Προς το περιεχόμενο

ελληνικα στραβα και αναποδα

suspiria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
και που κολαει το πορκα μιζερια?

Yποθετω στο οτι για καθετι που συμβαινει σε εναν ελληνα φταινε οι συγκυριες και το οτι αυτοχαρακτηριζεται ως γκαντεμης. Οχι πως για την κατασταση του ευθυνεται μια αλληλουχια λαθεμενων επιλογων του, αλλα παντα η τυχη. Κατα το "ενω οδηγουσα και εστελνα μηνυματακια με το τατς κινητο μου αλλαζοντας σταθμο, επεσα στον μπροστα μου! Πανω που τιναζα την σταχτη απο το τσιγαρο μου. Μα καλα ποσο γκαντεμης μπορει να ειμαι??" (αν και εδω κολλαει το οτι φταιει παντα ο αλλος βλ: "τι πατας φρενο ρεεεε?")

Παρεμπιπτοντως για πες και τον τιτλο του βιβλιου που προανεφερες.

Δημοσ.
Yποθετω στο οτι για καθετι που συμβαινει σε εναν ελληνα φταινε οι συγκυριες και το οτι αυτοχαρακτηριζεται ως γκαντεμης. Οχι πως για την κατασταση του ευθυνεται μια αλληλουχια λαθεμενων επιλογων του, αλλα παντα η τυχη. Κατα το "ενω οδηγουσα και εστελνα μηνυματακια με το τατς κινητο μου αλλαζοντας σταθμο, επεσα στον μπροστα μου! Πανω που τιναζα την σταχτη απο το τσιγαρο μου. Μα καλα ποσο γκαντεμης μπορει να ειμαι??" (αν και εδω κολλαει το οτι φταιει παντα ο αλλος βλ: "τι πατας φρενο ρεεεε?")

Παρεμπιπτοντως για πες και τον τιτλο του βιβλιου που προανεφερες.

αφου το εγραψα ''η δυστυχια του να εισαι ελληνας''

b31224.jpgDimou.jpg

Δημοσ.

1) το ότι θεωρεί δικαίωμά του να καπνίζει σε bar, club, καφετέριες κλπ, και επίσης οποιαδήποτε προσπάθεια να κοπεί την θεωρεί προσβολή των κεκτημένων δικαιωμάτων

2) το ότι οδηγεί μέσα στην διασταύρωση και ας ξέρει ότι είναι πηγμένη και ότι θα παραμείνει εκεί (αφού ανάψει κόκκινο) μπλοκάροντας τους άλλους.

3) το ότι είναι μάγκας αρκετά να προσπεράσει όλους όσους στρίβουν αριστερά και να βγει μπροστά στο φανάρι. Αλλά όταν του το κάνουν είναι έτοιμος για τσαμπουκά.

4) το ότι θεωρεί φυσιολογικότατο να υπάρχουν παρατάξεις μέσα στις σχολές

Προφανώς δεν ισχύουν για όλους αυτά.

Δημοσ.

Ο Έλληνα έχεις διάφορες ιδιοτροπίες αλλα αυτές είναι που μας καθυστερούν απο το να γίνουμε ένα με τους αποχαυνωμένους βορειο-Ευρωπαίους. Τα μειωνεκτήματα που αναφέρατε δεν νομίζω πως γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Όποιος έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει γνωριμίες θα το κάνει, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στο Μεξικό. Το θέμα είναι αν το σύστημα επιτρέπει στον θεσμό της γνωριμίας να εισχωρήσει στην κοινή ζωή.

Ένα άλλο θέμα που θίξατε είναι ο εθνικισμός. Τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ποιος τον ξεκίνησε και τι αρχές πρέσβευε; Κάθε χώρα έχει τα επιχειρήματά της να στηρίξει ένα εθνικιστικό κίνημα, δεν είμαστε οι μοναδικοί. Είναι απόλυτα αρνητικό φαινόμενο (που καθοδηγείτε απο καιροσκόπους και στηρίζεται απο ηλίθιους) αλλα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Ο Έλληνας (η νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα, πιο σωστά) έχει πολλά θετικά. Το πρώτο και βασικότερο είναι οτι δεν ενσωματώνεται στο σύστημα απο την νηπιακή ηλικία (όπως γίνεται στους φίλους μας τους Ευρωπαίους)...

Ένα αρνητικό τους Έλληνα (το οποίο πάλι δεν είναι ελληνική εφεύρεση αλλα ταιριάζει η διατύπωση μου με το συγκεκριμένο πόστ) είναι οτι βλέπει μόνο τα αρνητικά του Έλληνα και αποστασιοποιείται απο την πραγματικότητα με την αρνητική κριτική του.

Δημοσ.
Ο Έλληνα έχεις διάφορες ιδιοτροπίες αλλα αυτές είναι που μας καθυστερούν απο το να γίνουμε ένα με τους αποχαυνωμένους βορειο-Ευρωπαίους. Τα μειωνεκτήματα που αναφέρατε δεν νομίζω πως γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Όποιος έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει γνωριμίες θα το κάνει, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στο Μεξικό. Το θέμα είναι αν το σύστημα επιτρέπει στον θεσμό της γνωριμίας να εισχωρήσει στην κοινή ζωή.

Ένα άλλο θέμα που θίξατε είναι ο εθνικισμός. Τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ποιος τον ξεκίνησε και τι αρχές πρέσβευε; Κάθε χώρα έχει τα επιχειρήματά της να στηρίξει ένα εθνικιστικό κίνημα, δεν είμαστε οι μοναδικοί. Είναι απόλυτα αρνητικό φαινόμενο (που καθοδηγείτε απο καιροσκόπους και στηρίζεται απο ηλίθιους) αλλα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Ο Έλληνας (η νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα, πιο σωστά) έχει πολλά θετικά. Το πρώτο και βασικότερο είναι οτι δεν ενσωματώνεται στο σύστημα απο την νηπιακή ηλικία (όπως γίνεται στους φίλους μας τους Ευρωπαίους)...

Ένα αρνητικό τους Έλληνα (το οποίο πάλι δεν είναι ελληνική εφεύρεση αλλα ταιριάζει η διατύπωση μου με το συγκεκριμένο πόστ) είναι οτι βλέπει μόνο τα αρνητικά του Έλληνα και αποστασιοποιείται απο την πραγματικότητα με την αρνητική κριτική του.

καλα εκανες και εδωσες παραδειγμα το μεξικο γιατι μονο με τετοιες χωρες μπορουμε να συγκριθουμε!δεν υπηρχε περιπτωση πχ να ελεγες σουηδια.

και οσο για την αρνητικη κριτικη εγω λεω οτι φυσικα και υπαρχουν και θετικα στοιχεια αλλα ειναι πραγματικα τοσα λιγα σε σχεση με τα απειρα αρνητικα που φυσικα θα αναφερθεις σε αυτα.

και ενα αλλο που νομιζω οτι ειναι μονο ελληνικο φαινομενο: ειμαστε ο μονος λαος που ακομα και τα ασχημα και αρνητικα του μπορει να τα διαστρεβλωσει και να τα αναγαγει σε προτερηματα!αυτο και αν ειναι απιστευτο!!!

Δημοσ.

"Όποιος έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει γνωριμίες θα το κάνει, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στο Μεξικό."

και να φανταστείς ότι γίνεται σκάνδαλο όταν ανακαλύπτουν οι αποχαυνωμένοι Ευρωπαίοι ότι υπεξαιρέθηκαν ποσά τύπου 3.000 - 50.000 και ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!!!

1ο παράδειγμα η υπόθεση πριν κανα δίμηνο (νομίζω) με βρετανούς υπουργούς και 2ο εν μέσω μουντιάλ με κάτι ιταλούς.

μη μιλήσω για παραιτήσεις ευθιξίας πιο βόρεια και αρχίσουν όλοι οι Έλληνες να φτύνουν τους ανίκανους που τους πιάνουνε ακόμα και τσίχλες να κλέψουν...

μα πόσο ΖΩΑ και ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ειναι ρε πούστη μου...

ΠΟΥ ΣΑΙ ΤΣΟΧΑΝΤΟΠΟΥΛΕ??????

Δημοσ.

Στα 3 πρωτα λεπτα του ντοκυμαντερ βαλε τον χαρτη της Ελλαδας και να παιζει αυτο:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=GxV7TyA71Xo[/ame]

Μετα παρε την καμερα στο χερι και βγες ενα πρωινο ειτε Θεσσαλονικη ειτε Αθηνα.Το υλικο που θα εχεις φτανει και για 3 ντοκυμαντερ..

Δημοσ.

H ευρω(ξενο)λιγουρα μερικων θεωρω οτι ειναι απο τα κακα.

'Εξω' ειναι παντα καλα.Εχουν ολοι παιδεια.Εχουν ολοι κουλτουρα.Σεβασμο.Διαφανεια.Μηδενικη ανεργια.Ουτε κατα διανοια ρατσισμο.

Αφου νιωθεις οτι αν περασεις τα συνορα θα γεμιζουν τα πνευμονια σου 'παιδεια' κα θα σε υποδεχθουν ολοι σε ενα κοκκινο χαλι.

Δημοσ.

Γελάω μ αυτούς που μου λένε πόσο οργανωμένος και πειθαρχημένος είναι ο Γερμανός.Δε λέω σκατά είμαστε εμείς αλλά αν ο Γερμανός βρει ένα τέτοιο χαλαρό σύστημα δε θα κάνει τα ίδια;

Έχουμε κάτι λαζογερμανούς γείτονες και χτίσανε ένα 3ωροφο τερατούργημα με ενοικιαζόμενα.Ήρθε λίγο ελλάδα και του φυγε το άγχος ε και είπε να κοροιδέψει λίγο την πολεοδομία χτίζοντας ακόμη έναν όροφο.Που είναι η γερμανική νοοτροπία που απέκτησε τόσα χρόνια στο ντόητσλαντ;

Δημοσ.
Γελάω μ αυτούς που μου λένε πόσο οργανωμένος και πειθαρχημένος είναι ο Γερμανός.Δε λέω σκατά είμαστε εμείς αλλά αν ο Γερμανός βρει ένα τέτοιο χαλαρό σύστημα δε θα κάνει τα ίδια;

Έχουμε κάτι λαζογερμανούς γείτονες και χτίσανε ένα 3ωροφο τερατούργημα με ενοικιαζόμενα.Ήρθε λίγο ελλάδα και του φυγε το άγχος ε και είπε να κοροιδέψει λίγο την πολεοδομία χτίζοντας ακόμη έναν όροφο.Που είναι η γερμανική νοοτροπία που απέκτησε τόσα χρόνια στο ντόητσλαντ;

νομιζω οτι αν ηταν γερμανος δεν θα το εκανε.ειναι ελληνας και το dna δεν διαγραφεται.κλασικο παραδειγμα ελληναρα που ζει χρονια σουηδια και εχει ερθει με την bmwδαρα του στην ελλαδα για το καλοκαιρι.για πινακιδα εχει βαλει το ονομα του και βλεπω το τραγικο που εχει κανει:ολα τα αυτοκινητα παρκαρισμενα γυρω απο το παρκο στον δρομο και αυτος επειδη ειχε λιγο χωρο ανεβαινει το πεζοδρομιο και παρκαρει ολοκληρο το αυτοκινητο μεσα στο παρκο πανω στο γρασιδι!αυτο στη σουηδια δεν θα το εκανε.

---------- Προσθήκη στις 13:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:37 ----------

'Εξω' ειναι παντα καλα.Εχουν ολοι παιδεια.Εχουν ολοι κουλτουρα.Σεβασμο.Διαφανεια.Μηδενικη ανεργια.Ουτε κατα διανοια ρατσισμο.

δυστυχως ολα αυτα που αναφερεις εδω βρισκονται σε υπερθετικο βαθμο.εγω δεν λεω οτι ολα εδω ειναι σκατα.αλλα σιγουρα ειναι το 90%!

---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:40 ----------

εψαξα και βρήκα αυτη τη λιστα που ειχε κυκλοφορησει παλια.αποφασισα να σχολιασω εγω απο διπλα.

ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ (μια αντιπαράθεση του μύθου και της ζοφερής πραγματικότητας)

Γιατί μπροστά στο ρεβανί τι να μας πει το μιλφέιγ. Ανάξιο σχολιασμού. Γούστα είναι αυτά.

Γιατί μπροστά στο Μετσοβόνε τύφλα να χει το Έμενταλ. Ανάξιο σχολιασμού. Γούστα είναι αυτά.

Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες. Έτσι πως μας κατάντησαν οι πολιτικοί που ψηφίζουμε σε λίγο θα το παίρνουμε και μείς σε φέτες! Και ακόμη δεν τους έχουμε διώξει. Άσε που το πετάμε το μισό αφού χαλάσει μες το ψυγείο.

Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα «ορντέβρ». Ανάξιο σχολιασμού. Γούστα είναι αυτά.

Για τη φέτα και το ελαιόλαδο. Το αντίστοιχο τυρί στην Βουλγαρία έχει μίση τιμή και ίδια γεύση. Άπειροι τόνοι ελαιολάδου φεύγουν χύμα στην Ιταλία, συσκευάζονται και πωλούνται για ιταλικό. Να μη μιλήσω για τις νοθείες.

Γιατί δε βάζουμε κέτσαπ στο φαγητό μας. Έχει από μόνο του υπέροχη γεύση. Η πιο παχύσαρκη χώρα στην Ευρώπη! Τα φαστ φούντ κάνουν χρυσές δουλειές και φυσικά έχουν κέτσαπ!

Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι. Και με κάθε τρόπο προσπαθούμε να την καταστρέψουμε μολύνοντας την.

Γιατί αν η χώρα μας δεν ήταν η ομορφότερη του κόσμου, θα τη διάλεγαν για σπίτι τους οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου; Άκρως εγωιστικό, δείχνει άτομο που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Γιατί ακόμη και το πιο μικρό ξωκλήσι μας λούζεται από φως. Δεν πιάνεται η ψυχή μας απʼ τη σκοτεινιά του βιτρώ. Ανάξιο σχολιασμού.

Γιατί όταν θέλουμε να λιαστούμε, έχουμε αμμουδιά και θάλασσα. Δεν ξεχυνόμαστε στα γρασίδια ούτε βουτάμε στα σιντριβάνια. Ναι και πάμε εκεί αφήνουμε όλα τα σκουπίδια μας μπαίνουμε μες στη θάλασσα πνιγόμαστε για πλάκα και μετά κατηγορούμε τους πάντες εκτός από εμάς.

Γιατί βλέπουμε τον ουρανό γαλάζιο κι όχι μολυβί. Τα 3/4 που ζεί στις πόλεις μολυβί τον βλέπει. Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο μολυσμένη πόλη στην Ευρώπη!!!

Γιατί εδώ που ζούμε όλο το χρόνο, ο ξένος το έχει σκοπό ζωής να έρθει μία εβδομάδα. Σιγά ξεφόρτωσε λίγο!

Γιατί η μάνα μου κάθε Αύγουστο απλώνει τραχανά. Οι άλλοι τι απλώνουν; Ανάξιο σχολιασμού.

Γιατί ενώ έχουμε μικρή χώρα, έχουμε μεγάλη καρδιά. Υπάρχει καρδιόμετρο? Το φιλότιμο πέθανε!

Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας. Και πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά από παθήσεις που προκαλούνται από το κάπνισμα. Πάλι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, για κανα κρασάκι πού και πού θα πάμε. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες! Εεεε σόρι το ΔΝΤ εννοώ.

Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί. Αν αυτό γράφτηκε πριν το 1995 συμφωνώ.

Γιατί «λουλουδοπόλεμος» δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα. Υποκουλτούρα!

Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω, χωρίς να μας πίνει. Αν το πίνεις σε 5 ώρες, ναι.

Γιατί είμαστε οι μόνοι που ξεκινάμε το μεσημέρι για καφεδάκι και καταλήγουμε να πίνουμε ούζο μέχρι πρωίας. Καλό είναι αυτό?

Γιατί κυκλοφορούμε στο δρόμο στις δύο το βράδυ και δε νιώθουμε ότι είμαστε σε στοιχειωμένη πόλη. Εννοείς κάνα Σάββατο άντε και Παρασκευή.

Γιατί σουβλάκι, σουτζουκάκι και λοιπές ελαφριές γεύσεις είναι η αδυναμία μας. Το φαγητό είναι όντως καλό!

Γιατί δε μοιραζόμαστε τη βενζίνη στο αυτοκίνητό μας με αυτούς που βάζουμε μέσα. Είσαι σίγουρος?

Γιατί δεν κάνουμε ποτέ επίσκεψη «με άδεια χέρια». Και αυτό ίσχυε παλαιότερα.

Γιατί η λέξη «κερνάω» υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Είσαι σίγουρος?

Γιατί δουλεύουμε για να ζούμε και δε ζούμε για να δουλεύουμε. Γι αυτό δεν έχουμε ένα φράγκο στην άκρη και ζούμε με δανεικά.

Γιατί έχουμε νοοτροπία «και αύριο μέρα είναι». Δηλαδή τα αφήνουμε όλα στην τύχη χωρίς κανένα προγραμματισμό.

Γιατί η ζωή μας είναι στο «δυνατό», ενώ των ξένων στο «αθόρυβο». Η διακριτικότητα είναι άγνωστη λέξη για τον έλληνα.

Γιατί όταν φωνάζουμε «αδελφέ» στο δρόμο, όλοι γυρνάνε. Μάλλον για το πρόεδρε ισχύει αυτό.

Γιατί μιλάμε δυνατά και γελάμε με την καρδιά μας. Ο πιο θορυβώδης λαός στην Ευρώπη. Όταν πάς στο εξωτερικό καταλαβαίνεις τον ελληνάρα από 5 χλμ από τις φωνές και φασαρίες του.

Γιατί τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε με φίλους χωρίς να χρειαζόμαστε ψυχίατρο. Βασικά στις μέρες μας οι ψυχίατροι κάνουν χρυσές δουλειές και οι φίλοι εμφανίζονται μόνο για δανεικά.

Γιατί το δικό μας μοντέλο ζωής έχει πολλέεεεεεες καμπύλες. Από τα κορεσμένα λιπαρά θα είναι!

Γιατί για τα μάτια μιας γυναίκας κάναμε 10 χρόνια πόλεμο. Μυθολογία.

Γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει «καψούρα». Και εύγλωττα περιγράφεται στα περίφημα καψουροτράγουδα!

Γιατί ο Έρωτας ήταν Έλληνας Θεός. Γιʼ αυτό ξέρουμε και να αγαπάμε. Ναι, μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο κανείς άλλος!

Γιατί ερωτευόμαστε και μισούμε με πάθος. Ναι, μόνο εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο κανείς άλλος!

Γιατί μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα! Ισχύει παντού

Γιατί στη γλώσσα μας διακρίνουμε μεταξύ έρωτα και αγάπης, ξέρουμε όμως να ζούμε με πάθος και τα δυο! Ισχύει παντού

Γιατί όταν πονάμε ξέρουμε να κλαίμε και να χορεύουμε τη ζεμπεκιά με περηφάνια. Και άλλοι λαοί έχουν αντίστοιχες ζεμπεκιές

Γιατί κατά βάθος...είμαστε καλά παιδιά. Ναι, σίγουρα!

Γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξία. Φυσικά! Πατρίς , θρησκεία, οικογένεια!

Γιατί οι γονείς μας δεν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε μόλις κλείσουμε τα δεκαοκτώ. Με λένε Λάζο και όπως θέλω τα αλλάζω! Η χειραφέτηση και ανεξαρτητοποίηση μετά τα 40!

Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί. Μεγάλο προτέρημα αυτό!

Γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε τον εαυτό μας από συνήθεια. Επίσης μεγάλο προτέρημα αυτό!

Γιατί ξέρουμε να «κλέβουμε» αλλά και να μην «καρφώνουμε» αυτόν που «κλέβει» στις εξετάσεις. Έτσι βγαίνουν οι λαμπροί επιστήμονες του αύριο!

Γιατί έχουμε πάντα μια λύση- έστω και πλάγια- σε όλα. Μα φυσικά! Αφού είμαστε ο εξυπνότερος λαός στον κόσμο!

Γιατί τα καταφέρνουμε πάντα ... έστω και την τελευταία στιγμή. Μόνο την τελευταία στιγμη!

Γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις έκλεβαν τις δικές μας. Είπαμε, που να φτάσουν την εξυπνάδα μας!

Γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα. Το έψαξες?

Γιατί το 95% των αστεριών και των πλανητών έχουν ελληνική ονομασία. Ε, και?

Γιατί το «Αι Γενέαι Πάσαι» της Μεγάλης Παρασκευής μας σηκώνει την τρίχα κάγκελο. Πλύση εγκεφάλου από την εκκλησία.

Γιατί καλό το όμποε και το βιολοντσέλο, αλλά το κλαρίνο και το μπουζούκι βγάζει ... άλλο ήχο ! Το κλαρίνο βασικά είναι ευρωπαϊκής προέλευσης όργανο. Κατά τα άλλα όλα είναι θέμα γούστου.

Γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη. Έτσι είναι, ναι!

Γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω στα δέντρα. <--- (κλισέ πια...). Έχεις υπόψη σου τους αρχαίους αιγυπτίους, κινέζους κ.α?

Γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουνε ηγέτες και οδηγούν στην ειρήνη κάνοντας πολέμους.. Μα φυσικά! Όλα εμείς!!!

Γιατί είχαμε μάγκες προγόνους. Όσο έλληνας είμαι εγώ άλλο τόσο ελληνας είναι και ένας κάτοικος των ΗΠΑ.

Γιατί εμείς γράφουμε την Ιλιάδα, και οι ξένοι την κάνουν έργο χιλιάδες χρόνια μετά. Όχι εμείς ο Όμηρος!

Γιατί δε «μασάμε» από 400 χρόνια σκλαβιάς. Φαντάσου!400 χρόνια άπραγοι και βολεμένοι!

Γιατί το σύνθημα Ελευθερία ή Θάνατος ήταν ελληνικό. Σωστό αλλά δεν διεκδικούμε πάντα την πρωτοτυπία σε όλα!

Γιατί οι Έλληνες «δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» (Winston Churchill- 1941). Αυτοί που πολέμησαν είναι παραδείγματα προς μίμηση.

Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνες θα βρεις από κάτω. Δυστυχώς!

Γιατί ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής ήταν Έλληνες. Εμείς είμαστε???

Γιατί ο Χατζηδάκις και ο Ελύτης ήταν Έλληνες. Και αρκετοί ακόμα αξιόλογοι!

Γιατί μιλάμε καλά τις ξένες γλώσσες ... αλλά ποιοι μιλούν καλά τα ελληνικά; Γιατί να μιλήσουν ελληνικά? Για να συνεννοούνται με μόλις 20 εκ. κόσμο?

Γιατί όταν φοράμε πέδιλα, δεν τα φοράμε με κάλτσες. Και αν τα φορέσεις με κάλτσες θα γίνει κάτι?

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά διαφωνώ στο συμπέρασμα. Στην Γερμανία δεν το κάνει γιατί ξέρει ότι θα έχει πρόβλημα. Αν εδώ του έκοβε κανείς τον κώλο, η γερμανική νοοτροπία θα επανεμφανιζόταν προτού προλάβει να πει "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ". Συν το ότι όλοι οι άλλοι θα καθόντουσαν στα αυγά τους και θα αποκτούσαν ανάλογη νοοτροπία χωρίς να έχουν πάει Μπερλίν.

Δημοσ.

Αχ το all-time-classic thread αφιερωμένο στους ελληνάρες.θα περάσω μερικές καταστάσεις στο word και θα ποστάρω το βράδυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...