baffie Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 γεια!!! προσπαθω να δημιουργήσω ενα προγραμμα χρησιμοποιόντας c++ και sql! θέλω να προσθέτω εγγραφες αλλα αντι να μου αλλαξει μονο μια μουτισ αλλάζει ολες!! μπορει κάποιοσ να με βοηθήσει??? ευχαριστώ!!
Aesmade Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Εεε, πόσταρε τον κώδικα που χρησιμοποιείς για να τρέξεις την query, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε με τόσο λίγα στοιχεία.
Directx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 γεια!!! προσπαθω να δημιουργήσω ενα προγραμμα χρησιμοποιόντας c++ και sql!θέλω να προσθέτω εγγραφες αλλα αντι να μου αλλαξει μονο μια μουτισ αλλάζει ολες!! μπορει κάποιοσ να με βοηθήσει??? ευχαριστώ!! Έτσι, εντελώς στην τύχη (wild guess που λέμε) μάλλον σου έχει ξεφύγει κάποιο WHERE και τα ανάλογα κριτήρια του -?-
Aesmade Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Έτσι, εντελώς στην τύχη (wild guess που λέμε) μάλλον σου έχει ξεφύγει κάποιο WHERE και τα ανάλογα κριτήρια του -?- Και γω αυτό πιστεύω, θα μπέρδεψε το insert με το update, αλλά ας σιγουρευτούμε πρώτα να δώσουμε μια σωστή απάντηση. :Ρ
Directx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Και γω αυτό πιστεύω, θα μπέρδεψε το insert με το update, αλλά ας σιγουρευτούμε πρώτα να δώσουμε μια σωστή απάντηση. :Ρ Yeap!
baffie Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 λοιπόν γραφω: adoquery1->sql->text="update βιβλια set τιτλος='" + edit1->text +"'"; adoquery1->execsql(); adoquery1->refresh(); και μου αλλαζει ολεσ τισ εγγραφεσ μου δοκιμασα και adoquery1->sql->text="insert into βιβλια (τιτλος) values='" + edit1->text +"'"; adoquery1->execsql(); adoquery1->refresh(); και παλι δεν τρεχει παιδια βοιθεια σασ παρακαλω παρα πολυ ---------- Προσθήκη στις 15:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:00 ---------- εχω και αλλο ενα προβλημα!απο τις πολλες φορες που προσθεσα και εσβησα εγγραφες ο αριθμος του κωδικου των εγγραφων ενω εχω μονο 3 ειναι 22 πως μπορώ να τον κανω παλι 3;;;;
aghahowa Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 UPDATE table_name SET column1=value, column2=value2,... WHERE some_column=some_value
baffie Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 δεν μπορω να βαλω where γιατι τον κωδικο τον παιρνει αυτοματα. τι να βαλω στο where? κωδ=κωδ+1? δεν δουλεβει ---------- Προσθήκη στις 15:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:48 ---------- και νομιζω οτι δεν γινεται με update γιατι πρεπει να δημιουργιθει καινουργει εγραφη οχι να ανανεωθει! ---------- Προσθήκη στις 16:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:53 ---------- ελα το βρικα : adoquery1->sql->text="insert into βιβλια (τιτλος) \ values ('"+edit1->text+"')"; adoquery1->execsql(); απλα τωρα το μονο μου προβλημα ειναι να μπορεσω να αλλαζω αυτοματα τον κωδικο του βιβλιου γιατι οταν διαγραφω μια εγγραφη ο κωδικος παραμενει στην τελευταια του τιμη δεν μειωνεται.
Aztec Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 απλα τωρα το μονο μου προβλημα ειναι να μπορεσω να αλλαζω αυτοματα τον κωδικο του βιβλιου γιατι οταν διαγραφω μια εγγραφη ο κωδικος παραμενει στην τελευταια του τιμη δεν μειωνεται. Και που είναι το πρόβλημα ? Ας μείνει εκεί που έχει φτάσει.
baffie Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 ναι ομως ετσι δεν θα ξερω ποτε ποσες εγγραφες εχω πραγματικα!! ετσι δεν ειναι? αυτο για να γινει ξερει κανεις το πως? και αλλη μια ερωτηση απο ενα datetimepicker πως μπορω να παιρνω μονο την ημερωμινια χωρις τιν ωρα γιατι αυτο δεν παιζει : DateTimePicker1->Date ???
Evgenios1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 .net δεν ειναι; http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datetimepicker.value.aspx
Aztec Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 ναι ομως ετσι δεν θα ξερω ποτε ποσες εγγραφες εχω πραγματικα!!ετσι δεν ειναι? αυτο για να γινει ξερει κανεις το πως? Ο αυξων αριθμός στο primary key είναι για να χαρακτηρίζει μοναδικα την κάθε εγγραφή. Δεν υπάρχει λόγος να κανείς rearrange τους κωδικούς η να γεμίζεις τα κενα στην ακολουθία. Γενικότερα τα primary key values δεν τα πειραζεις και ειδικά σε περιπτώσεις όπως την δικιά σου που χρησιμοποιείς surrogate key έναντι natural key. Για το πλήθος των εγγραφών αρκεί το SELECT count(*) FROM pinaka
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.