Προς το περιεχόμενο

Συνδεση του ρουτερ απευθειας με την κεντρικη "πριζα" της οικοδομης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και λιγο καιρο είχα συνεχεια αποσυνδεσεις. Ηρθε ο τεχνικος του οτε (πολυ εξυπηρετικος) και μου άλλαξε κατι ανταπτορες κάτω στο "κεντρικο" καλώδιο. Τώρα είμαι μια χαρα από σταθερότητα αλλα κλειδώνω στα 2mbit. Αυτός που μέτρησε την ταχύτητα κάτω μου είπε ότι κλείδωνε στα 5.9 mbit. Σκεφτόμουνα να τραβήξω καλώδιο από το ρούτερ μέχρι κάτω και να το συνδέσω με το κεντρικό με ένα splitter. Δλδ το τηλέφωνο να λειτουργεί με την υπάρχουσα καλωδίωση (μέσα από τοίχους) και το ρουτερ να συνδέεται κατευθείαν με άλλο καλώδιο με το "κεντρικο" της οικοδομής. Είναι εφικτό αυτό??

Δημοσ.

Ειναι δικη σου η οικοδομη; Η μιλας για πολυκατοικια;

Σε καθε περιπτωση, εφικτο ειναι, αν εχεις καποιες στοιχειωδεις γνωσεις, ωστε να βρεις τα δυο καλωδια του τηλεφωνου, και (αν θες καλη δουλεια), να βαλεις βυσματακι ή ενα μπριζακι εκει, μετα ενα ταυ και τελος βυσματακι στο καλωδιο για το τηλεφωνο σου. Οποτε θα σου μεινει μια κενη θεση που θα βαλεις το νεο καλωδιο για το router σου.

Δημοσ.

Η σκέψη σου σωστή, ωστόσο θα σου πρότεινα πριν κάνεις το οτιδήποτε να δοκιμάσεις την ταχύτητα που συνδέεται το router σου απ'ευθείας στο "κεντρικο" της οικοδομής.

Έτυχε να κάνω και εγώ στην πολυκατοικία που μένω κάτι αντίστοιχο για να δω αν τα καλώδια που φτάνανε στο διαμέρισμα ήταν χαλασμένα.

Χρειάζεσαι ένα τηλεφωνικό καλώδιο με "κροκοδειλάκια" ή αλλιώς ένα τρόπο να το συνδέσεις στα καλώδια που έρχονται, μια πρίζα ρεύματος, το router και ένα laptop για να δεις στα πόσα συνδεθηκε το router.

Δημοσ.

Πολυκατοικια ειναι. Έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ (η ιδέα του pournara δλδ) δν χρειαζεται πολλά πράγματα. Ένα splitter ή τα "κροκοδειλάκια" που λέτε και 3 ορόφους καλώδιο... Αλλά πως μπορώ να βρω στην οικοδομή αυτό το καλώδιο για το διαμέρισμά μου??

Δημοσ.

Για αυτο σε ρωτησα αν ειναι πολυκατοικια ή οχι. Ειναι αναλογα με το πως εχει κανει ο ηλεκτρολογος την ολη εγκατασταση. Κανε ενα ελεγχο στο ντουλαπι που ειναι τα ρολογια της ΔΕΗ, συνηθως καπου εκει καταληγουν.

Αν εισαι τυχερος και τα βρεις, ξεκινα βαλε καποιον να εχει πανω ανοικτο το τηλςεφωνο και ξεκινα να αποσυνδεεις ενα καθε φορα, μεχρι να σου κοπει το σημα.

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις μια γεννήτρια για να βρεις τα καλώδια σου. Αλλιώς 9volt μπαταρία και άγιος ο θεός!

Δημοσ.

Οταν λες γεννητρια...??? μαματη υπογραφη αν και θα προτιμουσα κατι σε vw στην θεση της nissan! :)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

:shifty: Η σύνδεση του adsl modem στην πρώτη πρίζα και μετα δίνοντας με φίλτρο στις υπόλοιπες που είναι στο σπίτι, ειναι μακράν η πιό απλή καί αποδοτική λύση.

Εχω δεί σε σπίτι με 5 πρίζες +9db!snr

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...