Προς το περιεχόμενο

GTX285 ή 4870χ2 ?? Τι να επιλέξω?

agelosLX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλα και εκει ειναι σχετικο, σε μερικα παιχνιδια δεν τα παει καλα.

Φυσικα σε αλλα τα 2GB ειναι που κανουν την διαφορα.

Τυχαιό...δεν νομίζω.Στα δύσκολα aka 1920x1200 4xAA μιλάμε για πολλά fps διαφορά.Η gtx 285 είναι μια χαρά κάρτα και πιθανώς να βγει πιο απροβληματιστή.Αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε ρε παιδιά.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καποια στιγμη πρεπει Ολοι να παρουμε μια κοινη θεση.

Οταν η GTX470 βγαινει καλυτερη σε 1920χ1200/2560χ1600 απο μια 5870 ακουω σχολια του τυπου "ποιος παιζει σε τετοιες αναλυσεις" και "η εξτρα μνημη φταιει (τα 200MB)".

Εδω εχουμε εντελως το αντιθετο, οτι δλδ ολοι παιζουν σε αυτες τις αναλυσεις και πως ενταξει 1GB παραπανω ειναι σιγα.

4870χ2 ειχα 2 κομματια πριν 2 χρονια κοντα τα εδωσα επειδη οχι μονο δεν με καλυπταν σε πλευρα θορυβου αλλα και επειδη προσθεταν αρκετη θερμοκρασια μεσα στο κουτι. Φυσικα και οι 295 που εχω ειναι τα ιδια περιπου αλλα τις θεωρω καλυτερες σε επιδοσεις οποτε και τις κρατησα. Απο εκει και περα ναι για καποιον που παιζει στα 1920χ1080 και ανω η 4870χ2 ειναι καλυτερη καθαρα σε επιδοσεις, σε ολα τα αλλα ομως πασχει.

Δημοσ.
Με λιγα λογια και οι 2 βλεπετε Benchmarks και τα αγνοειτε επειδικτικα. Τωρα περα απο αυτο λιγα μπορει να πει κανεις. Εχει διαφορα το λεω οτι θελω επειδη αυτο θελω να πιστευω με το να υπαρχουν αποδειξεις για κατι. Οι καρτες ειναι εφαμιλες με την GTX285 να βγαινει καλυτερη σε περισσοτερα παιχνιδια, απο εκει και περα αν εχετε καποια αποδειξη που να δειχνει το αντιθετο εδω ειμαστε.

Nop, τις καρτες τις εχω δοκιμασει και εγω και τις εχουν 2 φιλοι (αδερφια, στο ιδο δωματιο τα PC) μου εδω και αρκετο καιρο και μαλιστα με τους τελευταιους drivers για τα PC τους. Περα απο το γεγονος οτι η 4870χ2 σπαει @@ κατα το αρκετα μεγαλυτερο ποσοστο παει καλυτερα απο την GTX285. Λιγες οι περιπτωσεις που δεν σπαει τα μουτρα της GTX285. Οι καρτες εχουν δοκιμαστει σε περισσοτερα απο 55 παιχνιδια και δεν υπαρχει αμφιβολια για την ανωτεροτητα της 4870χ2 (και παντα για επιδοσεις).

Χαλαρα ομως σε γενικες γραμμες η GTX285 ειναι καλυτερη για λογους εξω απο τις απολυτες επιδοσεις χωρις να ειναι "λιγη". Εχει τα καλυτερα και απο τους 2 κοσμους. Υψηλες επιδοσεις, πολυ καλη και απροβληματιστη λειτουργια, ενταξει το ανεμηστιρι κανει λιγο θορυβο αλλα οχι οσο η 4870χ2 αλλα δεν εχει κανενα προβλημα με κανενα παιχνιδι και γλυτωνεις και το σπασιμο να φτιαχνεις profiles για καθε παιχνιδι.

Δημοσ.

Ο σημαντικότερος λόγος για επιλέξει κανείς πλέον την gtx285 είναι το safety. Oι περισσότερες 4870χ2 είναι εκτός εγγύησης και απο ότι βλέπω και εδώ και σε forum έξω, γενικά ψοφάνε.

Δημοσ.

2560x1600....

Αν διαβαζες πριν λιγα ποστ εκει ειπαμε ολοι πως νικαει η 4870χ2. Γενικα σε μεγαλες αναλυσεις, οχι ομως τοσο επειδη ειναι καλυτερη σαν καρτα αλλα επειδη ειναι 2GB.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν κοιτάξεις από κάτω στο πινακάκι έχει 1680χ1050, 1920χ1200 και 2560χ1600...δες το μεσαίο :o

βέβαια από τότε έχουν αλλάξει αρκετά οι drivers και στις 2 κάρτες...

Δημοσ.

Φυσικα, τοτε η 285 ειχε μολις βγει ενω η 4870χ2 μετρουσε ηδη κανα χρονο στην πλατη της.

Δυστυχως δυσκολα θα βρει καποιος "αληθινα" Benchmarks μες τωρινους οδηγους.

Δημοσ.

Eγω οταν ομως σου λεω οτι αυτα τα benchmarks δεν αποτελουν αποδειξεις μου λες τα δικα σου ...

Εκτος απο αυτο ποσο πιστευεις εσυ οτι δινουν καινουργιοι drivers σε μια καρτα ? Να το παω δηλαδη και με την καινουργια συνιστωσα που παρεθεσες αφου συμφωνησαμε οτι αξιοπιστα benchmarks δεν υπαρχουν .

Δημοσ.

Αναλογα, αλλες φορες βλεπεις 5%, αλλες 10 και αλλες 15% σε μερικα παιχνιδια, τπτ δεν ειναι σταθερο. Σιγουρα ομως μια καρτα οταν τεσταρεται με πρωιμους οδηγους δεν βγαζει τα ιδια οπως μετα απο ενα χρονο.

Δημοσ.

Στις δι πυρινες κάρτες ναι βγαίνουν profiles που βελτιώνουν επιδώσεις σε παίγνια που αξιοποιούν μόνο ένα πυρήνα αρχικά.

Οσο για driver performance … το τελευταίο άρθρο που είχα διαβάσει ήταν αυτό:

http://www.hardocp.com/article/2010/07/01/amd_ati_catalyst_driver_performance_comparison/1

Δυο σελίδες απλό λιτό και απέριττο…

The Bottom Line

We learned a few things while testing the original launch drivers versus the latest drivers on the Radeon HD 5870. Firstly, because 8.66 RC6 and Catalyst 9.10 WHQL are older drivers there are some compatibility problems with some games like Metro 2033. Using the latest drivers will help with bugs and problems like this.

We also learned that the launch driver AMD provided to us, Catalyst 8.66 RC6 to use when the video card was launched was not handicapping the video cards in performance to any major degree. It is also good that the launch driver matches the performance of the first official driver released supporting the HD 5800 series. This means that the driver we tested with on launch told us the true performance of the hardware then, matching the performance of Catalyst 9.10 WHQL that would be the public driver.

One of the concerns about any card launch is that drivers are immature and may not be allowing the full potential of performance with the video card. We always hear this common phrase: "give it some time, and newer drivers will improve performance." Well, here we are nine months later and while performance has generally improved, it isn’t as earth shattering as one would hope though. This is good news in one way, as the driver and performance we showed at launch is still relevant today in some games and it seems AMD came out of the gate swinging with a really solid driver to begin with. On the other hand, it is also kind of disappointing not to see some drastic improvements by now. Of course, there are some improvements, but none allow us to change our gameplay settings or experience compared to the launch drivers. I think game patches, such as those in Aliens vs. Predator and DiRT 2 have done more for performance than drivers alone.

AMD has certainly been busy this year adding features though, and this is one area they can well be commended on. When it comes down to it, performance has not declined since the HD 5800 series, it has only improved, so overall, it is good news.

Δημοσ.

Οπως πολυ σωστα αναφερεται ,σημαντικος παραγοντας ειναι τα patches των games σε συνδυασμο παντα βεβαια και με τους drivers,oπου εκει θεωρητικα βλεπεις βελτιωση σε ολες τις καρτες.Παλι ομως ολα ειναι σχετικα.Ασε που οι drivers της Νvidia για μενα ηταν παντα καλυτεροι απο της ΑΤΙ.Εγω παντα το βαζω αυτο στον συντελεστη ασφαλειας μου οταν συγκρινω και επιλεγω καρτες.

Δημοσ.

Παντως οσο καιρο εχω την 285 μονο σε ενα τιτλο τα βρηκε σκουρα(darkest days)κατα τα αλλα ειναι σκυλι!Ειδικα για τιμες μεχρι 150Ε ειναι αστερι,η 4870χ2 ειναι πιο δυνατη αλλα αυτο ειναι κατι το οποιο δεν θα με επιρεαζε για την επιλογη μιας εκ των δυο

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουργιο thread, εχοντας μια 5770 και 10.4 catalyst, για να βαλω μια 4870χ2 θα πρεπει να κανω αφαιρεση οδηγων και να τους ξαναπερασω? η απλα βγαζω την 5770 και βαζω την 4870χ2 και boot? και τι παιζει ακριβως με τα application profiles της ΑΤΙ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...