Προς το περιεχόμενο

ubuntu latest. drivers και ερωτήσεις.

doutsos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα μόλις πέρασα την τελευταία έκδοση της διανομής ubuntu. θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που μου προκάλεσαν απορία. έχω δοκιμάσει ξανά οπότε κάτι ψιλά ξέρω.

1. πρέπει να περάσω drivers γενικότερα? προσπαθώ να δω τι παίζει με την 19αρα μου που με αφήνει να την έχω σε ανάλυση 1024χ768 μόνο και δεν ξέρω γιατί. -SOLVED

2. όταν τρέχω εντολές πρέπει να τις τρέχω πάντα ως root user?

3. το wine μόλις γίνει η εγκατάσταση πως μπορούμε να ανοίξουμε win εφαρμογές (ξέρω αυτή η ερώτηση είναι κάπως αλλά δεν μπορώ να το βρω πως λειτουργεί)

ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα μόλις πέρασα την τελευταία έκδοση της διανομής ubuntu. θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που μου προκάλεσαν απορία. έχω δοκιμάσει ξανά οπότε κάτι ψιλά ξέρω.

1. πρέπει να περάσω drivers γενικότερα? προσπαθώ να δω τι παίζει με την 19αρα μου που με αφήνει να την έχω σε ανάλυση 1024χ768 μόνο και δεν ξέρω γιατί. -SOLVED

3. το wine μόλις γίνει η εγκατάσταση πως μπορούμε να ανοίξουμε win εφαρμογές (ξέρω αυτή η ερώτηση είναι κάπως αλλά δεν μπορώ να το βρω πως λειτουργεί)

ευχαριστώ!

2. Τις εντολες σου δεν χρειαζεται να τις τρεχεις παντα σε root... θα πρεπει να ξερεις ποιες εντολες χρειαζονται root δικαιωματα για να τις τρεξεις (πχ synaptic) προσεχε ομως υπαρχουν εντολες που οταν τις τρεξεις με root τοτε μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα. Για να ξερεις λοιπον αμα τις εντολες σου πρεπει να τις τρεχεις ως root ή οχι για να μαθαινεις σιγα σιγα θα τις τρεχεις κανονικα (χωρις root <command>), οταν δεις οτι ολα πανε καλα τοτε οκ . Στην περιπτωση που καποια εντολη πρεπει να την τρεξεις με root τοτε στο τερματικο θα δεις ενα μηνυμα που σου λεει οτι πρεπει να την τρεξεις ως root user. (για να το δεις κιολας δοκιμασε στο τερματικο να τρεξεις το synaptic σκετο και θα δεις οτι σου λεει να το τρεξεις με root)

3. Για να τρεξεις μια win εφαρμογη θα δοσεις την εξης εντολη

>wine arxeio.exe
πχ. wine notepad.exe

TIP: ποτε μην τρεξεις την εντολη wine ως root user.

α ωραία και κάτι άλλο από encrypt kai decrypt σε gmail ξέρεις?

επίσης όταν μου ζηταει κωδικο στο τερματικο για να κανω κατι ινσταλ δεν με αφηνει να γραψω γιατί?

• Moderators

επίσης όταν μου ζηταει κωδικο στο τερματικο για να κανω κατι ινσταλ δεν με αφηνει να γραψω γιατί?

Μηπως εννοεις πως δεν φαινονται αυτα που γραφεις?Δοκιμασε να γραψεις τον κωδικο σου στα τυφλα και πατα enter.

Πριν κανεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με το wine, τρεχεις ενα "winecfg" και απλα πατας οκ στα οσα εχει εκει.

Αυτο ειναι αναγκαιο για να κανει το wine τους δικους του φακελους, αρχεια κλπ στο ~/.wine .

Ανάλογα με τα δικαιώματα που απαιτεί η εντολή να έχεις.

Ποιες εφαρμογές θέλεις να τρέξεις; Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αν είσαι νέος στον κόσμο του linux και το πρώτο που θες να κάνεις είναι να τρέχεις win εφαρμογές, μάλλον στραβά ξεκινάς. Ή αν σε ενδιαφέρει μόνο να τρέχεις win εφαρμογές από linux, τότε λάθος OS χρησιμοποιείς. Αν, πάλι, κάνω λάθος στην εκτίμησή μου, ζητάω συγγνώμη. Πες μου ποιες εφαρμογές σε ενδιαφέρουν.

Επίσης υπάρχουν και faqs και οδηγίες χρήσης για κάθε τι που ψάχνεις για να μάθεις. Καλό θα ήταν να μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο. π.χ. για το wine ξεκίνα από εδώ : https://help.ubuntu.com/community/Wine

Πες τι ΑΚΡΙΒΩΣ σκέφτεσαι να κάνεις και εξήγησε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σε τι το χρειάζεσαι για να σου δώσουμε οδηγίες. Υποψιάζομαι (από ένα pm που μου έστειλες) ότι μάλλον δε χρειαζεσαι κάποιο encryption πρόγραμμα. Μάλλον έχεις πρόβλημα με encoding σε κάποιο mail που έλαβες.

Ποιες εφαρμογές θέλεις να τρέξεις; Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αν είσαι νέος στον κόσμο του linux και το πρώτο που θες να κάνεις είναι να τρέχεις win εφαρμογές, μάλλον στραβά ξεκινάς. Ή αν σε ενδιαφέρει μόνο να τρέχεις win εφαρμογές από linux, τότε λάθος OS χρησιμοποιείς. Αν, πάλι, κάνω λάθος στην εκτίμησή μου, ζητάω συγγνώμη. Πες μου ποιες εφαρμογές σε ενδιαφέρουν.

ποιος θα μου το λεγε οτι θα συμφωνησω εστω και μια φορα με τον linuxovio..:confused::-D

Εγώ συμφωνώ 100% με linuxovio.

χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος και μείνε μακριά από wine προς το παρόν.

Και κάτι που θεωρώ βασική προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να έχει όρεξη για να διαβάσεις και χρόνο για να ασχοληθείς με το linux.

δεν πρόκειται να τα βρεις όλα έτοιμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...