Προς το περιεχόμενο

κολλημα σκληρου την ωρα που λειτουργει

XxMikexX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο ενας απο τους δυο εσωτερικους σκληρους δισκους που εχω την ωρα που παιζω καποιο παιχνιδι η εχω ανοιχτη καποια εφαρμογη σταματαει να λειτουργει για 3-4 δευτερολεπτα ακουγεται ο ηχος που κανει οταν "ξανααρχιζει" την λειτουργεια και αυτα τα 3-4 δευτερολεπτα που σταματαει να λειτουργει κολαει η εφαρμογη μεχρι να παρει μπρος παλι..

πως το ρυθμιζω να μην το κανει αυτο?

θα ηθελα καποιος να μου εξηγηση αναλυτικα γιατι δεν εχω και πολυ ιδεα.. :/

Δημοσ.

θα δοκιμασω να αλλαξω και το καλωδιο..

απο θερμοκρασιες εντως δεν εχω κανενα προβλημα γιατι εχω απο το κουτι εναν μεγαλο ανεμηστηρα και εχω βαλει αλλα 2 δικα μου μεσα + ψυκτρες.. πιο παγομενο ειναι το κομπιουτερ παρα το σπιτι..

στους εεξωτερικους εχω μονο προβληματα θερμοκρασιον αλλα ολα οκ ειναι με τους εξωτερικους..

μονο στον εσωτερικο εχω αυτο το προβλημα..

το πλαισιο που πηρα το πρωι μου ειπε οτι ειναι θεμα ρυθμισης αλλα δεν εχω κανει καμια ρυθμιση εγω.. οτι ισχυει για ολους τους σκληρους μου ισχυει και γιαυτον..

θα δοκιμασω σε πρωτη φαση αλλαγη καλωδιου και αν δεν γινει τιποτα και τοτε θα το παω μια βολτα να το δουνε οι τεχνικοι μπορει να ειναι ο δισκος προβληματικος

Δημοσ.

ο δισκος που σταματαει ειναι αυτος που εχεις το λειτουργικο η το παιχνιδι/προγραμμα που κολαει? αν οχι υπαρχει ρυθμιση να μην κλεινει ο δισκος δεν θυμαμαι που ακριβως ειναι νομιζω καπου που λεει power management

Δημοσ.

Μπορεί να χτύπησε ο δίσκος οποτε καλύτερα επίσκεψη σε έναν τενικό ειδικά αν έχεις εγύηση.

Δημοσ.

δοκίμασε αλλο τροφοδοτικό,μπορεί σε καταστάσεις full load να μην δίνει σωστό ρεύμα.το ειχα παθει σε ενα pc,αν ειναι ρυθμηση ειναι καπου εκει που λενε τα windows για ενεργεία και εξοικονόμηση η σε ρυθμίσεις bios μπορει να εχει κατι.

Δημοσ.

Ότι και να έχει καλού κακού κάνε ένα backup τα ποιό σημαντικά αρχεία που έχεις στο δίσκο.

Κάπου πήρε το αυτί μου ότι μπορεί να γίνει αυτό λόγω ενός προβλήματος στο svchost.exe αλλα μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Ψάξε όλα τα προαναφερθέντα πρώτα,

Δημοσ.

Control Panel --> Power Options ---> Turn off Hard Disks κλπ κλπ.

κοίτα εάν οι δίσκοι σου είναι setαρισμένοι να απενεργοποιούνται και καθε πόσο.

Εαν η επιλογή turn off Hard Disks ειναι Never, τοτε κατι φταίει...:confused:

1. κανε backup σημαντικά αρχεία B)

2.κατέβασε από το Site του κατασκευαστή του δίσκου σου το προγραμματάκι για τον έλεγχο της καλής κατάστασης του.

Π.χ. για seagate δισκο θα κατεβάσεις το seatools

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Μην επαναπαυθείς μονό με το S.M.A.R.T. τεστ, κανε όλα τα τεστ όσο χρόνο και αν πάρει. (είμαι παθών και ξέρω)!!!

εαν δεν βρεις καποιο πρόβλημα ... B) :cool:

(:mad: τζάμπα το backup και ο χρόνος για την διάγνωση δηλαδή)

όπως ειπαν και τα παιδιά πιο πάνω αλλάζεις

1) καλώδιο Sata

2) τροφοδοτικό

Δημοσ.
Control Panel --> Power Options ---> Turn off Hard Disks κλπ κλπ.

κοίτα εάν οι δίσκοι σου είναι setαρισμένοι να απενεργοποιούνται και καθε πόσο.

Εαν η επιλογή turn off Hard Disks ειναι Never, τοτε κατι φταίει...:confused:

1. κανε backup σημαντικά αρχεία B)

2.κατέβασε από το Site του κατασκευαστή του δίσκου σου το προγραμματάκι για τον έλεγχο της καλής κατάστασης του.

Π.χ. για seagate δισκο θα κατεβάσεις το seatools

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Μην επαναπαυθείς μονό με το S.M.A.R.T. τεστ, κανε όλα τα τεστ όσο χρόνο και αν πάρει. (είμαι παθών και ξέρω)!!!

εαν δεν βρεις καποιο πρόβλημα ... B) :cool:

(:mad: τζάμπα το backup και ο χρόνος για την διάγνωση δηλαδή)

όπως ειπαν και τα παιδιά πιο πάνω αλλάζεις

1) καλώδιο Sata

2) τροφοδοτικό

το κατεβασα και ολα καλος δεν εβγαλε κανενα σφαλμα.

εχω αλλαξει και καλωδιο..

απο οτι βλεπω πρεπει να ειναι θεμα τροφοδοσιας.

εχω πολλες μπριζες στον υπολογιστη (ηχεια, ups, σκληροι δισκοι, καμερα κλπ) και λογικα το τροφοδοτικο δεν ξερει τι να πρωτοτροφοδοτησει..

θα το παω απο βδομαδα καλου κακου σε τεχνικο να τσεκαρει βεβαια γιατι δεν ειναι λογικο ενα 800watt τροφοδοτικο να "μασαει" στην τροφοδοσια ενος σκληρου

ο δισκος που σταματαει ειναι αυτος που εχεις το λειτουργικο η το παιχνιδι/προγραμμα που κολαει? αν οχι υπαρχει ρυθμιση να μην κλεινει ο δισκος δεν θυμαμαι που ακριβως ειναι νομιζω καπου που λεει power management

ο δισκος που κολλαει ειναι ο 2ος εσωτερικος που εχω εγκαταστησει το παιχνιδι (fifa online) κοιταξα και τις ρυθμισεις ολα ειναι οκ..

Δημοσ.
ο ενας απο τους δυο εσωτερικους σκληρους δισκους που εχω την ωρα που παιζω καποιο παιχνιδι η εχω ανοιχτη καποια εφαρμογη σταματαει να λειτουργει για 3-4 δευτερολεπτα ακουγεται ο ηχος που κανει οταν "ξανααρχιζει" την λειτουργεια και αυτα τα 3-4 δευτερολεπτα που σταματαει να λειτουργει κολαει η εφαρμογη μεχρι να παρει μπρος παλι..

πως το ρυθμιζω να μην το κανει αυτο?

θα ηθελα καποιος να μου εξηγηση αναλυτικα γιατι δεν εχω και πολυ ιδεα.. :/

κανε κι αυτο , γιατι ουτε μενα μου αρεσει να κλεινουν οι δισκοι (για 7αρια ειναι αυτο και μαλλον σβιστα)

control panel => hardware and sound => power oprions => change plan setting (στο επιλεγμενο πλανο) => change advanced power settings => hard disk => turn off hard disk => turn off hard disk after

και βαλε μηδεν , ετσι θα σου εμφανιστει το never και δε θα κλεινει ποτε κανενας :-D

asdfadsf.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...