drm Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Computer make and model BIOS MAC address A unique number assigned to your computer - Globally Unique Identifier or GUID Hard drive serial number Region and language settings of the operating system Operating system version PC BIOS information (make, version, date) PC manufacturer User locale setting Validation and installation results. Windows or Office product key Windows XP product ID 1) Κατ' αρχάς έχει συμφωνήσει να δώσεις αυτά τα δεδομένα στην MS όταν πάτησες "I Agree" 2) "Προσωπικά δεδομένα". Από όλα αυτά πιο είναι προσωπικό δεδομένο ?
linuxovios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Και ποιος ειναι πισω απο το windows7sins.org; Βαλε καποιο network analyze και οταν δεις να φευγει κανα πακετο με καποιο ΔΙΚΟ ΣΟΥ εγγραφο προς την ms τοτε κανε ποστ. Αυτες ειναι αερολογιες. Προφανώς ξέχασες το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει από εποχής vista. Για κάνε μια αναζήτηση "windows phone home" και θα ξαναθυμηθείς. Μάλλον έσυ αερολογείς ή έχεις μνήμη ελέφαντα. Btw Γιατι πιστευεις οτι τα open source δεν ειναι επικινδυνα, επειδη βλεπεις τον κωδικα; Ο κωδικας του linux kernel ειναι καπου στα 90mb, ξερεις τι ειναι 90mb ANSI text; Όσος και να είναι υπάρχουν ανεξάρτητα μάτια και μάλιστα πολλά που τον βλέπουν και τον βελτιώνουν καθημερινά. αλλα απλα θελω να τονισω οτι ο,τι γραφεται δεν σιμενει οτι ισχυει. Ούτε και το ανάποδο για το οποίο προσπαθείς να μας πείσεις.
linuxovios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Y.Γ. Παρεμπιπτόντως, εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι η MS παρέδωσε το source code των windows. Απ' όσο έψαξα, από μια εφημερίδα στη Ρωσία ξεκίνησε η είδηση και αναμεταδόθηκε από δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα. Αν δεν υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την MS, θα διατηρήσω τις αμφιβολίες μου.
Evgenios1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Όσος και να είναι υπάρχουν ανεξάρτητα μάτια και μάλιστα πολλά που τον βλέπουν και τον βελτιώνουν καθημερινά. ΤΟΝ KERNEL :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Κλαιω!!! Ποσοι αν επιτρεπετε, κανα εκατομμυριο; :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Οποιος βγενει απο καποιο ΑΕΙ μπορει και γραφει kernel;:lol::lol: Μου εφτιαξες τη μερα.
linuxovios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δεν κατάλαβα τι ακριβώς αμφισβητείς. Ξεκαθάρισέ το (αφού σταματήσεις να κλαις) για να σου απαντήσω. Αμφισβητείς ότι μπορεί ο καθένας να δει το source code ή το πρόβλημά σου είναι ποιος γράφει κώδικα στον kernel ;
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 ΤΟΝ KERNEL :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Κλαιω!!! Ποσοι αν επιτρεπετε, κανα εκατομμυριο; :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Οποιος βγενει απο καποιο ΑΕΙ μπορει και γραφει kernel;:lol::lol: Μου εφτιαξες τη μερα. Ακριβώς έτσι. Το ότι ο κώδικας είναι προσβάσιμος απ΄όλους είναι πρακτικά άχρηστο για την συντριπτική πλειοψηφία. Όσο για την παροχή πηγαίου κώδικα από την MS (αν το κάνει), προφανώς σημαίνει ότι θα δώσει όχι απλώς ξερό κώδικα αλλά και τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κατανόηση και την μελέτη του από τους ειδικούς που θα ασχοληθούν.
iliaskr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Btw Γιατι πιστευεις οτι τα open source δεν ειναι επικινδυνα, επειδη βλεπεις τον κωδικα; Ο κωδικας του linux kernel ειναι καπου στα 90mb, ξερεις τι ειναι 90mb ANSI text; Φυσικα δεν θελω να σε πισω οτι τα win ειναι καλυτερα απο τα αλλα os (προσωπικα θεωρω οτι δεν ειναι τα καλυτερα), αλλα απλα θελω να τονισω οτι ο,τι γραφεται δεν σιμενει οτι ισχυει. Όταν κάτι διανέμεται κάτω από τους όρους της GNU General Public License(όπως το GNU/Linux),σημαίνει ότι απαραίτητα είναι ανοικτού κώδικα.Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Αν κάποια εταιρία παραβιάσει τους όρους της GPL,ο καθένας μπορεί να την πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο του.Για αυτό την επόμενη φορά που θα σχολιάσεις το καλύτερο μοντέλο ανάπτυξης λογισμικού,το open-source,καλύτερα να διαβάσεις την GPL πρώτα. Και ποιος ειναι πισω απο το windows7sins.org; Πίσω από το windows7sins.org είναι το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού(Free Software Foundation-FSF) Ακριβώς έτσι. Το ότι ο κώδικας είναι προσβάσιμος απ΄όλους είναι πρακτικά άχρηστο για την συντριπτική πλειοψηφία. . Όταν πολλά μάτια βλέπουν τον κώδικα είναι γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη η διόρθωση λαθών και η ενσωμάτωση των αρεσκειών των χρηστών.Το κάνει επιτυχημένα η RedHat και η Novell και προσπαθεί να το αντιγράψει(αποτυχημένα) η Microsoft με το Shared Source.Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και η Sun(τώρα Oracle) άνοιξε τον κώδικα του Solaris.Οπότε βλέπεις ότι ο ανοιχτός κώδικας είναι πολύ ωφέλιμος για όλους τους χρήστες.
Evgenios1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Πω πω το πατε παλι off topic.. Τι μου πετας ολη την ωρα ενα "κωδικας"; Σας ρωτσα και πρην αν ξερετε τι ειναι 90 mb ansi text; Απαντιση; Το linux ειναι open-source μπλα μπλα... Αυτο το "κωδικας" να ξερετε οτι ειναι σε c και η c ειναι πολυπλοκη οταν εχεις τονους απο κωδικα. Τελος παντον, το point μου.Το open scource δεν εχει νοημοσυνη ωστε να καταλαβει αν ενα κομματι απο το source ειναι κακοβουλο. Τελος αμφιβαλω αν υπαρχουν 5 ατομα στο κοσμο τα οποια μπορουν να γραψουν kernel. Εαν τωρα μου αρχισετε παλι τα ιδια περι gnu κλπ κλπ.Τι να πω.. αρχηστε, προσωπικα δεν εχω να πω κατι αλλο σε καποιον που εχει τυφλη εμπιστοσυνη για κατι. @smirnov Περιεργο, αλλα συμφωνω μαζι σου.
iliaskr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Πω πω το πατε παλι off topic.. Τι μου πετας ολη την ωρα ενα "κωδικας"; Σας ρωτσα και πρην αν ξερετε τι ειναι 90 mb ansi text; Απαντιση; Το linux ειναι open-source μπλα μπλα... Αυτο το "κωδικας" να ξερετε οτι ειναι σε c και η c ειναι πολυπλοκη οταν εχεις τονους απο κωδικα. Τελος παντον, το point μου.Το open scource δεν εχει νοημοσυνη ωστε να καταλαβει αν ενα κομματι απο το source ειναι κακοβουλο. Τελος αμφιβαλω αν υπαρχουν 5 ατομα στο κοσμο τα οποια μπορουν να γραψουν kernel. Εαν τωρα μου αρχισετε παλι τα ιδια περι gnu κλπ κλπ.Τι να πω.. αρχηστε, προσωπικα δεν εχω να πω κατι αλλο σε καποιον που εχει τυφλη εμπιστοσυνη για κατι. @smirnov Περιεργο, αλλα συμφωνω μαζι σου. Τον Linux kernel τον γράφουν εκατοντάδες υπάλληλοι της RedHat,της Novell,της IBM,της Intel καθώς και πολλοί εθελοντές.Το GNU αναπτύχθηκε από χιλιάδες αυτόνομους προγραμματιστές ή/και επιχειρήσεις.Αν μόνο ο Denis Ritchie,ο Ken Thomson και ο Linus Torvalds μπορούν να αναπτύσσουν πυρήνες τι να πω;;;;!!!Να τους κάνουμε αγάλματα και να τους δοξάζουμε :-D:-D Τελος παντον, το point μου.Το open scource δεν εχει νοημοσυνη ωστε να καταλαβει αν ενα κομματι απο το source ειναι κακοβουλο. Νοημοσύνη έχουν αυτοί που γράφουν και ελέγχουν τον κώδικα.Είτε είναι εταιρίες είτε αυτόνομοι προγραμματιστές.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Τελος αμφιβαλω αν υπαρχουν 5 ατομα στο κοσμο τα οποια μπορουν να γραψουν kernel. Ας αποδιδουμαι και τα του καισαρος τω καισαρι εκει που πρεπει.Δεν ξερω ποσοι ειναι,αλλα σιγουρα δεν ειναι 5. http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Linux_kernel_hackers
anax111 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Πραγματικά απορώ με την αφέλεια κάποιων. Ας τα κάνουμε λιανά λοιπόν για όσους αρνούνται πεισματικά να σκεφτούν. Όταν ήταν να κυκλοφορήσουν τα Vista σας θυμίζω ότι δια στόματος επισήμου στελέχους της Microsoft αναφέρθηκε πως η εταιρία συνεργάστηκε με την NSA για να καταστήσει το λειτουργικό ασφαλέστερο! Αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόχειρο κάποιο link αλλά όποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να επιβεβαιώσει την είδηση που ήταν επίσημη. Ερώτηση: Ήταν πραγματικά σε θέση να γνωρίζει η NSA προβλήματα ασφαλείας των Windows καλύτερα από τους προγραμματιστές της Microsoft που δουλεύουν τον κώδικα χρόνια ολόκληρα; Το πιστεύεται κάτι τέτοιο; Τι είδους βοήθεια μπορούσαν να προσφέρουν οι πράκτορες της NSA, της υπηρεσίας που διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών γνωστό ως Echelon και που την ίδια περίοδο κατόρθωσαν με τον περίφημο πατριωτικό νόμο να νομιμοποιήσουν της τυχαίες παρακολουθήσεις χωρίς εντάλματα; Πραγματικά πιστεύεται πως μια υπηρεσία που ξοδεύει δισεκατομμύρια για να κατορθώσει να παρακολουθήσει τους πάντες συνεργάστηκε με τη Microsoft για να προστατέψει τα προσωπικά σας δεδομένα; Αν είμαστε τόσο αφελής μας αξίζουν αυτά που παθαίνουμε. Τώρα σχετικά με το τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουν τα Windows κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει τι ακριβώς συλλέγουν αν και νομίζω πως συλλέγουν οπωσδήποτε τη mac address, την ip, και όλους τους λογαριασμούς σε email και ιστοσελίδες με σκοπό να κάνουν ταυτοπροσωπία του χρήστη. Γιατί το πιστεύω αυτό; Γιατί αν ήμουν η NSA αυτό ακριβώς θα έκανα. Τέλος να θυμίσω πως, 1) Τα Windows 7 βασίζονται στον πυρήνα των Vista και 2) H μικρομαλακή έχει απόλυτη πρόσβαση στον υπολογιστή σας ότι ώρα θέλει. Αποδείχτηκε περίτρανα σε μια από τις κρίσιμες ενημερώσεις των Vista πριν από ένα χρόνο περίπου όταν ακόμα και οι υπολογιστές που ήταν ρυθμισμένοι να μην εγκαθιστούν ενημερώσεις χωρίς την άδεια του διαχειριστή του συστήματος (όπως ο υπολογιστής μου), έλαβαν και εγκατέστησαν την ενημέρωση σιωπηρώς. Για όσους δεν ξεχνάν η Microsoft απολογήθηκε για αυτό λέγοντας πως αν δεν το έκανε θα υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας σε όλους τους υπολογιστές και πως δεν μπορούσε να περιμένει καθώς είχαν είδη αναφερθεί επιθέσεις από hackers που εκμεταλλεύονταν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορεί βέβαια να μου αντειπεί κάποιος πως δεν έχεις κανένα στοιχείο και κατηγορείς με υποθέσεις μια μεγάλη εταιρεία. Ναι, γιατί είμαι ένας απλός χρήστης και δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω έρευνες που απαιτούν ένα σωρό λεφτά. Από την άλλη κάνω λογικούς συνειρμούς με βάση τις ειδήσεις που παρουσιάζονται από καιρού εις καιρόν και βγάζω τα συμπεράσματά μου. Όπως κι εσείς νομίζω καθώς διαβάζεται το σχόλιό μου. Συγνώμη αν έθιξα κάποιον, Ευχαριστώ.
tritonas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 1) Τα Windows 7 βασίζονται στον πυρήνα των Vista ΛΑΘΟΣ!Ο kernel των 7 βασιζεται στον πυρηνα των Windows 2008 R2.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Νόημα κύριοι; Ποιο το νόημα της συζήτησης; Το νόημα είναι ότι ως συνήθως οι φανατικοί οπαδοί του Linux αρχίζουν το κήρυγμα κατά της MS και των windows.
iliaskr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Το νόημα είναι ότι ως συνήθως οι φανατικοί οπαδοί του Linux αρχίζουν το κήρυγμα κατά της MS και των windows. ή ότι ημιμαθείς οπαδοί της Microsoft λένε ότι τους κατέβει για να κατηγορήσουν κάτι που δεν ξέρουν καλά. Αν η Microsoft με σέβονταν, θα την σεβόμουν και εγώ.Μια εταιρία σαν την Microsoft αξίζει το κήρυγμα των οπαδών του ελεύθερου λογισμικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα