ikskarda Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Καλησπερα παιδες. Ανοιγω το θεμα απλα για να μου δωσετε μερικες γνωμες για το αν αξιζει η οχι αυτο που θελω να κανω. Εχω στον σκληρο μου συλλογη απο διαφορα videos(κυριως music videoclips) σε μορφη avi, mpeg, mpg, wmv , mov , hdmov , mp4 Επειδη πλεον τα .mkv αρχιζουν να κυριαρχουν και τα avi παραμενουν σταθερη αξια παντα και αφου ο WMP12 μπορει και τα παιζει ακομα και χωρις codecs (φυσικα και παιζει και τα ολα τα υπολοιπα θα μου πειτε) αξιζει η μετατροπη ολων των video σε avi ? Σκεφτομαι ολα να τα μετατρεψω σε avi γιατι αρκετες φορες στο παρελθον με klite codec pack και με shark codec pack που ειμαι τωρα αντιμετωπισα/αντιμετωπιζω προβλημα στο παιξιμο καποιων mpeg,mpg και mov. Επιπλεον με εκνευριζει αφανταστα τα videos να μην εχουν thumbnails:devil: σαν προγραμμα μετατροπης χρησιμοποιω το Allok Video Converter ποια η γνωμη σας ? μην μου πειτε αν εχεις κουραγιο καντο
Nik.K Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Συνηθως σε AVI πεφτει η ποιοτητα (αναλογα βεβαια και το πως θα τα κανεις avi). Εγω προσωπικα προτιμω MKV και MPEG.
ikskarda Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 αυτες τις ρυθμισεις που βλεπεις τα αρχεια μου ειναι βιντεο απο το 2000 να φανταστεις , απο αρχικες κωδικοποιησης σε avi και mpeg . ειναι λιγο δυσκολο να γινουν mkv πιστευω
Nik.K Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Θα χασεις και σε ποιοτητα εικονας και σε ηχου. Γιατι δεν φτιαχνεις ενα να δεις και απο μονος σου ομως ? Τι καλυτερο απο αυτο ?
ikskarda Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 εχω μετατρεψει μερικα videoclips που τα ειχα σε mpeg και ειχα προβλημα στην αναπαραγωγη σε avi και ηταν ικανοποητικα.οχι σαν την αρχικη ποιοτητα εικονας αλλα ως ενα μεγαλο βαθμο κοντα στην αρχικη.βεβαια τα mpeg ειναι tvrip σε καλη ποιοτητα οποτε παιζει και αυτο ρολο, γιατι εχω κατεβασει και videoclips και εγω απο limewire που ειναι μεσα στο πιξελ οποτε αυτο με μετατροπη σε avi θα γινουν ακομα χειροτερα
parsifal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Ανοιγω το θεμα απλα για να μου δωσετε μερικες γνωμες για το αν αξιζει η οχι αυτο που θελω να κανω. Τα προβλήματα αναπαραγωγής μπορούν πιθανόν να λυθούν με αλλαγή player και/ή codec(s). Το μόνο που έχεις λοιπόν να κερδίσεις είναι τα thumbnails που λες. Προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι αρκετά σοβαρό πλεονέκτημα ώστε να ισοφαρίζει τον χρόνο που θα χάσεις και την απώλεια ποιότητας που θα έχεις (και μην ξεχνάμε ότι ξεκινάς ήδη από μάλλον χαμηλό ποιοτικά υλικό, όταν λες ότι υπάρχουν και clips από το 2000). Αλλά αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική εκτίμηση, εσύ μπορεί να βγάζεις αφρούς από το στόμα, να στριφογυρίζει το κεφάλι σου 10 φορές και να ψέλνεις σε ακατάληπτη γλώσσα και μόνο που δε βλέπεις thumbnails... Άρα, ζυγίζεις και αποφασίζεις. Μόνο να σου επιστήσω την προσοχή σε ένα θεματάκι: Αν τυχόν το κάνεις τελικά, πριν να σβήσεις το αρχικό υλικό σε περίπτωση που σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, τσέκαρε ενδελεχώς ένα προς ένα τα νέα clips για ενδείξεις A/V desync. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε transcoding ήδη συμπιεσμένου υλικού και ένα παραπάνω αν πρόκειται για αρχεία που δημιουργήθηκαν με εργαλεία που δεν είχαν ωριμάσει ακόμη (π.χ. Την AVI writing engine του Nandub, το DivX 3.11 hack, το Angelpotion ή όπως αλλιώς λέγανε εκείνα τα πρώιμα sad excuses για MPEG-4 codecs...)
ikskarda Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Αλλά αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική εκτίμηση, εσύ μπορεί να βγάζεις αφρούς από το στόμα, να στριφογυρίζει το κεφάλι σου 10 φορές και να ψέλνεις σε ακατάληπτη γλώσσα και μόνο που δε βλέπεις thumbnails... τα ειπες ολα
oneofthem Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 μήπως υπάρχει τρόπος να μπουν εξωτερικά thumbnails? νομίζω πρέπει να γίνεται θα σε εξυπηρετούσε ίσως τέτοια λύση? (@parsifal δεν προλαβαίνω προς το παρόν να συζητήσω στο άλλο topic για την ταχύτητα και να ελέγξω κάποιες μετατροπές αλλά όταν μπορέσω θα εξηγήσω τι είχα απορία)
ikskarda Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 μήπως υπάρχει τρόπος να μπουν εξωτερικά thumbnails? νομίζω πρέπει να γίνεται θα σε εξυπηρετούσε ίσως τέτοια λύση? εχω ψιλοδιαβασει ενα δυο πραγματα με αυτο που λες . απλα παλι μπλεκουμε με προγραμματα και codecs και πιστευω ειναι οτι χειροτερο να παιζεις με codecs γιατι στο τελος γινονται ολα λιμπα
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 αν εχεις κουραγιο καντο Αλλά σίγουρα όχι με το Allok,to DVDFab είναι πολύ καλό για επί πληρωμής, δικό μου αγαπημένο είναι το Avidemux που είναι ελεύθερο.Το καλό που έχουν και τα δυο είναι ότι μπορείς να ορίσεις με ακρίβεια τι bitrate και τι codec θα έχουν τα τελικά video. Από δική μου εμπειρία μετατρέποντας ένα .mpg(.mpeg) με ανάλυση DVD δηλαδή 720 × 576 σε .avi dualpass με 1500 Video bitrate κερδίζεις περίπου 1/3 σε μέγεθος χωρίς να καταλαβαίνεις διαφορά στην ποιότητα. Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει. Σίγουρα όμως θα πρέπει να κάνεις πολλές δοκιμαστικές μετατροπές για να κατασταλάξεις τελικά. Καλό είναι να βλέπεις και την αρχική ποιότητα με το mediainfo η παρόμοιο εργαλείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.