Προς το περιεχόμενο

Τελικα οι αποδειξεις πως καταχωρουνται;

gbras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειαζονται στοιχεια του καταστηματος η μονο το ποσο?

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να καταχωρηθουν, θα γραψεις το συνολικο ποσο στη δηλωση, θα τις βαλεις σε ενα φακελο και θα τις δωσεις στην εφορια.

Δημοσ.
δεν χρειαζεται να καταχωρηθουν, θα γραψεις το συνολικο ποσο στη δηλωση, θα τις βαλεις σε ενα φακελο και θα τις δωσεις στην εφορια.

Και με όσες χρειάζονται για εγγυήσεις (π.χ. για parts υπολογιστή) τι γίνετε;

Δίνεις την απόδειξη και χάνεις την εγγύηση; Δίνεις την απόδειξη και λες στο μαγαζί «ρωτήστε στην εφορία»; Φωτοτυπείς και δίνεις/κρατάς επικυρωμένο/απλό αντίγραφο; Ξαναγυρνάμε στο παλιό σύστημα με τα ενυπόγραφα καρτελάκια εγγύησης που τα ταχυδρομούσες;

:-(

Δημοσ.

Ε κρατας ενα αντιγραφο. Εγω ομως κανω ηλεκτρονικη καταχωρηση δηλωσης. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση? Εννοω πρεπει να περασω και απο την εφορια να δωσω το φακελο η απλα τον κραταω και αν μου το ζητησουν το στελνω οπως γινοταν εως σημερα?

Δημοσ.

Νομιζω οτι γενικως δε χρειαζεται να τις προσκομισεις στην εφορια. Θα γινει τρελο μπαχαλο αν ολοι μας παμε απο ενα φακελο, η ο καθε ασχετος απο μια ναυλον σακουλα γεματη αποδειξεις.

Αυτο που (απο τα λιγα που ακουσα) θα γινει ειναι μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105 (ή μια ηλεκτρονικη καταγραφη), οπου θα δηλωνουμε οτι εχουμε τοσες αποδειξεις με τοσο συνολικο ποσο.

Απο κει και περα η εφορια θα κανει καποιους δειγματοληπτικους ελεγχους, οπου θα σε καλει να φερεις τις αποδειξεις για να επαληθευσεις το ποσο.

Εδω δε χωρανε πλεον τα μεχρι τωρα χαρτια στην εφορια, σκεφτειτε να παμε για 4-5 χρονια κι απο ενα καρο αποδειξεις το τι εχει να γινει.

Δημοσ.

Ναι και εγω ετσι νομιζω ειναι λογικο. Οποτε δε καθομαι τωρα να καταχωρω ΑΦΜ και λοιπα στοιχεια. Θα τις μετρησω στο τελος του χρονου..

Δημοσ.

Δεν εχουν δοθει σαφεις οδηγιες μεχρι τωρα. Παντως ειναι αδυνατον να μας αναγκασουν να τις καταχωρησουμε καπου μια μια σε ηλεκτρονικη μορφη.

Το πιο πιθανο να τις κρατησουμε σπιτι και να γινει δειγματολιπτικος ελεγχος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...