Προς το περιεχόμενο

Redirect οποιασδηποτε html σελιδας σε συγκεκριμενο python script

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια φτιαχνω μια Python ιστοσελιδα και θελω οποιοδηποτε html link και να κλικαρει ο χρηστης να φορτωνει παντοτε το index.py script παιρνονατς ως παραμετρο την σελιδα που κλικαρε ο χρηστης.

Ως εξης:

http://webville.gr/index.py?page=σελιδα που κλικαρε ο χρηστης

Πως μπορει να γινει αυτο?

Δημοσ.

Χρησιμοποιείς κάποιο framework ?

Αν το κάνεις σε django είναι εύκολο αυτό, αλλά σίγουρα όχι η προτεινόμενη λύση. Αν το κάνεις σε κάτι άλλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιω καποιο framework, απλο κωδικα γραφω σε Notepad++.

Σκεφτομουν φιλε την λυση της Αpache Directivas του mod_rewrite αλλα δεν ξερω πως εφαρμοζεται.

Εκτος βεβαια αν υπαρχει κατι πολυ πιο απλο που δεν εχω σκεφτει.

Δημοσ.

χμ, αν φτιάχνεις site σε python, θα σου πρότεινα πραγματικά να κοιτάξεις το django framework ..... και δεν σε εμποδίζει τίποτα να γράφεις ακόμα σε notepad++, άλλο ο editor άλλο το framework ;)

Τέλος πάντων, ναι σίγουρα υπάρχει κάτι πιο απλό. Να διαβάζεις τις GET παραμέτρους από το URL. Ψάξε λίγο στο google για αυτό.

Δημοσ.

Μα το θεμα ειναι οτι ο χρηστης θα κλικαρει πανω σε μια html σελιδα.

Εγω ομως δεν θελω να τρεξει αυτη η σελιδα αλλα να δωσει τον ελεγχο στο index.py με την σελιδα ως παραμετρο.

Αυτη η λυση που λες προυποθετει πως τρεχει ηδη το index.py scriptακι.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις.

Ποια είναι αυτή η HTML σελίδα που θα κλικάρει ο χρήστης πάνω ? Και από που έρχεται αυτή ? Και δεν μπορεί το link που θα κλικάρει ο χρήστης σε αυτήν την σελίδα να είναι της μορφής που θέλεις με αποτέλεσμα να διαβάζει τα GET parameters το script ?

Δημοσ.

Αυτο ακριβως ειπα εγω πριν απο σενα.

Το θεμα ειναι πως σε ενα webiste εχει 200 λινκσ δεν μπορω να καθομαι να αλλαζω ενα - ενα τα λινκς.

Πρεπει αν βρεθει τροπος οταν ο χρηστης ζηταει μια html σελιδα ο webserver να ΜΗΝ την φορτωνει αλλα να παραδιδει τον ελεγχο στο index.py με την σελιδα που εδωσε ο χρηστης ως URL parameter. Αυτο θα επηρεαζε αυτοματα ΟΛΕΣ τις σλιδες χωρις να χρειαζοταν αν αλλαξω τα links.

Δημοσ.

H hosting company σε λινουξ σερωερ φιλοξενει την σελιδα μου.

Το θεμα ειναι πως πρεπει να ρυθμιστει ο apache web server μαλλον με mod_rewrite.Ayto blepv vw lysh.

Φιλε πανω στην μετατροπη ενος μικρου κωδικα απο php => python δυσκολευομαι λιγο. Αν το κανω post μπορεις να βοηθησεις σε παρακαλω? Μισοετοιμο το εχω. Λιγο να το δυμε μαζι αν γινεται γιατι εγω τωρα την μαθαινω.

Δημοσ.

με το notepad++ μπορείς να κάνεις αναζήτηση σε ένα directory πχ το string "http://yourrdomain.com/" και να το κάνει και στα 200 html replace με ένα άλλο string "http://yourdomain.com/index.py?page=" . έτσι έκανες 200 html αρχεία edit μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν χρειάζεσαι να κάνεις κάποιο πολύπλοκο sciprt server base . τώρα εάν έχεις 200 html pages μήπως πρέπει να πας σε κάτι δυναμικό έναντι του στατικού ?

Δημοσ.

Πολυ καλη ιδεα αυτη με το Notepad++, δεν το ηξερα! ευχαριστω!

Τι εννοεις με την τελευταια σου προταση? Εννοεις και εσυ την λυση του mod_rewrite?

Δημοσ.

πολύ περιληπτικά αντί να φτιάξεις 200 αρχεία .html με ένα cms (joomla η ότι άλλο προτιμάς ) θα είναι όλα ποιο οργανωμένα . φτιάχνεις μια φορά το template και το content το αντλείς δυναμικά από την βάση . αλλάζοντάς το template αυτόματα αλλάζουν όλα το πως θα φαίνονται . το μονό που χρειάζεσαι είναι php και mysql .

Δημοσ.

Oxi αυτο δεν δουλευει, επισης δεν χρησιμοποιω joomla.

Me to mod_rewrite Μηπως μπορεις να βοηθησεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...