Προς το περιεχόμενο

Ip camera

geos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

George, στο ρούτερ σου απλά πρέπει να ρυθμίσεις τις πόρτες (λογικά θα υποστηρίζει dyndns ή κάτι παρόμοιο, αλλά δε σου χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση), το dyndns όμως πρέπει να το υποστηρίζει η κάμερα (σε περίπτωση που έχεις dynamic IP) επομένως κοίτα να δεις αν υπάρχει επιλογή στο interface της κάμερας όπως σου είπε ο Poulinos , γιατί η κάμερα είναι αυτή που θα επικοινωνίσει με το συγκεκριμένο site.

Δημοσ.

stamatisx έχω dynamic ip και στην κάμερα βλέπω μόνο το παρακάτω: lined.th.jpg που έχει σαν επιλογή μόνο το ΤΖΟ. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει.

Πάντως εδώ: http://www.expertreviews.co.uk/ip-cameras/266077/linksys-wvc54gca γράφει:

Disappointingly, the only dynamic DNS provider is TZO (which is a paid-for service) rather than DynDNS.com (which is free). This isn't a problem if your router has its own DDNS function, though.

Σίγουρα δεν γίνεται δουλειά(δηλαδή να στείλει φώτο στο e-mail μου μόλις ανιχνεύσει κίνηση) με το router;

Δημοσ.
stamatisx έχω dynamic ip και στην κάμερα βλέπω μόνο το παρακάτω: lined.th.jpg που έχει σαν επιλογή μόνο το ΤΖΟ. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει.

Σίγουρα δεν γίνεται δουλειά με το router;

Παρακάτω σου παραθέτω τα release notes του τελευταίου firmware της κάμερας και δε βλέπω κάποια αναφορά για dyndns επομένως το TZO είναι η μόνη σου επιλογή.

>
Linksys, A Division of Cisco Systems, Inc.

Product:                WVC54GCA

Classification:         Firmware Release History

Release Date:           5/06/2010

Last Firmware Version:    V1.1.01 build 01, May 06, 2010
- Fix the issue that camera not able to recognize wireless security type correctly.
- Fix UI issue that "undefined" wireless security type is displayed.
- Fix the issue that no default motion detection window is defined.
- Update TZO DDNS web site URL.

Version v1.1.00 build 02, Jun 15, 2009
- Support of Setup Wizard is temporarily disabled to address security issue
- Fix security issues
- Fix Camera stability issues
- Fix VLC multicast playback issues
- Update TZO DDNS client
- Change Firmware version format
- Enable HNAP protocol support
- Fix OCX stability issues
- Update valid value range of RTP Data Port. New range is even value of 1024~65514.

Version v1.00R24, Jan 7, 2008
- Updated TZO DDNS client code to resolve an issue with incorrect TZO server address being used to resolve the customers FQDN.

Version V1.22, , Oct 30, 2007 
- Initial Release

Firmware Upgrade instructions:
- Download the zip file and extract the firmware file to your local PC. Make sure to remember it's location.
- Go to the WebUI of the camera (default IP: 192.168.1.115)
- Click "Setup" and login as administrator (default user name: admin / default password: admin)
- Click "Administrator" tab.  Then click "Upgrade Firmware" Button
- Browse to the firmware file you downloaded and click "Start Upgrade"
- Wait until the whole procedure is complete. Do not interrupt process!

Όπως ανέφερε πριν από μένα και ο poulinos, αν το ρουτεράκι σου υποστηρίζει DynDNS φυσικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

stamatisx στο προτελευταίο σου μήνυμα, μου είπες ότι πρέπει να υποστηρίζει και η κάμερά μου το dyndns. Τι ισχύει τελικά;

*Επίσης έχω τροποποιήσει το προηγούμενό μου post και στην προηγούμενη σελίδα έχω βάλει φώτο από τις επιλογές ου ρούτερ μου.

Δημοσ.
stamatisx στο προτελευταίο σου μήνυμα, μου είπες ότι πρέπει να υποστηρίζει και η κάμερά μου το dyndns. Τι ισχύει τελικά;

*Επίσης έχω τροποποιήσει το προηγούμενό μου post και στην προηγούμενη σελίδα έχω βάλει φώτο από τις επιλογές ου ρούτερ μου.

Έψαξα και είδα οτι ακόμα και με firmware upgrade δε θα έχεις την επιλογή του DynDNS στην κάμερα. Πρίν ανέφερα οτι αν το είχε η κάμερα θα το έκανες από εκεί, τώρα που είδα οτι δεν το έχει πρέπει να το κάνεις με το ρουτεράκι σου αναγκαστικά.

Δημοσ.
Το Router μου(THOMSON TG585 v7) απ' ότι βλέπω υποστηρίζει dyndns:

rout2.th.jpg

ναι υποστηριζει.πριν λιγες μερες σεταρα dyndns se 585 poy απο πισω επαιζε καταγραφικο για καμερες.toolbod dyndns.

George, στο ρούτερ σου απλά πρέπει να ρυθμίσεις τις πόρτες (λογικά θα υποστηρίζει dyndns ή κάτι παρόμοιο, αλλά δε σου χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση), το dyndns όμως πρέπει να το υποστηρίζει η κάμερα (σε περίπτωση που έχεις dynamic IP) επομένως κοίτα να δεις αν υπάρχει επιλογή στο interface της κάμερας όπως σου είπε ο Poulinos , γιατί η κάμερα είναι αυτή που θα επικοινωνίσει με το συγκεκριμένο site.

πορτες θα βαλει αν θελει να βλεπει την καμερα remote .αν θελει μονο email να στειλει ισως να μην χρειαστει.

Δημοσ.

Τελικά ξεκίνησα φτιάχνοντας λογαριασμό στο ΤΖΟ μιας και είναι δωρεάν για 1 χρόνο. Οπότε για την ώρα δεν θα ασχοληθώ με το dyndns και το ρούτερ.

Όμως παρότι έκανα τις ρυθμίσεις δεν μου στέλνει κάτι στο e-mail.

Η καρτέλα με τις ρυθμίσεις για το e-mail είναι η παρακάτω:

67988738.th.jpg

Τα πεδία που συμπλήρωσα είναι:

1)το "Send To" όπου βάζω το e-mail μου

2)το "Show from as" όπου βάζω ένα ψεύτικο e-mail

3)το SMTP Mail Server όπου βάζω το mailgate.forthnet.gr (αυτό μου έδωσαν από την forthnet για κάτι εξερχόμενα)

4)και τέλος συμπληρώνω τα account name και password με τους κωδικούς που έχω για την adsl σύνδεσή μου.

Έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν θέλουν αυτά τα στοιχεία τα 3 και 4.

*το smtp port number είναι συμπληρωμένο από μόνο του.

Δημοσ.

Με αυτά που έγραψα πριν ότι έχω κάνει, αν πατήσω το κουμπάκι Test E-mail, μου έρχεται e-mail μετά από κάποια ώρα.

Με ανίχνευση κίνησης όμως δεν μου έρχεται τίποτα! Βάζω χέρια μπροστά στην κάμερα, περνάω μπροστά της και ούτε ένα e-mail!

Τι άλλο μπορεί να θέλει ρύθμιση;

Δημοσ.

αλλο το ερχεται email σε test και αλλο αυτο που λες.σιγουρα εχεις ρυθμισει να ερχεται email?μηπως sensitivity καμερας?κανε και προληπτικα το firmware update με καλωδιο παντα.

Δημοσ.
αλλο το ερχεται email σε test και αλλο αυτο που λες.σιγουρα εχεις ρυθμισει να ερχεται email?μηπως sensitivity καμερας?κανε και προληπτικα το firmware update με καλωδιο παντα.

Στο πάνω μέρος της τελευταίας εικόνας που έχω βάλει, έχει την επιλογή για ειδοποίηση με e-mail αν ανιχνευθεί κίνηση. last2.th.jpg

Μόνο έτσι ενεργοποιούνται τα απο κάτω πεδία που ζητάνε το e-mail.

Σχετικά με το sensitivity, η μόνη επιλογή που έχει είναι το Enable Low Light Sensitivity η οποία είναι ενεργοποιημένη.

1)Firmware update έχω κάνει, όμως όχι με το καλώδιο αλλά ασύρματα(έχει διαφορά; ).

2)Ακόμα παρατηρώ ότι άλλαξε η ip που χρησιμοποιούσα για να μπω στις ρυθμίσεις της κάμερας(υποθέτω ότι θα είχε αποσυνδεθεί το ρούτερ και άλλαξε ip). Tην καινούργια ip την βρήκα από την επιλογή Home network -> Devices του ρούτερ, κάθε φορά αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να κάνω; Δεν υπάρχει μία σταθερή ip για τις ρυθμίσεις όπως γίνεται με το router;

(Με την αλλαγή που έγινε δεν την βρίσκει και το πρόγραμμά της μιας και την έχει αποθηκεύσει με την παλιά ip)

3)Επίσης με έχει μπερδέψει λίγο η ρύθμιση της ώρας που θα δουλεύει η κάμερα. Στο start time έχει επιλογή από 00 εως 23, στο end time έχει από 00 εως 24.

Εγώ όπως φαίνεται και από την καρακάτω εικόνα, έχω βάλει start time 00:00 και end time 24:00 πιστεύοντας ότι έτσι δουλεύει όλο το 24ώρο.

timegb.th.jpg

Έτσι δουλεύει;

4)Τέλος, μήπως θέλει κάτι από τα παρακάτω ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση;

multij.th.jpg

Δημοσ.

απλα καλο ειναι το firmware Να γινεται με καλωδιο για να μην την brickareis.σε οποιοδηποτε ρουτερ ισχυει αυτο

στο triiger motion detection εχει τιποτα εκει?

β.μεσα στην καμερα μπες και βαλε καρφωτα Ip οχι με dhcp ωστε να εχει μονιμα την ιδια Ip

dokimase στην ωρα να βαλεις απο 00¨00 μεχρι 23¨59.

εκτος αν απο πανω εχει καποια αλλη επιλογη για να ειναι all day αντι για every day

oxi δεν χρειαζεαι να πειραξεις κατι στα αλλα.

Δημοσ.

Στο triger motion detection οι υπόλοιπες επιλογές είναι από Δευτέρα-Παρασκευή και η κάθε μέρα ξεχωριστά. Οπότε η μόνη επιλογή που μου αφήνει για όλη τη βδομάδα είναι το Every Day.

Επίσης έβαλα fixed ip address, διάλεξα μια ip και τώρα είναι οκ.

Τέλος έβαλα και την ώρα από 00:00-23:59

Δεν νομίζω να έμεινε κάτι άλλο που μπορώ να κάνω.

poulinos ότι και να πω είναι λίγο......σε υπερευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σου και ελπίζω να βρω μια λύση γιατί δεν πρέπει να έμεινε και τίποτα άλλο να αλλάξω! (μόνο οι users που είναι επιλεγμένο το all users, εκτός και αν θέλει να κάνω add user)

userso.th.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...