Προς το περιεχόμενο

διλημμα για τη δήλωση στο μηχανογραφικό

hokings

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας μολις τελειωσα και εγω το σχολειο..εδωσα παννεληνιες δεν τα πηγα ικανοποιητικα ,εβγαλα 15250.δεν ξερω πραγματικα τι να δηλωσω.Μας εχουν πει οτι καταθετουμε συγκεκριμενες ημερομηνιες τα μηχανογραφικα και εγω εχω περιθωριο μεχρι αυριο..Καταρχας με ενδιαφερει το μαθηματικο αλλα περισσοτερο με χαροποιει η φαση να κανω μαθηματα στα παιδια.Απο την αλλη πλευρα εχω ακουσει τοσα πολλα για το μαθηματικο και τις δυσκολιες του που κανει πιο δυσκολο την επιλογη μου..πιανω μαθηματικο κρητης (ηρακλειο) εχει κοσμο εκει περα.. πως ειναι τα πραματα..?Υστερα σκεφτομαι να ασχοληθω και με την γεωπονια μιας και οι γονεις μου εχουν πανω απο 1000 στρεμματα..Ασχολουνται με βαμβακια,σιταρια κλπ.Ξεκαθαρισα στους γονεις μου πως αμα παω στην γεωπονια θα κανω καινουρια πραγματα οπως θερμοκηπια κλπ γιατι δεν πιστευω να αξιζει να ασχοληθω με πραματα που δεν εχουν κανενα μελλον.Ομως εχω καποιους ενδοιασμους για την γεωπονια.. δεν ξερω κατα ποσο θα μου αρεσει ?αμα τα καταφερω . και οσο σκεφτομαι οτι θα ειμαι στα χωραφια .με ανατριχιαζει.. η μονη αιτια που με κανει να σκεφτομαι την γεωπονια ειναι οτι με την καταλληλη διαχειριση και αξιοποιηση των χωριαφων μπορω να βγαλω αρκετα χρηματα και να επεκταθω.Θα μπορουσατε να μου πειτε αλλες δυνατοτητες επαγγελματκης αποκαταστασης ως γεωπονος..?Και τελος σκεφτομαι σοβαρα να ξαναδωσω πανελληνιες για να πιασω ενα καλο πολυτεχνιο μιας και εχει περισσοτερες ευκαιριες για δουλεια.. πραγματικα ειμαι σε μεγαλο διλημμα ,δεν ξερω τι να δηλωσω και αν ειναι τελικα η σωστη επιλογη...

ευχαριστω πολυ,

αναμενω την γνωμη σας

Δημοσ.

θα απαντήσω μόνο σε αυτά που μπορώ να έχω γνώμη

το να γίνεις μαθηματικός με το να κάνεις μαθήματα σε παιδιά δεν είναι ασύμβατα. Ίσα ίσα, που αν ήθελες να γίνεις ερευνητής μαθηματικός, τελικά σε παιδιά και μαθήματα θα κατέληγες στην παράδεισος-για-ερευνα-και-γνώση Ελλάδα. Το Ηράκλειο είναι τεράστια πόλη, δεν ξέρω το φοιτητική ζωή έχει, αλλά wtf δεν νομίζω να είναι και τελείως ψόφια.

Τέλος, το να επιλέξεις κάτι από αυτά, με το να ξαναδώσεις πανελλήνιες, επίσης δεν είναι ασύμβατα. Μπορεί να πας κάπου με όρεξη και να απογοητευτείς, όπως επίσης μπορεί να πας κάπου με μισή καρδιά και τελικά να σου αρέσει.

Γνώμη μου είναι να πας προς τη μεριά που σε τραβάει περισσότερο σαν αντικείμενο.

Δημοσ.

Κινήσου προς την παραγωγή = γεωπόνος, ζωική/φυτική παραγωγή κτλ.

Θα έχεις την γνώση να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την γη που έχεις και που οι γονείς σου σιγά σιγά θα αρχίσουν να αφήνουν.

Κάνοντας κάτι καλό εσύ, μπορείς να ανοίξεις ένα μαγαζί στην περιοχή σου και να κονομάς και από εκεί, έχοντας ο ίδιος την γνώση και την εμπειρία.

Αν ήταν να ανοίξεις μόνο το μαγαζί θα σου έλεγα όχι, αλλά αφού έχεις την γη, εκμεταλεύσου την.

Μην συγκρίνεις την διαχείριση που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας, έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα, προς το καλύτερο και προς το πιο κερδοφόρο.

Το αρνητικό (για κάποιους) είναι ότι θα φας χωράφι και ήλιο... δεν το γλυτώνεις.

Είσαι όμως μέσα στην παραγωγή και με 1000 στρέμματα, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα, όχι μόνο δεν θα πεινάσεις αλλά θα έχεις και κέρδος.

Σαν γεωπόνος, μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο, στις διάφορες ενώσεις, σαν μελετητής, ακόμη και να διδάξεις σε τεχνικά λύκεια, ιεκ κτλ.

Επιμένω πάντως, στο ότι και να διαλέξεις, κοίταξε να μπορέσεις να εκμεταλευτείς την γη σου.

Δημοσ.
Μας εχουν πει οτι καταθετουμε συγκεκριμενες ημερομηνιες τα μηχανογραφικα και εγω εχω περιθωριο μεχρι αυριο

Δεν είναι δεσμευτικό αυτό, μπορείς να πας όποια μέρα θες μέχρι και τις 20 Ιουλίου που λήγει και η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών. Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα σχολεία τις ορίζουν για να μην υπάρχει "συνωστισμός".

Όσο για το τι να επιλέξεις, μάλλον είσαι κάπως μπερδεμένος. Λογικό βέβαια, ποιος ξέρει στα 17-18 του τι θέλει να κάνει;

Λες ότι σε ενδιαφέρει το μαθηματικό αλλά από την άλλη σε προβληματίζει η δυσκολία του τμήματος. Αν δεν έχεις τρέλα με τα μαθηματικά και δεν είσαι απόλυτα σίγουρος πως αυτό είναι που θες να σπουδάσεις, μην πας. Όλες οι σχολές έχουν τις δυσκολίες τους, ειδικά το μαθηματικό και όλες οι θετικές σχολές. Αν δεν έχεις όρεξη να ζοριστείς για να ανταπεξέλθεις σε αυτές, δε νομίζω να αξίζει. Το Ηράκλειο πάντως, μια χαρά φοιτητική ζωή έχει απ' όσο γνωρίζω.

Η γεωπονία από την άλλη είναι καλή επιλογή. Κάτι μου λέει όμως ότι είναι απλά μια εναλλακτική, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν τα στρέμματα και είναι εκμεταλλεύσιμα. Λεφτά μπορεί να βγάζεις, -αν και σε 4-5 χρόνια τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν- αν δεν την παλεύεις όμως τι γίνεται;

Τέλος, σκέφτεσαι λες να ξαναδώσεις και να πιάσεις κάποιο πολυτεχνείο που έχει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά. Αυτό μου θυμίζει λόγια διαφόρων φροντιστηριούχων. "Διάβασε τώρα να περάσεις στο Πολυτεχνείο και μετά κάθεσαι". Κάτι που δεν ισχύει φυσικά, αφού στο πολυτεχνείο πρέπει να φτύσεις αίμα.

Εγώ προτείνω να περιμένεις λίγο, έχεις 7 μέρες ακόμα. Μίλα αν μπορείς με κάποιον καθηγητή, ίσως να γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω και να μπορεί να σε κατευθύνει.

Δημοσ.

Μπορείς επίσης να απευθυνθείς και σε κάποιον επαγγελματία που κάνει επαγγελματικό προσανατολισμό να σου απαντήσει σε τυχόν απορίες περί σχολών, αποκατάστασης κτλ.

Δημοσ.

Αν τα μαθηματικα σου αρεσουν νομιζω δε θα πρεπει να σκεφτεσαι τη δυσκολια της σχολης! Και το γεωπονικο και το πολυτεχνειο παλουκια ειναι

Βασικα για το μαθηματικο πρεπει να γουσταρεις πολυ τα μαθηματικα

Τωρα η γεωπονικη θα ταν καλη επογη λογω των χωραφιων. Να ξερεις οπως ειπα και παραπανω οτι ειναι δυσκολο πανεπιστημιο. Με το μαθηματικο φυσικα καμια σχεση, τα μαθηματα δεν ειναι μονοδιαστατα. Προτεινω το δικο μου τμημα(ζωικη παραγωγη) που θα σου δωσει πτυχιο γεωπονου αλλα θα ξερεις και για κτηνοτροφικα. Μπες στο aua.gr να δεις προγραμμα σπουδων

Δημοσ.

Φιλε hokings πηγαινε στο Γεωπονικο μην το σκεφτεσαι καθολου.Τι μαθηματικος τωρα, θα κατσεις να περιμενεις μεχρι τα 40 να διοριστεις και αν.Μπορει να σου φαινεται ωραια τωρα ως ιδεα να διδασκεις στα παιδια αλλα σκεψου τι τραβαγαν οι καθηγητες σου...Οπως ειπαν και τα παιδια η Γεωπονικη ειναι εξισου δυσκολη σχολη (5χρονια) αλλα 1000 στρεμματα δεν ειναι λιγα.Εχει ψωμι η σχολη εφοσον εχεις γη για εκμεταλλευση, δεν σου λεω να καλλιεργεις ντοματες αλλα μπορεις να ασχοληθεις με βιολογικα προιοντα, ενναλακτικες καλλιεργιες κτλ.Σιγουρα η σχολη θα σου μαθει νεους τροπους και νεες τεχνολογιες που οι γονεις σου δεν ηξεραν.Να πας καλυτερα Φυτικη Παραγωγη εφοσον δεν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με ζωα ή Αγροτικη Οικονομια και Αναπτυξη αν η ολη ιδεα του "αγροτη" σε τρομαζει βολεψου σε καμια τραπεζα.Δεν ξερω αν εισαι απο Αθηνα αλλα καλυτερα να μην περασεις εξω, θα φυγεις απο φιλους/γνωστους θα αρχιζεις να βαριεσαι κτλ συν τα εξοδα που θα εχεις εξω.Γνωμη μου ειναι να πας στο Γεωπονικο οπου στο μελλον θα εισαι εσυ αφεντικο παρα να γινεις ενας ξενερωτος μαθηματικος.Στο κατω κατω δεν προκειται να πεινασεις ποτε.:mrgreen:

Δημοσ.

Δεν σας καταλαβαίνω πάντως.

Κάθεστε ξεσκίζεστε στο διάβασμα να βγάλετε 16.000 μόρια και ούτε ένα όνειρο ρε παιδί μου, ένας στόχος κάτι...με τι λογική;

Μετά αναζητάτε την βοήθεια διαφορων τυχάρπαστων σε forums του διαδικτύου για να καταλήξετε με το τί θέλετε να γίνετε στη ζωή σας.

Τι να πεις.

Δημοσ.
Δεν σας καταλαβαίνω πάντως.

Κάθεστε ξεσκίζεστε στο διάβασμα να βγάλετε 16.000 μόρια και ούτε ένα όνειρο ρε παιδί μου, ένας στόχος κάτι...με τι λογική;

Μετά αναζητάτε την βοήθεια διαφορων τυχάρπαστων σε forums του διαδικτύου για να καταλήξετε με το τί θέλετε να γίνετε στη ζωή σας.

Τι να πεις.

Δε βλέπω κάτι περίεργο. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που δίνουν πανελλήνιες, προσπαθούν να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πιάσουν τη βάση μιας «καλής» σχολής που θα τους επιτρέψει να ασκήσουν ένα επάγγελμα που θα τους εξασφαλίσει απ τη μία και δε θα το κάνουν με βαριά καρδιά απ την άλλη. Το ποιο θα είναι αυτό το επάγγελμα, συνήθως το βρίσκεις μετά τη σχολή ή κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

Τουλάχιστον πέρασα από σπόντα στη σχολή μου αν και δε μπορώ να πω ότι στόχευα σε κάποια άλλη συγκεκριμένη. Όπως κι η πλειοψηφία των συμμαθητών μου. Ούτως ή άλλως δε νομίζω να υπήρχε τότε η δυνατότητα να μάθεις εκ των προτέρων τις επαγγελματικές διεξόδους που θα σου εξασφάλιζε η εκάστοτε σχολή. Το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού ήταν αστείο.

Δημοσ.

Μαθηματικο μονο αν εισαι πολυ τρελλος με τα μαθηματικα και αν σου αρεσει να διδασκεις (κυριως παιδια Λυκειου που δεν ξερουν προπαιδεια)

Αν οχι ειναι πολυ δυσκολη σχολη με το πιο πιθανο να τη σιχαθεις

Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και το ενδιαφερον σας.τελικα δηλωσα 1η επιλογη επιστημης φυτικης παραγωγης γεωπονικου παν.Αθηνας με 13838 και 2η γεωπονια θεσσαλονικης, λογικα θα την πιασω.θα παω απο Σεπτεμβριο να δω πως ειναι τα πραγματα αν μου αρεσει και βλεπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...