Προς το περιεχόμενο

Θύρα HDMI και 5.1 ήχος

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έγινα κάτοχος του Toshiba Satellite L505-138. Επειδή θέλω να αγοράσω και μια οθόνη-ΤV για να βλέπω ταινίες από τη θύρα HDMI του υπολογιστή, ξέρει κάποιος να μου πεί αν θα χρειαστώ να πάρω, ΚΑΙ εξωτερική κάρτα ήχου για το laptop ώστε να έχω 5.1 ήχο; Ή μπορεί το HDMI να βγάζει 5.1 στο πίσω μέρος της τηλεόρασης; Τα ηχεία που έχω είναι με αναλογική σύνδεση τριών βυσμάτων πράσινο-πορτοκαλί-μαύρο. Νομίζω είναι μπροστά ηχεία και sub, κεντρικό ηχείο, και πίσω αντίστοιχα. Αν εν τέλη χρειαστώ κάρτα ήχου USB έχω καταλήξει σε αυτή λόγω τιμής και δυνατοτήτων με τα δικά μου δεδομένα (αναλογικά ηχεία κτλ)

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα ο μονος τροπος να βγαλεις 5.1 απο HDMI ειναι μεσω ενισχυτη.

Αν και εγω δεν θα επαιρνα Terratek φαινεται για μια αξιολογηση λυση σε αυτα τα χρηματα.

Δημοσ.

Για να πάρεις ήχο 5.1 από το hdmi θα πρέπει να στείλεις ,ε κάποιο τρόπο τον ήχο σε κάποιο εξωτερικό ενισχυτή (μιλάμε για λύσεις αρκετών χρημάτων και για ενισχυτή και για ηχεία) ο οποίος θα αναλάβει την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος.. αλλιώς ναι θα χρειαστείς μια εξωτερική usb καρτούλα!!

Δημοσ.
Αν θυμαμαι καλα ο μονος τροπος να βγαλεις 5.1 απο HDMI ειναι μεσω ενισχυτη.

Αν και εγω δεν θα επαιρνα Terratek φαινεται για μια αξιολογηση λυση σε αυτα τα χρηματα.

O λόγος που δε θα έπαιρνες τερρατεκ; Πάντως κι εγώ ως κάτοχος creative, είμαι δυσαρεστημένος λόγω drivers και είπα να τιμήσω μια εναλλακτική λύση.

Για να πάρεις ήχο 5.1 από το hdmi θα πρέπει να στείλεις ,ε κάποιο τρόπο τον ήχο σε κάποιο εξωτερικό ενισχυτή (μιλάμε για λύσεις αρκετών χρημάτων και για ενισχυτή και για ηχεία) ο οποίος θα αναλάβει την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος.. αλλιώς ναι θα χρειαστείς μια εξωτερική usb καρτούλα!!

Εφόσον βλέπω πως συμφωνείτε σε αυτό το σκέλος, πιστεύω πως η αγορά μιας κάρτας ήχου usb είναι μονόδρομος να μην πάνε και χαμένα τα παλιά ηχεία. Γιατί να πάρω κανα superduper ενισχυτή για surround και να βάλω πάνω τα ηχειάκια δε λέει.

Δημοσ.

20 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα με οδηγους Creative και αρα για μενα ειναι κορυφη σε θεματα συμβατοτητας και ποιοτητας ηχου.

Φυσικα εχω ακουσει για αλλους που ειχαν θεμα αλλα και παλι αφου εμενα δεν παρουσιασε καμια SoundBlaster θεμα δεν θα επαιρνα Terratek.

Creative , Auzentech και ASUS ειναι αυτες που θα επαιρνα.

Δημοσ.

Να και μια φορά που θα συμφωνήσω με τον κύριο από πάνω ... εχω μια sb audigy 2 NX usb την οποία χρησιμοποιω ακόμη και τωρα και δεν είχα ποτε πρόβλημα. Οποτε αν θέλεις ρίξε μια ματια και σε κατι τετοιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
20 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα με οδηγους Creative και αρα για μενα ειναι κορυφη σε θεματα συμβατοτητας και ποιοτητας ηχου.

Φυσικα εχω ακουσει για αλλους που ειχαν θεμα αλλα και παλι αφου εμενα δεν παρουσιασε καμια SoundBlaster θεμα δεν θα επαιρνα Terratek.

Creative , Auzentech και ASUS ειναι αυτες που θα επαιρνα.

Η auzentech είναι το alter ego της creative με καλύτερους drivers.Πέρα από αυτό είναι άκυρη σαν πρόταση γιατί δεν βγάζει κάρτες usb και δε πολυκυκλοφοράει ελλάδα.Το θέμα με τους drivers της τρισκατάρατης creative είναι καθαρά υποκειμενικό. Ως κάτοχος sounblaster live 5.1 δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Ως κάτοχος audigy 2 zs platinum pro μου την έσπαγε που σε κάθε driver update το ΕΑΧ στα παιχνίδια γινόταν όλο και πιο προβληματικό και εκτός αυτού όλοι οι drivers που έβγαιναν για 2 χρόνια είχαν beta tag και την all time classic μαλακία της creative από κάτω με κόκκινα γράμματα "Install at your own risk" ΜΠΡΑΒΟ πολύ αξιόπιστη εταιρία.Της πήρε 2 χρόνια να βγάλει stable drivers κ τελικά τα προβλήματα λύθηκαν με third party drivers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...