WizeMan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Αυτή την στιγμή μοιράζομαι internet με ένα φίλο με τον εξής τρόπο: To TP-Link είναι ρυθμισμένο σαν AP και το Airlive σαν Client αποτέλεσμα να παίρνουν οι συσκευές στο σπίτι μου IP από το Gennet και όποτε πέφτει το Link να μην μπορούν να επικοινωνήσουν. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι το εξής: 1) Να παίρνουν IP οι συσκευές του σπιτιού μου από το Airlive ώστε αν πέσει το Link να έχω τουλάχιστον δίκτυο 2) Να μπορώ να επικοινωνήσω με τις συσκευές του φίλου μου για Remote Desktop και φυσικά να μπορεί να μπει στο NAS μου. 3) Φυσικά να έχω internet από το φίλο μου. Πως μπορώ να το κάνω ?
takos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Με ποιο tp-link στέλνεις ασύρματο ίντερνετ στο airlive; τι σήμα πιάνεις; αποσταση, εμποδια, επεκταση καλωδιου κεραιας? 1) Βαλτα όλα στο ίδιο class range 192.168.1.1-254 σου φτάνουν με static ip στα PC. 2) Για Remote Desktop πρέπει να έχεις ανοίξει λογαριασμό διαχειριστή στο pc του με κωδικό η με κάποιο πρόγραμμα που το κάνει.
WizeMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Με ποιο tp-link στέλνεις ασύρματο ίντερνετ στο airlive; τι σήμα πιάνεις; αποσταση, εμποδια, επεκταση καλωδιου κεραιας?1) Βαλτα όλα στο ίδιο class range 192.168.1.1-254 σου φτάνουν με static ip στα PC. 2) Για Remote Desktop πρέπει να έχεις ανοίξει λογαριασμό διαχειριστή στο pc του με κωδικό η με κάποιο πρόγραμμα που το κάνει. Ξέρω για το RD τα settings απλά δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία με τα subnet και χάσω την επικοινωνία. Ένα απλό TP Link Access Point είναι. Απόσταση περί τα 100 μέτρα οπτική επαφή. Η κεραία συνδέεται με το TP-Link με επέκταση 2 μέτρων περίπου. Το Airlive το έχω στην ταράτσα μου και τραβάω καλώδιο με PoE στο διαμέρισμά μου. Πρέπει να ανοίξω DHCP server στο Airlive δηλαδή;
takos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Αυτά πιστέυω πως αν τα κάνεις δεν θα έχεις πρόβλημα Ξέρω για το RD τα settings απλά δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία με τα subnet και χάσω την επικοινωνία. -Ωραια, τα subnet mask είναι απλα δεν χανεις την επικοινωνία αν ορίσεις εσύ της Ip γιατί ειναι όπως πριν με διαφορά οτι είναι static... εκτος και αν βαλεις τις ιδιες σε καποιοια PC. Αν το Adsl router είναι IP 192.168.1.1 Mask 255.255.255.0 Gatewat&DNS 192.168.1.1 Τplink IP 192.168.1.254 τα άλλα ίδια, airlive 192.168.1.253 τα άλλα ίδια Τα PC 192.168.1.2-50+ τα άλλα ίδια... τα δικά σου pc πρέπει να 192.168.1.20 για να έχεις κάποια απόστασή από το σπίτι φύλου...... Αν δεν θες να κανεις αυτο παρε ενα ακομα ρουτερ-switch wifi αυτο θα σου δινει αυτόματα DHCP server δίχως να αναστατώνει το δίκτυο... θα μπει πανω στο airlive πανω στην WAN του TP-LINK TL-WR741ND WIRELESS LITE N ROUTER Ένα απλό TP Link Access Point είναι. Απόσταση περί τα 100 μέτρα οπτική επαφή. Η κεραία συνδέεται με το TP-Link με επέκταση 2 μέτρων περίπου. -Ειναι καλο το σήμα έχεις τυχαίες αποσυνδέσεις κατα την διάρκεια την ημέρας? Το Airlive το έχω στην ταράτσα μου και τραβάω καλώδιο με PoE στο διαμέρισμά μου. -Poe είναι ότι καλύτερο, δεν έχεις απώλειες στέλνεις ρεύμα & data με ένα καλώδιο. Πρέπει να ανοίξω DHCP server στο Airlive δηλαδή; Θα κρασαρει το δικτιο αν ανοιξεις 2 DHCP server γιατι ανοικουν στο ίδιο δίκτυο.... με το Τp-link 741nd η άλλο ρουτερ Με θύρα Wan μπορείς να έχει όσους dhcp servers θέλεις γιατί το βλέπει σαν ξεχωριστό δίκτυο.... αυτο μπενει στο τελευταίο κομμάτι του δικτύου σου αντη του "lan switch". Edit To routerακι υπάρχει πιο φθηνό και σε άλλο κατάστημα http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210000423 άλλα αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα στο ασύρματο πάρε κάτι καλύτερο σε Ν με 2-3 stream οπος http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210000099 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210000351 να περιμένεις ταχύτητα γύρω στα 90Mbit/sec με το ασύρματο για τα 2 τελευταία. Καλή επιτυχία στο στήσιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.