Alchemist` Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Παιδιά, δεν είναι δικό μου το netbook, δεν είχα ποτέ, και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, οπότε έχω μερικές ερωτήσεις για φορμάτ σε netbook: 1) Πως να κάνω φορμάτ χωρίς dvd-drive? α) Ο σκληρός δίσκος είναι Serial ATA?, υπάρχει δυνατότητα να τον βγάλω και να τον συνδέσω σε dektop, όπου θα γίνει το φορμάτ? Είναι συμβατή η πλατφόρμα Αtom με ένα συμβατικό desktop σύστημα ώστε να μην παίρνω BSOD μετά την επαναφορά του σκληρού στο netbook? β) Για να μην αγοράζω USB-dvd drive, πως αλλιώς μπορεί να γίνει το φορμάτ, μέσω USB φλασακίου? 2) Έχει XP, θα σηκώσει τα Win7? (είναι 64bit ο Atom?) 3) Με το θέμα drivers τι παίζει? Θα υπάρχουν για Win7 (καθώς όλα τα netbook απ'όσο γνωρίζω διαφέρουν ελάχιστα?) Ευχαριστώ προκαταβολικά!
alexb_10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Νομίζω, ότι όταν θέλεις να κάνεις φορματ, έχει ενσωματωμένη λειτουργία. Εξηγούμαι. Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, πατάς κάποια κουμπιά (Fn & F11 νομίζω) και ξεκινάει η διαδικασία του Restore. Αν δε, θές να βάλεις τα 7, τότε ο τρόπος που υπάρχει χωρίς να πάρεις εξωτερικό dvd drive, είναι μέσω USB, αλλά είναι μια χ διαδικασία. Πρέπει πρώτα να περάσεις τα win στο στικακι, μέσω μιας διαδικασίας άλλης (νομιζω κάπου εδώ μέσα περιγράφεται, ψάχτο λιγο) και μετά να τα κάνεις εκατάσταση στο laptopaki. Αρκετή φασαρία θα έλεγα.
tsagod Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Διάβασε εδώ... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=330267 Εγω με τον πρωτο τρόπο δεν τα κατάφερα... όμως και ο εναλλακτικός που δίνει είναι εξίσου ευκολος. Μην σε τρομάζει που ειναι μεγάλος ο οδηγός. Αν ακολουθησεις με προσοχή της οδηγίες δεν θα κάνεις πολύ ώρα...
antonl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Αυτό που είπε ο tsagod. Η διαδικασία είναι απλή και του στυλ πατάμε next, next, next .... Win7 σηκώνει (starter τουλάχιστον που έχω δοκιμάσει) χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση. Οι atom αυτοί είναι 32bit. Όλους του βασικούς drivers τους βρήκαν τα 7άρια και τους έβαλαν μόνα τους. Νομίζω μόνο για touchpad έβαλα κάτι extra αν και δεν ήταν απαραίτητο. Camera και card reader δεν ξέρω αν παίζουν, δεν τα χω δοκιμάσει σε Win7 (ούε καν στα WinXP νομίζω να τα δοκίμασα).
Alchemist` Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Παιδιά, καταρχάς ευχαριστώ, το pc τώρα το πήρα στα χέρια μου... Πρόκειται για ένα EEE PC με έναν Celeron 900Mghz και 1Gb Ram... Οπότε θα βάλω XP (και κυρίως γιατι δεν βρήκα drivers για win7) Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Ακολουθώ τον οδηγό εδώ (για εγκατάσταση XP) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=311854 Το θέμα είναι πως όταν φτάνω στο να επιλέξω την συσκευή USB που θα περαστούν τα αρχεία, ενώ έχω κάνει στο φλασάκι μου format 500 φορές, ακόμη και με την εφαρμογή που εμπεριέχετε στο Multiboot 10, παίρνω το παρακάτω αποτέλεσμα: Τι να κάνω??? Παίζει να φταίει πως το κάνω μέσα από Win7 x64?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.