Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά από διακοπή ρεύματος

panospc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από 2 εβδομάδες περίπου είχε γίνει διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αργότερα όταν δοκίμασα να ανοίξω τον υπολογιστή δεν ξεκίναγε καν. Μετά από καμιά ώρα περίπου μετά από πολλά βάλε - βγάλε της πρίζας και άνοιξε - κλείσε του διακόπτη του τροφοδοτικού το κατάφερα και ξεκίνησε κανονικά. Από εκείνη τη μέρα δούλευε κανονικά ο υπολογιστής. Χθες πριν κοιμηθώ είχα κλείσει το διακόπτη του τροφοδοτικού και όταν πήγα σήμερα να ανοίξω τον υπολογιστή έκανε πάλι ακριβώς το ίδιο, μετά πάλι από καμιά ώρα με την ίδια διαδικασία κατάφερα και το άνοιξα.

Με λίγα λόγια αν μείνει για αρκετή ώρα εκτός ρεύματος ο υπολογιστής χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσει. Το τροφοδοτικό είναι ένα Thermaltake ThoughPower 700W. Επίσης για όση ώρα υπάρχει αυτό το πρόβλημα και δεν παίρνει μπρος, το φωτάκι που βρίσκεται επάνω στη μητρική τρεμοσβήνει και δείχνει εξασθενημένο...

Το ερώτημα μου είναι το εξής: υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο εκτός του τροφοδοτικού; για παράδειγμα η μητρική; θέλω να πάω να πάρω ένα καινούριο τροφοδοτικό αλλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο...

Δημοσ.

ελπιζω αυτα που θα πω να τα βρουν σωστα και οσοι σου απαντησουν

1)Αν σου ειναι ευκολο δοκιμασε το τροφοδοτικο σου σε αλλο πισι.Αν κανει τα ιδια το σουταρεις(εκτος κ αν εχεις εγγυηση)

2)αν δεν μπορεις να το δοκιμασεις σε αλλο πισι,οτα;ν ανοιξει κατατεβασε το occt και κανε ενα psu stress test,αν σβησει με την μια η μετα απο 1-2 λεπτα τοτε το σουταρεις παλι..

Δημοσ.

Αν ανοιξεις το κουτι πιθανον να δεις πυκνωτες ανατιναγμενους,ειτε στο board ειτε στο τροφοδοτικο,οσοι την εχουν γλιτωσει χαροπαλευουν να ξεκινησουν το μηχανημα,καποιες φορες τα καταφερνουν καποιες οχι.

Και ολα αυτα απο την καλη μας την ΔΕΗ

Δημοσ.

Έβγαλα το καλώδιο ρεύματος της μητρικής και ένωσα με ένα συνδετήρα το πράσινο pin με ένα μαύρο pin του καλωδίου και το τροφοδοτικό ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά. Το ξανασύνδεσα στη μητρική αλλά πάλι δεν ξεκινάει. Να υποθέσω πως φταίει η μητρική;

Δημοσ.

Πολυ σωστη η κινηση που εκανες αλλα αυτο σου διχνει οτι το τροφοδοτικο ξεκιναει χωρις ομως κανενα φορτιο.Αν εχει προβλημα και το ξεκινησεις με φορτιο μπορει να γονατισει.

Πολλα τροφοδοτικα δεν ξεκινανε οταν συνδεσεις πρασινο με μαυρο γι αυτον ακριβως τον λογο,γιατι δεν καταλαβαινουν φορτιο.

Δημοσ.

Μιας και δουλεύω τα μηχανίματά μου με αυτά...αρκετά ευχαριστημένος.

Και εμένα κάνει αφάνταστες διακοπές το δίκτυο και εκκενώσεις συνέχεια αλλά δεν του προκάλεσε ποτέ κάπιο πρόβλημα, οι ασφάλειες του δουλεύουν μια χαρά πάντα...

Στο ένα συγκεκριμένα για να ανοίξω το pc κλείνω το διακόπτη περιμένω 3 λεπτά και μετά πέρνει μπροστά...αλλά εμένα ρεύμα δίνει..απλά το σύστημα δεν κάνει boot...μετά ανοίγει κανονικά...

Κάνε αυτό που πρότεινε ο φίλος παραπάνω σε ένα άλλο pc και μετά μην κάθεσε να πεδεύεσε με τεστ και ιστορίες...φίλε μου έχουν 5 χρόνια εγγύηση...τράβα το πίσω να πάρεις καινούργιο...εγώ μετά απο 3 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας πριν 2 βδομάδες τα έφτυσε και το άλλαξα:P

Δημοσ.

Αποσύνδεσα τα καλώδια τροφοδοσίας της μητρικής αλλά άφησα το τροφοδοτικό συνδεμένο στην πρίζα, μετά από αρκετή ώρα όταν το ξανασύνδεσα στη μητρική ξεκίνησε αμέσως. Άρα απ' ότι κατάλαβα η μητρική δεν έχει πρόβλημα να μείνει εκτός ρευματος για αρκετή ώρα. Οπότε μάλλον καταλήγω πως έχει το τροφοδοτικό πρόβλημα...

Στο ένα συγκεκριμένα για να ανοίξω το pc κλείνω το διακόπτη περιμένω 3 λεπτά και μετά πέρνει μπροστά...αλλά εμένα ρεύμα δίνει..απλά το σύστημα δεν κάνει boot...μετά ανοίγει κανονικά...
Εγώ πρέπει να παιδεύομαι από 30 λεπτά έως μια ώρα για να πάρει μπρος. Από κει και πέρα μπορώ να κάνω κανονικά τερματισμό. Μόνο όταν βγει τελειως απο την πρίζα παρουσιάζεται το πρόβλημα

φίλε μου έχουν 5 χρόνια εγγύηση...τράβα το πίσω να πάρεις καινούργιο...
Το συγκεκριμένο το είχα πάρει από e-shop. Αν είναι να περιμένω κανα μήνα να μου τ' αλλάξουν καλύτερα να πάω να πάρω καινούριο...
Δημοσ.

Τι να σου πω...εγώ περίμενα 1 μήνα ακριβώς...έχεις δίκαιο...αν έχεις την οικονομική δυνατότητα...μιλάμε για μηχανίματα των 100ευρώ κοντά...

Δημοσ.

Το πόσο καιρό θα κάνει το τροφοδοτικό σου να τα κακαρώσει πλήρως είναι θέμα τύχης συνήθως. Δλδ σίγουρα έπαθε ζημιά που με τον καιρό θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αν θες να το ελέγξεις πιο εύκολα μπορείς απλά να το ανοίξεις και να δεις σε τι κατάσταση είναι οι πυκνωτές. Αν αυτό το προστατευτικό υλικό που τους περιβάλει έχει λιώσει και έχει πεταχτεί στην οροφή του τότε πας για άλλο. Φυσικά αυτό είναι το πιο light θέαμα που μπορεί να δεις. :-D

Πάντως μπορεί και να πειράχτηκε εκτός απο το psu και τπτ άλλο, αν με νέο τροφοδοτικό λυθεί το πρόβλημα είσαι οκ προφανώς, σε μερικές περιπτώσεις τα προβλήματα δεν βγαίνουν άμεσα οπότε ίσως χρειαστεί κάποιος καιρός για να το διαπιστώσεις.

Μάζι με το νέο τροφοδοτικό παίρνεις τουλάχιστον ένα πολύπριζο ασφαλείας που λειτουργεί σαν φίλτρο για τις υψηλές τάσεις (αν πάει να περάσει τάση με τιμή μεγαλύτερη της κανονικής την κόβει) και ησυχάζεις. Αν πάλι έχεις λεφτά πάρε ups. Είναι κρίμα να ρισκάρουμε τα συστήματα μας έτσι. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...