Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατασκεύασαν μία μπαταρία για laptop που κρατάει για 30 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση!

 

Σας φαίνεται περίεργο; Αν ναι τότε… διαβάστε παρακάτω πως θα δουλεύει αυτή η μπαταρία.

 

Πρώτα από όλα, αυτή η μπαταρία ονομάζεται Betavoltaic και λειτουργεί βάσει της αρχής των ραδιοϊσοτόπων ως πηγών ενέργειας.

Ραδιενεργά υλικά εκπέμπουν σωματίδια βήτα μετά την αποσύνθεση τους, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα κρατήσει το laptop σας φορτισμένο για 30 χρόνια!

 

Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτή η μπαταρία δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύα για όλη τη διάρκεια της ζωής της. Τέλος όταν περάσουν τα 30 χρόνια (αν δεν έχετε αλλάξει ήδη το laptop σας :P ) η μπαταρία αδειάζει αλλά παύει να είναι τοξική, οπότε μπορείτε να την πετάξετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μπαταρία θα βγει στην αγορά σε λίγα χρόνια αλλά η τιμή της θα είναι απαγορευτική.

 

Source.png Πηγή: endiaferonta.com

Source.png Πηγή: Nextenergynews.com

Picture.png Εικόνα: Betavoltaic

Επεξ/σία από yaret
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος δουλεύει ποιόν?? Τα εργαστήρια της πολεμικής αεροπορίας κατασκεύασαν προτότυπη μπαταρία για λαπτοπ? Αφου είναι δεδομένο ότι αυτή η τεχνολογία είναι για στρατιωτικούς σκοπούς...

Δημοσ.

Τους περισσοτερους δορυφορους σε επιχειρησεις τους ελεγχουν απο φορητους στο πεδιο της επιχειρησης.

Δημοσ.
αφού κάθε 3/5 χρονιά τούς αλλάζουμε την μπαταριά την να τι κάνουμε τα άλλα 25

 

Εγώ μεταφράζω την παραπάνω είδηση ως προσπάθεια κατασκευής μιας "πηγής" ενέργειας μεγάλης διάρκειας σε μικρό μέγεθος, με μικρές τιμές θερμοκρασίας.

 

Απο κει και πέρα, αν σου έλεγαν ότι φτιάξανε μια μπαταρία για το τάδε εξάρτημα του τάδε αεροσκάφους που χρειάζεται πηγή ενέργειας μεγάλης διάρκειας σε μικρό μέγεθος...θα έμενες "παγωτό". Δεν θα σε ένοιαζε και θα το αγνοούσες!!!!

 

Οπότε βγάζουν μια ανακοίνωση σαν την παραπάνω...και έτσι και ο πιο απλός χρήστης αντιλαμβάνεται το "μέγεθος" της εφεύρεσης....

 

...Άποψή μου φυσικά!!! :-)

Δημοσ.

1ον δεν πιστεύω ότι μετά από τα 30 χρόνια δεν είναι τοξική. Όλα έτσι αρχίζουν και μετά μας λένε άλλα, για κάθε νέα εφεύρεση. 2ον είναι μια πολύ καλή τεχνολογία για τα νέα αυτοκίνητα που λειτουργούν αποκλειστικά με μπαταρίες. Αν και σε αυτό το επίπεδο στρέφονται στην εξέλιξη της μπαταρίας Li-ion. Απλά είναι μια δικαιολογία μάλλον όχι σωστά τοποθετημένη. Απλά ψάχνουμε τρόπους να καταστρέφουμε αδικαιολόγητα το περιβάλλον.

Δημοσ.

Μου θυμίζει λίγο την πάλαι ποτέ τεχνολογία των "μίνι αντιδραστήρων" - ως επίτευγμα είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά αναρωτιέμαι μέχρι να λήξη το ωφέλιμο της ζωής της μπαταρίας τι γίνεται με την πιθανότητα (πχ. λόγο βλάβης) διαρροής των ραδιοϊσοτόπων στο περιβάλλον ή στους χρήστες κτλ. Επικίνδυνα πράματα.

Δημοσ.

και κατά την 30 χρονών χρήση του λαπτοπ δώρο και ένα 3ο χέρι που φυτρώνει στην πλάτη σας!! Έτσι δεν χρειάζεται να παίρνετε άσχημες τσάντες λάπτοπ μαζί σας!!

Δημοσ.

πρωτα απο ολα ο χαρακτηρισμος "τοξικη" ειναι τουλαχιστον ατυχης.

 

τοξικο συνηθως λεμε μια ουσια με βλαπτικες για τον οργανισμο χημικες ιδιοτητες. συνεπως μαλλον μας ενδιαφερει περισσοτερο αν η μπαταρια θα ειναι ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ και οχι τοσο αν θα ειναι τοξικη.(μπορει να ειναι και τα 2 οφ κορσ)

 

τωρα απο κει και περα, εχει προβληματιστει κανενας για το γεγονος οτι καθε λαπτοπ θα εχει μια υπολογισιμη ποσοτητα ραδιενεργου ισοτοπου μεσα του?

 

και μετα θα μας πουνε οτι και καλα ο bin laden ξαφνικα εγινε geek και αγορασε 20000 λαπτοπ για να φτιαξει μια βρωμικη βομβα. και μετα στο βωμο του war against terror θα βαλουμε και ενα τσιπακι εντοπισμου πανω στη μπαταρια που θα εχει και δυνατοτητα remote kill. οποτε θα μας ελεγχουν και απο εκει.

 

nice....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...