ael1964 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Καλησπερα σε ολους.Σημερα περασα απο την αρχη το lucid γιατι μου εμφανιζοταν το εξης προβλημα το οποιο ζει και βασιλευει και μετα την σημερινη εγκατασταση.Ανοιγωντας το vlc ξεκιναει παντα με περασμενους τους default fonts και δεν επιδεχεται αλλαγη.Δεν αλλαζουν με τιποτα οι Dejavu sans.Μαλλον προκειτε για αυτο το bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/vlc/+bug/380077 αλλα αν καταλαβα καλα υποτιθεται οτι εχει διορθωθει στην εκδοση του vlc 1.1.0 .Δευτερων ανοιγω τομ mplayer και περνω μηνυμα οτι η εκδοση που χρησιμοποιω ειναι παλια και οτι θα εχω προβληματα με τους υποτιτλους.Οντως εκει μπορω να αλλαζω γραμματοσειρα (π.χ σε verdana) αλλα δεν μου αναγνωριζει το τονισμενο α κεφαλαιο παρολο που η γλωσικη υποστηριξη ειναι πληρης.Tην βοηθεια σας παρακαλω, θα το εκτιμησω αφανταστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, Το δεύτερο πρόβλημα οφείλεται στο ότι οι υπότιτλοι είναι κωδικοποιμένοι σε Windows-1253 encoding, ενώ ο mplayer προσπαθεί να τους αποκωδικοποιήσει ως ISO-8859-7. Η πιο συνηθισμένη διαφοροποίηση σε αυτές τις δύο κωδικοποιήσεις είναι το τονιζόμενο Α. Απ' ότι θυμάμαι ο mplayer δε υποστηρίζει windows-1253, οπότε αν είναι έτσι θα πρέπει να τους μετατρέψεις σε κάποια άλλη κωδικοποίηση. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο εργαλειάκι κονσόλας όπως το recode ή το iconv, ή με κάποιον γραφικό editor που το υποστηρίζει όπως, αν θυμάμαι καλά, ο gedit. Δες και σε αυτό το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ael1964 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Ενταξει για τους υποτιτλους και την κωδικοποιηση τους ,το καταλαβα.Για τον vlc που με ταλαιπωρει εχουμε καμια σκεψη?Παντως vlc με dejavu sans μια χαρα το δειχνει το αλφα κεφαλαιο αλλα γκρινιαζει η γυναικα (τι τα θελες τα ubuntu, χαλια δειχνουν τα γραμματα κ.τ.λ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.