Evgenios1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Γιατί είναι πέρα από κάθε πραγματικότητα; Τα παπαγαλάκια μιλούσαν για 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους και πως η Ελλάδα έχει περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους απ' όσους έχει η Μεγάλη Βρετανία. Στην απογραφή συμπεριλαμβάνονται οι μόνιμοι (και οι συμβασιούχοι), οι Ο.Τ.Α., τα σώματα ασφαλείας και το προσωπικό του Ε.Σ.Υ. Όλοι αυτοί στη Μεγάλη Βρετανία δεν υπολογίζονται στους δημοσίους υπαλλήλους (civil service 499.000 μόνιμοι) και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους μόνο οι εργαζόμενοι στο NHS φτάνουν το 1.300.000. Να βάλουμε μέσα και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ; Αυτές που είναι ιδιωτικοποιημένες να τις θεωρήσουμε δημόσιο τομέα; Ας το κάνουμε και αυτό, πάλι την υπερβολή του 1.500.000 δεν τη φτάνουμε. Ίσως αν βάλουμε τους συνταξιούχους.Αν προσφέρει κάτι η απογραφή είναι πως θα περιορίσει την πολιτική σπέκουλα και θα περιορίσει τις κουβέντες επιπέδου καφενείου (και βέβαια Ather δεν αναφέρομαι σ' εσένα). Κάτι είναι και αυτό. Υπαρχει και σε αλλη χωρα ο ορος "μονιμος";
agpr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Βεβαίως ναι, ακόμα και στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Για την Αγγλία αναφέρεται στις στατιστικές που έδωσα (κάνει διάκριση ανάμεσα σε μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) και για τις ΗΠΑ δες εδώ. Εσύ γνωρίζεις πως πουθενά εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει μονιμότητα;
Evgenios1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Βεβαίως ναι, ακόμα και στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Για την Αγγλία αναφέρεται στις στατιστικές που έδωσα (κάνει διάκριση ανάμεσα σε μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) και για τις ΗΠΑ δες εδώ.Εσύ γνωρίζεις πως πουθενά εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει μονιμότητα; ΛΟΛ! Δηλαδη και στην βρετανια οποιος κλεψει δεν χανει τη δουλεια του. Τοτε γιατι μας κραζουν;
agpr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Μην το γελοιοποιείς. Μονιμότητα δε σημαίνει ασυλία. Πάντως μονιμότητα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Αν γνωρίζεις διαφορετικά ας το κουβεντιάσουμε. Ποιοι μας κράζουν; Από εδώ, από το εσωτερικό γίνεται όλη η φασαρία, για να μας αποπροσανατολίζουν.
Alchemist` Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 ΓΙα να κάνουμε λοιπόν ένα summary με τα στοιχήματα (με χρονολογική σειρά ποσταρίσματος): acomaedo: 1,5μύριο kage: 500k Alchemist`: 820k jpaokx: ~1μύριο ZAKKWYLDE: 1μύριο +++ sugata: 2μύρια +++ Ather: 400000 προς 500000, με επιφυλάξεις (700000+ με δεύτερο ποστ) klainmaingr: 872k (1,5 μύριο για πλακίτσα, κατόπιν διορθωτικού ποστ) Evgenios1: 1,4 μυρια (750.000 - 800.000 Με δεύτερο ποστ) ΠάρηςΓ: 800k nickmorfane: 600k max kelepourian: 743.903 και μισός Να σημειώσω ότι οι πρώτες εκτιμήσεις γίνανε με πολύ λιγότερα στοιχεία... Place your bets gentlemen... Εγώ μένω στις 820 χιλιάδες
Evgenios1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Μην το γελοιοποιείς. Μονιμότητα δε σημαίνει ασυλία. Πάντως μονιμότητα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Αν γνωρίζεις διαφορετικά ας το κουβεντιάσουμε.Ποιοι μας κράζουν; Από εδώ, από το εσωτερικό γίνεται όλη η φασαρία, για να μας αποπροσανατολίζουν. Εχεις δικαιο. Δεν ειμαι μεσα στο δημοσιο για να ξερω τι ακριβος παιζει. Παντος αυτη ειναι η εικονα που βγαζουν οι ειδησεις και οι υπαλληλοι που βλεπουμε. Γιατι δε κανετε κανα σωματιο, καμια απεργια; Να διωχθουν οι κακοι υπαλληλοι; Οταν βλεπω τη κοπελα στο ταμειο να μιλαει στο κιν για παστιτσιο... τι γνωμη να εχω για τους δυ; ΥΓ: Αυτο με το παστιτσιο εγινε στην εφορια ΗΙ' αθηνων οταν πηγα να ρωτησω για το gsis.gr. Μετα απο ενα 5λεπτο μου ειπε οτι δεν ξερει τι ειναι το gsis.gr.
NT1G Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Αριθμός Μοναδικών ΑΦΜ που έχουν απογραφεί: 373062 Μέχρι πότε είναι ;
dark_banishing Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Βάλτε κανα poll να πέσουν τα στοιχήματα. poll please ++++++ !!
agpr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Εχεις δικαιο. Δεν ειμαι μεσα στο δημοσιο για να ξερω τι ακριβος παιζει. Παντος αυτη ειναι η εικονα που βγαζουν οι ειδησεις και οι υπαλληλοι που βλεπουμε. Γιατι δε κανετε κανα σωματιο, καμια απεργια; Να διωχθουν οι κακοι υπαλληλοι; Οταν βλεπω τη κοπελα στο ταμειο να μιλαει στο κιν για παστιτσιο... τι γνωμη να εχω για τους δυ; ΥΓ: Αυτο με το παστιτσιο εγινε στην εφορια ΗΙ' αθηνων οταν πηγα να ρωτησω για το gsis.gr. Μετα απο ενα 5λεπτο μου ειπε οτι δεν ξερει τι ειναι το gsis.gr. Τι να σου πω; Να κάνω απεργία για να διωχθούν οι κακοί υπάλληλοι; Αρμόδια όργανα υπάρχουν, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης να εφαρμόζονται οι νόμοι. Το αντίστοιχο θα ήταν να αναρωτιέμαι και εγώ τι γνώμη να σχηματίσω για τους κατοίκους της Ελλάδος (plz μην αρχίσουμε Έλληνες vs. αλλοδαποί) διαβάζοντας το αστυνομικό δελτίο. Ή να αναρωτιέμαι γιατί δεν απεργούν οι υπάλληλοι της χ-ψ εταιρείας με αίτημα να διωχθεί ο υπάλληλος που δεν εξυπηρέτησε άψογα τον πελάτη. Μη μου πεις πως δε συμβαίνουν αυτά, ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα θέματα του insomnia για αλυσίδες πληροφορικής ή παρόχους internet. Μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις για έναν άνθρωπο ή και για μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων, αλλά ίσως είναι καλύτερο να την βασίζεις σε ακριβέστερη πληροφόρηση. Όσο για τις ειδήσεις... σκέψου γιατί βγάζουν τέτοιες "ειδήσεις" αφού δεν επιβεβαιώνονται. Είναι σαν τους ταχυδακτυλουργούς, κάνουν μια εντυπωσιακή κίνηση με το δεξί τους χέρι, για να μη δεις τι κάνουν με το αριστερό.
kfyros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Γιατί είναι πέρα από κάθε πραγματικότητα; Τα παπαγαλάκια μιλούσαν για 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους και πως η Ελλάδα έχει περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους απ' όσους έχει η Μεγάλη Βρετανία. Στην απογραφή συμπεριλαμβάνονται οι μόνιμοι (και οι συμβασιούχοι), οι Ο.Τ.Α., τα σώματα ασφαλείας και το προσωπικό του Ε.Σ.Υ. Όλοι αυτοί στη Μεγάλη Βρετανία δεν υπολογίζονται στους δημοσίους υπαλλήλους (civil service 499.000 μόνιμοι) και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους μόνο οι εργαζόμενοι στο NHS φτάνουν το 1.300.000. Να βάλουμε μέσα και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ; Αυτές που είναι ιδιωτικοποιημένες να τις θεωρήσουμε δημόσιο τομέα; Ας το κάνουμε και αυτό, πάλι την υπερβολή του 1.500.000 δεν τη φτάνουμε. Ίσως αν βάλουμε τους συνταξιούχους. <offtopic> Σε καμία χώρα στον πλανήτη (εκτός από τις σοσιαλιστικές) η αναλογία ΔΥ προς οικονομικά ενεργούς πολίτες δεν είναι 1/4. Να συγκρίνουμε και μεγέθη οικονομιών και πληθυσμούς και όχι ξερά νούμερα επειδή μας βολεύει (όπως κάνουν τα παπαγαλάκια στα κανάλια με τα διάφορα μισά στατιστικά που μας πετάνε στα μούτρα για να υποστηρίξουν τους εκάστοτε χρηματοδότες τους). Η μέγιστη λογική αναλογία θα ήταν 1/10 σε μια χώρα με "ελεύθερη" οικονομία.. Το πόσο δίκαιο είναι το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας είναι άλλο καπέλο.. Αλλά είναι εξίσου άδικο να έχει γίνει το δημόσιο ΠΙΚΠΑ ,και να έχει μαζευτεί εκεί το 1/4 των ελλήνων οι οποίοι πληρώνονται από τα υπόλοιπα 3/4 χωρίς να παράγουν σχεδόν τίποτα (πέρα από γραφειοκρατία -διαφθορά).. Ζήτημα είναι αν υπάρχουν 100 -150 χιλιάδες που παράγουν έργο (σε καθαριότητα - έργα - υγεία - παιδεία - πολιτισμός). Όλους τους υπολοίπους δεν ξέρουν τι να τους κάνουν και δημιουργούν γραφειοκρατία για να τους δίνουν δουλειά. Και φυσικά χρειάζονται 5 για να κάνουν τη δουλειά ενός.. Μήπως είσαι δημόσιος υπάλληλος?? Ή μήπως είναι διορισμένοι οι πάντες στον περίγυρό σου? Η σωστή ερώτηση είναι "μήπως είσαι έλληνας?" :lol: Εγώ πάντως δεν θέλω να απολυθεί κανείς. Πολλοί γνωστοί μου θα μείνουν στο δρόμο, και αυτό δεν είναι καλό για κανένα.. Πλέον όμως και η μισθοδοσία στο δημόσιο έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια με τα διάφορα "επιδόματα" , και οι κ..... πρέπει να σφίξουν γιατί σαν πολύ στο σβέρκο μας είχε κάτσει ο κάθε υπαλληλάκος της πεντάρας που την έχει δει εξουσία.. Τρελλαίνομαι όταν ακούω μηνιάτικα 1500 και 1800 ευρώ (με τα κρυφά και τα μαϊμού επιδόματα που παίρνουν σχεδόν όλοι) , σε ανθρώπους που δεν αξίζουν ούτε για 500.. Αυτά τα αίσχη πρέπει να μπουν σε τάξη.. </offtopic> Γύρω στο 1.200.000 προβλέπω ότι θα φτάσει....
Evgenios1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Τι να σου πω; Να κάνω απεργία για να διωχθούν οι κακοί υπάλληλοι; Δε σου ειπα να κανεις κατι, για αυτο το ειχα και σε σποϊλερ. ---------- Προσθήκη στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:43 ---------- ΓΙα να κάνουμε λοιπόν ένα summary με τα στοιχήματα (με χρονολογική σειρά ποσταρίσματος): acomaedo: 1,5μύριο kage: 500k Alchemist`: 820k jpaokx: ~1μύριο ZAKKWYLDE: 1μύριο +++ sugata: 2μύρια +++ Ather: 400000 προς 500000, με επιφυλάξεις (700000+ με δεύτερο ποστ) klainmaingr: 872k (1,5 μύριο για πλακίτσα, κατόπιν διορθωτικού ποστ) Evgenios1: 1,4 μυρια (750.000 - 800.000 Με δεύτερο ποστ) ΠάρηςΓ: 800k nickmorfane: 600k max kelepourian: 743.903 και μισός Να σημειώσω ότι οι πρώτες εκτιμήσεις γίνανε με πολύ λιγότερα στοιχεία... Place your bets gentlemen... Εγώ μένω στις 820 χιλιάδες Πω πω ρε φιλε γραψε λαθος! 1,6 ευκολα!!! Ξεχασα το βασικοτερο, ολοι μας οταν πα να κανουμε κατι το κανουμε την τελευταια στιγμη!
agpr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 <offtopic>Σε καμία χώρα στον πλανήτη (εκτός από τις σοσιαλιστικές) η αναλογία ΔΥ προς οικονομικά ενεργούς πολίτες δεν είναι 1/4. Να συγκρίνουμε και μεγέθη οικονομιών και πληθυσμούς και όχι ξερά νούμερα επειδή μας βολεύει (όπως κάνουν τα παπαγαλάκια στα κανάλια με τα διάφορα μισά στατιστικά που μας πετάνε στα μούτρα για να υποστηρίξουν τους εκάστοτε χρηματοδότες τους). Η μέγιστη λογική αναλογία θα ήταν 1/10 σε μια χώρα με "ελεύθερη" οικονομία.. Το πόσο δίκαιο είναι το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας είναι άλλο καπέλο.. Αλλά είναι εξίσου άδικο να έχει γίνει το δημόσιο ΠΙΚΠΑ ,και να έχει μαζευτεί εκεί το 1/4 των ελλήνων οι οποίοι πληρώνονται από τα υπόλοιπα 3/4 χωρίς να παράγουν σχεδόν τίποτα (πέρα από γραφειοκρατία -διαφθορά).. Ζήτημα είναι αν υπάρχουν 100 -150 χιλιάδες που παράγουν έργο (σε καθαριότητα - έργα - υγεία - παιδεία - πολιτισμός). Όλους τους υπολοίπους δεν ξέρουν τι να τους κάνουν και δημιουργούν γραφειοκρατία για να τους δίνουν δουλειά. Και φυσικά χρειάζονται 5 για να κάνουν τη δουλειά ενός.. Η σωστή ερώτηση είναι "μήπως είσαι έλληνας?" :lol: Εγώ πάντως δεν θέλω να απολυθεί κανείς. Πολλοί γνωστοί μου θα μείνουν στο δρόμο, και αυτό δεν είναι καλό για κανένα.. Πλέον όμως και η μισθοδοσία στο δημόσιο έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια με τα διάφορα "επιδόματα" , και οι κ..... πρέπει να σφίξουν γιατί σαν πολύ στο σβέρκο μας είχε κάτσει ο κάθε υπαλληλάκος της πεντάρας που την έχει δει εξουσία.. Τρελλαίνομαι όταν ακούω μηνιάτικα 1500 και 1800 ευρώ (με τα κρυφά και τα μαϊμού επιδόματα που παίρνουν σχεδόν όλοι) , σε ανθρώπους που δεν αξίζουν ούτε για 500.. Αυτά τα αίσχη πρέπει να μπουν σε τάξη.. </offtopic> Γύρω στο 1.200.000 προβλέπω ότι θα φτάσει.... Στο δεσμό που παρέθεσε ο jpaokx οι απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα της Μεγάλης Βρετανίας ανέρχονται σε 6.000.090 όταν ο συνολικός πληθυσμός και όχι οικονομικά ενεργός είναι 62,041,708. Κατ' αναλογία θα έπρεπε στην Ελλάδα με πληθυσμό 11.262.539 να έχουμε περίπου 1.100.000 απασχολουμένους στο δημόσιο τομέα. Και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πρώην σοσιαλιστική χώρα.
pournaras Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Επιδομα "εγκαιρης προσελευσης". Οταν καποιος θα μπορεσει να μου δικαιολογησει αυτο τοτε θα μπορεσω να καταλαβω τι σημαινει δ.υ. Επισης για κατι που ανεφερε ο agpr, οτι και στον ιδιωτικο τομεα πολυ συμπεριφερονται ασχημα, δεν ξερουν, κανουν χοντρα λαθη κλπ. Βεβαια κι εκει συμβαινουν. Αλλα εκει, αν πας και κανεις επωνυμη καταγγελια στη διευθυνση στο 99% των περιπτωσεων ο υπαλληλος την αλλη μερα θα καθεται να βλεπει κιν σχεδια ολο το πρωι στο σπιτακι του (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων που μπορει να ειναι πχ ανηψοξαδερφια του ιδιοκτητη). Σε μια δημοσια υπηρεσια, δωστε μου ενα ονομα απολυμενου για κακη συμπεριφορα.
agpr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δώσε μου εσύ ένα όνομα απολυμένου σε ιδιωτική επιχείρηση για κακή συμπεριφορά. Τι θες να πεις με αυτό; Όσο για το επίδομα που αναφέρεις, όπως και όλα τα υπόλοιπα, δόθηκαν αντί μισθολογικών αυξήσεων. Δεν υπολογίζονται στη σύνταξη και στις αυξήσεις. Με την ευκαιρία να σου πω πως το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών είναι περίπου 40€. Πάντως μόνοι τους δεν τα θέσπισαν οι υπάλληλοι που τα λαμβάνουν. Λοιπόν, τι σημαίνει δ.υ.;
SlimData Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Ρε παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα. Πόσες, μα πόσες φορές, έχουμε πάει σε δημόσια υπηρεσία και έχουμε εξυπηρετηθεί χωρίς να μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε ζώα και μας κάνουν και χάρη κιόλας. Πόσες? Το σύνηθες φαινόμενο είναι να λείπουν οι υπάλληλοι, ακριβώς επειδή είναι σε μια από τις άλλες 3-4 θέσεις για τις οποίες πληρώνονται από το κράτος. Άνθρωποι αγέλαστοι και αγενείς, αυτός είναι ο κανόνας. Όσο για το "κλίμα που δημιουργούν οι δημοσιογράφοι", sorry, αλλά εγώ εκλαμβάνω το ακριβώς αντίθετο. Τάχα μου να υπερασπιστούμε τους δημόσιους που είναι τόσο καλά παιδιά και τους χτυπάνε και τους κόβουνε τα χρήματα και και και... Μα δουλευόμαστε?? Πάνε να μας κάνουνε να ξεχάσουμε ποιοι είναι, πως μπήκανε στη δουλειά και ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ έχουνε κουραστεί στη ζωή τους. Κι αν κάποιοι είναι εξαίρεση στον κανόνα πρέπει να παραδέχονται ότι ανήκουν σε ένα σάπιο, βρώμικο και προκλητικό για όλους τους υπόλοιπους σύστημα. Όσο για το επιχείρημα τόσους έχει η αγγλία, άρα αναλογικά τόσοι αντιστοιχούν και σε μας, ε, τι να πω, είσαι δημόσιος υπάλληλος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.