Προς το περιεχόμενο

Nanoxia FCX fan controller, πρόβλημα

vgogan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 04-06-2009 αγόρασα 2 από αυτούς τους ανεμιστήρες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807852 Είχα διαβάσει καλά πράγματα για αυτούς και επιπλέον μέτρησαν η εμφάνιση και τα 10 χρόνια εγγύηση. Πολύ καλοί ανεμιστήρες, αλλά στις 2000 στροφές δεν είναι αθόρυβοι όπως είναι φυσικό, με τον controller όμως και 1400 στροφές δεν ακούγονται και κάνουν πολύ καλή δουλειά, χώρια που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από σκόνη. Αρκετά με τα παινέματα όμως και πάμε στο πρόβλημα που παρουσίασε ο controller του ενός ανεμιστήρα. Όταν τον εγκατέστησα ρύθμισα τις στροφές στις 1400 και έκτοτε δεν έχω αγγίξει τίποτα, προχτές που άνοιξα το pc για το καθιερωμένο ξεσκόνισμα παρατήρησα ότι δεν δούλευε ο ανεμιστήρας, άνοιξα λιγάκι την ένταση του ροοστάτη και πήρε μπρος, αλλά δουλεύει μόνο από τις 1800 στροφές και πάνω, αν χαμηλώσω το ροοστάτη δεν δουλεύει ενώ παλιά στο τέρμα χαμηλό δούλευε μέχρι και στις 800 στροφές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η εγγύηση λογικά ισχύει για όλη τη συσκευασία άρα και για τον controller, ή παίζει να φάω πόρτα και να έχει εγγύηση μόνο ο ανεμιστήρας; Ο θόρυβος στις full στροφές είναι εκνευριστικός το βράδυ όταν επικρατεί απόλυτη ησυχία, τη μέρα δεν τον καταλαβαίνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Nanoxia εχει κλεισει απο οσο γνωριζω οποτε εγγυηση εστω με ιδιο προιον καπουτ.

Απο εκει και περα δοκιμασε να αλλαξεις το καλωδιο ρευματος που παει στον controller.

Δεν νομίζω να έχει κλείσει, ασχέτως του γεγονότος ότι το e-shop δεν φέρνει πια τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες, ίσως λόγω πολιτικής της Nanoxia http://www.nanoxia-europe.com/karte.php (δεν είναι ενεργοποιημένη η Ελλάδα στον χάρτη με τους διανομείς). Θα δω τι θα μου πουν στο e-shop και αν δεν βρω άκρη θα στείλω ένα mail στην ίδια την εταιρεία.

Αυτό με το καλώδιο δεν το κατάλαβα (είμαι λιγάκι ζαλισμένος από τη ζέστη :-D). Εννοείς κάποιο από τα 2 κόκκινα καλώδια που φεύγουν από το ποτενσιόμετρο;

14072010272.th.jpg

Μόλις δοκίμασα σε άλλα 2 3pin, no luck. Το ποτενσιόμετρο έχει βγει off οπότε σύνδεσα προσωρινά τον ανεμιστήρα σε controller που έχει το front panel μου και άφησα χωρίς ρυθμιστή έναν ανεμιστήρα χαμηλών στροφών που δεν κάνει θόρυβο. Ίσως να καταφέρω να φτιάξω το χαλασμένο ποτενσιόμετρο μιας και πιάνουν τα χέρια μου :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...