vgogan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να δώσει μια ιδέα του τι μπορεί να φταίει και έχω πρόβλημα με την καρτούλα του τίτλου; Λοιπόν, έχω μια παλιά μητρική Asus P4S333 και τρέχω λειτουργικό WinXP SP3. Πριν 1 μήνα πήρα έναν controller για usb 2.0 και με το που τον εγκατέστησα το σύστημα τον αναγνώρισε σαν Standard PCI to USB Enhanced Host Controller και μου εμφάνισε και το USB root hub με τις 5 πόρτες. Οι drivers που χρησιμοποίησαν τα Windows ήταν οι default της Microsoft. Όταν χρησιμοποιούσα έναν εξωτερικό δίσκο 2,5' το σύστημα κολλούσε και έπρεπε να κάνω χειροκίνητα restart, όταν όμως έκανα update τους drivers από το συνοδευτικό cd η κάρτα εμφανίστηκε πλέον σαν NEC PCI to USB Enhanced Host Controller μιας και το τσιπάκι είναι της NEC και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι προχθές όταν ξαφνικά έπαψε να εμφανίζεται το USB root hub με τις 5 πόρτες στον Device Manager και φυσικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πια τον εξωτερικό δίσκο, ο NEC PCI to USB Enhanced Host Controller εμφανίζεται κανονικά και λέει ότι η συσκευή δουλεύει κανονικά Δοκίμασα να περάσω τους παλιούς drivers της Microsoft και το root hub ξαναεμφανίστηκε, αλλά το σύστημα κολλάει πάλι όταν συνδέσω τον δίσκο, θέλει αποκλειστικά τους drivers της NEC για να μην κολλάει, αλλά τότε εξαφανίζεται το root hub. Δοκίμασα να βγάλω την κάρτα και να την περάσω ξανά στο PCI slot - τίποτα, δοκίμασα σε άλλο slot - τίποτα, έβγαλα τις κάρτες από τα άλλα slots και την άφησα μόνη της πάνω στην μητρική - τίποτα, απενεργοποίησα τον onboard usb controller στο BIOS για να σιγουρευτώ ότι δεν δημιουργεί κάποιο conflict - τίποτα, δοκίμασα system restore σε ημερομηνία που η κάρτα δούλευε καλά με τους drivers της NEC και πάλι τίποτα, root hub πουθενά. Συνοψίζω λοιπόν, drivers της Microsoft και εμφάνιση root hub που κολλάει το σύστημα όταν συνδέσω εξωτερικό δίσκο ή drivers της NEC και εξαφανισμένο root hub, τις πταίει; Edit: Άκυρο παιδιά, η μπαταρία της μητρικής άδειασε και δεν κρατούσε τις ρυθμίσεις το BIOS, ανέβασα το pc στην ταράτσα για ξεσκόνισμα και επειδή ήταν εκτός ρεύματος για αρκετή ώρα, με άδεια μπαταρία στη μητρική δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Μια ρύθμιση στο BIOS και όλα καλά τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.