StavrosD Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Θέλω να αλλάξω το collation σε Greek_CI_AI , αλλά μου εμφανίζει το μήνυμα ότι πρέπει να ρίξει και να ξαναφτιάξει τον πίνακα και κατά συνέπεια θα χαθούν δεδομένα. Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο ώστε να κάνω την διαδικασία χωρίς να χαθούν τα δεδομένα και όσο γίνεται πιο αυτοματοποιημένα; Το table έχει Relations με άλλα 7-8 tables και δεν έχω όρεξη να περάσω ξανά με το χέρι όλες τις εγγραφές.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 μια χαζή λύση θα ήταν να δημιουργήσεις ένα δεύτερο σετ από πίνακες με το σωστό collation, να απενεργοποιήσεις τα foreign key constraints προσωρινά και να ρίξεις τα δεδομένα στους καινούργιους πίνακες...αλλά μάλλον εσύ ψάχνεις για κάτι πιο αυτοματοποιημένο ε;
StavrosD Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Αν απενεργοποιήσω τα foreign key constraints, θα πρέπει να σβήσω τις αντίστοιχες τιμές στους άλλους πίνακες, και μετά θα πρέεπι να τις εισάγω ξανά.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 όχι, γιατί να το κάνεις αυτό; αν απενεργοποιήσεις τα foreign key constraints, τότε ο server δεν θα ελέγξει καν την εγκυρότητα των δεδομένων...και αφού εσύ έχεις έγκυρα δεδομένα, δεν θα έχεις πρόβλημα να τα ξανά-ενεργοποιήσεις...
_tasos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 ΔΕΝ θα χάσεις τα δεδομένα σου!!! Αυτό το μήνυμα που βλέπεις είναι ένα μήνυμα από το SQL Server Management Studio και απλά σε ενημερώνει ότι η αλλαγή που ζητάς απαιτεί να γίνει επαναδημιουργία του πίνακά σου. Αυτό το μήνυμα σε ενδιαφέρει γιατί αν ο πίνακας είναι πολύ μεγάλος η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα σε performance, ή αν υπάρχει κόσμος που δουλευει στη βάση δεδομένων ενδεχομένως να έχει πρόβλημα, π.χ. να μην μπορεί η εφαρμογή του χρήστη να διαβάσει το συγκεκριμένο πίνακα. Υπάρχει μάλιστα και option στο SQL Server Management Studio που απενεργοποιεί το συγκεκριμένο μήνυμα. Πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις ένα backup της βάσης δεδομένων, επειδή η αλλαγή στο collation μπορεί να μην φέρει το σωστό αποτέλεσμα κ εκεί να χάσεις κάποια data από την αλλαγή του collation. Όπως κ να έχει, κάνε ένα backup όλη τη βάση, είναι πολύ εύκολο να γίνει, και μετά προχώρα σε ότι αλλαγές θέλεις άφοβα.
StavrosD Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Θέλω να αλλάξω το collation σε Greec_CI_AI επειδή με το τωρινό collation δεν μου βρίσκει πολλά αποτελέσματα στην αναζήτηση. update Ευχαριστώ, ήταν τελικά τόσο απλό! Ανησυχούσα επειδή την αλλαγή την έκανα σε On-line website. Περίμενα το βράδυ που δεν έχει πολύ κίνηση για την αλλαγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.