Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα που να διαβαζει c++ εντολες?

plaths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δηλαδη πως ειναι το σωστο?

>
printf("The first letter in your name is %c, your name is %s"
" and you are %d years old.\n", myname[0], myname, myage);

Εκτός απ'το myage, αν ένα string χωρίζεται σε δύο γραμμές πρέπει να βάλεις εισαγωγικά στο τέλος της πρώτης και την αρχή της δεύτερης. Πιστεύω αυτό ήταν το πρόβλημα, αφού απ' ό,τι κατάλαβα είχες compile-time error, ενώ το λάθος με το myage απλώς θα έκανε να μην γραφτεί η ηλικία.

Δημοσ.
>
printf("The first letter in your name is %c, your name is %s"
" and you are %d years old.\n", myname[0], myname, myage);

Εκτός απ'το myage, αν ένα string χωρίζεται σε δύο γραμμές πρέπει να βάλεις εισαγωγικά στο τέλος της πρώτης και την αρχή της δεύτερης. Πιστεύω αυτό ήταν το πρόβλημα, αφού απ' ό,τι κατάλαβα είχες compile-time error, ενώ το λάθος με το myage απλώς θα έκανε να μην γραφτεί η ηλικία.

μου το χε πει κ ετσι αλλα δν πετυχε δν ξερω γιατι.

Δημοσ.
ενας φιλος μου ,μου το εδειξε ετσι αλλα το scanf εκεινο τη σημαινει μηπως μπορει κανεις να μου πει?

Η scanf είναι μία συνάρτηση της C που διαβάζει αυτό που εισάγει ο χρήστης από το πληκτρολόγιο και το αποθηκεύει σε μία μεταβλητή. Στον κώδικα που έδωσες π.χ.:

>
 scanf("%d", &myage);

το παραπάνω σημαίνει «Διάβασε από το πληκτρολόγιο αυτό που θα εισάγει ο χρήστης, ερμήνευσέ το ως ακέραιο αριθμό (το %d) και αποθήκευσέ το στη μεταβλητή myage.

Δημοσ.
Η scanf είναι μία συνάρτηση της C που διαβάζει αυτό που εισάγει ο χρήστης από το πληκτρολόγιο και το αποθηκεύει σε μία μεταβλητή. Στον κώδικα που έδωσες π.χ.:

>
 scanf("%d", &myage);

το παραπάνω σημαίνει «Διάβασε από το πληκτρολόγιο αυτό που θα εισάγει ο χρήστης, ερμήνευσέ το ως ακέραιο αριθμό (το %d) και αποθήκευσέ το στη μεταβλητή myage.

ευχαριστο .καμια αλλη ερωτηση ξερω την αφινω εδω:):-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...