Προς το περιεχόμενο

Google App Inventor - Φτιάξτε εφαρμογές για το Android χωρίς γνώσεις Προγραμματισμού

Nightstrike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε νομίζω ότι μπορεί να φτάσει έως ένα τέτοιο σημείο. Εδώ σου αναφέρει ότι θα έχεις πρόσβαση σε μέρη του κινητού όπως το GPS.

Τέτοια εργαλεία έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν και για pc και για iphone. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το appInventor δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα δημοσιεύει τις εφαρμογές στο market αλλά Από την στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις export στο eclipse, ή σε κάτι άλλο java, το να το βάλεις στο market μου φαίνεται χλωμό τουλάχιστον για την πρώτη έκδοση.

Το appInventor είναι μόνο για απλές εφαρμογές...Να πούμε κάτι άλλο? Φτιάχνει πολύ γρήγορα απλές εφαρμογές! Οι εφαρμογές του δεν μπορούν να κάνουν ότι θα έκανε και έναν προγραμματιστής από το eclipse, αλλά ποιος νοιάζεται? Είναι ένα εργαλείο το οποίο δίνει την δύναμη στον χρήστη να κάνει εφαρμογές είτε για πλάκα (βλέπε γατούλα που κάνει μιαου...) είτε για προσωπική χρήση (χρήσιμες για εμένα αδιάφορες για εσένα).

Εγώ βέβαια κρατάω μία πισινή για το εάν δεν είναι "δυνατό" σαν εργαλείο. Από την εμπειρία μου στα σχεδιαστικά προγράμματα το πιο "δυνατό" δεν είναι πάντα το πιο "καλό". Ας πούμε το απλό πρόγραμμα για ζωγραφική στα windows, με ελάχιστα απλά εργαλεία μπορείς να κάνεις παπάδες άμα το έχεις, ενώ το google sketchup είναι από τα πιο εύχρηστα και γρήγορα σχεδιαστικά προγράμματα που υπάρχουν αλλά συνάμα έχει 2 βασικά εργαλεία.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uk2sPl_Z7ZU]http://www.youtube.com/watch?v=uk2sPl_Z7ZU[/ame]

Κάποιος είπε ότι είναι για παιδάκια δημοτικού. Εάν ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά intuitive και προσωπικά το θεωρώ ατού αυτό. Μακάρι!

Κοιτώντας τα forums για νέα από το appinventor ένας χρήστης postare το Scratch! Είναι για να πάρετε μία ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι το AppInventor!

Τώρα το ψάχνω νομίζω είναι για το pc, αλλά κάποιος με γνώσης προγραμματισμού να μας πει εάν μπορούμε να το κάνουμε και export σε κινητό...

ένα app που έφτιαξα μέσω του Scratch. Όσοι έχουν παίξει Tichu θα το εκτιμήσουν!

Tichu Counter

κάτι τέτοιο θα ήθελα να κάνω και για το android μιας και δεν υπάρχει κάτι free στο μαρκετ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Κοιτώντας τα forums για νέα από το appinventor ένας χρήστης postare το Scratch...

Έτσι.. αυτό μου ρθε και μένα πρώτο στο μυαλό μόλις το είδα..

Εάν θέλει κάποιος πάνω των 11-12 ετών να ξεκινήσει με προγραμματισμό δεν του κάνει.. Για παιδιά είναι σούπερ. Θα τα βάλει στη φιλοσοφία του προγραμματισμού μέσω παιχνιδιού. Τέτοια θα ταν ωραία να υπάρχουν σε μαθήματα απο το δημοτικό.. αλλα οκ..

Σοβαρή εφαρμογή απο αυτό με εμπορικές προοπτικές δύσκολα να βγει. Σίγουρα είναι ευκολο εργαλείο αλλα για εύκολα πράγματα (βλέπε νιαου).

Κάτι πολύπλοκο θα είναι ανέφικτο ή πολύ δυσκολο να γίνει (οπου με κλασικό κώδικα μπορεί να το κανες και με καμια 10αρια γραμμές).

Εκτός αν έχει τη δυνατότητα να του ενσωματώνεις και κώδικα μέσω κάποιου block αλλα έτσι πάλι ξεφευγουμε απο τη λογική "προγραμματίζω χωρίς κώδικα".

Σαν κίνηση, ε προφανώς δε τους νοιάζει αν γεμίσει το νετ με νιαου και γαβ. Αρκεί να πάνε να πάρουν android Κινητό επειδή είδαν στο γιουτουμπ οτι μπορούν να κάνουν νιαου και γαβ...

• 4 μήνες μετά...

To appinventor έβγαλε Update και είναι πια προσβάσιμο από όλους χωρίς invite!!Παρόλα αυτά είναι ακόμα σε beta.

Έχει από ότι είδα (μιας και το είχα αφήσει για αρκετό καιρό) πολλές αλλαγές. Αρχικά βάλανε και άλλα "κομμάτια παζλ" σημαντικότερα αυτών μου φαίνονται τα: χρήση κάμερας, twitter client, accelerometer sensor, orientation sencor και bluetooth! Επίσης υπάρχει και μία καρτέλα με εντολές για το πρόγραμμα midnstorm που είναι για να φτιάχνει κινούμενα lego! Για τον block editor έγινε ένα ρετουσάρισμα που το έκανε πιο ελκυστικό και ευτυχώς τον κάνανε να λειτουργεί με emulator, ώστε να μην χρειάζεσαι κινητό για τον προγραμματισμό!

ευτυχώς πέρασε ο καιρός και υπάρχουν πολλά tutorials για το appinventor, ορίστε μερικά (δεν περιλαμβάνουν όλα τα νέα updates)

http://www.youtube.com/watch?v=Iq9KkAbhxQg

Source.png Πηγή: engadget

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...