alexstoubis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 γεια σας! ειναι το πρωτο μου θεμα στο σιτε αυτο και θα ηθελα την βοηθεια σας! λοιπον αρχιζω να περιγραφω το προβλημα ηταν μια ωραια ηλιολουστη μερα και αλλαζα καποια parts στον παλιο υπολογιστη μου...(αλλαξα ram, αλλαξα ψυκτρα ,αλλαξα καρτα γραφικων [nvidia ge force fx 5200 256ram], προσθεσα καρτα ηχου [sound blaster audigy..XX], προσθεσα επιπροσθετες usb σε pci θυρα...) αφου τα εβαλα ολα εκλεισα το καπακι κλπ κλπ το εβαλα στην πριζα και δουλευαν ολα μια χαρα! Ομως ειχα ξεχασει την καρτα modem που εμπαινε σε θυρα PCI... ξανανοιγω το κουτι την βαζω το κλεινω και το βαζω στην πριζα... Ξαφνικα αρχισε να βγαζει καπνους το τροφοδοτικο και να βρωμαει πολυ ασχημα.... κλεινω τον γενικο και μετα απο κανα δεκαλεπτο το βγαζω στο μπαλκονι για να ξεβρωμισει ο τοπος και να δω τι καηκε μετα απο πολλα checkαρισματα που εκανα ειδα οτι καηκε 1)το τροφοδοτικο, 2) το speaker μπροστα (αυτη η βλακεια που κανει μπιπ οταν ανοιγει το pc) -->ο προφανης λογος που καηκε οτι καηκε στο pc ειναι επειδη το καημενο το τροφοδοτικο ειχε μαλλον φτασει στο PEAK LOAD TΟΥ!(300W) α...και καποιες φωτογραφιες που τραβηξα πριν λιγο μηπως και σας βοηθησουν... και εδω θελω την βοηθεια σας... 1)υπαρχει περιπτωση να καηκε τιποτε αλλο?(ΔΕΝ εχουν καει σιγουρα:ram,cpu,καρτα γραφικων, και ολα τα αλλα...ενα δεν ειναι πολυ σιγουρο...η μητρικη μπορει να καηκε αλλα κι αυτην την κοιταξα πολυ προσεκτικα ,την εβγαλα και ειδα οτι δεν ειχε καμοια μαυριλα ουτε μυριζε πουθενα... ) 2)να αγορασω τροφοδοτικο ή οχι?( αν αγορασω μαλλον θα αγορασω ενα τετοιο : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663426) 3) το "speaker" στο pc εχει σημασια αν υπαρχει η οχι?δηλαδη ξεκιναει ο υπολογιστης χωρις αυτο?(εχω βρει speaker να το αντικαταστησω..απλως ρωταω επειδη μου την δινει ο ηχος που κανει...) σημειωσεις:1) δεν θελω να το παω σε καποιον τεχνικο , γιατι θα μου παρει λευτα και δεν αξιζει δραχμη αυτο το μηχανημα... 2) εχω καποιες γνωσεις σχετικα με αλλαγη hardware(ασχετα οτι χαλασα το μηχανημα μου ) αυτα! θα εκτιμισω πολυ καθε βοηθεια που μπορειτε να μου δωσετε(σχετικα με τις ερωτησεις μου και ασχετα με αυτες)
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Το speaker είναι εντελώς άχρηστο( έκτος ίσος από το να σου δώσει κάποια ιδέα σε κάποια προβλήματά) και δεν χρειάζεται για να ξεκινήσει το pc. Τώρα για το αν κάηκε τίποτα άλλο είναι δύσκολή ερώτηση, μπορει να" άρπαξε" κάτι και να φανεί το πρόβλημα αρκετό καιρό αργότερα, ακόμα και σε αυτά που νομίζεις ότι δεν κάηκαν με τίποτα.
Roger Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 τροφοδοτικο ειχε μαλλον φτασει στο PEAK LOAD TΟΥ!(300W) Με τιποτα,αυτο φιλε μου δεν το βλεπω λογικο. Ξεκινησε το μηχανημα κανονικα και εβγαλε καπνους τοποθετωντας ενα απλο μοντεμ? Γιατι ποσο ρευμα τραβαει ενα pci modem?Εχω ξεκινησει τετοια μηχανηματα και με 250αρι τροφοδοτικο χωρις προβλημα. Το πιθανοτερο ειναι οτι κατι εχει βραχυκυκλωσει,ή το modem να εχει προβλημα δυσλειτουργιας. Το κακο ομως ειναι αλλο,το μοντεμ δεν παιρνει απευθειας ρευμα απο το τροφοδοτικο,που σημαινει οτι μαλλον σου εχει βλαψει και τo motherboard. Ολα αυτα εξ αποστασεως,απο κοντα μπορει να ειναι αλλιως
alexb_10 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Και πάνω απ'ολα μην στεναχωριέσαι.... όλοι έχουμε κάψει κατα καιρους κάτι..........
Amadeus7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 ΑΝ το PC σου γίνει έτσι, τότε μόνο με format.... Όλα τα άλλα διορθώνονται Κι εγώ είμαι της άποψης πως η mobo έχει πάρει λίγο μέντα. Άμα έχεις κάνα γνωστό που να έχει κάνα παλιό τροφοδοτικό, βάλε αυτο και προσπάθησε χωρίς το modem. (καλού κακού πάρε ένα πυροσβεστήρα)
nemesiskp Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Εμενα φιλε μου μου εχουν σκασει 2 τροφοδοτικα(και τα 2 tagan:mad:) Το ενα δικο μου ετσι οπως καθομουνα ακουγεται ενα τσαφ και βγαζει καπνιλα Και το αλλο ενος φιλου μου το οποιο αν και δουλευε το ειχε κατι μηνες σβηστο.Πηγαμε να το ανοιξουμε και ξαφνικα τσαφ και κλασσικα καπνιλα. Σε καμια περιπτωση ομως δεν μας πηρε ουτε ενα περιφεριακο μαζι του.Μακαρι να εχεις σταθει τυχερος.
alexstoubis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 ευχαριστω guyz! παρειγγειλα ενα τροφοδοτικο τωρα απο το πλαισιο ....για πειτε καμοια γνωμη..να το "φορεσω" πανω ή θα το καψω κι αυτο ?:lol http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-460-PSAP-J3-460W-PSU.htm
Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 ευχαριστω guyz! παρειγγειλα ενα τροφοδοτικο τωρα απο το πλαισιο ....για πειτε καμοια γνωμη..να το "φορεσω" πανω ή θα το καψω κι αυτο ?:lol http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-460-PSAP-J3-460W-PSU.htm Κάτσε ρε συ...γιατί να το κάψεις?.. Βάλτο επάνω και δοκίμασε...αν όλα τρέχουν καλώς...τράβα παίξε και ένα τζόκερ...αν δεν ανοίγει καθόλου...παράγκειλε και μια μητρική...
alexstoubis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Κάτσε ρε συ...γιατί να το κάψεις?.. Βάλτο επάνω και δοκίμασε...αν όλα τρέχουν καλώς...τράβα παίξε και ένα τζόκερ...αν δεν ανοίγει καθόλου...παράγκειλε και μια μητρική... ωχ ωχ ωχ... αμα ειχει καει η μητρικη μαυρο φιδι που με εφαγε! ας ευχηθουμε να δουλευει...αλλιως:mad:
alexstoubis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 δυστηχως παιδια εχει καει και η μητρικη...αφηστε τα... σημερα τ'ακουσα επειδη το εκαψα...μητρικη τωρα σε socket 478 που μπορω να βρω μια φτηνη... εστω και μεταχειρησμενη?ευχαριστω για τυχον βοηθοντες...
hackerW32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528489 πεσ μια και τι αλλα εχεις πανω...
Roger Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Το κακο ομως ειναι αλλο,το μοντεμ δεν παιρνει απευθειας ρευμα απο το τροφοδοτικο,που σημαινει οτι μαλλον σου εχει βλαψει και τo motherboard. ...........................
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.