Rabican Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Καλημερα σε ολους τους συμφορουμιστες. χτες εφαγα ενα σκαλωμα που ειχα παει σε ενα φιλο να δω ενα προβλημα στο PC του. μου παραπονεθηκε οτι το πισακι του σερνοτανε κανονικα (το boot μου ελεγε κανει κανα 20λεπτο τσε βαλε!!). μια και δυο πηγα απο εκει και μου ειπε πως ειχε παρατηρησει συνεχως να πεταγεται στο tray το εικονιδιακι της εκτυπωσης (σαν να δινει καποια εκτυπωση), χωρις ομως αυτος να εχει ζητησει κατι τετοιο. το ακουω αυτο και παω να δω τι εκτυπωτες εχει εγκατεστημενους στο πισι. βλεπω ειχε ενα microsoft xps doc (η καπως ετσι), δικτυακα (ηταν δηλαδη πανω σε ενα netbook που ειχε, το οποιο ομως βρισκοταν στην HP για επισκευη), ενω ειχε και εναν δευτερο δικτυακο εκτυπωτη ο οποιος ηταν συνδεδεμενος με USB σε ενα αλλο pc στο γραφειο και απο εκει μεσω sharing το εβλεπε ο "ασθενης".. τοτε ηταν που παρατηρησα πως στο XPS που ηταν στο netbook ειχε περιπου 190.000 εγγραφα (!!!!!!!) στην ουρα εκτυπωσης. δινω διακοπη των εγγραφων και το PC κολλαει. μπαινω στο task manager και βλεπω πως το sploolsv ειχε περιπου 300ΜΒ memory usage και σταθερα 10-15% CPU. κλεινω το process και το PC ξεκολαει ενω παραλληλα διαγραφονται και οι 2 εκτυπωτες (XPS και ο δικτυακος). οκ λεω, ειμαστε κομπλε, μπαινω στα services ανοιγω και παλι την ουρα εκτυπωσης και παω να ξανακανω add το δικτυακο εκτυπωτη. στα καπακια το spoolsv αρχιζει παλι να ανεβαζει το mem usage ενω ο υπολογιστης κανει παλι τα ιδια. το αφηνω για 10 λεπτα και ειχε πιασει παλι τα 100ΜΒ μνημης. restart το service, restart το pc, τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου. οσο ειναι κλειστο το service ολα χαρτι. οταν ανοιξει προβλημα. εψαξα στο google για κατι αντιστοιχο, δεν βρηκα κατι συγκεκριμενο για XP, παρα μονο για 2003 server και print servers. υπαρχει καμμια ιδεα που μπορει να με ξεμπλοκαρει; εψαξα με 2-3 antimalware για "περιεργα" processes και αρχεια, αλλα τιποτα... καθαρο το μηχανακι. το format θα το χαρακτηριζα ως gateway of last resort μιας και ο υπολογιστης εχει 2-3 οδοντιατρικες εφαρμογες που ειναι δυσκολο να στηθουν παλι..
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Να σταματησει και να κλεισει εντελως το service της εκτυπωσης (start > run > services.msc > Print Spooler > stop > δεξι κλικ > properties > disable) και να το ανοιγει μονο οταν θελει εκτυπωση.
Rabican Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 βασικα δε μου επιτρεπει πλεον να κανω add εκτυπωτη καν. αν ανοιξω το service για να κανω add τον εκτυπωτη, κολλαει και ανεβαζει στο θεο παλι το memory usage. οποτε ουτε καν προσθηκη εκτυπωτη δεν ειναι δυνατη.
jim_p Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μηπως επειδη το service τρεχει σαν τρελο για να προλαβει τα οσα του εχεις αναθεσει? Γιαυτο δεν ειπα απλα να το κλεισεις, αλλα να το απενεργοποιησεις. Αν δεν μπορεις κανονικα, δοκιμασε απο safe mode.
Rabican Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 μα δεν εχει καν εκτυπωτες πλεον. δεν εχει tasks να εκτυπωσει. δεν ξερω πως του ανατιθενται tasks..
glamprou Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Απενεργοποίηση ουράς εκτύπωσης μετά θα πας στοφάκελο Windows\system32\spool\printers διέγραψε ότι έχει μέσα restart και είσαι οκ
Rabican Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 ευχαριστω φιλε μου. θα το δοκιμασω και θα σου πω..
Rabican Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 ενα update. ανοιγοντας το συγκεκριμενο φακελακι που μου ειπε ο γλαμπρου, εντοπισα περιπου 200.000 αρχειακια (!!!!!!). προφανως απο αυτα κολλαει το συμπαν. κλεισιμο του service, μπουταρισμα σε safe mode και οποτε παω να ανοιξω το folder κολλαει ο explorer. δεν μπορει καν να φορτωσει τα αρχεια, ουτε καν απο safe mode. αν διαολοστειλω ολο το folder και το ξαναφτιαξω τι μπορει να συμβει;
TheELF Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δεν κολλάει ο explorer (μάλλον) απλά για να δει 200.000 αρχεία θα αργήσει αρκετά. Δεν υπάρχει πρόβλημα να σβησεις το φάκελο και να το ξαναφτιαξεις, αλλά και αυτό θα αργήσει πολύ, πάλη θα νομίζεις ότι κόλλησε.
NewProject Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 η απλα διεγραψε τα αρχεια οχι απο τον Explorer αλλα απο το Command Prompt
glamprou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Αν έχεις 200.000 αρχεία φυσικό είναι να περιμένεις λίγο.... εως πολύ.! Αλλα τελικά θα τα σβήσει όλα και θα είσαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.