Προς το περιεχόμενο

Ενσωμάτωση υποτίτλων "κάψιμο" σε .avi

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θέλω να ενσωματώσω υπότιτλους σε .avi video για να μπορούν να αναπαραχθούν απευθείας σε τηλεόραση που με USB δέχεται και αναπαραγάγει .avi. Βρήκα κάποιες ενότητες με σχετικό θέμα, αλλά αναφερόταν σε .divx, το οποίο δεν ξέρω αν αναπαραγάγει η τηλεόραση.

Κοίταξα στην ενότητα που παρουσιάζονται διάφορα προγράμματα για video και το πιο κοντινό (από άποψη τίτλου) σε αυτό που θέλω είναι το AVISubtitler 0.25.

Πριν το κατεβάσω και αρχίζω να πειραματίζομαι, είναι η ταχύτερη και καλύτερη επιλογή;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εξαρτάται από την TV σου,αν δείξει σωστά τους υπότιτλους,με την γρήγορη μέθοδο,σίγουρα είναι η καλύτερη λύση,αφού δεν αλλάζει η ποιότητα,αλλιώς πας για την αργή μέθοδο.Αφού έχει USB η TV δεν έχεις λόγο να αγχωθείς άλλωστε.

Δημοσ.

Δυστυχώς η τηλεόραση δεν είναι τώρα σπίτι μου για να δοκιμάσω αν παίζει τα .divx.

Έκανα μια δοκιμή με το AVISubtitler και στην επιλογή του encoder έβαλα το ffdshow για να έχω αντίστοιχη ποιότητα εικόνας σε αντίστοιχο μέγεθος αρχείου. Όντως κ τα δύο ήταν πολύ κοντά αλλά δεν είχε καθόλου ήχο....

Δοκίμασα με Cinepac αλλά το μέγεθος του αρχείου από 700mb πήγαινε στα 3Gb

Καμιά ιδέα;;;;

p.s Το Winavi δεν το ξέρω καθόλου. Τι κάνει; ενσωματώνει υπότιτλους σαν το AVISubtitler

..............................................................................................

Μετά από ένα μικρό ψάξιμο βρήκα ότι το winavi κάνει και ενσωμάτωση υπότιτλων. Βρήκα μάλιστα και ένα αναλυτικό οδηγό χρήσης στα Ελληνικά με εικόνες !!!!

Για να δούμε τι λέει αυτό.....

............................................................................................

Έκανα 2 δοκιμές με διαφορετικές ταινίες και χάνει το συγχρονισμό ήχου και στις 2 :-(

Τίποτα καλύτερο ;

Δημοσ.

VirtualDub....

Είχα προσπαθήσει πιο παλιά να κάνω κάτι επεξεργασίες με αυτό το πρόγραμμα αλλά δεν μου βγήκαν. Ίσως να έφταιγα εγώ.

Θα το προσπαθήσω και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα

Thanks anyway !!!

........................................................................................................

Αναφορικά με το VirtualDub, κατέβασα τα σχετικά αρχεία αλλά δεν έχω βρει ακόμα χρόνο για δοκιμή.

Εντωμεταξύ, σχετικά με την λύση divx δοκίμασα να κάνω ένα δοκιμαστικό και αργότερα που θα πάω σήμερα από το σπίτι της κοπέλας που έχει την tv που θα τα αναπαραγάγει θα το δοκιμάσω.

Παρατήρησα όμως ανοίγοντας το με το VLC ότι αν δεν υπάρχει το srt αρχείο στο φάκελο με το ...divx δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι. Τότε τι διαφορά έχει με το απλό avi, αν και τα 2 χρειάζονται τους υπότιτλους κοντά; Πιθανόν κάποια επιτραπέζια dvd players να μπορούν να διαβάσουν srt αρχεία. Η τηλεόραση όμως δεν νομίζω. Έχω δοκιμάσει με το avi και το srt του αλλά τίποτα.

Πιο παλιά που έπαιζα ταινίες από το PS3 έκανα μια αντίστοιχη επεξεργασία με το AVIAddXSubs γιατί δεν μπορούσε το PS3 να διαβάσει υπότιτλους σε srt. Τότε όμως έπαιζα τα video .divx αρχεία από φλασάκι χωρίς να υπάρχουν μέσα στο φλασάκι οι υπότιτλοι.

Υπάρχει ελπίδα με το AVIAddXSubs ή το "κάψιμο" με υπότιτλους είναι μονόδρομος?

Δημοσ.

Όταν ένα αρχείο είναι .divx μπορείς να επιλέγεις υπότιτλους, αυτό είναι το καλό.

Στα .avi αν δεν τους βλέπεις από το .srt αναγκαστικά πρέπει να τους κάψεις πάνω στην εικόνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...