Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν λέμε λοιπόν κάτι να ξέρουμε τι λέμε. Υπαρχει open source alternative . Τώρα αν δεν σε καλύπτει είναι άλλο ζήτημα. Δεδομένου ότι το ένα είναι free.

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Όταν λέμε λοιπόν κάτι να ξέρουμε τι λέμε.

Υπαρχει open source alternative . Τώρα αν δεν σε καλύπτει είναι άλλο ζήτημα.

Δεδομένου ότι το ένα είναι free.

Ξερω πολύ καλά τι λέω, εσύ δεν το κατανοείς ή εθελετυφλείς.

Εφόσον δεν είναι παρόμοιων δυνατοτήτων, ΔΕΝ είναι alternative.

To "alternative" νοείται μεταξύ αντικειμένων με ίσες ή παραπλήσιες δυνατότητες.

Εδώ υπάρχει διαφορά μέρας με τη νύχτα.

Όσο για το ότι είναι δωρεάν, είπα ότι είναι λύση (ανάγκης) αν δεν μπορεί να βρει κάποιος το κλειστό τσάμπα.

Πέραν αυτού, το ξαναγράφω ότι το νόημα είναι ότι ανοικτό λογισμικό εξαιρετικών δυνατοτήτων ή/και απαιτήσεων είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί.

Το Mathematica ή το Matlab είναι προφανή παραδείγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ξερω πολύ καλά τι λέω, εσύ δεν το κατανοείς ή εθελετυφλείς.

Εφόσον δεν είναι παρόμοιων δυνατοτήτων, ΔΕΝ είναι alternative.

To "alternative" νοείται μεταξύ αντικειμένων με ίσες ή παραπλήσιες δυνατότητες.

Εδώ υπάρχει διαφορά μέρας με τη νύχτα.

Όσο για το ότι είναι δωρεάν, είπα ότι είναι λύση (ανάγκης) αν δεν μπορεί να βρει κάποιος το κλειστό τσάμπα.

Πέραν αυτού, το ξαναγράφω ότι το νόημα είναι ότι ανοικτό λογισμικό εξαιρετικών δυνατοτήτων ή/και απαιτήσεων είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί.

Εναλλακτικό σημαίνει ότι για την δουλειά μου μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτο γιατί με καλύπτει σε αυτο που θέλω. Δεν με ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να προσφέρει. Μου είναι αχρείαστα και δεν θέλω να τα πληρώσω στην τελική. Εσυ μπηκες σε σύγκριση όχι εγώ. Δεν θα συνεκρινα λογισμικα με δεκαετιες διαφορά ανάπτυξης. Αλλά αφού αγαπάς το mathematica πάρε μερικά benchmarks. Μέρα με την νύχτα όντως.

http://www.sagemath.org/tour-benchmarks.html

Είπαμε φωνάζουν οι linuxades αλλά και η ισοπέδωση open source προσπαθειών από εσάς δεν είναι και η καλύτερη.

Επεξ/σία από Aztec
Δημοσ.
Επίσης το mathematica δεν βγαίνει και για Linux , mac , Unix ;

Οπως και σχεδον ολη η γκαμα απο FOSS λογισμικο βγαινει και για τα κλειστα λειτουργικα.

Δεν υπαρχει χρηστης κλειστου λειτουργικου που εκ πεποιθησεως αρνειται να χρησιμοποιησει ανοιχτο λογισμικο. Η αν υπαρχει ας μας το πει γιατι δεν ξερω κανεναν.

Το αντιθετο συμβαινει. Γι αυτο και η επιλογη GNU/Linux λειτουργικου (και οχι Windows) οδηγει σε μειωμενη επιλογη εφαρμογων.

Ενα πραγμα που παρατηρησα σε αυτο το thread ειναι οτι δεν εχω καταλαβει ποια ακριβως θεση υποστηριζεται και απο ποιους, καθως και ποια ειναι τα ορια της καθε θεσης

Ειναι το θεμα open source vs closed source μοντελου οσον αφορα την αποδοτικοτητα? Γιατι αλλο Open source και αλλο ελευθερο λογισμικο. Η διαφορα συμφωνα με το Stallman τουλαχιστον ειναι τεραστια.

Σας ενδιαφερει η υποστηριξη του ελευθερου λογισμικου γενικως η απλως η αυξηση χρησης καποιων GNU/Linux διανομων, πολλες απο τις οποιες περιεχουν αρκετο non-free υλικο?

Ο ιδιος ο πυρηνας περιεχει αρκετα BLOBs μεσα στο source με τη μορφη πινακων αριθμων. Ουσιαστικα προκειται για Binary κομματια που κανεις δεν μπορει να καταλαβει τι κανουν απλως μελετωντας τον κωδικα. Γι αυτο και το FSF διατηρει και δικια του εκδοση του linux kernel χωρις αυτα τα κομματια, πολλα απο τα οποια μαλλον ειναι drivers.

Και για να πουμε και κατι on-topic, θεωρω απιθανο η MS να δωσει τον κωδικα των windows οπουδηποτε. Εστω και κομματια του. Η πιθανοτητα να γινει leak, οποτε και διαθεσιμο παντου σε διαστημα ημερων ειναι τεραστια και αυτο θα ηταν καταστροφικο για την ιδια. Αν ημουν στη θεση τους θα προτιμουσα να εγκατελειψω ολη τη ρωσικη αγορα πριν παραδωσω τον κωδικα. Ασε που θα δημιουργουνταν και προηγουμενο και μετα ολοι οι πελατες θα θελαν τον κωδικα και με ποια λογικη θα τον αρνουνταν?

Δημοσ.
Εναλλακτικό σημαίνει ότι για την δουλειά μου μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτο γιατί με καλύπτει σε αυτο που θέλω. Δεν με ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να προσφέρει. Μου είναι αχρείαστα και δεν θέλω να τα πληρώσω στην τελική. Εσυ μπηκες σε σύγκριση όχι εγώ. Δεν θα συνεκρινα λογισμικα με δεκαετιες διαφορά ανάπτυξης. Αλλά αφού αγαπάς το mathematica πάρε μερικά benchmarks. Μέρα με την νύχτα όντως.

http://www.sagemath.org/tour-benchmarks.html

Είπαμε φωνάζουν οι linuxades αλλά και η ισοπέδωση open source προσπαθειών από εσάς δεν είναι και η καλύτερη.

Πες σε κάποιον επιστήμονα που κάνει έρευνα με το Mathematica ή το Μatlab αυτά που λες σε μένα.

Θα χαμογελάσει ειρωνικά...

Όσο για την χρήση του sage, εφόσον σε καλυπτει ΔΕΝ διαφώνησα.

Είπα ρητά ότι αν δεν μπορώ να βρω το κλειστό τσάμπα, είναι μια (πολύ κατώτερη) λύση.

Το γεγονός ότι είναι κατώτερο ΔΕΝ αλλάζει - μερικά bechmarchs δεν σημαίνουν τίποτε.

Μπορώ να σου δείξω εξισώσεις ή τομείς (π.χ. ομολογική άλγεβρα, τανυστική ανάλυση, εξισώσεις διαφορών, αλγεβρική τοπολογία κ.α.) που το Mathematica είναι αιώνες μπροστά.

Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη εφόσον το έθεσες ως "alternative" - το sage ΔΕΝ είναι εναλλακτική λύση αλλά λύση ανάγκης και

δύσκολα θα το χρησιμοποιήσει κάποιος για σοβαρή δουλειά.

Τέλος, η προσπάθεια να γράψουν κάτι σαν το sage (έστω και πολύ πιο ασθενέστερο από τα εμπορικά) είναι πολύ καλή,

την επικροτώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό και δεν πρέπει (όπως και με παρόμοιες) να ισοπεδώνεται από κανέναν.

Δημοσ.
Και για να πουμε και κατι on-topic, θεωρω απιθανο η MS να δωσει τον κωδικα των windows οπουδηποτε. Εστω και κομματια του. Η πιθανοτητα να γινει leak, οποτε και διαθεσιμο παντου σε διαστημα ημερων ειναι τεραστια και αυτο θα ηταν καταστροφικο για την ιδια.

Αν ημουν στη θεση τους θα προτιμουσα να εγκατελειψω ολη τη ρωσικη αγορα πριν παραδωσω τον κωδικα. Ασε που θα δημιουργουνταν και προηγουμενο και μετα ολοι οι πελατες θα θελαν τον κωδικα και με ποια λογικη θα τον αρνουνταν?

Αυτά τα αναρωτιέμαι κι εγώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Βεβαίως βγαίνει αλλά δεν είναι οpen source ούτε δωρεάν, πράγμα που δείχνει ότι

ένα προϊόν τόσο υψηλής τεχνογνωσίας και δυνατοτήτων δεν μπορεί να κατασκευαστεί ως οpen source.

Αυτό είναι το νόημα.

Και φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα.

Διαφωνώ με τους ισχυρισμούς σου, οι οποίοι αφείλονται προφανώς σε ημιμάθεια σχετικά με το τι είναι το opensource ή σε φανατισμό.

1) Στις ίδιες γλώσσες προγραμματισμού βασίζονται και τα proprietary και τα open source προγράμματα. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάτι που να μην επιτρέπει σε ένα open source πρόγραμμα να είναι εξίσου καλό με ένα proprietary.

2) Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι προσπαθούν να συγκρίνουν μια proprietary εφαρμογή που τη δουλεύουν για x χρόνο με μία open source "alternative" που συνήθως τη δοκιμάζουν για x/100 χρόνο. Το συμπέρασμα είναι συνήθως ότι δεν τους καλύπτει, ενώ στην πραγματικότητα ούτε τις βασικές δυνατότητές της δε χρησιμοποίησαν.

3) Το "υψηλής τεχνογνωσίας και δυνατοτήτων" mathematica αναπτύσσεται από το 1988 και το συγκρίνεις με το open source SAGE που αναπτύσσεται από το 2005 για να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί κάποια open source υλοποίηση να είναι υψηλών προδιαγραφών... Εντελώς άκυρος συλλογισμός και εντελώς λάθος συμπέρασμα. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει κανένα από τα δύο λογισμικά. Μπορεί το SAGE να είναι κατώτερων προδιαγραφών. Εσύ όμως, δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα λογισμικό που αναπτύσσεται επι 22 χρόνια με ένα λογισμικό που αναπτύσσεται μια 5ετία για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το open source είναι η αιτία που το SAGE είναι κατώτερων δυνατοτήτων.

4) Όσο για τα προϊόντα "υψηλής τεχνογνωσίας κτλ." που "δεν μπορούν να είναι open source", αυτό πες το στην πλειοψηφία των εταιρειών και οργανισμών παγκοσμίως, οι οποίοι για mission critical καταστάσεις χρησιμοποιούν open source λογισμικό, όπως το Linux.

Και για να πουμε και κατι on-topic, θεωρω απιθανο η MS να δωσει τον κωδικα των windows οπουδηποτε. Εστω και κομματια του. Η πιθανοτητα να γινει leak, οποτε και διαθεσιμο παντου σε διαστημα ημερων ειναι τεραστια και αυτο θα ηταν καταστροφικο για την ιδια. Αν ημουν στη θεση τους θα προτιμουσα να εγκατελειψω ολη τη ρωσικη αγορα πριν παραδωσω τον κωδικα. Ασε που θα δημιουργουνταν και προηγουμενο και μετα ολοι οι πελατες θα θελαν τον κωδικα και με ποια λογικη θα τον αρνουνταν?

Το έχω ήδη διατυπώσει στη 2η σελίδα και διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το πόση αλήθεια εμπεριέχει η είδηση.

Επεξ/σία από linuxovios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πες σε κάποιον επιστήμονα που κάνει έρευνα με το Mathematica ή το Μatlab αυτά που λες σε μένα.

Ώ θεοί! Άκου που φτάσαμε... να θεωρούμε την Mathimatica και το Matlab τα απαραίτητα εργαλεία της επιστήμης.

Δεν μιλάμε φυσικά για κομπογιαννίτες που τους "μάθανε" να "δουλεύουν" μόνο αυτά, πειρατικά μάλιστα τις περισσότερες φορές, και νομίζουν ότι είναι και "επιστήμονες".

Αγόρι μου, η πανεπιστημιακή κοινότητα γράφει αξιόλογα, αποδοτικά και στοχευμένα εργαλεία από τότε που άρχισαν να υπάρχουν υπολογιστές.

Άλλο που εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

Επεξ/σία από jazzcho
Δημοσ.

Διαφωνώ με τους ισχυρισμούς σου, οι οποίοι αφείλονται προφανώς σε ημιμάθεια σχετικά με το τι είναι το opensource ή σε φανατισμό.

1) Στις ίδιες γλώσσες προγραμματισμού βασίζονται και τα proprietary και τα open source προγράμματα.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάτι που να μην επιτρέπει σε ένα open source πρόγραμμα να είναι εξίσου καλό με ένα proprietary.

Φυσικά τα μέσα είναι τα ίδια.To θέμα είναι ότι π.χ. η ομάδα που έγραψε το Mathematica (ή άλλο λογισμικό παρόμοιων δυνατοτήτων)

αποτελείται από επίλεκτους ειδικούς που έχουν ύψιστες γνώσεις, δουλεύουν συστηματικά και ακατάπαυστα και έχουν πρόσβαση σε

μέσα που ΔΕΝ έχει η κοινότητα ανοικτού λογισμικού.Π.χ. χρήση παντενταρισμένων αλγόριθμων, συνεργασία με άλλους ειδικούς,

ειδικές διαδικασίες δοκιμών και επαλήθευσης της ορθότητας του πακέτου κλπ.

Αυτά δεν μπορούν να γίνουν από ανοικτές κοινότητες.

Π.χ. ένας αλγόριθμος που κάνει αποτελεσματικά μια ορισμένη δουλειά και αναπτύχθηκε από την ομάδα του Mathematica πατεντάρεται

και ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους. Δεν πρόκειται για το πυθαγόρειο θεώρημα εδώ, υπάρχει copyright.

2) Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι προσπαθούν να συγκρίνουν μια proprietary εφαρμογή που τη δουλεύουν για

x χρόνο με μία open source "alternative" που συνήθως τη δοκιμάζουν για x/100 χρόνο.

Το συμπέρασμα είναι συνήθως ότι δεν τους καλύπτει, ενώ στην πραγματικότητα ούτε τις βασικές δυνατότητές της δε χρησιμοποίησαν.

Αυτό συμβαίνει συχνά.

Αν π.χ. πρόκειται να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες του photoshop, μια χαρά είναι και το gimp.

Ούτε έχω λόγο να πάρω το MSoffice 2007 ή 2010 μου αρκεί και 2003.

Αν όμως μπορώ να βρω το photoshop δωρεάν, πιθανόν το photoshop θα προτιμήσω έστω και αν η υπεροχή του είναι μικρή.

Η αλήθεια είναι ότι το κλειστό λογισμικό είναι συνήθως καλύτερο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αρκεί και το ανοικτό, τουλάχιστον πολλές περιπτώσεις.

3) Το "υψηλής τεχνογνωσίας και δυνατοτήτων" mathematica αναπτύσσεται από το 1988 και το συγκρίνεις με το open source SAGE που αναπτύσσεται από το 2005 για να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί κάποια open source υλοποίηση να είναι υψηλών προδιαγραφών...

Εντελώς άκυρος συλλογισμός και εντελώς λάθος συμπέρασμα. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει κανένα από τα δύο λογισμικά. Μπορεί το SAGE να είναι κατώτερων προδιαγραφών.

Εσύ όμως, δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα λογισμικό που αναπτύσσεται επι 22 χρόνια με ένα λογισμικό που αναπτύσσεται μια 5ετία για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το open source είναι η αιτία που το SAGE είναι κατώτερων δυνατοτήτων.

Μα κι εγώ αυτό είπα. Οτι δεν μπορεί καν να γίνει σύγκριση μεταξύ τους.

Είναι απλώς αδιανόητο. Ο άλλος φίλος μου το παρουσίασε ως εναλλακτική λύση.

Έφερα απλώς ένα φαεινό παράδειγμα όπου κάτι δεν υπάρχει σε open source.

Υπάρχουν πολλά άλλα όπως λογισμικό για ρευστομηχανική, πεπερασμένα στοιχεία, ηλεκτρομαγνητικές προσομοιώσεις κλπ.

FEKO, SEMCAD, COMSOL και πολλά άλλα ΔΕΝ έχουν τα όμοιά τους ως open source.

Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι. Και οι έντιμοι το ομολογούν όταν συμβαίνει, δεν προσπαθούν με σοφιστείες να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο.

Π.χ. πριν και καιρό έψαχνα για ένα τσάμπα πρόγραμμα που κάνει mesh generation.

Τελικά βρήκα κάτι (το Gmsh συγκεκριμένα) και έκανα την δουλειά μου στο περίπου.

Στις συνοδευτικές οδηγίες έλεγε μεταξύ άλλων "αν δεν μπορείτε να έχετε το αποτέλεσμα που

αναμένετε, αγοράστε ένα αντίστοιχο επαγγελματικό mesh generation".

Και μην παρανοείς αυτά που έγραψα.

Στο 1) ανέφερα κάποιους λόγους που σημαντικό κλειστό λογισμικό δεν μπορεί να αναπτυχθεί αποτελεσματικά σε ανοικτό.

Από αυτό δεν συμπέρανα πουθενά ότι το ανοικτό είναι κατώτερο.

Όπως λέω στο 2) συχνά μειονεκτεί τεχνολογικά αλλά συνήθως σε ανεκτή στάθμη και τότε το ανύπαρκτο κόστος του

και η όποια ιδεολογία του αντισταθμίζουν την διαφορά. Π.χ. openoffice, gimp κλπ.

Ωστόσο λογισμικό του τύπου ή του επιπέδου του Mathematica (ή όπως τα άλλα που κατονόμασα) ΔΕΝ ανήκει ούτε κατά

διάνοια σε αυτή την κατηγορία και οποιαδήποτε σύγκριση είναι απλώς αδιανόητη.

4) Όσο για τα προϊόντα "υψηλής τεχνογνωσίας κτλ." που "δεν μπορούν να είναι open source", αυτό πες το στην πλειοψηφία των εταιρειών και οργανισμών παγκοσμίως, οι οποίοι για mission critical καταστάσεις χρησιμοποιούν open source λογισμικό, όπως το Linux.

Από όλα τα παραπάνω θα κατάλαβες τι εννοώ.

Βρες μου εσύ μια εταιρία που κάνει σχεδίαση/μελέτη αντοχής πλοίων, αεροπλάνων, χημικών αντιδραστήρων,

φραγμάτων (ο κατάλογος αυξάνεται όσο θέλουμε) και χρησιμοποιεί ανοικτό λογισμικό. (Και πες μου και ποιο είναι αυτό).

Το linux είναι μόνον ένα λειτουργικό. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται ;

Και παρεμπιπτόντως σε πραγματικά κρίσιμους τεχνολογικοί τομείς όπως οι παραπάνω δεν χρησιμποιείται linux αλλά ειδικά

κασκευασμένα λειτουργικά (φυσικά δεν είναι open source).

Τέλος, επί προσωπικού, δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για το ανοικτό λογισμικό αλλά συμφωνώ με την ιδεολογία του και θα το επέλεγα (ή το κάνω ήδη) κατά περίπωση.

Ο φανατισμός είναι πολύ κακός σύμβουλος και δεν είμαι φανατικός σε καμιά περίπτωση.

Προσπαθώ να σκέπτομαι σφαιρικά και αντικειμενικά.

Αντίθετα με πολλούς θιασώτες του ανοικτού λογισμικού που το παρουσιάζουν ως την φιλοσοφική λίθο της πληροφορικής...

• Super Moderators
Δημοσ.
Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στο SAGE

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sage_(mathematics_software)

Δεν το ξέρω.

[...]

[...]

Eφόσον είναι κατώτερο σε δυνατότητες (που αμέσως φαίνεται ότι είναι)' date=' είναι απλώς λύση ανάγκης και ημίμμετρο.[...']

Όσο για την χρήση του sage, εφόσον σε καλυπτει ΔΕΝ διαφώνησα.

Είπα ρητά ότι αν δεν μπορώ να βρω το κλειστό τσάμπα, είναι μια (πολύ κατώτερη) λύση.

Το γεγονός ότι είναι κατώτερο ΔΕΝ αλλάζει [...]

Μήπως βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για κάποιο λογισμικό που, κατά τη δική σου ομολογία, δεν γνωρίζεις; :-)

Είναι γεγονός ότι το λογισμικό που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, είναι κατώτερο αυτού που γνωρίζεις; :-)

Γιατί; :-)

Δημοσ.
Ώ θεοί! Άκου που φτάσαμε... να θεωρούμε την Mathimatica και το Matlab τα απαραίτητα εργαλεία της επιστήμης.

Δεν μιλάμε φυσικά για κομπογιαννίτες που τους "μάθανε" να "δουλεύουν" μόνο αυτά, πειρατικά μάλιστα τις περισσότερες φορές, και νομίζουν ότι είναι και "επιστήμονες".

Αγόρι μου, η πανεπιστημιακή κοινότητα γράφει αξιόλογα, αποδοτικά και στοχευμένα εργαλεία από τότε που άρχισαν να υπάρχουν υπολογιστές.

Άλλο που εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

1) Βλέπω ότι η ευγένεια δεν σε χαρακτηρίζει (και μάλλον και πολλά άλλα).

Συζήτηση με ειρωνικό και προσβλητικό ύφος δεν μπορεί να γίνει, αυτό εσύ που υπαινίσσεσαι ότι ξέρεις περισσότερα θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

2) Δεν πρόκειται μόνον για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για την βιομηχανία.

Ειδικά σε ότι αφορά τον ακαδημαϊκό χώρο, εργαλεία όπως τα Mathematica και Μatlab είναι ανεκτίμητα, τόσο για διδασκαλία και πειραματισμό όσο και για έρευνα.

Όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος το ξέρει και είναι αναμφισβήτητο.

Και προσωπικά, συχνά έχω μελετήσει και χρησιμοποιήσει δημοσιεύσεις που βασίστηκαν στο Matlab.

Όσο για τα στοχευμένα/εξειδικευμένα εργαλεία, ξέρουμε πολύ καλά την ύπαρξη και την χρησιμότητά τους όσοι περάσαμε από πανεπιστήμιο και δεν πήραμε απλώς ένα πτυχίο.

3) Ούτε την γνωστική μου στάθμη ξέρεις, ούτε τι επαγγέλλομαι, ούτε πολλά άλλα.

Μιλάς υποτιμητικά απλώς για να φανείς έξυπνος, συνεπώς δεν έχει νόημα να σου απαντήσω ξανά.

Δημοσ.

Λέω να τα πω σε αυτούς που δεν κάνουν σοβαρό έργο.

Math research team maps E8

Δημοσ.
Μήπως βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για κάποιο λογισμικό που, κατά τη δική σου ομολογία, δεν γνωρίζεις; :-)

Είναι γεγονός ότι το λογισμικό που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, είναι κατώτερο αυτού που γνωρίζεις; :-)

Γιατί; :-)

Δεν υπάρχει αντίφαση σε ότι έγραψα, το σκέφτηκα πριν απαντήσω.

Ξέροντας χονδρικά τις ικανότητες του Mathematica ή του Matlab, αν ρίξεις μια ματιά στο link που έδωσε θα καταλάβεις αμέσως ότι δεν τίθεται σύγκριση.

Πώς να στο πω, είναι σα να συγκρίνεις το photoshop με το paint :

δεν χρειάζεται να γνωρίζω λεπτομερώς ούτε το ένα ούτε το άλλο για να βγάλω συμπέρασμα, η αδρή εικόνα αρκεί.

Το ίδιο κι εδώ. Μακάρι να το κάνουν καλύτερο, ποιός λέει όχι....

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν υπάρχει αντίφαση σε ότι έγραψα, το σκέφτηκα πριν απαντήσω.

Ξέροντας χονδρικά τις ικανότητες του Mathematica ή του Matlab, αν ρίξεις μια ματιά στο link που έδωσε θα καταλάβεις αμέσως ότι δεν τίθεται σύγκριση.

Πώς να στο πω, είναι σα να συγκρίνεις το photoshop με το paint :

δεν χρειάζεται να γνωρίζω λεπτομερώς ούτε το ένα ούτε το άλλο για να βγάλω συμπέρασμα, η αδρή εικόνα αρκεί.

Το ίδιο κι εδώ. Μακάρι να το κάνουν καλύτερο, ποιός λέει όχι....

Θέλω να καταλάβεις ότι δεν υποστηρίζω το ένα ή το άλλο λογισμικό - δεν γνωρίζω κανένα από τα δύο και δεν έχω τις γνώσεις να τα συγκρίνω. Απλώς μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα και η σιγουριά που φαίνεται στα μηνύματά σου για την ανωτερότητα του ενός και την κατωτερότητα του άλλου - με δεδομένο ότι το ένα το γνωρίζεις ενώ το άλλο, απ' ότι φαίνεται, ούτε το'χες ακούσει.

Στο κάτω-κάτω, για εμένα τον αδαή, τα benchmarks που δόθηκαν είναι, αν μην τι άλλο, εντυπωσιακά.

Επαναλαμβάνω: μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα. Τίποτε άλλο. :-)

Δημοσ.

Τα Windows και το Mac OS πωλούνται σε κουτιά. Αυτό σημαίνει ότι τεράστιες ποσότητες χαρτιού και πλαστικού χρειάζεται να παραχθούν πριν αυτά τα κουτιά φτάσουν στα ράφια του καταστήματος της γειτονιάς σας (και να πεταχτούν αφότου τα χρησιμοποιήσετε). Το Linux μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Internet; δεν χρειάζεται καμία ποσότητα πλαστικού ή χαρτιού.

ε πες το μου βρε ..... και έλεγα τι μου λείπει για να ολοκληρώσω την περιβαλλοντική μου συμπεριφορά ...

υγ. ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...