Προς το περιεχόμενο

Νέα Επιχείρηση

AlkisVat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ειμαι αρκετα καινουργιος στην ιδεα των BLOG, οπότε συγχωρεστε μου τυχον παρατυπιες ή παραληψεις,

Θελω να ανοιξω ενα κηροπλαστειο και δεν ξερω απο που να ξεκινησω...καμια ιδεα για εξοπλισμο (οχι βιομηχανια, επιχηρηση εντος οικειας) οργανωση και αδεια ασκησεως..γενικα οτι μπορει να γνωριζετε προκειμενου να ξεκινησω απο καπου

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

:-)

Δημοσ.

είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ανοίξεις μια τόσο ιδιαίτερη επιχείρηση στην Ελλάδα( δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας;;

Ειδικά στο κερί, έχει γεμίσει ο τόπος παραφίνες και κινέζικα. Μέχρι και τα κεριά για τα μνήματα (πολλές φορές με κολλημένες επάνω εικονίτσες της Παναγίας κλπ) έρχονται από Κίνα...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις,

Σχετικα με τα επιδοτουμενα, λιγο δυσκολο στις μερες μας μιας και πριονιζονται συνεχως, δεν ειναι αλλωστε και τεραστιο το κοστος του εξοπλιμσου.

Ο λογος που σκεφτηκα κατι τετοιο ειναι πως εχει χαμηλο επενδυτικο ρισκο, μην ξεχνατε "εντος οικειας" δεν μιλαμε τοσο βιοποριστικα οσο αρχικα ως χομπυ και ενα μικρο κερδος. Η αγορα που υπαρχει στην περιοχη της Σητειας ειναι περιορισμενη και επισης εχει εμπορους κι οχι παραγωγους. Ξερω πως δεν ειναι και τοσο ιδανικα οπως το φανταζομαι αλλα δεν ειναι και ακατορθωτα.

Παντα δεδομενων των καταστασεων, προτιμω τα κερια παρα τα ξενοδοχεια ¨)

Δημοσ.

Εκεί που μένεις πρέπει να ελέγξεις και αν επιτρέπεται επαγγελματική δραστηριότητα στο κτίριο...

Τόσο όσον αφορά το ρεύμα που θα τραβάνε τα μηχανήματα (αν επιτρέπεται από τη ΔΕΗ), όσο και από την άδεια κατασκευής του κτιρίου και τον κανονισμό..

Δεν θα σε αφήσουν να δουλέψεις ούτε τοστιέρα...

Δημοσ.

Το κτιριο ειναι δικο μου, δεν μενει αλλος,οποτε πρεπει να κοιταξω την αδεια του γκαραζ (που ομως?)

Δημοσ.

κάποτε έκανα και εγώ κεριά αλλα δεν προχωρησα σε έναρξη τα έκανα για δική μου χρήση και φίλων!!!!!!!!!!!!Μετά το είχα ψάξει και είδα ότι δεν συμφέρει να κάνω καν το κοπω να πληρώνω τεβε και να ανοιξω δική μου επιχείρηση!!!!!!!!

Ο λόγος είναι η μεγάλη ποικιλία κεριών που υπάρχουν σε μεγάλα καταστήματα στυλ jumbo!!!!!!!!Εκει και τα κερια ειναι φτηνά αλλά και η μεγάλη ποικιλια δεν αφήνει το πελάτη να πάρει άπο μια μικρή επιχείρηση!!!!Θα πρέπει να κάνεις κάτι πολυ ιδιαιτερο!!!!

Εγω έκανα διάφορα χειροποιητα αλλα δεν το τόλμησα!!!!!!!!!!

Κοσμήματα-σαπουνια-κερια-μπουμπουνιερες!!!!!!!!!!!!!Πάντως αν το τολμήσεις και σου ευχομαι καλή επιτυχία μπορείς να σκεφτείς ιντερνετικο κατάστημα ώστε να γλιτώσεις τα λειτουργικά!!!!

Δημοσ.
Το κτιριο ειναι δικο μου, δεν μενει αλλος,οποτε πρεπει να κοιταξω την αδεια του γκαραζ (που ομως?)

Νομίζω θεωρείται βιοτεχνία..

Θέλει ψάξιμο με λογιστή, με τη ΔΕΗ (για το τι παροχή θέλουν οι μηχανές που θα βάλεις) με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής (μπορεί να μην επιτρέπονται βιοτεχνίες) κλπ.

Μπορείς να το κάνεις και στη ζούλα, αλλά αν σε δώσει κανένας καλοθελητής γείτονας θα σε ταράξουν στα πρόστιμα.

Και δεν θα βρίσκεις και πελάτες γιατί τα περισσότερα μαγαζιά ζητάνε τιμολόγια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...