fearwhatnow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Η βαση του 10 και η πανεπιστημιακη "παιδεια" ειναι καθαρα πολιτικο θεμα.Αρχικα επιδιωξη της κυβερνησης ειναι να μπαινουν στα πανεπιστημια σχεδον ολοι.Η απασχοληση τους ως φοιτητες κραταει τους αριθμους της ανεργιας.Η πραγματικη ανεργια στην Ελλαδα αγγιζει το 45%. Περα απο αυτο επιδιωξη τους ειναι να διατηρουν κομματικο στρατο μεσα στα πανεπιστημια μεσω των παραταξεων ωστε να συνεχισουν το δικτατορικο τους εργο. Τελος μετα τις σπουδες ο φασιστικος εξαναγκασμος αρκετων επαγγελματικων ομαδων σε υποχρεωτικη εναρξη εργασιων τους βολευει κρατωντας εκ νεου χαμηλοτερα τα ποσοστα ανεργιας.
Alchemist` Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Γιατί ρε παιδιά, με τόση ευκολία, διαγράφετε την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι οι μαθητές? Ξέρω πολύ κόσμο που έβγαλε 6 και 5 χιλιάδες μόρια... Δεν είχαν διαβάσει ποτέ στην ζωή τους, δεν είχαν προσπαθήσει για τίποτα, αλλά είτε λόγο βλακείας, είτε λόγο πίεσης από τους γονείς για να σπουδάσουν (γνωστή ελληνική νοοτροπία), συνέχισαν μετά το γυμνάσιο στο γενικό λύκειο, δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο ούτε και εκεί, και ξαφνικά (έχοντας φάει 3 χρόνια άδικα, και τόσα λεφτά σε φροντιστήρια) δεν γράφουν σχεδόν τίποτα στις πανελλαδικές... Για αυτό το πράγμα δλδ φταίει το σύστημα? φταίει το σχολείο? Η μήπως φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι, που είτε στερούνται νοητικό επίπεδο, είτε θέλησης για να κάνουν κάτι τέτοιο, ή έστω αντίληψης, ώστε να διαλέξουν έναν άλλο δρόμο, μακρύα απο πανελλαδικές, ή ακόμη κ από το σχολείο? Πιστεύω ακράδαντα, ότι από αυτό το 37% που έγραψε κάτω απο 10, ένα 30% αν όχι περισσότερο, φέρει το ίδιο το 99% των ευθυνών για το αποτέλεσμα αυτό... Και ξαφνικά έχουμε αυξημένη ανεργία σου λέει... Αφού ρε παιδιά ένα 30+% των ατόμων που αποφοιτεί από το λύκειο, αφ' ενός (για διάφορους λόγους) δεν ξέρει τίποτα και δεν έχει κανένα προσόν, και αφ' ετέρου είναι πολύ ταπεινοτικό για το ίδιο το να δουλέψει σε μια χειρωνακτική δουλειά... Και ακόμα και υπο αυτές τις συνθήκες, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να ρίξουμε τις ευθύνες αλλού... Όχι κύριε, ο καθένας όπως έστρωσε να κοιμηθεί...Εμένα δεν μου δώθηκε χωρίς προσπάθεια ποτέ, τίποτα...
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Γιατί ρε παιδιά, με τόση ευκολία, διαγράφετε την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι οι μαθητές? Ξέρω πολύ κόσμο που έβγαλε 6 και 5 χιλιάδες μόρια... Δεν είχαν διαβάσει ποτέ στην ζωή τους, δεν είχαν προσπαθήσει για τίποτα, αλλά είτε λόγο βλακείας, είτε λόγο πίεσης από τους γονείς για να σπουδάσουν (γνωστή ελληνική νοοτροπία), συνέχισαν μετά το γυμνάσιο στο γενικό λύκειο, δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο ούτε και εκεί, και ξαφνικά (έχοντας φάει 3 χρόνια άδικα, και τόσα λεφτά σε φροντιστήρια) δεν γράφουν σχεδόν τίποτα στις πανελλαδικές... Για αυτό το πράγμα δλδ φταίει το σύστημα? φταίει το σχολείο? Η μήπως φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι, που είτε στερούνται νοητικό επίπεδο, είτε θέλησης για να κάνουν κάτι τέτοιο, ή έστω αντίληψης, ώστε να διαλέξουν έναν άλλο δρόμο, μακρύα απο πανελλαδικές, ή ακόμη κ από το σχολείο? Πιστεύω ακράδαντα, ότι από αυτό το 37% που έγραψε κάτω απο 10, ένα 30% αν όχι περισσότερο, φέρει το ίδιο το 99% των ευθυνών για το αποτέλεσμα αυτό... Και ξαφνικά έχουμε αυξημένη ανεργία σου λέει... Αφού ρε παιδιά ένα 30+% των ατόμων που αποφοιτεί από το λύκειο, αφ' ενός (για διάφορους λόγους) δεν ξέρει τίποτα και δεν έχει κανένα προσόν, και αφ' ετέρου είναι πολύ ταπεινοτικό για το ίδιο το να δουλέψει σε μια χειρωνακτική δουλειά... Και ακόμα και υπο αυτές τις συνθήκες, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να ρίξουμε τις ευθύνες αλλού... Όχι κύριε, ο καθένας όπως έστρωσε να κοιμηθεί...Εμένα δεν μου δώθηκε χωρίς προσπάθεια ποτέ, τίποτα... +1 Μπορείτε να επιλέξετε ένα εικονίδιο για το μήνυμα σας από την ακόλουθη λίστα:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.