χλώριο το καλύτερο ειναι να πάρεις εναν διανομέα χημικών πισινας και τα ταμπλετες χημικών. αλλα αμα δεν σου περισευουν για να το αγορασεις υπάρχου 2-3 λυσεις.

1 τριβεις την χλωριούχα ταμπλέτα (για να την κάνεις σκόνη ) και την ρίχνεις στο νερό

2 σπας την ταμπλέτα και την πετας στο φυλτο (μόνο ενα κομματι ισα με 2 δάχτυλα )

3 την βάζεις στα ακροφυσια του φιλτρου! !μονο όταν το χρησιμοποιείς!

ελπίζω να σε βοηθισα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...