Προς το περιεχόμενο

Δομημενη καλωδιωση & Do It Yourself!

panian3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα φιλοι μου.

Θελω την βοηθεια σας διοτι λογω no money no honey δεν ειμαι σε θεση να δωσω αλλα λεφτα για τεχνικο να μου συνδεσει καλωδια και λεω να μαθω να το κανω μονος μου.

Να σας ευχαριστησω εκ των προτερων για την υπομονη να μου εξηγησετε λιγο τι εργαλεια πρεπει να παρω και πως να συνδεσω τις πριζες και να τερματισω τα καλωδια.

Θα προσπαθησω να εξηγησω τι ειδους καλωδιωση εχει κανει ο ηλεκτρολογος μας και μετα περιμενω τα φωτα σας.

Λοιπον:

Σπιτι εξοχικη κατοικια που μετα απο τοοοοσα χρονια καταφερε και εκανε η μητερα μου.

Καλωδια Cat5PE που φευγουνε μεσα απο τους τοιχους και τερματιζουνε στο υπογειο οπου και εχω παρει ενα rack μεγαλουτσικο.

Πανω Οροφος: 4 δωματια με 4 κουτια με καλωδια Cat5pe

Υπογειο: 2 δωματια με 2 κουτια με καλωδια Cat5pe

Υπογειο αποθηκη: 6 καλωδια μαζι με καλωδια Cat5pe που προφανως ειναι ολα τα παραπανω καλωδια

Προφανως χρειαζομαι καποιο patch panel Cat 5

Προφανως χρειαζομαι καποιο switch

Προφανως χρειαζομαι και μερικα καλωδια patch cords για να συνδεσω μαλλον το patch panel με το switch

Επισης μαλλον χρειαζομαι και μια πενσα/ταναλια ειδικη για να φτιαξω πριζακια που να κουμπωνουν στο patch panel?

Αυτα εχω κατα νου για αρχη αλλα αμα εσεις σαν πολυ πιο εμπειροι χρειαζεστε εξτρα πληροφοριες let me know!

Σας ευχαριστω πααααρα πολυ,

Πανος

Δημοσ.

Μιας και ειναι λιγες οι πριζες, εγω δεν θα εκανα καθολου την κινηση για patch panels κλπ.

Απλα ενα switch 8 θεσεων, και στα καλωδια απο ενα βυσματακι αρσενικο να τελειωνει η δουλεια. Δε βρισκω το νοημα του να κατσεις να κανεις patch panel σε κατι που θα το κλεισεις και δε θα το ξαναδεις.

Απο κει και περα, οπως ειπες πενσα για τα βυσματακια, αλλα και την ειδικη πενσουλα που πιεζει τα καλωδιακια στο πισω μερος απο τις πριζες που θα βαλεις στα δωματια.

Τη συνδεσμολογια με βαση τα χρωματα πιστευω την ξερεις.

Δημοσ.

Η λύση με το switch είναι η καλύτερη. Ένα gigabit switch στην ιδανική περίπτωση.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο χώρος που θα το ποθετήσεις το switch πρέπει να αερίζεται ικανοποιητικά και να είναι επισκέψιμος.

Χωρίς αερισμό είναι πολύ πιθανό να υπερθερμαίνεται και να κολλάει. Σου μιλάω εκ πείρας με απ'το adsl router που το είχα μέσα σε ντουλάπι χωρίς γρίλιες αερισμού.

Το switch πρέπει να είναι επισκέψιμο λόγω της νομοθεσίας και των κανονισμών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Πέρα από αυτό, αν κάποια στιγμή χαλάσει το switch είναι κρίμα να σπάσεις τον τοίχο για να το αλλάξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...