Directx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Ευτυχώς που όταν μάθαινα προγραμματισμό δεν υπήρχαν forum και Internet στην Ελλάδα διότι με όλα αυτά τα σχόλια εδώ θα τα είχα παρατήσει δίχως καν να προσπαθούσα. Βάζε στόχους, εγώ τουλάχιστον στον ελεύθερο χρόνο μου αυτό κάνω. Βάζω στόχο να σχεδιάσω ένα πρόγραμμα όσο ιδιόρρυθμο ή περίπλοκο και αν είναι, φαντάζομαι τι θέλω και προσπαθώ να το υλοποιήσω όπως το φαντάσθηκα (όσο πιο πιστά). Έτσι μαθαίνω, κάποια από αυτά τα προγράμματα ολοκληρώνονται κάποια άλλα όχι, τελικά κερδίζω σε γνώση η οποία μπορεί ύστερα να χρησιμοποιηθεί άλλου. Κάπου είχα ακούσει αυτό: “First you dream. Secondly you believe it. Then you make it happen!”
Directx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Ε, τώρα είσαι υπερβολικός. Δεν είμαι υπερβολικός - του μαυρίσατε την ψυχή, πριν μερικές δεκαετίες υπήρχε άλλο πνεύμα (στο γυμνάσιο προσπαθούσα με τον κολλητό μου να γράψουμε ένα OS μισό σε PASCAL εκείνος, μισό σε C εγώ πολύ γέλιο - δεν βγήκε τίποτα -εκτός από ένα Desktop με έναν Mouse pointer :-D- αλλά και οι δυο ωφεληθήκαμε καθώς μάθαμε αρκετά πράματα από όλο αυτό - in retrospect που λένε και οι Άγγλοι "ευτυχώς που ασχοληθήκαμε τότε τελικά!") σε αυτά τα πράματα, σήμερα υπάρχει ένας έντονος αρνητισμός. Σημεία των καιρών.
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Βάζε στόχους, εγώ τουλάχιστον στον ελεύθερο χρόνου μου αυτό κάνω. Βάζω στόχο να σχεδιάσω ένα πρόγραμμα όσο ιδιόρρυθμο ή περίπλοκο και αν είναι, φαντάζομαι τι θέλω και προσπαθώ να το υλοποιήσω όπως το φαντάσθηκα (όσο πιο πιστά). Έτσι μαθαίνω, κάποια από αυτά τα προγράμματα ολοκληρώνονται κάποια άλλα όχι, τελικά κερδίζω σε γνώση η οποία μπορεί ύστερα να χρησιμοποιηθεί άλλου. Ποιός λέει όχι. Πάνω κάτω κι εγώ το ίδιο κάνω ή έκανα. Αλλά αυτός είναι σα να λέει "ψάχνω μουσικούς να παίξουμε το 3ο κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ" χωρίς ξέρει ούτε τους αρπισμούς της ντο μείζονας (για να θυμηθώ και το πιάνο μου...) Ε, ας είμαστε λογικοί...
Directx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Ποιός λέει όχι. Πάνω κάτω κι εγώ το ίδιο κάνω ή έκανα.Αλλά αυτός είναι σα να λέει "ψάχνω μουσικούς να παίξουμε το 3ο κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ" χωρίς ξέρει ούτε τους αρπισμούς της ντο μείζονας (για να θυμηθώ και το πιάνο μου...) Ε, ας είμαστε λογικοί... Αχχ.. πιάνο - έκανε μερικά χρόνια αλλά ταλέντο γιοκ Βρε λογικοί είμαστε αλλά μπορεί αυτό να γίνει εφαλτήριο να ασχοληθεί με το άθλημα - μπορεί όχι, αλλά ας του δώσουμε μια ευκαιρία που λέει ο λόγος. Νομίζω καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.
thanos713 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Εγώ προτείνω στον φίλο που έφτιαξε το thread να μάθει flash και να βρει κι άλλα άτομα να φτιάξουν ωραία παιχνιδάκια 2d... Κάθε πράμα στον καιρό του...
Directx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Εγώ προτείνω στον φίλο που έφτιαξε το thread να μάθει flash και να βρει κι άλλα άτομα να φτιάξουν ωραία παιχνιδάκια 2d... Κάθε πράμα στον καιρό του... Και το FLASH καλό είναι! Ειδικά αν ασχοληθείς με την Action Script 3 (νομίζω ; ) που από ότι έχω ακούσει είναι δομημένη γλώσσα (OOP) σε σχέση με την AS 2, μπορείς να κάνεις θαύματα μαζί του (τα Facebook games σε Flash είναι γραμμένα τα περισσότερα -αρκετά $$).
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δεν είμαι υπερβολικός - του μαυρίσατε την ψυχή, πριν μερικές δεκαετίες υπήρχε άλλο πνεύμα (στο γυμνάσιο προσπαθούσα με τον κολλητό μου να γράψουμε ένα OS μισό σε PASCAL εκείνος, μισό σε C εγώ πολύ γέλιο - δεν βγήκε τίποτα -εκτός από ένα Desktop με έναν Mouse pointer :D- αλλά και οι δυο ωφεληθήκαμε καθώς μάθαμε αρκετά πράματα από όλο αυτό - in retrospect που λένε και οι Άγγλοι "ευτυχώς που ασχοληθήκαμε τότε τελικά!") σε αυτά τα πράματα, σήμερα υπάρχει ένας έντονος αρνητισμός. Σημεία των καιρών. Μόνος σου το λες ότι δεν βγήκε τίποτε (δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε και πολλά) και ότι το κέρδος ήταν αλλού. Αντίθετα, εδώ η αγγελία δείχνει μια επαγγελματική σιγουριά και υπαινίσσεται απαιτήσεις που προϋποθέτουν υπόβαθρο το οποίο δεν υφίσταται. Δεν λέει κανείς να μην ασχοληθεί κάποιος με τον τομέα αυτόν. Αλλά η προσέγγιση που γίνεται εδώ από τον φίλο είναι λαθεμένη.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 @Directx έχει δίκιο ο V.I.Smirnov.. γιατί "ανοίγεσαι" τόσο όταν δεν ξέρεις καν τα βασικά; μάθε τα βασικά πρώτα, κάνε μια προσπάθεια αξιόλογη και μετά φτιάξε ομάδα με μεγαλεπήβολα σχέδια, γιατί αλλιώς, pie in the sky... Υ.Γ. κοιτάξτε και Dunning-Kruger effect
Directx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μόνος σου το λες ότι δεν βγήκε τίποτε (δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε και πολλά) και ότι το κέρδος ήταν αλλού.Αντίθετα, εδώ η αγγελία δείχνει μια επαγγελματική σιγουριά και υπαινίσσεται απαιτήσεις που προϋποθέτουν υπόβαθρο το οποίο δεν υφίσταται. Δεν λέει κανείς να μην ασχοληθεί κάποιος με τον τομέα αυτόν. Αλλά η προσέγγιση που γίνεται εδώ από τον φίλο είναι λαθεμένη. Περιμέναμε πολλά όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις ηλικίες φίλε V.I.Smirnov το κέρδος ήταν αλλού οπότε ο κόπος δεν πήγε καθόλου χαμένος. Αν λοιπόν γύριζα τον χρόνο πίσω (λέμε) δεν θα απέτρεπα τον εαυτό μου από το να ασχοληθεί. Συνεπώς διαφωνώ όσον αφορά τον αρνητισμό που υπάρχει. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές. @natural_sgf: Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στο Dunning–Kruger effect υπάρχει και αυτός εδώ ο κίνδυνος: "[..]while the highly skilled underrate their abilities, suffering from illusory inferiority."
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 @Directx αυτή η περίπτωση μας είναι αδιάφορη καθώς είναι ξεκάθαρο ότι, εδώ, πρόκειται για άτομο που δεν είναι super-duper skilled (όχι ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή...αλλά αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είναι...)
NewProject Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 συμφωνω με τον Smirnov ... εαν ηθελε να ασχοληθει μονος του θα του λεγαμε ολοι μπραβο και ας μη τα καταφερεις θα μαθεις παρα πολλα πραγματα ... τι θα γινει ομως αν τα παρατησει και παρει στο λαιμο του αλλα 2-3 ατομα τα οποια εχουν ηδη γνωσεις και εχουν κατσει κανα 100ωρο στο PC ?
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 @Directxαυτή η περίπτωση μας είναι αδιάφορη καθώς είναι ξεκάθαρο ότι, εδώ, πρόκειται για άτομο που δεν είναι super-duper skilled (όχι ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή...αλλά αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είναι...) Το καλύτερο είναι να ξεκινήσει με κάποιο βιβλίο που διδάσκει 3D γραφικά με προσανατολισμό τις μηχανές γραφικών. Η σειρά της Premier Press έχει διάφορα τέτοια. Θα του πάρει αρκετούς μήνες για να το διαβάσει προσεκτικά. Και καλύτερα με openGL παρά directX. Μετά ας ξανάρθει...
thanos713 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Με το XNA τι πρόβλημα έχετε? Θα πάει σε 3D χωρίς 2D?
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Με το XNA τι πρόβλημα έχετε? Θα πάει σε 3D χωρίς 2D? Υπάρχουν πολλά βιβλία που διδάσκουν τα 3D γραφικά με προσανατολισμό τις μηχανές γραφικών για παιχνίδια και είναι προσιτά ακόμη και για αρχάριους. Συνεπώς δεν απαιτείται κατ' εξοχήν ενασχόληση με τα 2D, μπορείς να πας κατευθείαν στα 3D. Εξάλλου ούτε τα καλά 2D είναι απλή υπόθεση. Το XNA το ξέρω μόνον σαν όνομα (όπως και το game maker). Αλλά ξέρω ένα πράγμα : αν δεν περάσεις από το opengl ή/και το directx δεν έχεις ουσιαστικό υπόβαθρο. Αυτά (XNA...) είναι απλώς tool boxes που αυτοματοποιούν πολλές διαδικασίες. Όμως η εικόνα για την σχεδίαση και υλοποίηση που πρέπει να έχεις αποκτάται μόνον αν περάσεις από πιο χαμηλές βαθμίδες. Η απόδειξη είναι ότι οι όποιοι τα χρησιμοποιούν σοβαρά ξέρουν ήδη τα opengl και directX πολύ καλά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις έτοιμες μηχανές γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.