Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν το σχολίασα διότι δεν το είδα προσεκτικά.

Μόνον η ταχύτητα δεν λέει και πολλά.

Π.χ. οι δυνατότητες συμβολικών υπολογισμών του mathematica είναι ασυναγώνιστες και αυτό σε πολλές περιπτώσεις

είναι σπουδαιότερο από την ταχύτητα.

Θα ήθελα πολύ να ξέρω πώς δουλεύει εσωτερικά αλλά δεν έχει νόημα.

Δεν μπορώ να βελτιώσω/τροποποιήσω/κατανοήσω τον κώδικα παρά μόνον οι ειδικοί που ασχολούνται μ΄αυτόν.

Θα ήταν μόνον από περιέργεια.

Το manual γράφει σε ένα σχετικό κεφάλαιο ("Τhe internals of Μathematica") ότι είναι από τα πιο περίπλοκα λογισμικά που έχουν γραφεί ποτέ,

περιγράφει σε πολύ αδρές γραμμές πώς δουλεύει ενώ μερικές φορές αναφέρει και κατά περίπτωση ποιός αλγόριθμος χρησιμοποιείται αν πρόκειται

για κάτι εξειδικευμένο. Αρκούμαι σ' αυτά.

Μεγάλο μέρος του πακέτου γράφηκε χρησιμοποιώντας το ίδιο το Mathematica αφού είχε αναπτυχθεί το βασικό μέρος του.

Το λογισμικό που μού έδειξες είναι κατά μεγάλο μέρος ένας συγκερασμός από έτοιμα πράγματα που προσπαθούν να τα συνδυάσουν.

Το Mathematica έχει εντελώς άλλη δομή εσωτερικά.

Όχι αυτο το link αυτό εννοούσα.

Math research team maps E8

Αυτοί δεν κάνουν σοβαρό έργο ? Γιατί κάποιος να με ειρωνευτεί αν του πω για το SAGE ? Υπάρχουν ανάγκες και εργαλεία που τις καλύπτουν. Για αυτούς ήταν μια καλή εναλλακτική. Έφτιαξαν ένα SAGE supercomputer και έπαιξαν μπάλα.

Έτσι και αλλιως δεν μπορώ να κρίνω και ουδέποτε ήθελα να σύγκρινω καθώς δεν είμαι σε θέση και δεν είναι δίκαιο και για το SAGE. Περισσότερο ήθελα να πω ότι υπάρχει open source λογισμικό αντίστοιχο του mathematica. Όποιο και αν είναι αυτό που κατά την γνώμη μου απο όσο έψαξα είναι αρκετά ποιοτικό.

Τέσπα φιλικά πάντα :-)

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά, μην απαξιώνετε την άλλη πλευρά. Και στο χώρο των windows και στο χώρο του opensource υπάρχουν άτομα έξυπνα και πρακτικά και με αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες. Κάποιος έχει χρόνο να ξοδέψει, κάποιος χρήματα, αλλά και οι δύο βγαίνουν κερδισμένοι στο τέλος. Αν έχετε μπροστά σας να αντιμετωπίσετε κάποιον κολλημένο είτε από τον ένα είτε από τον άλλο χώρο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος ειναι έτσι.

Προσωπικά χρησιμοποιώ windows 7, με openoffice, octave αντί για matlab, δωρεάν pdf printer, κλπ γιατί δεν μπορώ να πληρώσω τα αντίστοιχα εμπορικά. Επαγγελματικά δεν με συμφέρει άλλος συνδυασμός αυτή τη στιγμή, ενώ κατά την άποψή μου, τα αντίστοιχα εμπορικά έχουν συνήθως πράγματα παραπάνω να προσφέρουν, και όταν θα κερδίσω παραπάνω απο αυτό που θα ξοδέψω, θα αγοράσω ίσως κάτι από αυτά.

Δημοσ.
Όχι αυτο το link αυτό εννοούσα.

Math research team maps E8

Αυτοί δεν κάνουν σοβαρό έργο ? Γιατί κάποιος να με ειρωνευτεί αν του πω για το SAGE ? Υπάρχουν ανάγκες και εργαλεία που τις καλύπτουν.

Για αυτούς ήταν μια καλή εναλλακτική. Έφτιαξαν ένα SAGE supercomputer και έπαιξαν μπάλα.

Έτσι και αλλιως δεν μπορώ να κρίνω και ουδέποτε ήθελα να σύγκρινω καθώς δεν είμαι σε θέση και δεν είναι δίκαιο και για το SAGE.

Περισσότερο ήθελα να πω ότι υπάρχει open source λογισμικό αντίστοιχο του mathematica. Όποιο και αν είναι αυτό που κατά την γνώμη μου απο όσο έψαξα είναι αρκετά ποιοτικό.

Τέσπα φιλικά πάντα :-)

Nαι, το κατάλαβα εκ των υστέρων.

Εγώ απ΄όσο βλέπω δεν είναι αντίστοιχα. Το ότι μπόρεσε να γίνει η εν λόγω δουλειά δεν μου λέει κάτι.

Κατά περίπτωση πιθανόν βολεύει. Αλλά η συνολική εικόνα είναι που συγκρίνω.

Π.χ. ένα γραμμικό σύστημα μπορεί να λυθεί στην C++, στο matlab, στην basic...

Tι δείχνει αυτό δηλαδή, ότι η basic είναι ισάξια της C++ ή του matlab ;

Όμοια κι εδώ. Μόνον π.χ. τα ειδικά περιοδικά που εκδίδονται για το Mathematica αρκούν για να πεισθεί κάποιος για την υπεροχή του ως εργαλείο.

Είπα νωρίτερα ότι υπάρχει αρκετό ανοικτό λογισμικό που είναι αξιόλογο και συγκρίσιμο με το κλειστό. Αλλά το συγκεκριμένο πακέτο ΔΕΝ συγκαταλέγεται εκεί.

Πώς να το κάνουμε δηλαδή, με σοφιστείες το μαύρο δεν γίνεται άσπρο.

Τώρα αν εσύ χρειαστείς κάτι τέτοιο και δεν μπορείς να βρεις τσάμπα το mathematica ή το Matlab πήγαινε στο sage. Kι εγώ πιθανόν θα κάνω το ίδιο.

Το θέμα αυτο για μένα έκλεισε και δεν θα ξανααπαντήσω σχετικά.

Δημοσ.
Αν έχετε μπροστά σας να αντιμετωπίσετε κάποιον κολλημένο είτε από τον ένα είτε από τον άλλο χώρο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος ειναι έτσι.

...ενώ κατά την άποψή μου, τα αντίστοιχα εμπορικά έχουν συνήθως πράγματα παραπάνω να προσφέρουν, και όταν θα κερδίσω παραπάνω απο αυτό που θα ξοδέψω, θα αγοράσω ίσως κάτι από αυτά.

Συμφωνώ απόλυτα, αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ.

Όσο για την αγορά, εφόσον πρόκεται να πάρω original κι όχι σπασμένα-κλεψιμέικα θα το σκεφτώ πολύ - πρέπει να είμαι σίγουρος ότι τα όποια παραπάνω μου χρειάζονται πράγματι και αξίζει να δώσω τα χρήματα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε διάβασα προσεκτικά το θέμα, απλά μερικά σχόλια:

Ειπώθηκε ότι συγκριτικά ελάχιστοι μπορούν να μελετήσουν τον κώδικα του λογισμικού που χρησιμοποιούν, ακόμη και αν είναι ανοιχτός, και ακόμη πιο λίγοι το κάνουν.

Όμως ακόμη και έτσι είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα:

• γιατί υπάρχουν αριθμητικά πολλοί που μπορούν και το κάνουν, εμπλουτίζοντας το με λειτουργίες που ένα κλειστό λογισμικό δεν θα αποκτούσε αν η δημιουργός εταιρία έκρινε ότι δε θα ήταν συμφέρον να επενδύσει σε αυτές.

• γιατί κάποιος μπορεί να προσλάβει προγραμματιστές ώστε να του προσθέσουν το Χ εξεζητημένο (ή όχι και τόσο) πράγμα που θέλει πολύ πιο εύκολα από ότι θα μπορούσε να πείσει έναν μεγάλο proprietary vendor να το κάνει.

• γιατί η βιωσιμότητα του λογισμικού δεν είναι δεμένη με την βιωσιμότητα κάποιας εταιρίας.

Αλλά ανεξάρτητα με τα καθαυτά πλεονεκτήματα του ανοιχτού κώδικα, βρίσκω σημαντικά και τα πλεονεκτήματα της διαφορετικής φιλοσοφίας που κατά κανόνα ακολουθούν οι opensource εφαρμογές:

Οι proprietary εφαρμογές έχουν την τάση να είναι μονολιθικά κατασκευάσματα που συνεργάζονται μόνο με τον εαυτό τους, ή με μετρημένο αριθμό άλλων εφαρμογών, και αυτό με συγκεκριμένο προκαθορισμένο τρόπο.

Η φιλοσοφία εδώ είναι ότι η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς για τα πράγματα που έχει προβλέψει ο δημιουργός της και, αν κάτι είναι αρκετά σημαντικό για τους πολλούς και δεν υπάρχει, και δεν προσκρούει σε ενοχλητικές εμπορικές πολιτικές, απλά θα προστεθεί. Αν υπάρχει μια δευτερεύουσα λειτουργία που την παρέχει άψογα μια άλλη εφαρμογή, ο χρήστης θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει την όποια εσωτερική υλοποίηση, ακόμη και αν είναι κατώτερη.

Από την άλλη, οι opensource εφαρμογές, οι οποίες, καθόλου τυχαία, εκπροσωπούνται καλύτερα σε unix-like λειτουργικά, έχουν την τάση να είναι modular και να μπορούν να αλληλεπιδράσουν ανοιχτά με άλλες εφαρμογές. Έτσι, κάποιος μπορεί να συνδυάσει τη λειτουργικότητα τυχαίων εφαρμογών που κάνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα για να υλοποιήσει αυτό που έχει στο μυαλό του, όσο περίεργο ή εξεζητημένο και να είναι, χωρίς καν να ασχοληθεί με τον κώδικά τους.

Η φιλοσοφία εδώ είναι ότι δε μπορείς να προβλέψεις ποτέ όλες τις δυνατές χρήσεις, οπότε θέλεις να μπορεί ο χρήστης να ανταλλάξει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους σε όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια της λειτουργίας της εφαρμογής.

Αυτό ίσως δεν έχει τόση σημασία σε παραδείγματα χρήσης όπως π.χ. επεξεργασία γραφικών με το photoshop (αν και έχω δει χρήστες να ταλαιπωρούνται ώρες με εργαλεία σαν το Photoshop για πράγματα που με το cli tool της imagemagick θα μπορούσαν να κάνουν σε λεπτά), όμως έχει τεράστια σημασία σε άλλα παραδείγματα χρήσης, π.χ. εφαρμογές δικτύων όπως ο postfix.

Ακόμα και σε καθημερινές δουλειές desktop, για πολλούς ανθρώπους, ένα scriptable περιβάλλον εργασίας, όπως π.χ. ο xmonad (παρόμοιο του οποίου, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει στα Windows), επιτρέπει την πιο άνετη και παραγωγική χρήση του υπολογιστή.

Γι αυτό θα έλεγα να έχουμε συνείδηση ότι διαφορετικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον υπολογιστή με διαφορετικούς τρόπους, για διαφορετικές δουλειές, διαθέτοντας διαφορετικό χρόνο και κόπο για την εκμάθηση, και περιμένοντας διαφορετικά πράγματα από αυτόν, πριν βιαστούμε να πούμε ότι το τάδε λειτουργικό είναι "χειρότερο" ή το τάδε μοντέλο ανάπτυξης επιτρέπει τεχνικά κατώτερο λογισμικό.

Τέτοιες γενικεύσεις έχουν τόσες πολλές εξαιρέσεις, τις περισσότερες από τις οποίες είναι τόσο δύσκολο να γνωρίζουμε, ώστε είναι ανόητες.

Επεξ/σία από nske
Δημοσ.

Όμοια κι εδώ. Μόνον π.χ. τα ειδικά περιοδικά που εκδίδονται για το Mathematica αρκούν για να πεισθεί κάποιος για την υπεροχή του ως εργαλείο.

Εκπληκτική λογική...

H Matlab, Methematica κτλ. είναι generic εργαλεία, πολύ χρήσιμα και ευπροσάρμοστα.

Αν κάνεις κάποια συγκεκριμένη έρευνα όμως και σε ενδιαφέρει η απόδοση, χρησιμοποιείς τα εργαλεία ειδικά σε αυτό το πεδίο (αν υπάρχουν, που συνήθως υπάρχουν απίστευτα βελτιστοποιημένες βιβλιοθήκες). ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εκπληκτική λογική...

H Matlab, Methematica κτλ. είναι generic εργαλεία, πολύ χρήσιμα και ευπροσάρμοστα.

Αν κάνεις κάποια συγκεκριμένη έρευνα όμως και σε ενδιαφέρει η απόδοση, χρησιμοποιείς τα εργαλεία ειδικά σε αυτό το πεδίο

(αν υπάρχουν, που συνήθως υπάρχουν απίστευτα βελτιστοποιημένες βιβλιοθήκες).

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

H λογική έγκειται στο ότι τα πακέτα αυτά (mathematica κλπ) δεν είναι ένα εργαλείο ξεκομμένο από τον υπόλοιπο

κόσμο και που περιστασιακά χρησιμοποιούν κάποιοι.

Υπάρχει τεράστια υποστήριξή τους κάθε είδους, σε πολλούς τομείς, και είναι επανειλλημένως δοκιμασμένα.

Ειδικά σε ότι αφορά τα περιοδικά των γραφικών για Mathematica, οι δυνατότητες μίξης συμβολικών υπολογισμών με

οπτικοποίηση σε εντελώς αφηρημένα πεδία όπως άλγεβρες Lie, διαφορίσιμες πολλαπλότητες, ομολογική θεωρία κ.α. είναι εξαιρετικές.

Τα περιοδικά που ανέφερα ασχολούνται με τέτοια θέματα και δίνουν μια καλή εικόνα και αποτελούν demo για την υποστήριξη

και τις δυνατότητες που παρέχει το πακέτο. Πολύ δε περισσότερο αν το αντικείμενό σου είναι έρευνα σε τέτοιους τομείς.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

Και όσο για τις "βελτιστοποιημένες βιβλιοθήκες" που αναφέρεις, όσοι ασχολούνται σε τομείς όπως αυτοί που ανέφερα είναι

πολύ καλά ενημερωμένοι για το τι/πώς/πότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάτι (και εγώ μαζί).

Άτομα που έχουν μακάρια άγνοια για τα παραπάνω ή τα έχουν ακούσει μόνον ως εξωτικά ονόματα είναι τελείως ακατάλληλοι

να δώσουν τέτοιες συμβουλές λόγω της προφανούς άγνοιάς τους στον αντίστοιχο τομέα.

Και φυσικά κανένας ειδήμων δεν τους παίρνει στα σοβαρά - το παλιό ρητό "έλα παππού μου να σου δείξω που είναι το χωράφι σου" το ξέρεις ;

Προφανής λογική λοιπόν, όχι εκπληκτική...

(η απάντηση ήταν προς αποφυγή παρεξηγήσεων από τους υπόλοιπους αναγνώστες)

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

Όταν ένα πρόγραμμα διανέμεται ως ελεύθερο λογισμικό δεν είναι απαραίτητα δωρεάν.Σχεδόν πάντα είναι δωρεάν,αλλά η GPL δεν έχει κάποιο περιορισμό για την πώληση του προϊόντος σε περίπτωση που τηρούνται οι όροι της.Για παράδειγμα,αν και είναι ελεύθερο λογισμικό,το RedHat Linux Enterprise δεν μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, παρά μόνο να το αγοράσετε από την RedHat.Φυσικά,ο πηγαίος κώδικας του είναι διαθέσιμος(και από αυτόν δημιουργείται ο ''κλώνος'' του RHEL,το CentOS).Έτσι,ο προγραμματιστής/εταιρία μπορεί να σέβεται τις ελευθερίες των χρηστών,αλλά και να βγάζει κέρδος.

Όπως βλέπετε,για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται στην πράξη η ευελιξία και η πληθώρα επιλογών που δίνει το ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Δημοσ.

@iliaskr

Χίλιες φορές το είπαμε (τουλάχιστον εγώ) και αυτή χίλιες μία (και τελευταία).

Η ιδεολογική αξία του ανοικτού λογισμικού (και του ελεύθερου) δεν αμφισβητείται.

Το μοντέλο ανάπτυξής του έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα προς όφελος των χρηστών και ενίοτε των developers.

Το ότι συχνά δεν το προτιμάμε είναι επειδή τίθενται και άλλα κριτήρια κατά περίπτωση, κάποια εξ αυτών και υποκειμενικά.

Δημοσ.
@iliaskr

Χίλιες φορές το είπαμε (τουλάχιστον εγώ) και αυτή χίλιες μία (και τελευταία).

Η ιδεολογική αξία του ανοικτού λογισμικού (και του ελεύθερου) δεν αμφισβητείται.

Το μοντέλο ανάπτυξής του έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα προς όφελος των χρηστών και ενίοτε των developers.

Το ότι συχνά δεν το προτιμάμε είναι επειδή τίθενται και άλλα κριτήρια κατά περίπτωση, κάποια εξ αυτών και υποκειμενικά.

Μα δεν μίλησα για την ιδεολογική αξία του ελεύθερου λογισμικού.Απλώς επειδή τέθηκε θέμα πόρων για την ανάπτυξη τεχνολογικά ανώτερου λογισμικού απλώς ανέφερα την δυνατότητα που έχει ένας developer ή εταιρία να πουλά το ελεύθερο λογισμικό του για να έχει χρηματικά κίνητρα στην εργασία του αυτή.

Αφού παραδέχεσαι ότι έχεις υποκειμενικά κριτήρια,καλύτερα να μην μπαίνεις σε διαδικασίες σύγκρισης.

Δημοσ.
Μα δεν μίλησα για την ιδεολογική αξία του ελεύθερου λογισμικού.

Απλώς επειδή τέθηκε θέμα πόρων για την ανάπτυξη τεχνολογικά ανώτερου λογισμικού απλώς ανέφερα την δυνατότητα που έχει ένας developer ή εταιρία να πουλά το ελεύθερο λογισμικό του για να έχει χρηματικά κίνητρα στην εργασία του αυτή.

Αφού παραδέχεσαι ότι έχεις υποκειμενικά κριτήρια,καλύτερα να μην μπαίνεις σε διαδικασίες σύγκρισης.

Σωστά το είπαμε κάποιοι εδώ ότι έχεις φοβερό κόλλημα.

Ούτε να διαβάσεις δεν μπορείς σωστά.

ΠΟY γράφω ότι ΕΓΩ έχω υποκειμενικά κριτήρια ;

ΠΟΥ γράφω ότι το πρόβλημα ανάπτυξης τεχνολογικά ανώτερου ελεύθερου λογισμικού είναι οι χρηματικοί πόροι ;

ΠΟΥ το γράφει κάποιος άλλος (με τον τρόπο που το υπαινίσσεσαι) ;

Eγώ ξεκίνησα την σύγκριση (γενικά αλλά και ειδικά για το mathematica) ή άτομα όπως εσύ ;

ΠΟΥ...

ΠΟΥ...

Έχεις την εντύπωση ότι εσύ είσαι ο έξυπνος και ότι όλοι εμείς εδώ είμαστε κρετίνοι.

Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή σου να μας επαναλαμβάνεις ασκόπως πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί.

Εχουμε πολύ μυαλό, σκεπτόμαστε, καταλαβαίνουμε και κρίνουμε. Φαίνεται και απο τα σχόλιά μας.

Εσύ επιμένεις να φέρεσαι σαν να απευθύνεσαι σε άτομα με σύνδρομο Down.

Φοβερή εμμονή, κόλλημα, φορτικότητα, ανικανότητα να ακούς την άποψη του συνομιλητή,

ανύπαρκτος σεβασμός στην άποψη του άλλου...

Μόνον αντιπαθής και γραφικός γίνεσαι έτσι...και μάλλον συνεχίζεις...

Δημοσ.
Σωστά το είπαμε ότι έχεις φοβερό κόλλημα.

ΠΟΥ γράφω ότι το πρόβλημα ανάπτυξης τεχνολογικά ανώτερου ελεύθερου λογισμικού είναι οι χρηματικοί πόροι ;

Eγώ ξεκίνησα την σύγκριση (γενικά αλλά και ειδικά για το mathematica) ή άτομα όπως εσύ ;

ΠΟΥ...

ΠΟΥ...

Έχεις την εντύπωση ότι εσύ είσαι ο έξυπνος και ότι όλοι εμείς εδώ είμαστε κρετίνοι.

Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή σου να μας επαναλαμβάνεις ασκόπως πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί.

Εχουμε πολύ μυαλό, σκεπτόμαστε, καταλαβαίνουμε και κρίνουμε. Φαίνεται και απο τα σχόλιά μας.

Μα εσύ είπες:

Πέραν αυτού, το ξαναγράφω ότι το νόημα είναι ότι ανοικτό λογισμικό εξαιρετικών δυνατοτήτων ή/και απαιτήσεων είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί.

Και κάποιος άλλος:

Δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για να γίνονται πράξη κάθε φορά τα ιδεατά του ανοικτού

Όσο για την σύγκριση,εγώ είπα την γνώμη μου και κάποιοι πέσαν σαν τα κοράκια να με φάνε.

Θα σε παρακαλέσω επίσης να πάρεις πίσω αυτά:

Φοβερή εμμονή, κόλλημα, φορτικότητα, ανικανότητα να ακούς την άποψη του συνομιλητή,

Μόνον αντιπαθής γίνεσαι έτσι.

Αν θες να αρχίσουμε να λέμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς καλύτερα να κλειδώσουν το thread.

Δημοσ.
Σωστά το είπαμε κάποιοι εδώ ότι έχεις φοβερό κόλλημα.

ΠΟΥ...

ΠΟΥ...

Μόνον αντιπαθής και γραφικός γίνεσαι έτσι...και μάλλον συνεχίζεις...

Εσύ ξεκίνησες την σύγκριση με το mathematica. Και μας έπεισες ότι είναι μέρα με την νύχτα.

Δημοσ.
Εσύ ξεκίνησες την σύγκριση με το mathematica.

Και μας έπεισες ότι είναι μέρα με την νύχτα.

Δεν ξεκίνησα εγώ την σύγκριση αλλά άλλος που επιχείρησε offtopic να φέρει παράδειγμα ανοικτού λογισμικου που δεν υπάρχει σε κλειστό.

Kαι βέβαια αυτό δεν δείχνει τίποτε διότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα λογισμικού που υπάρχουν μόνον στην μια μεριά ή είναι πολύ καλύτερα σ' αυτήν από την άλλη.

Όσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα είπα ήδη...

Δημοσ.

iliaskr ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν εχεις ιδεα απο προγραμματισμο. Και γενιακα ολοι που διαμπανιζετε οτι ενα open source ειναι καλυτερο (σε επιδοσεις) απο ενα closed. Εαν ησουν προγραμματιστης (η ερασιτεχνηκος προγραμματιστης) θα ηξερες οτι οταν πας να γραψεις κατι σε open source θα εγραφες με "μισο χερι". Βλεπεις στο πλανητη Γη υπαρχει και η πατεντα, και πολλα πραματα στο προγραμματισμο ειναι πατενταρισμενα.

Η εταιριες δεν ειναι πανεπιστημια, εαν εφευρεσει κατι θα το πατενταρει.

Και να σ'το πω για 1000στη φορα, δ-ε-ν ε-ι-μ-α-ι κ-α-τ-α τ-ο-υ o-p-e-n s-o-u-r-c-e. Το open source υπαρχει και θα υπαρχει, αλλα σε μερικα πραματα δεν θα φτασει το closed. Εκτος και αν πιστευεις οτι μπορεις να φτιαξεις κατι αναλογο του h.246.

Υγ: open source κατα την εννια του iliaskr...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...