Προς το περιεχόμενο

Απειλή σύρραξης για τις υπηρεσίες 4G


alexioualexios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράλληλα οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς και στις ψηφιακές υπηρεσίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θέμα ζωτικής σημασίας για τη χώρα αυτή την περίοδο. Και ενώ η εκχώρηση τμήματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ευρυζωνικών συνδέσεων ανάγεται στις χώρες στην Ε.Ε. σε πολιτική μείζονος οικονομικού συμφέροντος, στη χώρα μας εκδηλώνεται απουσία πολιτικής στόχευσης εν μέσω αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Ελλάδα ξεκίνησε την εκπομπή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης των ιδιωτικών καναλιών και στην Αττική με τα υλικά του τηλεοπτικού παρελθόντος και χάους.

 

........

 

Συνέδριο

Μόλις πρόσφατα στις εργασίες του 5ου συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίας η επίτροπος του τομέα Digital agenda της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Νόιλ Κρόις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, γιατί η «ψηφιακή μετάβαση δεν μπορεί να περιμένει».

 

Επανέλαβε δε τη μεγάλη σημασία που έχει η πλήρης και αποτελεσματική αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, ενθαρρύνοντας τη χώρα μας να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα στην υιοθέτηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου. Η Γερμανία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δημοπράτησε το ψηφιακό μέρισμα αποκομίζοντας από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών έσοδα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στην Ελλάδα οι τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, Cosmote, Wind, Vodafone, έχουν δηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη τριετία. Ως προϋπόθεση των νέων επενδύσεων θέτουν τη διάθεση του ψηφιακού μερίσματος για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων.

Οι θέσεις των μνηστήρων και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

 

........

 

Οι υπουργοί Υποδομών Δ. Ρέππας, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Επικρατείας Χ. Παμπούκης, Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γ. Πεταλωτής, ανοίγουν την ψηφιακή ατζέντα με δύο κυρίαρχα ερωτήματα: Αν η μπάντα στα UHF καθαρίσει στο διάστημα των διαύλων 61-69 από τις αναλογικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών και από τις συχνότητες της επικοινωνίας του στρατού και αν το ψηφιακό μέρισμα των 800 ΜHz θα διατεθεί για ευρυζωνικές υπηρεσίες ή για μεικτή χρήση, σε τηλεπικοινωνίες, tv broadcasters και δημόσιο.

 

..........

 

Η ένωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ζητά να θέσει η Ελλάδα το τέλος του 2012 ως επίσημη ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης, να επισπευστεί η σχετική μελέτη του Υπουργείου Υποδομών για την αποτίμηση του φάσματος, να τροποποιηθεί ο χάρτης συχνοτήτων με στόχο ολοκλήρωσης πριν από το τέλος του 2010, να γίνουν όλες οι μεταβατικές διατάξεις «καθαρισμού» των διαύλων 61-69 στα UHF και ο πλειστηριασμός των συχνοτήτων έως το 2011, ώστε οι εταιρείες να προγραμματίσουν τις σχετικές επενδύσεις τους.

Οι tv broadcasters επιμένουν πως το ψηφιακό μέρισμα δεν μπορεί να πλειστηριαστεί πριν από την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αλλιώς κινδυνεύει η μετάδοση σε όλη τη χώρα.

 

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...