wats Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Γεια σας εχω σοβαρο προβλημα με το pc και απο οτι ολα δειχνουν υπαρχει καποιο προβλημα στο hardware. Το pc εχει τα εξεις. motherboard = X58B-A2 ELITEGROUP cpu = I7-920 2.67GHz graphics card = GAINWARD GTX275 896MB psu = SILENCER 750W CF S75CF ram = DDR3 transcend 1333 X 3 λειτουργικο = windows 7 Το προβλημα μου ειναι οτι το pc κανει restart συνεχεια!! Εχω βγαλει απο τα settings στο startup and recovery να μην κανει restart ωστε να βγαζει την BSOD αλλα καθε φορα που κανει restart ποτε δεν την βγαζει ετσι και αλλιος! Εχω τσεκαρει θερμοκρασιες και ολλα ειναι οκ! Εχω δει τις μνημες στο memtest και δεν εβγαλε καποιο λαθος Οταν τρεχω το prime95 το pc κανει restart το πολυ μεσα σε 10 λεπτα χωρις BSOD παντα. Μετα απο ολα αυτα τα προβληματα αποφασισα να κανω update το bios πραγμα που δεν βοηθησε ιδιετερα για να μην πω οτι ειναι χειροτερα τωρα ... Πολλες φορες κανει restart πριν καν ανοιξει... Εχω δει στο ΗWmonitor και στο speedfun κατι περιεργο με τα voltage. Hardware monitor ITE IT87 Voltage 0 0.91 Volts [0x39] (CPU VCORE) Voltage 1 1.14 Volts [0x47] (VIN1) Voltage 2 1.46 Volts [0x5B] (+3.3V) Voltage 3 4.92 Volts [0xB7] (+5V) Voltage 4 4.42 Volts [0x45] (+12V) Αυτο ειναι Normal ? Αν δεν ειναι το τροφοδοτικο το προβλημα που ειναι το πιο εμφανες ηπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο ? πχ μνημες η cpu ?
Νικαετός Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Τροφοδοτικό μυρίζει, αλλά δεν ξέρω... Ενα απλό format δοκίμασες να κάνεις...;
wats Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 ναι και δεν αλλαξε τιποτα δυστυχως! Απο την αλλη ξερω οτι αυτο το τροφοδοτικο ειναι αρκετα καλο για να εχει προβλημα αλλα απο την αλλη τα voltage και η συμπεριφορα του pc μου βρωμαει ασχημα χωρις να ξερω και πολλα προγματα! Για αυτο ρωταω εδω μπας και καποιος που ξερει με διαφωτιση!
stm00192 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Κατεβάζεις occt και τρεχεις psu τεστ!! αν φας restart με την μία καιρος για rma το τροφοδοτικό.. εφόσον όπως μας λες έχει κάνει όλα τα υπολοιπα τεστ για μνήμες και θερμοκρασία... μιας που θα βάλεις το occt δες και θερμοκρασιές σε full load με linpack και πες τι γίνεται!
kfyros Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Πιθανότατα κολλημένοι ανεμιστήρες είναι.. Κυρίως δες τον ανεμιστήρα της CPU... Υπάρχει και η περίπτωση να έχει πιάσει μπίχλα η ψύκτρα κάτω από το fan και παρόλο που δουλεύει , να μην ψύχεται η CPU.. Βγάλε το πλαϊνό καπάκι , πήγαινε σε ένα βενζινάδικό και φύσο τα με μανία (σε ανοιχτό χώρο γιατί θα σηκωθεί σύννεφο) , ή πάρε ένα blower και βγες στο μπαλκόνι και φύσσα το.. Δες αν έχει φύγει τίποτα από τη θέση του, κούμπωσε το και δες αν παίζει.. τα spray δεν κάνουν τίποτα, μόνο για να φυσσας το πληκτρολόγιο κάνουν.. Αν δεν παίζει και πάλι προχώρα στο παρασύνθημα: Ξεκούμπωσε τα όλα από το motherboard και ξαναβάλτα επάνω (κάρτα γραφικών - μνήμες- δίσκους κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ στην CPU , καλό είναι να την αφήσεις στη θέση της ...) αν δεν παίξουν κι αυτά, μάλλον πας για mobo. Μακάρι να είναι στην εγγύηση..
wats Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 ωραια τωρα το pc δεν ανοιγει καν... του εκανα και ενα cmos clear μπας και αλλα τιποτα... εχω βαλει τα default settings του bios αλλα το pc κανει restart συνεχεια! πολλες φορες πριν καν μπει στο bios... αλλες οταν βγαζει το logo τον windows αλλες οταν πας να βαλεις το password και αν μετα απο 2342343 restart κατεφερει να ανοιξει κλεινει σε ακυρη φαση μεσα στα πρωτα 10 λεπτα! ακομα και σε safe mode κλεινει μονο του!! τωρα που γραφω απο το αλλο pc και το βλεπω εχει κανει πανω απο 20 restart πριν καν ανοιξει!! τι εχω γιατρε ?! ps: το κλεινω μην τα σακατεψει ολα απο τα restarts...
alexb_10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Και εγώ λέω τροφοδοτικό. Αν υπάρχει η δυνατότητα, δοκίμαασε με άλλο τροφοδοτικό.
linuxovios Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μπορεί τροφοδοτικό, μπορεί και mobo. Είσαι σίγουρος ότι και το 8-πινο και το 24-πινο "ρεύμα" έχουν κουμπώσει καλά πάνω στη μητρική ; Πρέπει να δοκιμάσεις με κάποιο τροφοδοτικό φίλου σου αν υπάρχει η δυνατότητα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος διαφορετικά.
darksoho33 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 η ψυχτρα του επεξεργαστη εχει κουμπωσει καλα? κουνα λιγο το κουτι μηπως εχει σφηνωθει καμια βιδα πανω στην mobo Και βραχυκυκλωνει
linuxovios Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Κανονικά χρειάζεται να λύσεις όλο το μηχάνημα από το κουτί και να το δουλέψεις στον "αέρα" για να αποκλείσεις θέματα βραχυκυκλωμάτων (τα οποία είναι πιθανά)
wats Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! Θα δοκιμασω οτι μπορω απο αυτα που προτεινεται και θα ενημερωσω συντομα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.