Sadako Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καλημέρα σε όλους.. Είμαι στα σκαριά μιας νέας επαγγελματικής συνεργασίας, η οποία απαιτεί από μέρους μου σχεδίαση και παρουσίαση εσωτερικών (ως επί το πλείστον) χώρων σε 3d Studio Max. Επειδή όμως θα είμαι εξωτερικός συνεργάτης και δεν έχω ξαναδουλέψει σε κάτι τέτοιο, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποια κριτήρια σύμφωνα με τα οποία να κάνω την κοστολόγηση του εκάστοτε σχεδίου.. Δεν διαθέτω κάποια πιστοποίηση (δεν είμαι δηλαδή μηχανικός, internal designer ή τίποτα τέτοιο), ενώ δεν διαθέτω (ακόμα τουλάχιστον) μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Οπότε εν γνώση μου θα ζητήσω πολύ λιγότερα από όσα θα ζητούσε ένας έμπειρος επαγγελματίας. Αλλά αν γνωρίζω την "αντικειμενική" κοστολόγηση για ένα σχέδιο, θα μπορώ να εφαρμόσω την σχετική μείωση, χωρίς να υποτιμώ και τον κόπο μου..
kfyros Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 δυστυχώς αυτό που ξέρω από προσωπική εμπειρία είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με διακόσμηση εσωτερικών χώρων , δεν χρεώνουν μακέτες.. Τις βάζουν στο κόστος τους μετά.. Βέβαια είναι βλακεία αυτό, γιατί έτσι μπορεί να σου ζητάνε ένα κάρο μακέτες και να μην πληρώνεσαι ποτέ... Σε web προτάσεις πάντως, ένα set προτάσεων χρεώνεται γύρω στα 200- 300 ευρώ στον τελικό πελάτη, αν δεν κλείσει η δουλειά . Όχι με functionality εννοείται αλλά μόνο γραφιστική δουλειά.
kanesaxo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Aν σε βοηθάει καθολου,(δεν γνωριζω επακριβως την περιπτωση που αναφερεις) διαφοροι συναδελφοι σου χρεωνουν για τυπικες μακέτες κτιριου/περιβάλλοντος χώρου,αναλόγως την δυσκολία απο 100-150ε. Σου αναφερω μια τυπικη,ας πουμε τιμη.Το θεμα ειναι οταν συνεργαστεις με καποιο πολ μηχ ή κατι παρεμφερες,πρεπει να γνωριζεις απο πριν οτι σπανιως θα "γλυτωνεις" με μια μακετα μονο...Στις περιπτωσεις σχεδιων μεζονετων ή πολυκατοικιας εισαι τυχερος,γιατι ο εκαστοτε μηχ/κος-εργολάβος προαποφασίζει απο πριν κι ετσι παιρνεις και κανεις 3D το τελικο αρχιτεκτονικο. Ειναι καλο μεροκαμματο αν το ψαξεις,και οι περισσοτεροι μηχ/κοι ειναι ασχετοι με 3d.
Sadako Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Στην δεδομένη στιγμή αναφέρομαι σε σχέδια εσωτερικού χώρου (αν αλλάζει αυτό κάπως την κατάσταση)..
activex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Σου πασάρει δηλαδι η εταιρία που συνεργάζεσαι το σχέδιο που θέλει ο πελάτης, εσύ το φτιάχνεις και το παρουσιάζεις που ; στην εταιρία ή στον πελάτη ; επίσης όταν λες παρουσίαση παίζει σαφώς ρόλο αν θα παρουσιάσεις animation ή 3-4 στατικές εικόνες από διαφορές όψεις κλπ. Τέλος μιλάμε για φωτορεαλισμό ή κάτι ποιο απλό ; εσύ πόσο εκτιμάς ότι θα σου παίρνει χρονικά μια μέση δουλειά ;
Sadako Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δεν υπάρχει εταιρία στην μέση (εννοώ εταιρία σχεδιαστική), η δουλειά γίνεται με τον άμεσα ενδιαφερόμενο.. Σε πρώτη φάση μιλάμε για στατικές εικόνες.. Αν αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία στο 3ds max, θα του προτείνω και βίντεο. Αν και από όσο έχω καταλάβει, το animation είναι το εύκολο κομμάτι. Μια κάμερα που κινείται στα frames, ή κανα 2 πόρτες να ανοιγοκλείνουν δεν είναι κόπος σε σχέση με την όλη μοντελοποίηση του χώρου..
activex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δε κάλυψες μερικά κενά ακόμη, άλλα πάνω κάτω κατάλαβα...για 3-4 μέρες (χαλαρής) δουλειάς , να παρουσιάσεις δηλαδι 3-4 όψεις στατικών εικόνων (δε χρειάζεται να τελειώσεις καν όλο το μοντέλο) νομίζω ότι πρέπει να κινηθείς γύρο στο 200άρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.