Προς το περιεχόμενο

Αχρηστο το Thomson TG782 αλλα μια ερωτηση κανω...

pantoflasKa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια για τον ftp server.

Κατεβασα τον filezilla και ακολουθησα ολα τα βηματα που απαιτουνται.

Δηλαδη εδωσα μια Port ωστε να επικοινωνει ο filezilla κ.τ.λ κ.τ.λ

Εχω το router Της cyta Thomson TG782 και θελω να ανοιξω την θυρα π.χ 21000 για να επικοινωνει με τον filezilla.Πηγα στο http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG782T και ακολουθησα τα βηματα ανοιγωντας την 21000 θυρα.

Οταν ομως γραφω στον browser την ip και την θυρα μου για την χρηση του ftp δεν μπορει να μπει!!

για παραδειγμα γραφω στον mozilla : ftp://99.22.33.44'>ftp://99.22.33.44 : 21000 και μου εμφανιζει οτι δεν μπαινει.

Οταν γραφω ftp://99.22.33.44 : 21 που ειναι η θυρα για ftp server μπαινει και μου ζηταει pass και username.Οταν βαζω το pass και το username του filezilla και παλι δεν μπορει να μπει.

Δεν ξερω αν εγω κανω κατι λαθος η δεν εχω κατανοησει την ολη διαδικασια....

Τι μπορω να κανω?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΟΚ, τρία πραγματάκια που πρέπει να τσεκάρεις:

1. Στις ρυθμίσεις του FileZilla Server, έχεις επιλέξει ότι θέλεις η local port στην οποία «ακούει» ο server να είναι η 21000; Ή έχεις αφήσει την default 21 του FTP πρωτοκόλλου;

2. Αν στο 1 η απάντηση είναι «Την default», τότε: Στον κανόνα που σέταρες στον router σου, μήπως γίνεται απλό port forwarding, δηλαδή «ο,τι έρχεται στη θύρα 21000, στείλε το στην εσωτερική IP τάδε του LAN, πάλι στη θύρα 21000»; Γιατί με απλό forwarding δε θα γίνεται δουλειά, θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και port mapping: «ο,τι έρχεται στη θύρα 21000, στείλε το στην εσωτερική IP τάδε, αλλά στη θύρα 21»

3. Μήπως τσεκάρεις τη συνδεσιμότητα του FTP σου από μηχάνημα που βρίσκεται εντός του ίδιου LAN με τον FTP server (ή ακόμη και από το ίδιο μηχάνημα όπου τρέχει ο FileZilla), αντί από μηχάνημα που βρίσκεται εκτός;

edit: Κι ένα τέταρτο

4. Δοκίμασε και με dedicated πρόγραμμα FTP client. Η FTP λειτουργικότητα που παρέχουν οι περισσότεροι browsers είναι πολύ συχνά για τα κλάμματα

Δημοσ.
ΟΚ, τρία πραγματάκια που πρέπει να τσεκάρεις:

1. Στις ρυθμίσεις του FileZilla Server, έχεις επιλέξει ότι θέλεις η local port στην οποία «ακούει» ο server να είναι η 21000; Ή έχεις αφήσει την default 21 του FTP πρωτοκόλλου;

Επειδη υπεθεσα οτι ισως να εχω κατι λαθος εκανα απεγκατασταση τον filezilla και τον ξαναεκανα εγκατασταση συμφωνα με τις οδηγιες αυτες ->

http://www.raymond.cc/blog/archives/2007/10/19/how-to-setup-ftp-server-on-windows/

Στην συνεχεια πηγα στο firewall των windows και ανοιξα την θυρα 21.

Εκανα ενα ονομα απο το DynDNS.

Τωρα: Οταν συνδεομαι τοπικα με ftp://127.0.0.1 τοτε μπαινει κανονικα στον φακελο και ολα οκ , αλλα ειναι τοπικα........

Οταν χρησιμοποιω την IP μου π.χ ( απο το laptop Μου και παλι και οχι απο αλλο pc ( εδω δεν ξερω αν κανω βλακεια συμφωνα με το 2 που εγραψες παραπανω ) ) ftp://124.23.44.55:21 η χρησιμοποιω το ονομα που μου εδωσε η DynDNS π.χ myName_blogdns.com τοτε κανονικα μου εμφανιζει την σελιδα και μου ζηταει username και password και ενω τα δινω σωστα δεν μπορει να μπει...

σε βοηθησα καθολου ωστε να καταλαβεις?

Δημοσ.

Στο ιδιο μηχανημα δλδ στο laptop Μου επιχειρω να μπω....Δεν ξερω αν ειναι λαθος αυτο η αδυνατο αλλα οταν μπαινω τοπικα 127.0.0.1 μπαινει κανονικα!

dedicated πρόγραμμα FTP clien

Τωρα τι ειναι αυτο θελει λιγο googlarisma αλλα τωρα μου ηρθε τι ειναι:

ο filezilla εχει server και client μαλλον εννοεις να κατεβασω τον client και απο εκει να δω αν τρεχει ? ( Τον κατεβασα και παλι δεν μπορει να συνδεθει....Επισης προσπαθησα και μεσω του windows explorer βαζωντας ftp://myDomainName.blogdns.com και παλι μου ζηταει username και password Και παλα δεν μπαινει......(θα αρχισω να κλαιω ....))

Δημοσ.

Ναι, μπορείς να κατεβάσεις τον FileZilla FTP client. Ή ένα οποιδήποτε άλλο εξειδικευμένο πρόγραμμα για FTP.

Αλλά όπως προανέφερα, δε μπορείς να ξέρεις τί γίνεται από τον έξω κόσμο όταν δοκιμάζεις να συνδεθείς στον server σου από μέσα από το LAN (ίδιο ή άλλο μηχάνημα, δεν έχει σημασία). Πολλοί routers, όταν η ζητούμενη επικοινωνία αφορά μηχανήματα που βρίσκονται εντός του LAN, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις την public Internet IP, δεν τη δρομολογούν μέσω του WAN interface τους, αλλά μέσω μίας εικονικής συσκευής που διαθέτουν (loopback interface) και στην ουσία επιστρέφουν την κίνηση άμεσα πίσω στο ίδιο το LAN. Οπότε, δεν εμπλέκονται οι κανόνες για port forwarding που έχεις ορίσει. Γι' αυτό λέμε σε τέτοια θέματα: Πάντα τσεκάρουμε τη συνδεσιμότητα του FTP server μας από μηχάνημα έξω από το τοπικό μας δίκτυο.

Δημοσ.

Parsifal ευχαριστω για τις οδηγιες σου αλλα απο οτι καταλαβαινω εχω ακριβως τα ιδια προβληματα με τον φιλο

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=177685&page=7

Διαβασα το αρθρο σου ( πολυ καλο ) αλλα παλι τα ιδια.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τοπικα δουλευει κανονικα ( 127.0.0.1 ) ενω με την χρηση του dns damain Μου δεν δουλευει και ενω βαζω σωστο Username Και password δεν μπορει να μπει.

Χρησιμοποιω την Port 21 και απο ορισμενα sites για online ελεγχο των ανοιχτων θυρων ειδα πως η θυρα 21 εξακολουθει να ειναι κλειστη ασχετως αν πηγα στο firewall των windows και την ανοιξα με την γνωστη διαδικασια.....

Οτι γνωριζετε παιδια πειτε να δοκιμασω...

Δημοσ.

Ειδα στο site αν η θυρα ειναι ανοιχτη και το αποτελεσμα ειναι:

Error: I could not see your service on 78.**.**.** on port (21)

Reason: Connection timed out

θα πηδηξω απο το παραθυρο.....

Δημοσ.

τοτε ξεκιναμε οτι κατι λαθος εχεις κανει στο Port forward.δωσε καρφωτα ip στο pc σου και κανε εκει σε αυτην την ip port forward.px 192.168.1.200

Δημοσ.
τοτε ξεκιναμε οτι κατι λαθος εχεις κανει στο Port forward.δωσε καρφωτα ip στο pc σου και κανε εκει σε αυτην την ip port forward.px 192.168.1.200

Η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα και αν θελεις εξηγησε το.

Μπηκα στην σελιδα του router Μου ( του καταραμενου! ) και ανοιξα ( ελπιζω ) την θυρα 21.

Οταν κανω ομως check την θυρα 21 μου λεει οτι ειναι κλειστη.

Παταω στο dos την εντολη Ipconfig και μου εμφανιζει την διευθυνση 192.168.10.254 που ειναι το Interface του ρουτερ...μετα τι εννοεις καρφωτη?

Δημοσ.
σε ποια ip εκανες port forward?

πηγα στο firewall των windows "ανοιξα" ( υποτιθεται ) την θυρα 21 , μετα πηγα στην http://192.168.10.254 που ειναι το Interface του router μου http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG782T/

και εκανα οτι ελεγε ο οδηγος.δεν εβαλα πουθενα καμια ip εντος του router interface.

και κατι αλλο το οποιο εκανα ειναι επειδη εχω την δυνατοτητα να δημιουργησω απο το router interface Dynamic DNS Service εισηγαγα εκει το domain name μου που εφτιαξα απο το dyndns.com

---------- Προσθήκη στις 17:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:37 ----------

Προβλημα μεγαλο παιδια!!!

Τελικα το εκανα κανοντας κατι αλλαγες στο router interface και μπορω να μπω κανονικα στον ftp.Τωρα ομως δεν μπορω να μπω στην σελιδα του router!!!Πατησα Ipconfig και ειδα οτι εχει αλλαξει ip και οταν την βαζω την νεα πλεον Ip στον browser δεν μπαινει!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ?

Δημοσ.

h κανονικη ip του ρουτερ ειναι 192.168.1.254.β.σε καποιο σημειο δινεις mac address η δινεις Ip για να κανεις το Port forward.αν δεν μπαινει reset default και παλι απο την αρχη.

Δημοσ.

Δηλαδη να κανω reset το router?

Καηκα μετα....

Ενω δουλευει ο ftp κανονικα μετα απο μια ρυθμιση που εκανα στο Interface του router μου αλλαξε την default διευθυνση του router Και οταν παταω στον browser την διευθυνση αυτη δεν μπαινει πλεον!Ακομα και την νεα διευθυνση να βαλω που την βλεπω μεσω της ipconfig παλι δεν μπαινει!

Μετα το reset τι ρυθμισεις πρεπει να κανω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...