Προς το περιεχόμενο

Συνδεση HDMI με ΤV

mikelamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω συνδεσει την καρτα γραφικων ενως Η/Υ που εχω με καλωδιο hdmi με την τηλεοραση, εχω εικονα κανονικα αλλα δεν εχω ηχο.

Κανω κατι λαθος ή πρεπει να συνδεσω καποιο αλλο καλωδιο για τον ηχο;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ηχο απο τα ηχεια κανονικά αγορίνα.

Το HDMI μεταφερει εικόνα μόνο !

Μπορεις να παρεις απο εξοδο του υπολογιστη ηχο και να τον βαλεις σε εισοδο της τηλεορασης για να παιζει απο κει ηχο! Αυτη ειναι η μονη λυση

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις απο εξοδο του υπολογιστη ηχο και να τον βαλεις σε εισοδο της τηλεορασης για να παιζει απο κει ηχο! Αυτη ειναι η μονη λυση

Σιγά... :P Είσαι και σίγουρος. Δεν το δοκίμασες ποτέ με κάρτα της ATI;

Δημοσ.

Εγώ πάντως με ξεχωριστό καλώδιο δίνω κανονικά ήχο στη TV!

Aπλά τσέκαρε οτι η tv σου έχει είσοδου ήχου πριν αγοράσεις καλώδιο.

---------- Προσθήκη στις 20:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:30 ----------

Σιγά... Είσαι και σίγουρος. Δεν το δοκίμασες ποτέ με κάρτα της ATI;

Οχιιιι..Παντα nvidia ειχα (9800Gt)

Δημοσ.

Κάπου αλλού παιδιά είναι το πρόβλημα. Ίσως να χρειάζεται κάποιου είδους διασύνδεση μεταξύ κάρτας ήχου και κάρτας γραφικών για να περνάει η τελευταία και τον ήχο. Μία υπόθεση κάνω, δε γνωρίζω κάτι παραπάνω οπότε σταματώ εδώ.

Δημοσ.
Οχιιιι..Παντα nvidia ειχα (9800Gt)

Αυτό είναι το πρόβλημα... Οι ATI εδώ και 3 γενιές έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

Στις NVIDIA, αν είσαι τυχερός, έχουν έναν ακροδέκτη που μπορείς να συνδέσεις την έξοδο S/PDIF από την κάρτα ήχου και να περνάει μέσω του HDMI. Αλλιώς μπλέκεσαι με παραπανίσια καλώδια.

Δημοσ.

Παναγια μου μην το πεις και πουθενα αλλου(αρκετα ειπες για φορουμ με 130.000 χρηστες)

Δημοσ.

Πρέπει να συνδέσεις το 2πινο της κάρτας με την spdif έξοδο της μητρικής, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό.

xfx_9800gtx_spdif.jpg

Δημοσ.
Αλλος τροπος δεν υπαρχει?

Για ήχο μέσω hdmi με το setup σου όχι.

Άλλη λύση είναι να βάλεις καλώδιο οπτικής αν έχει είσοδο φυσικά η tv σου.

Μετά αναλογικά μόνο.

---------- Προσθήκη στις 01:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:21 ----------

Υπαρχει: παρε ατι καρτα γραφικων

Oι νέες σειρές της nvidia (GTX4xx & GT210/220/240) έχουν native hdmi support.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...